Skoky HS106, Schonach Vítěz: J. Watabe (JPN) (kon.) | Běh 10 km, Schonach Vítěz: E. Frenzel (GER) (kon.)
konec
Finále SP - skoky HS106, Schonach

Vítěz: J. Watabe (JPN)

Sobota 18.03.2017, 10:00 • Schonach (Německo) • Severská kombinace
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (11:24:09)
     
    Konečné pořadí:

    1. Akito Watabe (JPN) – 128,7 bodů (+0:00)
    2. Wilhelm Denifl (AUT) – 126,4 bodů (+0:09)
    3. Adam Cieslar (POL) – 126,3 bodů (+0:10)
    4. Kristjan Ilves (EST) – 126,0 bodů (+0:11)
    5. Mario Seidl (AUT) – 125,1 bodů (+0:14)
    5. Tobias Simon (GER) – 125,1 bodů (+0:14)
    7. Eric Frenzel (GER) – 125,0 bodů (+0:15)
    8. Maxime Laheurte (FRA) – 124,3 bodů (+0:18)
    9. Johannes Rydzek (GER) – 123,4 bodů (+0:21)
    10. Tim Hug (SUI) – 122,6 bodů (+0:24)
    ...
    29. Miroslav Dvořák (CZE) – 111,1 bodů (+1:10)
    35. Martin Zeman (CZE) – 104,5 bodů (+1:37)
    44. Tomáš Portyk (CZE) – 95,3 bodů (+2:14)
     
    Závod skončil.
     
    50
    Eric Frenzel (GER) uzavřel celé závody svým skokem dlouhým 101 metrů. Bodově na tom byl jen o chlup lépe než jeho největší soupeř Rydzek, je sedmý. Takže se v běžecké části rozhodně máme na co těšit.
     
    49
    Johannes Rydzek (GER) nezkazil a to je pro něj vlastně to nejdůležitější. 101 metrů pro Němce, současná osmá příčka. Němec nemusí smutnit. Pořád má šanci na to získat velký křišťálový glóbus.
     
    48
    Fabian Riessle (GER) rozhodně umí zaskákat dále. Ale teď domácí závodník doletěl jen na značku 91,5 metrů a zařadil se až na 31. místo. Bude mít co dohánět, to tedy určitě.
     
    47
    Akito Watabe (JPN) se zařadil na dvanáctou pozici. Předvedl poměrně slušný výkon, doplachtil na značku 97,5 metrů, a jeho skok byl navíc dobře hodnocený. Určitě položil dobré základy pro běh.
     
    46
    Björn Kircheisen (GER) hodně pokazil. Domácí fanoušky určitě nepotěšil. Vždyť se zařadil až na 46. místo, protože skočil pouhých 84 metrů. Šanci na dobrý výsledek ztratil.
     
    45
    Mario Seidl (AUT) zaskákal opravdu velmi slušně. 100,5 metrů pro Rakušana, který skoky umí a teď to jenom potvrdil. V tuhle chvíli je na slušném pátém místě.
     
    44
    Ilkka Herola (FIN) chtěl doletět určitě dále než jen na 87,5 metrů. Tohle je rozhodně zklamání pro finského reprezentante, která šanci na slušný výsledek asi definitivně ztratil.
     
    43
    Eero Hirvonen (FIN) nepřekvapil, ani nezklamal. Asi tak by se dal jeho výkon hodnotit. 95 metrů pro Fina. Bude zřejmě startovat někde okolo dvacátého místa.
     
    42
    Jörgen Graabak (NOR) o dva metry nepřekonal stometrovou hranici. Měl ovšem vysoký odečet bodů, takže nakonec ho uvidíme po skokanské části asi až ve třetí desítce.
     
    41
    Manuel Faisst (GER) zaznamenal skok dlouhý 90 metrů. Němec si rozhodně nemůže vesele broukat a poskakovat. Umí určitě lépe.
     
    40
    Samuel Costa (ITA) byl posledním, kdo odskákal před výkony elitní desítky. A vedl si spíše nevýrazně. Ital doplachtil na značku 96,5 metrů.
     
    39
    Bernhard Gruber (AUT) předvedl jen průměrný skok. 95,5 metrů pro Rakušana. Zařadil se přesně před DVořáka a bude startovat zřejmě až ze čtvrté desítky na desetikilometrovou trať.
     
    38
    Wilhelm Denifl (AUT) umí, Rakušan umí! A bylo to teď vidět. Útočil dokonce na první příčku J. Watabeho, ale tu nakonec neurval. Každopádně se zařadil na druhé místo za skok dlouhý 102 metrů.
     
    37
    Espen Andersen (NOR) chtěl rozhodně skočit dále. Pouhých 92 metrů trošku snižuje jeho šance na dobré umístění v běžecké části.
     
    36
    Tim Hug (SUI) o půl metru nepřekonal stometrovou hranici, jinak jeho výkon určitě nepatřil k těm špatným. Mohl by se zcela určitě umístit do první patnáctky.
     
    35
    Ve vedení je stále Jošito Watabe, kterého nepřekonal ani Francois Braud (FRA). A ten nemohl ani zdaleka. Skočil totiž pouhých 90,5 metrů.
     
    34
    Philipp Orter (AUT) doplachtil na značku rovných 95 metrů. Žádná sláva, ale ani žádná tragédie. Rakušan ve druhé části závodu bude muset zabrat, aby se propracoval na nějaké solidní umístění.
     
    33
    Magnus Krog (NOR) skočil 93,5 metrů, byl celkem slušně bodově ohodnocený, takže nakonec jeho umístění není tak tragické. Každopádně z toho bude až třetí desítka.
     
    32
    David Pommer (AUT) doplachtil jen na značku 87 metrů. Na trati má rozhodně co dohánět. Rakušan určitě umí na skokanském můstku lépe. Dnes se mu to moc nepovedlo.
     
    31
    Hideaki Nagai (JPN) nebyl pod můstkem moc spokojený. Aby také byl, svůj skok natáhl jen do vzdálenosti 90 metrů. A to je hodně slabé pro Japonce.
     
    30
    Vincenz Geiger (GER) zaskákal velmi solidně, 99 metrů se rozhodně řadí mezi ty lepší výkony. Domácí reprezentant se s těžkými podmínkami na můstku popasoval slušně.
     
    29
    Jošito Watabe (JPN) může slavit. Tohle se mu vážně povedlo a zaslouženě je ve vedení. 103,5 metrů, dobré bodové ohodnocení, Japonec si zkrátka nemůže na nic stěžovat.
     
    28
    Jan Schmid (NOR) sice doplachtil na značku 103 metrů, ale měl daleko lepší podmínky než jeho soupeři, takže bodový odečet byl poměrně velký. I proto asi bude jen v první dvacítce.
     
    27
    Paul Gerstgraser (AUT) porazil pouze dva své soupeře. Nic jiného než pořadí na chvostu si za svůj skok dlouhý 80,5 metrů vlastně ani nezaslouží.
     
    26
    Magnus Hovdal Moan (NOR) pokazil a ví to moc dobře. Nor doplachtil pouze na značku 83,5 metrů a zařadil se na chvost průběžného pořadí. Nor se nebude mít o co opřít v běžecké části.
     
    25
    Terence Weber (GER) zaznamenal skok dlouhý 98,5 metrů. Nebyl to úplně špatný skok. Nicméně Němec si před vlastními fanoušky představoval možná o něco delší let.
     
    24
    Lukas Klapfer (AUT) rozhodně umí skákat dále. Předposlední závod světového poháru mu ovšem skokanský ne úplně dobře vyšel. Jen 93 metrů pro Rakušana.
     
    23
    Haavard Klemetsen (NOR) chtěl asi skočit ještě o něco dále. Ale nesetkal se s nejlepší formou. Pro něj je 98 metrů zajisté zklamáním. Spíše z toho bude umístění někde kolem druhé až třetí desítky.
     
    22
    Jakob Lange (GER) zaznamenal skok dlouhý pouhých 79 metrů a zařadil se až na předposlední pozici. Němcovi tenhle výkon opravdu vůbec nevyšel. A bude muset na běžecké trati opravdu hodně zabrat.
     
    21
    Takehiro Watanabe (JPN) si vedl v kontextu ostatních výkonů průměrně. Určitě se může v běžecké části zlepšit. Skočil totiž na značku 98 metrů. Prostě průměrné.
     
    20
    Antoine Gerard (FRA) nebude se svým výkonem spokojený. Jen 87 metrů pro Francouze. Rozhodně umí lépe. Zatím je z toho předposlední místo.
     
    19
    Maxime Laheurte (FRA) nezaskákal vyloženě špatně. Doplachtil na značku 103,5 metrů, což ho řadí v tuhle chvíli na ty vyšší pozice.
     
    18
    Bryan Fletcher (USA) nepatří k těm nejlepším skokanům a teď to vlastně potvrdil. Skočil jen 98 metrů. Tohle bude zřejmě umístění někde kolem třetí až čtvrté desítky.
     
    17
    Leevi Mutru (FIN) skočil 101 metrů. Jeho výkon bude patřit k jakémusi průměru. Ani dobře, ani špatně. Fin má v běžecké části s čím pracovat, ale také bude muset dohánět.
     
    16
    Tomáš Portyk (CZE) pokazil, na to se nedá nic jiného říci. S délkou skoku 99,5 metrů rozhodně nebude Čech spokojený. Zařadil se na chvost průběžného pořadí, porazil pouze Buffarda.
     
    15
    Taihei Kato (JPN) nezaskákal úplně nejlépe, ani vyloženě špatně. Celkově jsme v jeho podání viděli 101 metrů. Nemusí v běžecké části rozhodně tratit.
     
    14
    Miroslav Dvořák (CZE) byl prvním českým reprezentantem, který se pustil do boje s větrnou loterií zde v Schonachu. A vedl si spíše průměrně. 91 metrů rozhodně není délka, která patří k tomu nejlepšímu.
     
    13
    Alessandro Pittin (ITA) rozhodně umí skákat dále. Jenže teď skočil jen 88,5 metrl, což mu naděje na dobrý výsledek nedává. Moc soupeřů po skokanské části zřejmě neporazí.
     
    12
    Kristjan Ilves (EST) získal jen o tři desetiny bodu méně než dosud vedoucí Cieslar. Estonec určitě nesmutní, skok se mu ve finále opravdu povedl. Je druhý.
     
    11
    Aguri Šimizu (JPN) se zařadil na třetí místo. jeho výkon nebyl vůbec špatný. Skočil přece jenom více než byla stometrová hranice, konkrétně o jeden a půl metru.
     
    10
    Laurent Muhlethaler (FRA) doplachtil na značku 95,5 metrů. Byl to spíše jeden z těch skoků, který patřil k těm lepším, každopádně Francouz umí určitě i lépe.
     
    9
    Adam Cieslar (POL) doletěl na značku 105 metrů. Tohle byl určitě dosud nejpovedenější skok, jaký jsme dosud viděli. Polák může být určitě spokojený. Je první.
     
    8
    Marjan Jelenko (SLO) o půl metru nepřekonal stometrovou hranici. Nedokázal se dostat před vedoucího Simona. Jeho skok je v tuhle chvíli pořád ten nejdelší.
     
    7
    Pawel Slowiok (POL) skočil o dva metry dále než Zeman a zařadil se těsně za něj. 93 metrů pro Poláka. nebyl to pro něj vyloženě špatný výkon.
     
    6
    Martin Zeman (CZE) se spustil z můstku, skočil 91 metrů. Spíše průměrný výkon. Každopádně v tuhle chvíli je Čech na druhé příčce za dosud vedoucím Simonem.
     
    5
    Stephen Schumann (USA) doskočil jen na hranici 95,7 metrů. A to je poměrně slabý výkon. Každopádně od Američana v tomto závodě určitě nečekáme nic světoborného.
     
    4
    Hugo Buffard (FRA) skočil zatím vůbec nejméně. Francouz nebyl spokojený se svým skokem dlouhým jenom 77,5 metrů. Určitě si představoval něco lepšího.
     
    3
    Tobias Simon (GER) se dostal na první místo, ze všech tří německých reprezentantů skočil nejdále, a to na značku 103,5 metrů. Slušný výkon.
     
    2
    Martin Hahn (GER) skočil méně než jeho kolega před chvilkou. 88,5 metrů pro Němce, bude muset v běžecké části určitě co dohánět.
     
    1
    Michael Dünkel (GER) se startovním číslem jedna doplachtil na značku 96 metrů, což je hodně průmětný výkon. Německý reprezentant nepatří k úplným stálicím světového poháru severské kombinace.
     
    Závod začal.
     
    Startovní listina:

    1. Michael Dünkel (GER)
    2. Martin Hahn (GER)
    3. Tobias Simon (GER)
    4. Hugo Buffard (FRA)
    5. Stephen Schumann (USA)
    6. Martin Zeman (CZE)
    7. Pawel Slowiok (POL)
    8. Marjan Jelenko (SLO)
    9. Adam Cieslar (POL)
    10. Laurent Muhlethaler (FRA)
    11. Aguri Šimizu (JPN)
    12. Kristjan Ilves (EST)
    13. Alessandro Pittin (ITA)
    14. Miroslav Dvořák (CZE)
    15. Taihei Kato (JPN)
    16. Tomáš Portyk (CZE)
    17. Leevi Mutru (FIN)
    18. Bryan Fletcher (USA)
    19. Maxime Laheurte (FRA)
    20. Antoine Gerard (FRA)
    21. Takehiro Watanabe (JPN)
    22. Jakob Lange (GER)
    23. Haavard Klemetsen (NOR)
    24. Lukas Klapfer (AUT)
    25. Terence Weber (GER)
    26. Magnus Hovdal Moan (NOR)
    27. Paul Gerstgraser (AUT)
    28. Jan Schmid (NOR)
    29. Jošito Watabe (JPN)
    30. Vincenz Geiger (GER)
    31. Hideaki Nagai (JPN)
    32. David Pommer (AUT)
    33. Magnus Krog (NOR)
    34. Philipp Orter (AUT)
    35. Francois Braud (FRA)
    36. Tim Hug (SUI)
    37. Espen Andersen (NOR)
    38. Wilhelm Denifl (AUT)
    39. Bernhard Gruber (AUT)
    40. Samuel Costa (ITA)
    41. Manuel Faisst (GER)
    42. Jörgen Graabak (NOR)
    43. Eero Hirvonen (FIN)
    44. Ilkka Herola (FIN)
    45. Mario Seidl (AUT)
    46. Björn Kircheisen (GER)
    47. Akito Watabe (JPN)
    48. Fabian Riessle (GER)
    49. Johannes Rydzek (GER)
    50. Eric Frenzel (GER)
     
    Mezi padesátkou přihlášených je také trojice českých závodníků, a to ve složení Martin Zeman, Miroslav Dvořák a Tomáš Portyk. Pevně věřme, že se se sezónou rozloučí důstojně, byť tenhle ročník České republice nevyšel možná podle představ.
     
    Německý Schonach bude hostit poslední dva závody světového poháru severské kombinace, v němž půjde opravdu do tuhého, co se zisku velkého křišťálového glóbu týče. Dosud vedoucí závodník Eric Frenzel totiž disponuje jen čtrnáctibodovým náskokem na druhého Johannese Rydzeka, takže je v tomhle ohledu určitě se na co těšit. Skákat se bude z můstku kategorie HS106, následovat pak bude desetikilometrová trať.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:15.

    Patrik Sandev

    Startovní listina:
    1. Michael Dünkel (GER)
    2. Martin Hahn (GER)
    3. Tobias Simon (GER)
    4. Hugo Buffard (FRA)
    5. Stephen Schumann (USA)
    6. Martin Zeman (CZE)
    7. Pawel Slowiok (POL)
    8. Marjan Jelenko (SLO)
    9. Adam Cieslar (POL)
    10. Laurent Muhlethaler (FRA)
    11. Aguri Šimizu (JPN)
    12. Kristjan Ilves (EST)
    13. Alessandro Pittin (ITA)
    14. Miroslav Dvořák (CZE)
    15. Taihei Kato (JPN)
    16. Tomáš Portyk (CZE)
    17. Leevi Mutru (FIN)
    18. Bryan Fletcher (USA)
    19. Maxime Laheurte (FRA)
    20. Antoine Gerard (FRA)
    21. Takehiro Watanabe (JPN)
    22. Jakob Lange (GER)
    23. Haavard Klemetsen (NOR)
    24. Lukas Klapfer (AUT)
    25. Terence Weber (GER)
    26. Magnus Hovdal Moan (NOR)
    27. Paul Gerstgraser (AUT)
    28. Jan Schmid (NOR)
    29. Jošito Watabe (JPN)
    30. Vincenz Geiger (GER)
    31. Hideaki Nagai (JPN)
    32. David Pommer (AUT)
    33. Magnus Krog (NOR)
    34. Philipp Orter (AUT)
    35. Francois Braud (FRA)
    36. Tim Hug (SUI)
    37. Espen Andersen (NOR)
    38. Wilhelm Denifl (AUT)
    39. Bernhard Gruber (AUT)
    40. Samuel Costa (ITA)
    41. Manuel Faisst (GER)
    42. Jörgen Graabak (NOR)
    43. Eero Hirvonen (FIN)
    44. Ilkka Herola (FIN)
    45. Mario Seidl (AUT)
    46. Björn Kircheisen (GER)
    47. Akito Watabe (JPN)
    48. Fabian Riessle (GER)
    49. Johannes Rydzek (GER)
    50. Eric Frenzel (GER)
    bahis siteleri