Columbus – Toronto 2:5 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 2:3 (kon.) | Anaheim – Edmonton 4:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
8:5 (2:2, 4:1, 2:2) Stav série: 1:0
Hockey Club Moravské Budějovice 2019
Čtvrtek 23.03.2017, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Play-off 2. ligy, skupina Sever • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný čtvrteční podvečer! Srdečně vás vítám ze zimního stadionu v Kotlině, kde nás dnes čeká úvodní bitva semifinále play-off 2. ligy BK Havlíčkův Brod – HC Moravské Budějovice 2005. Utkání začíná v 18:00.
     
    Havlíčkův Brod ovládl základní část skupiny Střed a v osmifinále narazil na Řisuty. Bruslaři sice doma překvapivě prohráli úvodní duel, ale potom dokázali vyhrát čtyřikrát za sebou a slavili postup do čtvrtfinále. V něm jim hokejový osud přidělil do cesty krajského rivala ze Žďáru nad Sázavou, s nímž svedli bojovníci z Kotliny v rámci derby Vysočiny parádní bitvy a nakonec se radovali z postupu po triumfu 3:1 na zápasy.
     
    Moravské Budějovice patří mezi hodně příjemná překvapení probíhající sezony. Dařilo se jim už v základní části, po níž skončili na skvělé 3. příčce tabulky. V osmifinále se Žihadla střetla s nepříjemným Děčínem a v napínavé sérii urvala postup v domácím prostředí až v rozhodujícím sedmém utkání. Ve čtvrtfinále zkřížili Žákovi svěřenci hole s Klatovy, jimž sice v úvodním duelu venku podlehli, ale vzápětí odpověděli třemi výhrami v řadě a radovali se z historického úspěchu klubu.
     
    Vzájemné zápasy v této sezoně:

    Havlíčkův Brod – Moravské Budějovice 6:5p
    Moravské Budějovice – Havlíčkův Brod 2:4
    Havlíčkův Brod – Moravské Budějovice 5:2
    Moravské Budějovice – Havlíčkův Brod 7:4
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Lacina, Vala, Kříž, Bušek – Přidal, Třetina "C", Endál – Teplý, Kozlík, Michálek – Chlubna, Ludvík, Kuchta – Navrátil, Szilva, Beneš – Křížek

    HC Moravské Budějovice 2005: Dusík (Dudáček) – Šťáva, Kovář, Sobotka "A", Kliment, Peroutka, Polívka, Pelikán – Kondratěv, Havel, Mikeš "C", Nováček, Rytnauer "A", Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Hačecký

    Rozhodčí: Michal Škrobák, Tomáš Battěk – Radek Špringl, Ondřej Doležal.
     
    Na led už za jásotu početného fanklubu Žihadel naskočili hosté.
     
    A už nechybí ani Bruslaři, každou chvíli začínáme!
     
    Fanoušci Moravských Budějovic o sobě dávají hodně hlasitě vědět už před úvodním vhazováním. To je jen dobře!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Miroslav Třetina vyhrál vhazování na Tomáše Semráda, jenž mu ideálně nahrál do jízdy. Brodský kapitán si najel do útočného pásma, ale jeho rána byla sražena protihráčem.
     
    00:13
    Brankář Dusík, kterou shodou okolností dříve působil právě v Havlíčkově Brodě, přerušil hru. Vhazovat se bude v kruhu po jeho pravé ruce.
     
    00:29
    Domácí se usadili v útočném pásmu a opět vypálil Tomáš Semrád. Brankář Dusík letící puk vyrazil a poradil si i s dorážkou Miroslava Třetiny.
     
    00:40
    Žihadla vybojovala puk za svou bránou a ženou se do rychlého útoku.
     
    00:53
    Marek Lupač narýsoval parádní pas ze strany mezi kruhy Romanu Mikešovi, jehož ránu ukryl ve výstroji gólman Novák, jenž si pohotově povyjel z brankoviště a přerušil hru. To byla ale velká šance!
     
    00:56
    Dnešní zápas si trošku protáhneme, obsluha v boxu zapomněla pustit časomíru.
     
    00:56
    To je opravdu zajímavé, že čas stojí si stále nikdo nevšiml... Pokračuje se ve hře.
     
    01:04
    Žihadla od začátku jasně ukazují, že budou směrem dopředu velmi nebezpečná. Bruslaře čeká v defenzivě hodně náročný úkol – uhlídat aktivní střelce Moravských Budějovic.
     
    01:21
    Atmosféra je díky oběma fanouškovským táborům zatím úžasná. Domácím hokejistům to teď zaskřípalo v rozehrávce a vyhodili na icing.
     
    01:53
    Lukáš Endál táhl rychlý brejk a nahrál z pravého křídla na osu hřiště Tomáši Semrádovi, jenž vyprášil betony připraveného gólmana Dusíka!
     
    02:04
    Vyloučení v týmu HC Moravské Budějovice 2005 (Horký – 2 min., podražení).
     
    02:35
    Bruslaři začali přesilovku hodně špatně, když dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodili přes celé hřiště jen na zakázané uvolnění.
     
    02:49
    Mladíček z brodského staršího dorostu Michal Teplý se vydal do odvážného průniku, ale byl čistě zastaven. Puk však protlačil do útočného pásma.
     
    03:09
    Hosté však vybojovali kotouč a okamžitě ho vyhodili až do hájemství gólmana Nováka.
     
    03:16
    Tomáš Semrád je zatím hodně aktivní, jeho další projektil z blízkosti modré čáry skončil v náruči gólmana Dusíka, jenž si užívá ovací hostujících fanoušků.
     
    03:24
    Chviličku po vhazování napřáhl na útočné modré čáře Jakub Lacina a jeho dělovku schoval ve své náruči brankář Dusík do přerušení hry.
     
    03:41
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Bruslaři se usadili v útočném pásmu a z utěšené akce se radují z důležitého vedení! Tomáš Semrád vypálil od modré čáry a těsně před gólmanem Dusíkem se prezentoval parádní tečí LUKÁŠ ENDÁL, na což nemohla maskovaná opora Žihadel včas zareagovat! Asistence: Tomáš Semrád, Miroslav Třetina.
     
    04:06
    Bruslaři pokračují v tlaku a drží se na dostřel gólmana Dusíka.
     
    04:50
    Petr Krutiš stál na konci nebezpečné akce a jeho dělovka z prostoru kruhů skončila na hrudi dobře postaveného brankáře Nováka. To byl pěkný projektil!
     
    05:06
    Havlíčkobrodská družina se zabydlela na dostřel gólmana Dusíka a ten měl o zábavu postaráno, protože kolem jeho brány létala jedna nepříjemná rána za druhou.
     
    05:23
    Broďáci přenesli děj hry do útočného pásma, kde byl u hrazení atakován Lukáš Endál, ale vylučovat se nebude. Snad bude brodský útočník v pořádku, nemělo by se snad jednat o nic vážnějšího.
     
    05:23
    Vypadá to, že na ledě se objevila i krev. Píšťalka sudího však zůstala němá. Buly proběhne ve středním pásmu.
     
    05:35
    Roman Mikeš rozkmital na pravém křídle své rychlé nohy a z kruhu vypálil, ale brankář Novák byl pozorný a zasáhl svým betonem.
     
    05:54
    Hosté pokračovali v útočné aktivitě, ale ze své útočné snahy nedokázali vyprodukovat střelu na bránu. Parta z Kotliny má puk a míří vpřed.
     
    06:09
    David Vala vypálil od modré čáry, ale brankář Dusík jeho střelu dobře viděl a v pohodě ji ukryl až do přerušení hry do své náruče.
     
    06:46
    Tohle bylo hodně nebezpečné! Domácí nejdříve nevyužili brejk, který táhl Petr Kuchta, ale potom zahrozila Žihadla. Jevgenij Kondratěv pálil zblízka na pravé straně jen do Novákova betonu.
     
    07:15
    Zatím sledujeme v Kotlině hodně vyrovnanou a útočnou partii, jež přináší vzruch před oběma brankami. Žihadla zatím hrají velmi dobře.
     
    08:00
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    To byla úchvatná kombinace Žihadel, po níž je v Kotlině asi zaslouženě vyrovnáno! Ladislav Rytnauer už mohl klidně střílet, ale narýsoval z mírného úhlu na pravé straně geniální pas na PETRA KRUTIŠE, jenž z mezikruží skóroval pod víko odkryté brány! Asistence: Ladislav Rytnauer, Filip Matějka.,
     
    08:52
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je blesková odpověď Bruslařů, kteří si berou okamžitě zpět ztracené vedení! Michal Teplý našel před brankovištěm volného DAVIDA KOZLÍKA, jenž si věděl rady a zblízka propálil brankáře Dusíka, jenž neměl šanci! Asistence: Michal Teplý, Miroslav Duben.
     
    09:21
    Zápas má neuvěřitelné tempo, hraje se nahoru – dolů a velmi slušně zaplněné ochozy Kotliny se skvěle baví. Chvíli útočí Moravské Budějovice, jindy pro změnu domácí.
     
    09:46
    Bojovníci z Kotliny se zabydleli v útočném pásmu a svírají svého soka v hloubi jeho obranného pole.
     
    10:08
    Hra jen přerušena, buly v pásmu hostů z Moravských Budějovic.
     
    10:37
    Havlíčkův Brod se usadil v útočném území a zasypal gólmana Dusíka vydatnou sprškou střel. Maskovaná opora Žihadel si však poradila na jedničku.
     
    11:00
    Puk je v brodském pásmu, kde o něj hráči obou mužstev v blízkosti hrazení urputně bojují,
     
    11:16
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Přidal – 2 min., podražení).
     
    11:35
    Žihadla vyhrála důležité vhazování v pásmu soupeře a už si vyměňují kotouč na dostřel gólmana Nováka, jenž musí být neustále ve střehu.
     
    11:53
    Hostům se nepovedlo podniknout úspěšný útočný výpad, Bruslaři dvakrát v krátkém časovém sledu vyhodili kotouč ze svého pásma přes celou délku hřiště.
     
    12:07
    Moravské Budějovice se v početní převaze zatím hodně trápí, nedaří se jim získat puk na delší dobu pod kontrolu a zaútočit. Naopak svěřenci kouče Kaňkovského se brání v pohodě.
     
    12:31
    Žihadla si přeci jen probila cestu do Novákovy blízkosti, ale kvůli přihrávce rukou je jejich akce přerušena. Buly ve středním pásmu.
     
    13:01
    Černožlutí už jsou zabydleni znovu na dostřel brodského gólmana Nováka a vyměňují si mezi sebou rychlými přihrávkami hrací předmět.
     
    13:31
    Domácí už jsou v plném počtu a hned pomýšlejí na ofenzivu. Děj hry se odvíjí v blízkosti gólmana Dusíka, jenž se musí plně koncentrovat na dění před sebou.
     
    13:47
    Bruslaři získali vhazování v §útočném pásmu. Klobouk dolů před fanoušky, atmosféra je v Kotlině vskutku elektrizující. Jen tak dál!
     
    14:10
    Oba týmy vrhly své síly vpřed, ale jejich útočná snaha nedopadla na úrodnou půdu. Obě obrany byly pozorné a nebezpečí ve svém pásmu nedopustily.
     
    14:31
    Stále sledujeme hodně vyrovnaný hokej. Chvilku přihlížíme útočnému snažení Žihadel, jindy pro změnu okupují útočnou zónu domácí Bruslaři.
     
    14:49
    Moravské Budějovice zavezly puk do útočného pásma a hledají si prostor ke střele.
     
    15:08
    Od modré čáry tvrdě vypálil Jiří Peroutka a brankář Novák neměl vůbec dobrý výhled, ale kus černé gumy nakonec dokázal schovat ve své náruči do hvizdu sudího.
     
    15:23
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak to je ledová sprcha pro domácí, hosté, kteří zatím hrají velmi dobře, se radují z vyrovnání! Petr Krutiš po chybě Martina Kříže nastřelil jen gólmana Nováka, ale LADISLAV RYTNAUER se z dorážky v pádu na brankové čáře nemýlil a rozjásal fanoušky Žihadel! Asistence: Petr Krutiš.
     
    15:48
    Hosté jsou směrem dopředu nesmírně dobří, Bruslaři si musejí dávat na svá zadní vrátka velký pozor. Soupeř zatím chyby nekompromisně trestá.
     
    16:18
    Bruslaři se probili s kotoučem do útočného pásma, ale kus černé gumy jen prosvištěl před brankovým prostorem, kde hop nikdo z domácích nedokázal v nebezpečné pozici zasáhnout.
     
    16:40
    Děj hry se odvíjí hlavně ve středním pásmu, kde hráči o kotouč urputně zápolí.
     
    16:59
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Duben – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Moravské Budějovice 2005 (Lupač – 2 min., hrubost).
     
    17:24
    Dnes je opravdu hodně špatně slyšet hlasatele, omluvám se proto za případné nepřesnosti.
     
    17:41
    Broďáci mají při hře 4 na 4 o něco více ze hry a aktivně se tlačí vpřed, ale obrana Žihadel je zatím pozorná a nedovoluje domácím žádnou větší šanci.
     
    18:07
    Moravské Budějovice zavezly hrací předmět do útočného pásma, ale proti zkonsolidované obraně svého regionálního rivala si nevěděly vzápětí rady.
     
    18:31
    David Michálek si sjel s pukem na osu hřiště a nebezpečně vypálil, ale protrhl jen nachystanou lapačku brankáře Dusíka.
     
    18:31
    Vyloučení v týmu HC Moravské Budějovice 2005 (Dusík – 2 min.).
     
    18:36
    Tomáš Semrád vypálil od modré čáry, jehož projektil byl možná ještě lehce tečovaný. Brankář Dusík každopádně zasáhl betony a puk vyrazil.
     
    19:05
    Domácí jsou kompletní a hrají přesilovku 5 na 4.
     
    19:15
    Žihadla vybojovala ve svém pásmu a kotouč a v pohodě ho odpálila do blízkosti gólmana Nováka, který rozehrává na své spoluhráče v poli.
     
    19:32
    Parta z Kotliny mačká svého soupeře u jeho brány a pokouší se vytvořit si palebnou pozici.
     
    19:53
    Neúspěšně, Moravské Budějovice vybojovaly kotouč a odpálily ho daleko od své brány. V úvodní dvacetiminutovce už se zřejmě nic zajímavého nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka nabídla hodně vyrovnanou a útočnou partii. Bruslaři dvakrát vedli, když se trefili po teči Lukáš Endál a zblízka David Kozlík, ale hosté pokaždé odpověděli. Poprvé se o to postaral po krásné kombinaci Petr Krutiš a potom z dorážky udeřil bývalý Rebel Ladislav Rytnauer. Druhá perioda začne zhruba v 18:55, stav je nerozhodný 2:2.
     
    Bruslaři mají ještě k dispozici 31 sekund přesilovky 5 na 4. Uvidíme, jak s tím naloží...
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Jakub Lacina po vyhraném vhazování Bruslařů předvedl elegantní kličku, jež mu vyšla, a zkusil i druhou, ale protihráč mu zatarasil cestu vpřed a okamžitě vyhodil.
     
    20:44
    Žihadla už jsou v plném počtu, domácí rozehrávají ze zákrytu brány svého gólmana Nováka.
     
    21:02
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    To je neskutečná vzpruha pro Žihadla, jež jdou na začátku druhé třetiny poprvé v utkání do vedení! Ideální pas dostal na hůl od Ondřeje Šťávy ROMAN MIKEŠ a ukrytou střelou zpoza obránce mezi kruhy prostřelil gólmana Nováka! Asistence: Ondřej Šťáva, Kovář.
     
    21:26
    Moravské Budějovice jsou dál na koni a buší do obranného bloku svého soupeře z Kotliny. Brodská obrana má zatím se skvěle hrajícími Žihadly velké problémy.
     
    21:58
    Vyloučení v týmu HC Moravské Budějovice 2005 (Lupač – 2 min., vysoká hůl).
     
    22:00
    Jakub Lacina vypálil od modré čáry, ale jeho rána byla sražená a skončila vedle branky. Žihadla vzápětí vyhodila.
     
    22:17
    Bruslaři se v přesilovce zatím hodně trápí, Žihadla hrají v oslabení velmi dobře a brání se zodpovědně.
     
    22:39
    Hosté několikrát v krátkém časovém sledu získali puk na své hole a osvobodili se dlouhými vyhozeními.
     
    23:15
    Brankář Dusík nakonec musel vytáhnout ze svého arzenálu několik povedených zákroků, ale nejednalo se o nic, co by mu měla dělat větší vrásky na čele.
     
    24:00
    Žihadla se v pohodě ubránila a už spřádají útočné plány. Bruslaři jsou ve svém pásmu dobře postavení a soupeři kombinaci znemožňují,
     
    24:06
    Domácí hokejisté zamkli Žihadla u nich v pásmu a buší ustavičně do jejich obranného bloku. Gólman Dusík si nemůže ani na chvilku vydechnout.
     
    24:28
    Tomáš Ludvík nebezpečně vypálil z dobré palební pozice na ose hřiště, ale jeho dělovku z mezikruží gólman Dusík vyrazil betony do bezpečí.
     
    24:47
    Moravské Budějovice se stále marně snaží vymanit z pevného objetí, parta z Kotliny je nyní aktivnější a žene se za vyrovnáním.
     
    25:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    No a jako kdybych to svým předchozím příspěvkem přivolal, Bruslaři jsou za svou zvýšenou aktivitu odměněni zaslouženým vyrovnáním! Tomáš Semrád vykouzlil lahůdkový pas na PATRIKA PŘIDALA, jenž ukázal záda defenzivě Žihadel, krásně si přehodil puk před brankovištěm na bekhend a po ledě překonal gólmana Dusíka! Asistence: Tomáš Semrád.
     
    25:48
    Havlíčkův Brod je i nadále hodně na koni a tlačí se do koncovky. Obrana Moravských Budějovic je pod velkým tlakem a neví, kam dřív skočit.
     
    26:11
    Až teď černožlutí trochu uklidnili svou hru a nechali vydechnout přetížené zadní řady, jež dostaly pořádně zabrat. Nyní má napilno gólman Novák.
     
    27:01
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Kdepak, pokud má někdo v poslední době naprosto úžasnou formu, je to bezesporu PATRIK PŘIDAL, jenž v krátkém časovém sledu udeřil podruhé a vrátil Bruslařům nejtěsnější vedení! Martin Kříž nahrál na levé straně Lukáši Endálovi, jenž nahodil kotouč před bránu, kde intuitivně cítil najíždějícího parťáka z elitního útočného komanda. Přidal to měl na dlouhou hůl, ale předvedl parádní rybičku a puk vleže usměrnil pod horní tyčku! Nádhera! Asistence: Lukáš Endál, Martin Kříž.
     
    27:28
    Havlíčkobrodská družina je rázem jako pokropena živou vodou a dál buší do obranného valu Žihadel, jež jsou teď v útlumu.
     
    27:50
    Černožlutí přeci jen získali puk do své moci a probili se do pásma Bruslařů, ale tam bylo zoufale málo místa na kombinaci či zakončení.
     
    28:18
    Sledujeme na druhou ligu podle mého názoru naprosto nadstandardní zápas. Oba týmy hrají s obrovským zápalem, v hodně velkém tempu a daří se jim i v kombinaci.
     
    28:38
    Elitní útok způsobil pořádný průvan kolem branky gólmana Dusíka, který ale nemusel zasahovat. Broďáci mají nyní jednoznačně více ze hry.
     
    29:07
    Patrik Přidal nebyl daleko od hattricku, když po nahrávce Lukáše Endála vypálil z blízkosti levého kruhu a jeho jedovka protáhla Dusíkův beton!
     
    29:31
    Karta se otočila, nyní tahají za delší konec pomyslného provazu Moravské Budějovice. hra je přerušena, byl proběhne u gólmana Nováka.
     
    30:08
    David Kozlík se prohnal po levém křídle až k bráně a vypadalo to, že bude nahrávat Michalu Teplému, ale z mírného úhlu překvapivě zakončil bekhendem do gólmana Dusíka.
     
    30:38
    Havlíčkobrodská družina dál nepříjemně dotírá na gólmana Dusíka, nyní měl obrovskou šanci Tomáš Ludvík, ale zblízka vyprášil jen Dusíkův beton!
     
    31:01
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Třetí útok předvedl krásnou akci a Kotlinou se rozléhá pokřik "Pátá právě teď odbila vám!"! Petr Kuchta narýsoval geniální pas před brankoviště na TOMÁŠE CHLUBNU, jehož dělovka z první zapadla přesně za Dusíkova záda! Asistence: Petr Kuchta.
     
    31:41
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak tohle je opravdu hodně tvrdá rána pro Žihadla, jež inkasují znovu a v Kotlině už prohrávají o tři branky! Sluší se však dodat, že parta z Kotliny teď opravdu svého soka neskutečně zatlačila! Tomáš Semrád vypálil při signalizované výhodě od modré čáry, a i když netrefil bránu, kotouč se rychle odrazil od zadního mantinelu před bránu a DAVID KOZLÍK zametl kus černé pryže na místo určení! Asistence: Tomáš Semrád.
     
    32:11
    Vyloučení v týmu HC Moravské Budějovice 2005 (Rytnauer – 2 min., podražení).
     
    32:11
    Střídání v týmu HC Moravské Budějovice 2005: ze hřiště odchází Dusík, přichází Dudáček.
     
    32:31
    Jakub Lacina přebral skvělý pas mezi kruhy, jenže rána mu vůbec nesedla a kus černé gumy jen lehce posunul směrem na soupeřovu bránu, s čímž neměl brankář Dudáček, jenž vystřídal kolegu Dusíka, žádný problém.
     
    32:58
    Vyloučen měl být jeden z hráčů hostů, ale domácí nakonec sportovně nedovolený zákrok odvolali.
     
    34:04
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Michálek – 2 min., držení protihráče).
     
    34:32
    Tomáš Chlubna ujížděl po pravém křídle a i když mu kotouč utekl z hole, musel gólman Dudáček zasahovat. Tomáš Ludvík dorážel, ale bez úspěchu. Trest za držení protihráče na 2 minuty obdržel David Horký (MBU).
     
    34:37
    Tomáš Semrád vypálil chviličku po buly od modré čáry, ale jeho projektil viděl gólman Dudáček ze svého území velmi dobře a puk ukryl v náruči.
     
    35:02
    Gólman Dudáček se znovu musel zapojit do hry a po nahození z levé strany hřiště raději přerušil hru. Buly proběhne v kruhu po jeho pravé ruce.
     
    35:17
    Petr Krutiš se vydal s pukem na holi rychle vpřed, ale kousek za útočnou modrou čarou mu Bruslaři kus černé gumy vypíchli z hole.
     
    35:43
    Žihadla se pokouší s hodně nepříznivým stavem ještě něco udělat, ale zatím se jim nedaří zastihnout soupeřovu obranu v nedbalkách.
     
    36:10
    Domácí hráči jsou v plném počtu a začala jim zkrácená přesilovka. Černožlutí však vybojovali kotouč a osvobodili se vyhozením.
     
    36:41
    Moravské Budějovice rychle rozehrály od své brány a nyní už okupují útočné území na dostřel gólmana Nováka, jenž nemůže polevit ze svého soustředění.
     
    37:10
    Žihadla sice ze svého pobytu v soupeřově území nic moc nebezpečného nevytěžila, ale alespoň v nejbližších okamžicích se zdrží u gólmana Nováka znovu. Bruslaři vyhodili na icing.
     
    37:18
    kdepak, vypadá to, jako kdyby Havlíčkovu Brodu po rychlých brankách narostla křídla, naopak hosté se horko těžko vracejí zpět do zápasu.
     
    37:40
    David Kozlík, jenž hraje dnes opravdu skvěle a už má dva přesné zásahy na pažbě, hned třikrát zakončoval. Poprvé trefil protihráče před sebou, podruhé Dusíkův beton a potřetí z kruhu mířil bekhendem nad břevno.
     
    38:06
    Brodští fanoušci si nemohou hru svého týmu vynachválit, aby také ne! Žihadla jsou teď všude pozdě a Havlíčkův Brod kontroluje vývoj utkání.
     
    38:19
    Vyloučení v týmu HC Moravské Budějovice 2005 (Pelikán – 2 min., podražení).
     
    38:39
    Lukáš Endál nahazoval kotouč od modré čáry, ale zasáhl jen protihráče před sebou a Žihadla toho ihned využila k rychlému vyhození.
     
    39:07
    Hra je opět přerušena, buly proběhne v pásmu domácích.
     
    39:31
    David Vala skvěle zachytil vyhození soupeře na modré čáře a vypálil. Jeho rána byla zblokována, ale dorážet mohl David Kozlík, kterého je plný led. Pro Žihadla ale vše tentokrát dobře dopadlo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Žihadla sice dokonala na začátku druhé třetiny obrat po trefě Romana Mikeše, ale havlíčkobrodská odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Úžasnou one-man show předvedl Patrik Přidal, jenž nejdříve vyrovnal a potom špičkovou tečí dokonal obrat. Potom ještě skórovali Tomáš Chlubna a David Kozlík. Třetí perioda začne přibližně v 19:47, stav je 6:3.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Hosté získali puk po vhazování a protože dohrávají zbytek oslabení, okamžitě nahodili kotouč za brodskou bránu.
     
    40:20
    Už se hraje 5 na 5, sudí vhodí po přerušení hry kotouč zpět na led ve středním pásmu.
     
    40:30
    Moravské Budějovice předvedly rychlý útočný výpad a zakončily, ale projektil ze strany byl hodně nepřesný a minul o hodně Novákovu levou tyčku.
     
    40:54
    Tomáš Ludvík schytal ostrý zákrok ihned po vhazování a zůstává stále ležet otřesený v kruhu útočného pásma. Je z toho vyloučení do konce zápasu.
     
    40:54
    Vyloučení v týmu HC Moravské Budějovice 2005 (Lupač – 5 min. + osobní trest do konce utkání, zásah do hlavy nebo krku).
     
    41:11
    Hosté vybojovali kotouč ve svém pásmu a rychle vyhodili kotouč až do Novákova hájemství.
     
    41:26
    Domácí se snažili bleskově přenést hru do útočného území, ale neobešlo se to v rámci pravidel. Píská se zakázané uvolnění, buly v brodském pásmu.
     
    41:50
    Miroslav Třetina nabral rychlost na pravém křídle a podél hrazení zavezl puk do útočného pásma, kde poslal přesný pas spoluhráči.
     
    42:15
    Domácím nevyšla rozehrávka a mohl toho využít Lukáš Havel, jehož dělovka z kruhu vyprášila beton gólmana Nováka. Bruslaři se ženou vpřed.
     
    42:45
    Hosté už jsou hodně frustrovaní a kupí faul za faulem. Zbytečného sekání se dopustil Lukáš Havel (MBU), jenž to ze svého dřívějšího působení v Kotlině moc dobře zná.
     
    42:55
    Tomáš Semrád se snažil najít spoluhráče před bránou, ale neměl komu nahrát, proto to vzal na sebe a od modré čáry zakončil. Nastřelil však jen protihráče před sebou.
     
    43:08
    Opět vypálil Tomáš Semrád z blízkosti modré čáry, ale gólman Dudáček měl dobrý výhled na letící puk a v pohodě ho ukryl ve své nachystané náruči.
     
    43:31
    Kdepak, Havlíčkův Brod se v přesilovkách stále hodně trápí, Moravské Budějovice se brání zatím velmi organizovaně a účinně, soupeře nepouštějí do gólovek.
     
    44:11
    Další ostrý střet v rohu pásma Žihadel, ale sudí tentokrát vylučovat nebude. Moravské Budějovice získaly kotouč a rychle vyhodily.
     
    44:40
    Hosté už jsou na hrací ploše ve čtyřech a vypadá to, že jsou z nejhoršího venku.
     
    45:11
    Bruslaři mohli přeci jen udeřit! David Vala rýsoval hezký pas před odkrytou bránu na volného Davida Michálka, ale ten netrefil rychle letící puk.
     
    45:41
    Žihadla se i nadále dobře brání a soupeře nepouštějí až na malé výjimky k ničemu nebezpečnému. Brankář Dudáček má hodně málo práce.
     
    46:06
    Moravské Budějovice už jsou v plném počtu a mohou uhánět vpřed.
     
    46:37
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Broďáci nevyužili dvojnásobnou přesilovku, a to hodně dlouhou, za což je stihl krutý trest, po němž se Žihadla vrací do hry! Marek Havel našel přesným pasem rozjetého ROMANA MIKEŠE a kapitán Žihadel ukázal svou velkou šikovnost, když nenápadnou střelou zkusil štěstí z levého kruhu a propálil gólmana Nováka, jenž zakončení zřejmě vůbec nečekal a nestihl zareagovat včas, když mu puk propadl teploměrem mezi tělem a rukou! Asistence: Marek Havel, Ondřej Šťáva.
     
    47:00
    Žihadla výrazně ožila a cítí to i jejich fanoušci, kteří mohutně ženou černožluté za dalším snížením. Brodská obrana má plné ruce práce.
     
    47:21
    Havlíčkův Brod získal puk pod kontrolu a sevřel Žákovi svěřence do pevného objetí. Zatím z toho ale nevytěžil nic nebezpečného.
     
    47:48
    Havlíčkobrodská družina i nadále diktuje tempo hry, Moravské Budějovice hrají přeci jen na tři lajny a po dlouhém oslabení 3 na 5 jim mohou i docházet síly. Uvidíme.
     
    48:17
    Moravané získali kotouč a nastěhovali se s ním do blízkosti gólmana Nováka.
     
    48:49
    Lukáš Nováček byl lehce seknut do obličeje po přerušení hry, za což se vylučovat nebude, což se fanouškům Žihadel vůbec nelíbí. Sluší se dodat, že útočník hostů možná trochu sekl zasahujícího gólmana Nováka před přerušením hry.
     
    49:01
    Vyloučení v týmu HC Moravské Budějovice 2005 (Havel – 2 min., nesportovní chování).
     
    49:15
    "Zaberem, Žihadla, zaberem!", křičí fanoušci Moravských Budějovic. Dobře cítí, že ještě je možný zvrat v silách jejich milovaného klubu.
     
    49:26
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kříž – 2 min., podražení).
     
    49:50
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    No a čepice se snášejí z brodského kotle na hrací plochu, první hráč Bruslařů v play-off dosáhl hattricku! A to dokonce při vlastním oslabení! David Vala odvedl skvělou práci, když zachytil nahrávku soupeře, vyvezl puk a narýsoval skvělý pas na levé křídlo volnému PATRIKU PŘIDALOVI. Obávaný střelec si sjel do pásma soupeře a skrytou střelou zpoza obránce propálil gólmana Dudáčka ranou k tyči! Asistence: David Vala.
     
    49:56
    Vyloučení v týmu HC Moravské Budějovice 2005 (Nováček – 2 min., hrubost).
     
    50:01
    Hraje se 4 na 4, buly ve středním pásmu.
     
    50:08
    Jakub Lacina měl k nahozenému kotouči za brodskou bránou mnohem blíže než rozjetý Erik Polívka, píská se tak zakázané uvolnění.
     
    50:23
    Miroslav Třetina si jednoruč dovezl puk po pravém křídle do útočného pásma, zkusil rychle objet bránu a zasunout puk k přední tyči, ale neúspěšně, netrefil zařízení.
     
    50:49
    Rozjíždějící hosté jsou znovu ve značném útlumu, Havlíčkův Brod se velmi důležitou sedmou vstřelenou brankou výrazně uklidnil a už nebude chtít inkasovat.
     
    51:24
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Při hře 4 na 4 se objevilo na ledě více volného prostoru, a to více nahrálo do karet rozjetým domácím, kteří slaví už osmý gólový úspěch! Z ochozů se tak ozývá nadšený pokřik "Deset!"! David Vala vyslal do samostatného úniku DAVIDA MICHÁLKA, jenž si sjel volným prostorem až před brankoviště a po precizně provedeném blafáku chladnokrevně propasíroval hrací předmět za Dudáčkova záda! Asistence: David Vala, Tomáš Semrád.
     
    51:48
    Havlíčkobrodská družina dál hraje přesně to, co potřebuje. Drží puk daleko od své brány a vypadá to, že žádné drama už v blížícím se závěru utkání nedopustí.
     
    52:13
    Hostům pod tlakem nevyšla rozehrávka zdaleka podle jejich představ a vyhodili na icing. Utkání sleduje 1392 diváků.
     
    52:39
    Broďáci teď aktivním pohybem pořádně rozvířili vody v moravskobudějovickém pásmu a zblízka se tlačili ke gólové dorážce, jež však nakonec nepřišla!
     
    53:06
    Žihadla se dopustila úmyslného ofsajdu, buly v pásmu Žihadel u gólmana Dudáčka.
     
    53:25
    Tomáš Pelikán nabral rychlost, uvolnil se na pravém křídle a skrytou střelou z úhlu protáhl Novákovu nachystanou vyrážečku, po čemž skončil kotouč v ochranné síti.
     
    53:25
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Ludvík – 2 min., sekání).
     
    53:47
    Moravské Budějovice právě vstřelily branku!
    Neuvěřitelná kanonáda v Kotlině dál jede na plné obrátky, tentokrát vnesla radost do řad Žihadel, jež využily přesilovku! Filip Matějka nahrál PETRU KRUTIŠOVI, jenž zkusil štěstí z těžkého úhlu na pravé straně a udělal moc dobře, protože brankář Novák jeho střelu nechytil! Teď určitě nemá úplně čisté svědomí, tohle bylo opravdu z hodně těžké pozice! Asistence: Filip Matějka, Tomáš Pelikán.
     
    54:21
    Domácí hrají v pohodě a tlačí se dopředu, překvapivě u nich zůstal svítit trest, který už tam dávno nemá být. Nyní to sudí signalizují u boxu časoměřičů.
     
    55:06
    Žihadla se ještě rozhodně nevzdávají a tlačí se dopředu, ale havlíčkobrodská defenziva je pevná jako skála a nechce už znovu inkasovanou brankou pustit soupeře do hry.
     
    55:31
    Fanoušci hostů jsou opravdu výteční, jsou po celé utkání hodně slyšet a i za nepříznivého stavu stále ženou svůj tým vpřed.
     
    55:55
    Lukáš Nováček měl trochu času na pravém křídle a z úhlu vyzkoušel pozornost gólmana Nováka, jenž jeho ránu po ledě vyrazil betony.
     
    56:14
    David Horký vypálil ihned po vhazování v útočném pásmu a byla to pořádná dělovka. Gólman Novák puk vůbec neviděl, naštěstí pro něj byl ale jeho spoluhráčem vytlačený do ochranné sítě.
     
    56:35
    Žihadla okupovala útočné pásmo, ale jen chviličku. Domácí hokejisté vydolovali po souboji u hrazení kotouč a vyvezli ho do bezpečí.
     
    56:50
    Moravské Budějovice aktivně napadaly rozehrávku soupeře a moc nechybělo, aby se jim povedlo získat puk a nebezpečně zahrozit. Domácí však zaváhání napravili.
     
    57:16
    Tomáš Chlubna hledal před bránou Davida Michálka, a to úspěšně. Mladý útočník však zblízka nechal vyniknout jen brankáře Dudáčka!
     
    57:25
    Vyloučení v týmu HC Moravské Budějovice 2005 (Šťáva – 2 min., krosček).
     
    57:50
    Parta z Kotliny okupuje útočné pásmo a hledá si prostor pro zakončení. Havlíčkobrodští fanoušci si zápas hodně užívají a ženou hlasitě své miláčky vpřed.
     
    58:09
    Žákova skvadra vybojovala kotouč a dokázala se osvobodit dlouhým vyhozením. Oba fanouškovské tábory svádějí atraktivní souboj hlasivek.
     
    58:49
    Tomáš Chlubna rozkmital své rychlé nohy a prosmýkl se obranou Žihadel až před bránu, ale zblízka nepropálil gólmana Dudáčka!
     
    59:30
    Neuvěřitelně aktivní kapitán Žihadel Roman Mikeš ukázal své rychlé a šikovné ruce, když se prokličkoval až před bránu a zblízka napálil vyrážečku brankáře Nováka, jenž se teď vyznamenal!
     
    59:48
    Na druhé straně pelášil vpřed Michal Teplý, jenž byl ale zablokován a nedokázal v těžké pozici zpoza protihráče v tísni zakončit.
     
    59:58
    Vyloučení v týmu HC Moravské Budějovice 2005 (Polívka – 2 min., podražení).
     
    Konec zápasu.
     
    A je konec! Viděli jsme pro oko fanouška opravdu úchvatné utkání plné zvratů a krásných branek. Nakonec se radují domácí Bruslaři,m kteří splnili ošemetnou roli papírového favorita a velmi dobře hrající Žihadla porazili v úvodním utkání série před svými fanoušky 8:5. Nepochybně už sobotní odveta na ledě Moravských Budějovic bude nesmírně zajímavá, uvidíme, jak dopadne! Na ledě probíhá děkovačka Bruslařů. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne! Na shledanou! (20:32:01)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 4. Endál (T. Semrád, Třetina), 9. Kozlík (Teplý, Duben), 26. Přidal (T. Semrád), 28. Přidal (Endál, Kříž), 32. Chlubna (Kuchta), 32. Kozlík (T. Semrád), 50. Přidal (Vala), 52. Michálek (Vala, T. Semrád) – 8. Krutiš (Rytnauer, Matějka), 16. Rytnauer (Krutiš), 22. Mikeš (Šťáva, Kovář), 47. Mikeš (Havel, Šťáva), 54. Krutiš (Matějka, Pelikán)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – T. Semrád, M. Semrád, Duben "A", Lacina, Vala, Kříž, Bušek – Přidal, Třetina "C", Endál – Teplý, Kozlík, Michálek – Chlubna, Ludvík, Kuchta – Navrátil, Szilva, Beneš – Křížek
    Hockey Club Moravské Budějovice 2019: Dusík (32. Dudáček) – Šťáva, Kovář, Sobotka "A", Kliment, Peroutka, Polívka, Pelikán – Kondratěv, Havel, Mikeš "C", Nováček, Rytnauer "A", Krutiš, Horký, Lupač, Matějka, Hačecký

    Rozhodčí: Michal Škrobák, Tomáš Battěk – Radek Špringl, Ondřej Doležal

    Diváci: 1392
    Havlíčkův Brod 2 1 Mor. Budějovice
    #1 Čtvrtek 23.03.2017 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Mor. Budějovice 8:5
    #2 Sobota 25.03.2017 • 17:00
    Mor. Budějovice - Havlíčkův Brod 6:3
    #3 Pondělí 27.03.2017 • 18:00
    Havlíčkův Brod - Mor. Budějovice 8:2
    bahis siteleri