Bosna – Česko 2:1 (kon.)
konec
Bosna a Hercegovina
2:1 (1:0)
Česko
Sobota 25.03.2017, 15:00 • Stadium Etno Selo Stanisići, Bijeljina • Kvalifikace mistrovství Evropy do 17 let • Skupina 7
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    BOSNA A HERCEGOVINA

    Mladíci z Bosny se do druhé fáze kvalifikace na ME dostali díky druhému místu v rámci skupiny 1. V první fázi si nejprve Bosna jednoznačně poradila s Lotyšskem, poté díky jednomu gólu porazila i Moldavsko a až následně narazila v souboji s Ruskem, kterému podlehla 1:2. V prvním utkání této kvalifikační části Bosna uhrála bezbrankovou remízu na půdě Slovinska, přičemž přežila pokutový kop soupeře.
     
    ČESKO

    Naši reprezentanti do 17 let se v první fázi kvalifikace umístili až na třetím místě třetí skupiny, ale díky zisku čtyř bodů přesto postoupili. Na úvod sice přišla překvapivá prohra s Faerskými ostrovy, ale pak Česko porazilo Lucembursko a poměrem 3:3 remizovalo se Švýcarskem. V úvodním zápase druhé fáze Češi statečně vzdorovali Anglii, ale nakonec si připsali porážku 3:5.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    22.3.2015 Česko U17 – Bosna a Herc. U17 2:2
     
    Úvodní sestavy:

    Bosna a Hercegovina: Kršić – Gazibegović, Sadiku (C), Vještica, Tegeltija – Santrač, Salčin – Imamović, Omerović, Savić – Mehanović
    Náhradníci: Perković – Zilić, Kurbegović, Božić, Šikanjić, Sejdović, Marušić

    Česko: Nejedlý – Šíma (C), Heidenreich, Míka, Horák – Kohút, Solil, Alexandr, Píchal – Kušej, Ostrák
    Náhradníci: Pecháček – Hezoučký, Fisl, Majka, Macháček, Plecitý, Hönig

    Rozhodčí: Horatiu Fesnic (ROU) – Alexandru Cerei (ROU), Jan Vries (NED).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Čeští mladíci se hned v úvodu zápasu natlačili na polovinu soupeře a vybojovali rohový kop. Píchalův následný centr ale nepřinesl ohrožení Kršićovy brány.
     
    5
    Postupující Solil byl zastaven nedovoleným způsobem. Po faulu Armina Imamoviće budou Češi zahrávat volný kop.
     
    6
    Další rohový kop českých fotbalistů tentokrát rozehrával Adam Alexandr, ale ani jeho centrovaný míč nenašel hlavu žádného ze spoluhráčů.
     
    8
    Volný kop tentokrát rozehrávají Bosňané, kteří budou těžit z nedovoleného zákroku Davida Píchala.
     
    10
    Bosna právě vstřelila branku!
    Tak to je velká nepříjemnost. Imamović šikovně přihrával do předbrankového prostoru, kde se sice k míči dostal DAVID HEIDENREICH, ale právě od něj se kulatý předmět odrazil do brány Jana Nejedlého.
     
    13
    Série faulů ze strany českých fotbalistů nakonec vyústila v přímý volný kop Omeroviće. Ofenzivně laděný záložník domácích však netrefil bránu.
     
    15
    Domácí teď mají trochu navrch a po vstřelení branky jsou při chuti. Adam Alexandr tak musel znovu sáhnout k nedovolenému zákroku, kterým zastavil Imamoviće.
     
    18
    A tentokrát už je tasena žlutá karta. Prvním potrestaným hráčem zápasu se stává Tomáš Ostrák (CZE).
     
    22
    Češi se nadále nemohou dostat do tempa a znovu si museli pomoct faulem. Volný kop následně rozehrával Salčin, nicméně jeho zakončení se nevlezlo do prostoru brány.
     
    26
    K zakončení se nyní prodral aktivně hrající Santrač, který však trefil pouze blokujícího soupeře. Následně si Savić pomohl faulem.
     
    28
    V osmadvacáté minutě se tvrdým faulem provinil Armin Imamović (BSN), jenž jako první z domácích inkasuje žlutou kartu.
     
    29
    K exekuci volného kopu se postavil Adam Alexandr, nicméně jeho rozehrávka nebyla příliš kvalitní. Kršić nemusel zasahovat.
     
    32
    Ani po faulu Vješticy se Alexandrovi nepodařilo najít některého ze spoluhráčů. Češi však v posledních minutách výrazně přidali.
     
    33
    Opět byl postup hostující reprezentace zastaven nedovoleným zákrokem. V tomto případě se provinil Savić, jenž atakoval Píchala.
     
    37
    S blížícím se koncem poločasu se po delší době dopředu vydali fotbalisté Bosny. Po Kohútově faulu si míč postavil Omerović, ale jeho volný kop nepřinesl nic zajímavého.
     
    39
    Další volný kop Bosny rozehrával Savić, který dokázal oslovit Omeroviće. Zakončení domácího záložníka se ale nevešlo do brány.
     
    40
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas zápasu a spokojenější jsou zatím fotbalisté Bosny a Hercegoviny. Ti totiž od desáté minuty vedou díky vlastní brance Davida Heidenreicha, jenž za Nejedlého srazil přihrávku Imamoviće. Naši reprezentanti zatím nedokázali najít recept na obranu soupeře.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 15:55.
     
    41
    Začal druhý poločas.
     
    42
    Češi do druhé půle vstoupili aktivně. Solil si vykoledoval nedovolený zákrok Imamoviće a volný kop tak mohl rozehrávat Alexandr. Následné zakončení Kušeje šlo mimo tři tyče.
     
    44
    Naši mladíci se znovu vydali vpřed, ale tentokrát jejich postup zastavil faul Šímy. Bosna po rychlé akci získala rohový kop.
     
    45
    Po centru Omeroviće se k zakončení protlačil Sadiku, který se zjevil v pokutovém území a vystrašil Jana Nejedlého! Důležitý zákrok českého brankáře.
     
    48
    Trenér Václav Kotal poprvé sáhl do sestavy. Ze hry je stažen Vasil Kušej a Michal Kohút, opačný směr nabrala dvojice Pavel Hezoučký – Michael Hönig.
     
    48
    A střídají nakonec i domácí reprezentanti. Odpracováno má Armin Imamović, kterého nahradil Emir Sejdović.
     
    52
    Po několika nedovolených zákrocích se domácí fotbalisté odhodlali k rychlejší akci. Mehanović si však nepohlídal ofsajdovou hranici.
     
    52
    Poprvé se výrazně představil Pavel Hezoučký, který si nachystal míč na střelu, avšak svižným zakončením vůbec netrefil bránu.
     
    55
    Mehanović faulem zastavil Horáka, ale následným zakončením Solil rovněž netrefil zařízení. Čeští mladíci by potřebovali seřídit mířidla.
     
    55
    Druhé střídání domácí reprezentace. Hřiště opouští Elvis Mehanović, jenž přepustil místo Milanu Šikanjićovi.
     
    57
    Igor Savić (BSN) se dopustil tvrdšího faulu a je penalizován žlutou kartou.
     
    61
    Bosňané si stále častěji pomáhají fauly. Dalším se provinil Omerović, který důrazně zastavil Davida Píchala. K ohrožení brány se ale Češi nedostávají.
     
    62
    Volný kop českého týmu rozehrál Adam Alexandr, nicméně jeho přihrávka nedoputovala ke spoluhráči českého záložníka.
     
    66
    Záhy po nepřesné střele Ostráka je střídán Adam Alexandr, jehož pozici zaujal Matěj Majka.
     
    67
    Píchal si zaběhl za obranu Bosny, ale výsledkem je pouze ofsajd hostujícího záložníka. Dopředu se mohou vydat svěřenci kouče Malkočeviće.
     
    68
    Nešťastníkem dnešního zápasu se stává David Heidenreich, který teď v pokutovém území fauloval Šikanjiće a Bosna získává pokutový kop.
     
    68
    Navíc je faul Davida Heidenreicha (CZE) odměněn žlutou kartou.
     
    69
    Bosna právě vstřelila branku!
    Pokutový kop domácí reprezentace si vzal na triko DOBRICA TEGELTIJA, který v pohodě překonává brankáře Nejedlého. Tohle nevypadá vůbec dobře
     
    73
    Korigovat nepříznivé skóre se pokusil Pavel Hezoučký, kterého dobrou přihrávkou z volného kopu našel Horák. Zakončení však neletělo do brány.
     
    75
    David Píchal (CZE) byl nedovoleně zastaven Nemanjou Vješticou (BSN). Následná rozepře končí žlutou kartou pro oba aktéry.
     
    76
    Daniel Horák sice rozehrával volný kop, ale výsledkem byl pouze protiútok Bosny, který zakončoval Omerović. Jeho střela byla zablokována.
     
    79
    Těsně před rozehráním rohového kopu Česka přichází poslední střídání. Pozici Džaniho Salčina zaujme Enio Zilić.
     
    80
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor! Koncovka zápasu ještě může být dramatická. Majka dokázal najít lépe postaveného PAVLA HEZOUČKÉHO, který přesným zakončením pokořil domácího brankáře.
     
    80+2
    Emoce jsou v plném proudu a Dobrica Tegeltija (BSN) inkasuje kartónek žluté barvy. Stejným způsobem je však následně potrestán i Matěj Majka (CZE).
     
    80+3
    Další žlutá karta. Tentokrát ji vidí Jasmin Kršić (BSN), který až moc dlouho čekal s odkopem od brány.
     
    80+4
    Místo útočení se Češi museli soustředit na defenzívu. Gazibegovićovo zakončení však Jana Nejedlého vůbec neohrozilo.
     
    80+5
    Konec zápasu.
     
    Druhé kvalifikační utkání české reprezentace do 17 let je u konce. Vítězství dnes slaví domácí Bosna, která se v desáté minutě dostala do vedení díky vlastnímu gólu Davida Heidenreicha. Po poločasové přestávce Češi určitě chtěli bojovat o vyrovnání, nicméně v 69. minutě se z pokutového kopu prosadil Dobrica Tegeltija a naděje na bodový zisk byl ztraceny. V 80. minutě už totiž Pavel Hezoučký pouze snížil.
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. Budu se ale těšit u dalších on-line přenosů, například již v 18:00 u zápasu mezi Švédskem a Běloruskem. Na shledanou! (16:45:29)

    Lukáš Podleśny

    Branky: 10. Heidenreich (vla.), 69. Tegeltija (pen.) – 80. Hezoučký

    Karty:   28. Imamović (BSN), 57. Savić (BSN), 75. Vještica (BSN), 80+2. Tegeltija (BSN), 80+3. Krsić (BSN) – 18. Ostrák (CZE), 68. Heidenreich (CZE), 75. Píchal (CZE), 80+2. Majka (CZE)


    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 1:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 17:13.
    Bosna a Hercegovina: Kršić – Gazibegović, Sadiku (C), Vještica, Tegeltija – Santrač, Salčin (79. Zilić) – Imamović (48. Sejdović), Omerović, Savić – Mehanović (55. Šikanjić)
    Náhradníci: Perković – Zilić, Kurbegović, Božić, Šikanjić, Sejdović, Marušić

    Česko: Nejedlý – Šíma (C), Heidenreich, Míka, Horák – Kohút (48. Hönig), Solil, Alexandr (66. Majka), Píchal – Kušej (48. Hezoučký), Ostrák
    Náhradníci: Pecháček – Hezoučký, Fisl, Majka, Macháček, Plecitý, Hönig

    Rozhodčí: Horatiu Fesnic (ROU) – Alexandru Cerei (ROU), Jan Vries (NED)
    bahis siteleri