Austrálie – Srbsko 4:3 (po pr.) | Španělsko – Island 2:3 (kon.) | Belgie – Rumunsko 1:9 (kon.)
po prodl.
Austrálie
4:3 (1:1, 0:1, 2:1 - 1:0)
Srbsko
Pondělí 03.04.2017, 12:18 • Galati Arena, Galati • Mistrovství světa - II. A Divize • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:17 Josef REZEK - 4:3
     
    61:17
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! JOSEF REZEK nejprve našel Lliama Webstera, který si u tyče počkal a poté prvnímu zmíněnému vrátil puk do jasné tutovky. Čech reprezentující Austrálii před odkrytou polovinou brány nezaváhal a vystřelil vítězství protinožců! Asistence: Lliam Webster, Jamie Woodman.
     
    60:59
    Chvíli to vypadalo na přečíslení Srbska, ale to nakonec nepřišlo a do úniku se dostal jeden z Australanů. Ranković zasáhl!
     
    59:59
    Nepříjemnost pro Srby. Přeci jenom se vylučuje a v závěru řádné hrací doby jde na trestnou lavici Uroč Bjelogrlić (SRB). Ten byl potrestán za vražení na hrazení.
     
    58:04
    Důležitý zákrok musel vytáhnout Ranković, který odolal střele z vrcholu levého kruhu i následné dorážce z hranice brankoviště.
    55:26 Marko SRETOVIĆ - 3:3
     
    55:26
    Srbsko právě střelilo branku!
    Jenže teď se Srbové mohou radovat! Po vhazování v útočném pásmu se rychle dostali k puku, Popravka našel přihrávkou naprosto nehlídaného MARKA SRETOVIĆE, který si kotouč zpracoval bruslí a rychle zakončil do horní části brány. Asistence: Pavel Popravka, Mirko Djumić.
     
    55:04
    Nyní ale zblízka dorážel Marko Sretović! Jeho nebezpečná střela byla sražena vysoko do ochranné sítě.
     
    51:23
    Jeden z Australanů se natlačil do blízkosti Rankovićova brankoviště. Střelou na vzdálenější tyč ale srbského gólmana nepřekonal.
     
    47:52
    Strkanice mezi Mitchem Humphriesem (AUS) a Andrejem Zwickem (SRB) končí vyloučením pro oba hráče. Humphries je potrestán za nedovolené bránění. Zwick za hrubost.
     
    43:58
    Přihrávka od mantinelu se zjevila před Pavlem Popravkou, který zakončoval z hranice brankoviště, avšak bránu trestuhodně minul.
     
    42:48
    Přesilovou hru si nyní zahraje i Srbsko. Na lavici hanby po strkanici u brány usedá Jamie Woodman (AUS), jenž dostává dvouminutový trest za hrubost.
    41:55 Josef REZEK - 3:2
     
    41:55
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Skvělý obrat ve skóre! JOSEF REZEK využil trochy prostoru na vrcholu pravého kruhu, rychlou střelou puk poslal na Rankoviće a kotouč skončil přesně v horním rohu jeho brány. Asistence: Robert Malloy, Cameron Todd.
     
    41:31
    Pavle Ogrizović (SRB) se navíc dopustil nedovoleného bránění a Austrálie bude mít přesilovou hru.
    41:20 Thomas POWELL - 2:2
     
    41:20
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Po přechodu přes útočnou modrou čáru Humphries oslovil THOMASE POWELLA, který kousek za modrou natáhl ke svižné střele. Ranković lapačkou máchl na prázdno a loví puk ze sítě. Asistence: Mitch Humphries.
     
    40:10
    Arsenije Ranković upadl za vlastní bránou a Austrálii se tak nabídla obrovská možnost. Po rychlé přihrávce však jeden z Australanů nedokázal lépe zakončit.
     
    38:54
    Teď se ale do šance velmi pěkně dostal Humphries, který si to namířil mezi kruhy. Následovalo zakončení doprostřed brány.
     
    37:18
    Po rychlém nahození od modré čáry se kotouč odrazil před Rankoviće, ale Todd z dorážky pálil pouze do gólmana.
     
    36:57
    Po dlouhé době si Austrálie zahraje přesilovou hru. Za faul loktem je penalizován Uroč Bjelogrlić (SRB).
     
    32:54
    A další šance Milovanoviće. Opět se srbský forvard zjevil před Kimlinem, ale tentokrát neměl dost prostoru a bekhend poslal jen do gólmana.
    31:33 Marko MILOVANOVIĆ - 1:2
     
    31:33
    Srbsko právě střelilo branku!
    Reprezentace z jihu Evropy jde do vedení! Popravkovo nahození ze středního se od zadního mantinelu odrazilo přesně před dojíždějícího MARKA MILOVANOVIĆE, který se natlačil před bránu a bekhendem skóroval mezi Kimlinovy betony. Asistence: Pavel Popravka, Dominik Crnogorac.
     
    29:29
    Moc dlouho si ale Austrálie v pěti nezahrála. Potrestán je Anthony Kimlin (AUS), který puk vyhodil mimo ledovou plochu.
     
    27:11
    Bude se vylučovat. Dvě trestné minuty za krosček dostává Lliam Webster (AUS).
     
    25:40
    Aktivní Wehebe Dage se zleva natlačil až do střelecké pozice a z úhlu trefil tyč Rankovićovy brány!
     
    17:20
    Chybnou rozehrávku Todda teď vystihl Marko Sretović, který se zjevil sám mezi kruhy. Kmlin však rychle vyjel a dokázal zasáhnout.
     
    16:03
    Obrovská šance Austrálie! Rychlé přečíslení dvou na jednoho skončilo přihrávkou na Taylor, jenž byl zcela sám před gólmanem, ale skákavý puk nedokázal lépe usměrnit.
    14:47 Aleksa LUKOVIĆ - 1:1
     
    14:47
    Srbsko právě střelilo branku!
    Jenže teď už je vyrovnání. Milovanović našel velmi dobrou přihrávkou ALEKSU LUKOVIĆE, který měl hodně prostoru u pravého kruhu a dokonale přesnou střelou pokořil dosud nepřekonatelného Kimlina.
     
    13:49
    A početní výhoda je záhy zdvojnásobena. Za sekání je totiž potrestán Beau Taylor (AUS).
     
    13:40
    Chris Wong (AUS) vůbec nestačil unikajícímu Filipovićovi a dopustil se podražení. Třetí přesilová hra pro Srbsko.
     
    11:11
    Brkušanin skvělou přihrávkou našel volného Vučureviće, který rychle vystřelil z pravého kruhu, ale trefil jen lapačku přesunujícího se Kimlina.
     
    09:45
    Jenže hákováním si teď pomohl Mathew Lindsay (AUS), jenž dostává dvouminutový trest.
    07:28 Wehebe DARGE - 1:0
     
    07:28
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Nyní se ale reprezentace protinožců dostává do vedení. Richard Tesarik v rohu útočného pásma předal kotouč WEHEBE DARGEOVI, který si vyjel mezi kruhy a překvapil Rankoviće střelou mezi betony. Asistence: Richard Tesarik.
     
    06:51
    Ranković si nadělal problémy. Odražený kotouč nejprve schoval v lapačce, ale poté ho vyklepal jen ke své tyči a dojíždějící Cliff puk posílal před bránu. Tam ale nebyl nikdo z Australanů.
     
    04:00
    Přesilovou hru si zahraje i Srbsko. Za podražení je totiž vyloučen Kai Miettinen (AUS).
     
    00:30
    Pavle Podunavac (SRB) zbytečně atakoval dorážejícího Todda a dostává dvě trestné minuty za napadení.
     
    00:28
    Ranković si připisuje dva důležité zákroky. Především šance Camerona Todda rozhodně stojí za zmínku, neboť Australan byl sám před brankovištěm.

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 8. Darge (Tesarik), 42. Powell (Humphries), 42. Rezek (Malloy, Todd), 62. Rezek (L. Webster, Woodman) – 15. A. Luković (Milovanović, Crnogorac), 32. Milovanović (Popravka, Crnogorac), 56. Sretović (Popravka, Djumić)


    Austrálie: Kimlin (Smart) – Malloy (A), Taylor, Woodman, Baranzelli, Lindsay, Carpenter – Todd, Rezek, L. Webster – Cliff, Powell (A), Humphries – Miettinen, Funes, K. Webster – Wong, Darge, Tesarik – Nadin.
    Srbsko: Ranković (M. Luković) – Bibić, Podunavac, U. Novaković, Crnogorac, Gabrić, Brkušanin, Sabadoš, A. Luković (C) – Sretović (A), Popravka, Djumić – Vučurević, Filipović (A), Zwick – Ristić (A), Ogrizović, Vukičević – Milovanović, Bjelogrlić, P. Novaković.

    Rozhodčí: Ramon Sterkens (NED) – Levente-Szilad Siko (ROU), Vladimir Jefremov (KAZ)

    Diváci: 250
    bahis siteleri