St. Louis – Nashville 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Carolina 3:2 (kon.) | Columbus – Washington 2:3 (kon.)
Minnesota – Colorado 5:2 (kon.) | Tampa – Dallas 6:3 (kon.) | Vancouver – San Jose 1:3 (kon.)
NY Rangers – Philadelphia 4:3 (kon.) | Calgary – Anaheim 3:4 (kon.) | Los Angeles – Arizona 1:2 (kon.)
po prodl.
BK Havlíčkův Brod
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
VHK ROBE Vsetín
Pondělí 03.04.2017, 18:00 • Zimní stadion Kotlina • Kvalifikace o Chance ligu • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Příjemný pondělní večer! Zimní stadion v Kotlině dnes čeká za poslední dvě sezony nejdůležitější zápas! V úvodním kole Kvalifikace o WSM ligu se střetnou domácí BK Havlíčkův Brod a VHK ROBE Vsetín. Utkání začíná v 18:00.
     
    Havlíčkův Brod se už před začátkem sezony netajil těmi nejvyššími ambicemi a od prvního zápasu si vedl výborně. Ovládl skupinu Střed a do osmifinále play-off tak šel z 1. příčky. Jako první se postavily Bruslařům do cesty houževnaté Řisuty a překvapivě vyhrály v Kotlině první duel, ale papírový favorit potom zvítězil 4x v řadě a slavil postup.

    Čtvrtfinále nabídlo nesmírně třaskavou a prestižní bitvu se Žďárem nad Sázavou, jež měla příchuť derby Vysočiny. Soubor z Kotliny nakonec po tuhém boji a velmi vyrovnaných zápasech dokázal silné Plameny uhasit. Semifinálovou řež svedli svěřenci kouče Kaňkovského s Moravskými Budějovicemi a i díky administrativní chybě soupeře postoupili po triumfu 3:0 na zápasy.
     
    Vsetín vyhlásil jednoznačný útok na postup do WSM ligy a od začátku je to na jeho výkonech jasně vidět. V základní části prohráli Valaši pouze 3 zápasy a s přehledem ovládli moravskoslezskou skupinu Východ. Dopitova parta ve čtvrtfinále s přehledem odklidila z cesty Kopřivnici, po úvodním zaváhání na Lapači, které bylo úplně první v tomto soutěžním ročníku, dokázala skolit 3:1 na zápasy nepříjemný Hodonín a ve finále pokořila ostravskou Porubu (konečný stav série 3:0).
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – Kulhánek, T. Semrád, Duben "A", Lacina, Kříž, Vala, Bušek, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál – Teplý, Kozlík, Michálek – Chlubna, Ludvík, Kuchta – Navrátil, Szilva, Křížek

    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Hromada) – Jeník, Čech "A", Janáček, Ostrčil, Stuchlík, Mojžíš "C", Hryciow – Pokorný, Šilhavý, Vávra, Zúbek, Kolařík "A", Hrazdira, Finsterle, Čuřík, Vítek, Daněk, Hořanský, Kucharczyk

    Rozhodčí: Tomáš Veselý, Přemysl Skopal – Daniel Reich, Ondřej Polák.
     
    Atmosféra v Kotlině je naprosto úžasná. Mám obavy, že na našem komentátorském stanovišti opět takřka vůbec nebude slyšet hlasatele, proto se předem omlouvám za případné nepřesnosti.
     
    Fanoušci Vsetína doslova profandili celé rozbruslení. Kotlina je už teď hodně zaplněná, dá se očekávat na místní poměry nejvyšší návštěva v této sezoně.
     
    Atmosféra je i nadále elektrizující! Vsetínští fanoušci jsou díky hlasitému a neustálému podporování v Kotlině jako doma.
     
    Kotlina je narvaná tak, jako už dlouho nebyla! Na led už naskakuje čtveřice delegovaných rozhodčích.
     
    Fanoušci Havlíčkova Brodu roztáhli parádní celotribunové choreo s nápisem "TADY A TEĎ! ZA REBEL!".
     
    Hráči obou týmů už jsou na hrací ploše, můžeme začít!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Bruslaři vyhráli úvodní vhazování a mohou v klidu rozehrát ze svého pásma od brankáře Nováka. Na stadionu není slyšet vlastního slova.
     
    00:11
    Havlíčkův Brod nedokázal dobře rozehrát, dlouhá a nepřesná nahrávka doklouzala přes všechny čáry jen na zakázané uvolnění.
     
    00:35
    Vsetín se usadil v útočném pásmu a hledal si prostor ke střele, ale havlíčkobrodská defenziva dobře pokryla prostor před gólmanem Novákem.
     
    00:46
    Vpřed se vydal i soubor z Kotliny, ale zastavilo ho postavení mimo hru.
     
    01:06
    Jan Kolařík vypálil z prostoru v levém kruhu a jeho dělovka mířila k přední tyčce, odkud ji vykopl do bezpečí gólman Novák. Valaši pokračují v náporu.
     
    01:41
    Domácí se vydali dopředu, ale nedokázali zakončit. Vpřed už se řítí znovu žlutozelená lavina.
     
    01:51
    René Kajaba přihrál přesně do jízdy Vojtěchu Šilhavému, jenž vypálil z mírného úhlu na levé straně, ale nenašel místo mezi Novákovými betony.
     
    02:08
    Hosté vyhráli další vhazování a drží se na dostřel gólmana Nováka. Havlíčkobrodská družina se dostala znovu pod tlak. Hraje se ve skvělém tempu.
     
    02:27
    Lukáš Endál sice nejdříve ztratil puk, ale dokázal svou chybu napravit. Hrací předmět zavezl po pravém křídle dopředu a jeho zblokována rána protihráčem skončila v ochranné síti.
     
    02:46
    František Zúbek se nebezpečně tlačil, i když byl tísněn, do předbrankového prostoru, ale přes Novákovy betony puk neprocedil!
     
    03:06
    Bruslaři se usadili v útočném pásmu, jenže nepřesná nahrávka jen proletěla předbrankovým prostorem. Domácí musí rychle do zadních pozic.
     
    03:38
    Nejdříve pálil z okraje kruhů Vojtěch Šilhavý, jehož ránu gólman Novák schoval v pohodě v náruči. Vzápětí vypálil z mezikruží Jakub Čuřík a jeho dělovku brankář Novák vytáhl jen tak tak! Výborný zákrok!
     
    04:04
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Tak to je ledová sprcha pro favorizované Valachy, Bruslaři jdou k obrovské euforii svých fanoušků do vedení! Lukáš Endál zatáhl kotouč k pravému kruhu a nahrál na osu hřiště MIROSLAVU TŘETINOVI, jenž vypustil ze své hole prudkou ránu zápěstím, jež propadla brankáři Šurému pod vyrážečkou až do sítě! Asistence: Lukáš Endál, Kryštof Kulhánek.
    04:04 TŘETINA - 1:0
     
    04:31
    Domácí hráči pokračují v útočné aktivitě a v kotli vsetínských fanoušků je teď dnes zatím nepoznané ticho. Takový začátek zřejmě nikdo moc nečekal.
     
    04:56
    Hráči bojují o puk ve středním pásmu, ani jednomu z týmů se nedaří přejít do blízkosti soupeřovy brány a vytvořit si šanci.
     
    05:15
    Miroslav Třetina nahrál mezi kruhy Lukáši Endálovi, jenž však mířil jen doprostřed brány, kde číhal pozorný gólman Šurý a zkrotil puk ve výstroji.
     
    06:00
    Příležitosti měli oba soupeři. Nejdříve Tomáš Semrád objel bránu soupeře a neúspěšně hledal před brankovištěm Miroslava Třetinu, na druhé straně pokryl ránu z kruhů gólman Novák.
     
    06:13
    Lukáš Endál ve velké nechtěně nalétl do vsetínského brankoviště a povalil gólmana Šurého. Píská se postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    06:31
    Valaši už se probili postupnými krůčky do útočného pásma a rychlou kombinací se snaží rozhýbat zformovaný obranný blok Broďáků.
     
    07:00
    Bruslaři se ocitli pod nepříjemným tlakem, a tak celou situaci vyřešili po zisku puku tím nejjednodušším způsobem, když vyhodili na icing.
     
    07:15
    Havlíčkobrodská družina opět získala puk a poslala ho do útočného pásma. Tentokrát ale tak, aby nešlo o zakázané uvolnění.
     
    07:31
    Teď sledujeme opačný obrázek hry. Nyní v Kotlině útočí Bruslaři, ale vsetínská defenziva je hodně pozorná a nechce už inkasovat podruhé.
     
    08:06
    Sledujeme opravdu úžasný hokej ve zběsilém tempu. Hra se rychle přelévá ze strany na stranu, atmosféra je naprosto úžasná.
     
    08:29
    Lukáš Finsterle měl trochu více volného prostoru na levém křídle, sjel si do kruhu a zkusil štěstí. Brankář Novák puk vyrazil hrudí a rychle ho zalehl.
     
    08:42
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kolařík – 2 min., hákování).
     
    08:50
    Tomáš Semrád po vhazování nevymýšlel nic složitého a zkusil využít hustého provozu před gólmanem Šurým. Zasáhl však jen protihráče.
     
    09:17
    Valaši dvakrát v krátkém časovém sledu získali puk a osvobodili se.
     
    09:34
    Domácí hokejisté už pokračují v útočné aktivitě. Zatím si však vůbec neví rady s tím, jak překonat kompaktní obranný blok soupeře.
     
    09:54
    Valaši po chvilce snažení opět vybojovali kotouč a osvobodili se dlouhým vyhozením až do hájemství brodského gólmana Nováka. Domácím se zatím v přesilovce nedaří.
     
    10:00
    David Vítek nabral rychlost na pravé straně a vystřelil. Gólman Novák měl proti ráně z kruhu dobrý výhled a schoval ji do přerušení hry ve své náruči.
     
    10:42
    Valaši se ubránili bez úhony, ale měli i pořádné štěstí! Ránu od modré čáry z hole Jakuba Laciny vyrazil brankář Šurý před sebe a neúspěšně se snažil dorážet Michal Teplý!
     
    11:01
    Havlíčkobrodský soubor se opět ocitl pod tlakem a pomohl si jen za cenu icingu.
     
    11:19
    Hodně velký vítr způsobili Moravané v pásmu soupeře! Nejdříve tečovaná střela proletěla těsně vedle brány do protipohybu brankáře Nováka a potom pálil z pravého kruhu Dominik Pokorný nad břevno.
     
    11:43
    Oba týmy se snaží projít přes střední pásmo, ale tam panuje čilý ruch. Nikomu se teď nedaří přejít do blízkosti soupeřovy svatyně.
     
    12:17
    Lukáš Endál dorážel snad třikrát z prostoru mezi kruhy, ale ani jedna jeho rána neměla patřičné parametry, gólman Šurý si poradil.
     
    12:37
    Lukáš Endál přebral skvělý pas a ze strany se natlačil za obranu Valachů, jenže pokus o kličku mu nevyšel a nakonec z nadějné příležitosti nic nebylo!
     
    13:08
    Obrázek hry se nemění. Oba soupeři se tlačí dopředu, ale zároveň si dávají dobrý pozor na zadní vrátka. Fanoušci se v ochozech skvěle baví.
     
    13:37
    Domácí hokejisté se snažili probít do útočného pásma, ale Valaši vybudovali na své modré čáře pevnou obrannou hradbu, přes ní svého soka nepustili.
     
    14:00
    Svěřenci kouče Romana Kaňkovského se dál tlačí do útoku, zatím si vedou proti nesmírně silnému soupeři a favoritovi celé kvalifikace znamenitě.
     
    14:13
    Miroslav Duben si na útočné modré čáře srovnal puk na hůl a vypálil. Brankář Šurý měl dobrý výhled a dokázal puk schovat ve své náruči.
     
    14:32
    Havlíčkův Brod vyhrál vhazování v útočném pásmu a znovu se snažil rozebrat vsetínskou defenzivu. Bez úspěchu, puk nikdo před brankovištěm nezasáhl, v ochozech to jen zklamaně zahučelo.
     
    14:54
    Děj hry se stále odvíjí převážně v pásmu hostů, tentokrát v rohu, odkud nehrozí gólmanu Šurému bezprostřední nebezpečí.
     
    15:18
    Michal Teplý, který zatím ale hraje velmi sebevědomě a dobře, se teď nestihl včas vrátit, ale Miroslav Duben ho skvěle zastoupil. Valaši kombinují u gólmana Nováka.
     
    15:28
    Brankář Novák se vydal daleko ze svého brankoviště a moc nechybělo, aby hosté mohli zakončovat do úplně prázdné brány! Puk pro brodské barvy naštěstí skončil za bránou a první ho dojeli domácí!
     
    15:49
    Valachům se nepříznivý stav pochopitelně vůbec nelíbí a zatím dělají vše pro to, aby srovnali s Havlíčkovým Brodem krok. Zatím ale naráží na kompaktní obranu soupeře.
     
    16:21
    Fanoušci Vsetína si žádají gól, Havlíčkův Brod se ocitl pod velkým tlakem.
     
    17:00
    Lukáš Finsterle stál na konci dlouhé kombinace v útočném pásmu, jenže jeho rána z mezikruží byla zblokována a vpřed pádí domácí hráči.
     
    17:38
    Tohle hodně zavánělo gólem u brodské brány! Nebezpečnou tečovanou ránu brankář Novák vyrazil betony a jen malý kousek chyběl k tomu, aby rozjetý Tomáš Vávra dorážel do odkryté brány!
     
    18:15
    Havlíčkobrodská družina odrazila soupeřův útok a vydala se do útočného pásma. Sudí nakonec chybě odpískali domácím icing, buly ve středovém kruhu.
     
    18:49
    Žlutozelení už znovu buší do obranného bloku svého soupeře a Bruslaři se dostávají pod čím dál tím větší tlak. Čekají na možnosti k protiútokům.
     
    19:08
    Parta z Kotliny po chvilce snažení nakonec přeci jen vybojovala puk a dokázala ho podržet daleko od své brány, díky čemuž mohla pustit na led čerstvé síly.
     
    19:25
    Valaši teď přebrali otěže pevně do svých rukou a dál prověřují pozornost gólmana Nováka, který se ve svém brankovišti zatím rozhodně nenudí.
     
    19:45
    VHK se ještě probil do útočného území a je jasné, že se pokusí před první sirénou ještě zakončit.
     
    19:59
    Nakonec z toho byla nebezpečná jedovka z prostoru u modré čáry, jež vyletěla současně se zněním sirény, jež ukončila úvodní dvacetiminutovku. Puk ale letěl stejně vedle brodské brány.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi a sluší se dodat, že nabídla nejen parádní útočný hokej, ale také překvapivý výsledek. Havlíčkův Brod zaskočil papírového favorita a ujal se vedení po přesné ráně kapitána Miroslava Třetiny. Prostřední část začne zhruba v 18:46, stav je 1:0..
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Havlíčkův Brod – 8
    Vsetín – 12
     
    Všichni aktéři zápasu už jsou zpět na hrací ploše, každou chvíli se bude v atraktivní bitvě pokračovat!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Valaši vybojovali puk při úvodním vhazování ve středovém kruhu a nahodili hrací předmět do útočného pásma.
     
    20:10
    Vsetín se nemohl probít do zakončení, protože jeho útočnou aktivitu přerušil hvizd sudího kvůli postavení mimo hru. Buly ve středním pásmu.
     
    20:30
    Domácí hokejisté zavezli puk dopředu, jenže nedokázali zakončit. Vsetínu ale nevyšla rozehrávka, jež skončila jen zakázaným uvolněním.
     
    20:37
    Dominik Pokorný si sjel mezi kruhy, kde dostal až příliš mnoho prostoru, a z první vypálil, ale jen do protihráče před sebou. Hra je přerušena, vhazovat se bude v brodském území.
     
    20:52
    Tomáš Chlubna hodně nepříjemně napadal soupeřovu rozehrávku a vybojoval puk pro Petra Kuchtu. Následná střela od modré čáry ale byla hodně nepřesná.
     
    21:15
    Žlutozelení se hnali dopředu, jenže jejich postup zastavila pečlivá obrana domácích. Vsetínští fanoušci rovněž předvedli hezké choreo, klobouk dolů'
     
    21:27
    Petr Kuchta rozkmital své rychlé nohy na levé straně, prohnal se až do prostoru kruhu a zápěstím napálil klín pozorného gólmana Šurého u první tyče.
     
    21:48
    Oba soupeři se vydali kupředu, jenže nic nebezpečného z toho nevzešlo. Obě obrany zapracovaly spolehlivě, gólmani nemuseli zasahovat.
     
    22:17
    Tomáš Semrád vypálil golfákem od modré čáry a byla z toho hezká dělovka, jíž brankář Šurý vytěsnil plastronem do bezpečí. Domácí dál drží útočné pásmo.
     
    22:39
    Děj hry se rychle přenesl na brodskou stranu, kde domácí Bruslaři vybojovali puk a dopustili se zakázaného uvolnění.
     
    23:06
    Michal Teplý předvedl hezkou nahrávku v rohu pásma na Davida Valu, jehož dělovku z kruhu vyrazil brankář Šurý ramenem do bezpečí!
     
    23:31
    Před Bruslaři se otevřelo hodně prostoru v neutrální zóně, čehož využil David Kozlík a z kruhu nastřelil nachystanou náruč brankáře Šurého, jenž drží svůj tým.
     
    23:49
    Petr Kuchta byl důrazný před brankovištěm a málem prostřelil brankáře Šurého v pádu! Maskovaná opora Valachů zasáhla skvěle betony!
     
    24:15
    Petr Kuchta uháněl s Tomášem Chlubnou do přečíslení 2 na 1 a druhý jmenovaný vzal zodpovědnost ranou do Šurého betonů z kruhů na sebe, po čemž Petr Kuchta (HBR) zbytečně podrazil protihráče v útočném území.
     
    24:40
    Tohle byla velká paráda Miroslava Třetiny při vlastním oslabení! Kapitán Bruslařů jel ze strany na bránu, vylákal si gólmana Šurého z brankoviště a zpoza brány, kam se vydal, nahrával naslepo před bránu, \ale tam byli jen Valaši!
     
    25:05
    Vsetínští hráči se jako vosy slétli v útočném území na gólmana Nováka, jenž musel zasahovat proti nepříjemným dvěma ranám z prostoru levého kruhu.
     
    25:32
    Moravané na chvíli sevřeli svého soka do pevného objetí, ale domácí získali puk a osvobodili se dlouhým vyhozením.
     
    25:50
    Velká nepříjemnost pro Bruslaře, které čeká oslabení 3 na 5, a to 25 sekund, pokud se ubrání. Miroslav Duben (HBR) se provinil nedovoleným bráněním.
     
    26:00
    Tomáš Vávra se nepáral s pukem a vypálil od modré čáry, ale jeho jedovka jen o kousek minula pravou tyč gólmana Nováka.
     
    26:21
    Hosté dlouho kombinovali v útočném pásmu, jenže nakonec se dopustili nepřesnosti a domácí toho využili k vyhození.
     
    26:46
    Valaši mají bleskový přechod do útočného pásma, nyní opět obléhají gólmana Nováka v brodské bráně.
     
    27:10
    Parta z Kotliny vybojovala kus černé gumy do své moci a osvobodila se dlouhým vyhozením.
     
    27:17
    Valaši už uklidnili svoji rozháranou hru směrem dopředu a obléhají brodskou bránu.
     
    27:38
    Domácí hokejisté opět ukořistili hrací předmět do své moci a odpálili ho až za bránu soupeře.
     
    28:00
    Havlíčkobrodští hokejisté přečkali hodně perné chvilky, Vsetín svou velkou příležitost na vyrovnání nevyužil. Už se hraje 5 na 5, Brod se s pukem tlačí vpřed. Atmosféra je i nadále naprosto fantastická.
     
    28:07
    Hra je přerušena, buly proběhne v pásmu Vsetína po pravé ruce gólmana Šurého.
     
    28:17
    Patrik Přidal hledal pasem zpoza brány Miroslava Třetinu, jenž byla ale dobře pokrytý u tyčky a jen jemně šťouchl kus černé gumy do betonů gólmana Šurého, jenž přerušil hru.
     
    28:35
    Dominik Pokorný nabral rychlost v neutrální zóně a zavezl kotouč do útočného pásma, ale z rohu nedokázal dobře rozehrát. Puk mají už zase Bruslaři.
     
    28:55
    Brodskému souboru to teď zaskřípalo při přechodu do útočného pásma, píská se zakázané uvolnění. Ve střehu musí být gólman Novák, u nějž se bude vhazovat.
     
    29:06
    Vsetínští hokejisté se vehementně tlačí dopředu, ale Havlíčkův Brod dnes velmi dobře brání a soupeři toho v těchto chvílích moc nedovoluje.
     
    29:35
    Valaši si sebrali vyhozený puk soupeře ve svém pásmu a rozehrávají další útočnou akci.
     
    29:56
    Rozhodčí na lajnách se teď nedohodli, jeden signalizoval zakázané uvolnění a druhý rozpažil. Buly tak proběhne ve středovém kruhu.
     
    30:14
    Miroslav Třetina vykouzlil nádherný pas před brankoviště na rozjetého Patrika Přidala, ale ten ve velké rychlosti netrefil puk před odkrytou bránou!
     
    30:30
    Technický prohřešek Havlíčkova Brodu, píská se zakázané uvolnění.
     
    30:36
    Tomáš Semrád sice nabral rychlost na levém křídle a zavezl kotouč do útočného pásma, jenže jeho pas našel jen hůl protihráče.
     
    30:57
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Vítek – 2 min., napadení).
     
    31:10
    Vsetín získal puk a vyvezl ho podél hrazení do útočného pásma, čímž ušetřil cenné sekundy ze svého trestu.
     
    31:28
    Bruslařům se zatím v početní převaze vůbec nedaří, Valaši se skvěle pohybují a aktivním napadáním dělají svému sokovi z Vysočiny velké problémy.
     
    31:35
    Vhazování v brodském pásmu, což hostům pochopitelně hraje do karet. Domácí ne a ne se probít s pukem do útočného území.
     
    32:00
    Patrik Přidal předvedl parádní nahrávku do tandemu, když přenechal puk za sebe Lukáši Endálovi, jehož rána z mezikruží z voleje minula o kousek pravou Šurého tyčku!
     
    32:18
    Hosté jsou pod tlakem, soubor z Kotliny nyní operuje s pukem v přesilovkovém postavení na dostřel gólmana Šurého.
     
    32:39
    Vsetín vybojoval kotouč a vyhodil.
     
    33:00
    Vsetín už je v plném počtu a hned pomýšlí na ofenzivu.
     
    33:17
    I nadále přihlížíme v Kotlině naprosto úchvatné bitvě. Ten, kdo si nechal dnešní zápas ujít, může zatím jen litovat. Chybí jenom více gólů.
     
    33:37
    Petr Kuchta nabral velkou rychlost na pravé straně, prohnal se až k bráně a v tísni lehkou střelou zakončil do betonu gólmana Šurého u první tyčky. Dorážet zkoušel Tomáš Ludvík, ale neuspěl.
     
    34:16
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Vala – 2 min., hákování).
     
    34:26
    Bruslaři měli puk na holi, ale nepovedlo se jim vyhodit. Vsetín dokázal dvakrát zakončit z blízkosti modré čáry, ale v obou případech to bylo nepřesné.
     
    34:46
    Havlíčkův Brod nakonec přeci jen získal puk a vyhodil.
     
    35:06
    Valaši už jsou zabydleni v pásmu Bruslařů a kombinují kolem jejich brány.
     
    35:27
    Patrik Přidal předvedl skvělý obranný zákrok,. když zblokoval nepříjemnou střelu. Domácí by potřebovali vystřídat, už jsou na ledě moc dlouho.
     
    35:45
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Obrovský gejzír radosti pro změnu vybuchl v kotli vsetínských příznivců, hosté slaví vyrovnání po využité přesilovce! Filip Čech předal parádní pas na druhou stranu brankoviště nepokrytému RADIMU KUCHARCZYKOVI, který z voleje prostřelil brankáře Nováka, jenž ještě zkoušel zasáhnout tygřím skokem, ale neměl nárok! Asistence: Filip Čech, Pavel Mojžíš.
     
    36:22
    Sudí znovu zadul do píšťalky, vhazovat se bude v pásmu hostů.
     
    36:46
    Tomáš Ludvík zavezl puk za bránu a našel před brankovištěm Petra Kuchtu, jenž pálil z první k bližší tyčce jen do Šurého betonu!
     
    36:55
    Kryštof Kulhánek práskl do puku na modré čáře a hezkou tečí těsně před brankovištěm se prezentoval Tomáš Chlubna, ale brankář Šurý stihl na změnu směru letu puku skvěle zareagovat!
     
    37:09
    Hosté se dostali do úzkých ve svém pásmu a raději jen odpálili kotouč přes celé hřiště na zakázané uvolnění.
     
    37:26
    Valaši vybojovali kus černé gumy do své moci a vyvezl ho do útočného pásma. Za bránou gólmana Nováka ale byli důraznější domácí a získali kotouč.
     
    37:53
    Hra je teď hodně rozkouskovaná. Vsetín si zkusil pomoci dlouhým nahozením do pásma soupeře, ale je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    38:00
    David Kozlík zachytil puk za bránou po přesné přihrávce a z těžkého úhlu zkusil nachytat gólmana Šurého, který měl však bližší tyčku skvěle pohlídanou, na švestkách.
     
    38:29
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kozlík – 2 min., naražení zezadu + 10 min. osobní trest, naražení zezadu).
     
    38:37
    Radim Ostrčil vypálil od modré čáry a puk možná ještě mezi kruhy jemně tečoval clonící František Zúbek, ale gólman Novák ukryl puk do náruče.
     
    38:49
    Havlíčkův Brod je pod obrovským tlakem, Valaši ho melou u jeho brány.
     
    39:06
    Radim Ostrčil nebezpečně vypálil z mírného úhlu na pravé straně a brankář Novák jeho ránu v leže zlikvidoval! Možná ani sám neví, jak se mu to povedlo!
     
    39:33
    Tohle zavání gólem. Valaši jsou hodně aktivní a i nadále buší do obranného bloku soupeře. Tomáš Vávra vypálil z pravého kruhu, ale našel jen Novákovu hruď.
     
    39:47
    Brankář Novák i nadále drží svůj tým, teď dobře vyrazil nepříjemnou ránu Jakuba Čuříka. Valaši stále svírají svého soka v pevném objetí.
     
    39:56
    Sudí vrací časomíru o 4 sekundy zpět, buly ve středním pásmu.
     
    39:59
    Bruslaři po vhazování získali kotouč a vyhodili.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část znovu nabídla strhující podívanou, jež s sebou přinesla další gól, tentokrát na straně Vsetína. Při přesilovce se prosadil nejproduktivnější hráč Valachů Radim Kucharczyk. Třetí perioda začne přibližně v 19:38, stav je nerozhodný 1:1.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Havlíčkův Brod – 13 (21)
    Vsetín – 14 (26)
     
    Jeden z fanoušků Vsetína si zřejmě dal několik kelímků místního piva Rebel a nyní má velké problémy s tím, aby se přes zábradlí vyšplhal zpět do sektoru hostujících fans. Jeho kolegové se ale zachovali kolegiálně a svému druhovi pomáhají, seč jim síly stačí.
     
    Ještě připomínám, že hosté mají k dispozici 24 sekund přesilovky 5 na 4.
     
    Vše je připraveno na začátek třetí třetiny, napětí v Kotlině vrcholí!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Bruslaři vyhráli vhazování a Tomáš Semrád odrazem o hrazení okamžitě napálil hrací předmět do pásma soupeře.
     
    40:26
    Tomáš Semrád nabral rychlost a snažil se bekhendem vysunout do úniku svého protihráče, jenže nahrávku mu dal až moc na paty a vpřed se řítí Valaši.
     
    40:39
    Domácí hokejisté si splnili své defenzivní úkoly na jedničku, Miroslav Třetina zachytil nepřesný pas mezi kruhy a s klidem zkušeného mazáka rozehrál.
     
    41:00
    Havlíčkův Brod už je delší dobu v plném počtu, ale puk se stále zdržuje spíše na holích hostů ze Vsetína.
     
    41:21
    Hosté pustili na led čerstvé síly a chtěli založit novou útočnou akci, jenže ta vzala brzy za své, protože sudí odpískal zakázané uvolnění.
     
    41:46
    Havlíčkobrodský soubor se teď ocitl pod tlakem, Valaši víří aktivním pohybem vody v pásmu Bruslařů a gólman Novák musí být ve střehu.
     
    42:06
    Tomáš Chlubna nabral rychlost, zatáhl puk přes útočnou modrou čáru a z okraje kruhu prověřil zápěstní ranou pozornost gólmana Šurého.
     
    42:36
    Lukáš Endál zkusil vybruslit zpoza brány a zasunout puk k přední tyčce, ale tam byl gólman Šurý připravený k zásahu a vyrazil puk betony.
     
    43:16
    Filip Navrátil ztratil kotouč a hosté toho mohli využít, jenže Lukáš Finsterle vypálil z těžkého úhlu na levé straně a mezi betony gólmana Nováka místo nebylo.
     
    43:39
    Hosté si pomohli dlouhým nahozením do útočného pásma a nepíská se icing, protože jeden z domácích hráčů mohl hrát a sudí to správně vyhodnotili.
     
    44:06
    Lukáš Endál měl puk na holi a ochozy už bouřily, ale brodský útočník se dostal do postavení mimo hru, jež sudí odpískal.
     
    44:16
    Havlíčkobrodská družina vyhrála vhazování ve středním pásmu a snažila se procpat do území svého soka, jenže opět ji zastavil ofsajd.
     
    44:26
    Hra je teď hodně rozkouskovaná, kotouč opustil hrací plochu a vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    44:36
    Je znát, že oba soupeři se nechtějí dopustit zbytečné chyby, jež by mohla poslat druhý tým k vítězství. Bruslaři pod tlakem napálili kotouč jen na icing.
     
    44:50
    Michal Teplý přejel do útočného území a chystal se vypustit ze své hole prudký projektil, ale trefil jen protihráče před sebou. Bruslaři dál drží kotouč ve své moci.
     
    45:11
    Havlíčkův Brod pokračuje v útočné aktivitě a Vsetín se nyní musí orientovat na hlídání svých zadních vrátek. Fanoušci v obou táborech jsou i nadále skvělí.
     
    45:29
    Svěřenci kouče Romana Kaňkovského opět pronikli do útočného pásma, jenže ani tentokrát to nebylo v souladu s pravidly. Píská se ofsajd.
     
    45:45
    Teď nesledujeme moc hezkou podívanou. Hra je neskutečně kouskovaná každou chvíli, nikdo se nemůže stále probít k zakončení.
     
    46:11
    Jan Kolařík mířil ze strany do nadějné situace 2 na 2, jenže naneštěstí pro vsetínské barvy podklouzl v klíčové chvíli v kruhu a puk sebrali domácí.
     
    46:44
    Brankář Novák se vydal na menší výlet ze svého brankoviště a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Domácí uhánějí kupředu.
     
    47:11
    Jakub Lacina (HBR) se dopustil podražení. Při ponechané výhodě vyprášil betony brankáře Nováka od modré čáry tvrdou ranou Radim Kucharczyk.
     
    47:38
    Domácí hráči jsou pod velkým tlakem u své brány a nedaří se jim vyhodit. Vsetín rozvážně kombinuje kolem obranného bloku soupeře.
     
    47:56
    Dominik Pokorný stál na konci dlouhé kombinace a práskl do puku na modré čáře. Brankář Novák měl dobrý výhled na puk a ukryl ho v náruči.
     
    48:04
    František Zúbek si srovnal kotouč ideálně na hůl na okraji kruhů a brankář Novák si nebyl úplně jistý zákrokem proti svižné střele, ale udržel puk pod betony.
     
    48:33
    Petr Kuchta dobruslil jako první odražený puk u hrazení brodského pásma a vyhodil kotouč alespoň do blízkosti středového kruhu.
     
    48:55
    Tomáš Vávra, jenž je dnes hodně střelecky aktivní, zkusil štěstí z levé strany, ale rána mu vůbec nesedla a puk doplachtil jen do ochranné sítě.
     
    49:17
    Radim Kucharczyk sebral puk a mohl být rád, že se nepískalo sevření. Následovala prudká rána po nápřahu, jež skončila nad břevnem.
     
    49:39
    Havlíčkobrodští hokejisté přesunuli děj hry do útočného území a nyní obléhají gólmana Šurého, jenž v poslední době nemusel vůbec zasahovat do hry.
     
    50:34
    Utkání sleduje 3038 fanoušků! Nejvyšší návštěva za poslední sezony, a to s velkým přehledem!
     
    50:34
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Janáček – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Navrátil – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    50:39
    Hraje se 4 na 4. Rozhodčí si dlouho vůbec nevšimli, že domácí hráli v šesti. Musel jim to poradit až čárový sudí po přerušení hry.
     
    51:13
    Hra je přerušena kvůli nahrávce rukou. Na ledě se při hře 4 na 4 objevilo více volného prostoru, uvidíme, který ze soupeřů toho dokáže více využít.
     
    51:35
    Jakub Čuřík se prohnal jako vichřice po pravém křídle do kruhu a jeho rána po mohutném nápřahu rozechvěla boční síťku! Fanoušci hostů už se radovali!
     
    52:09
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín (Kucharczyk – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Endál – 2 min., držení protihráče).
     
    52:37
    Fanoušci Vsetína už tohle přehnali. Z jejich sektoru vyletěla dýmovnice a mezi malé děti v sektoru fanklubu domácích přiletěl nějaký další předmět. A mezi oběma fankluby létá všechno možné, situace je hodně vyostřená a pořadatelé to očividně nezvládají.
     
    52:54
    Zápas je dokonce na chvíli přerušen. Hostující fanoušci se vymkli kontrole a u jejich sektoru zasahují těžkooděnci. Příznivci Vsetína dokonce napadli člena ochranky, který schytal několik ran do hlavy.
     
    52:54
    Jak jsem chválil fanoušky Valachů, tak tohle už je opravdu přes čáru. Zbytečná prodleva a v zakouřeném ovzduší se zřejmě hráčům obou týmů bude skvěle dýchat...
     
    53:15
    Pokračuje se ve hře, Bruslaři mají puk ve svém pásmu a ženou se vpřed.
     
    53:38
    Hosté rozehrávají ze zákrytu své brány, domácí uhánějí rychle do zadních pozic.
     
    54:02
    Hra je teď hodně rozháraná, puk se rychle stěhuje sem a tam, ale nic zajímavějšího ani před jednou z branek nevidíme. Je vidět, že hra je trochu poznamenána nečekaným přerušením.
     
    54:36
    Kotlina je pořádně zakouřená, z naší pozice není vidět moc dobře na časomíru.
     
    55:01
    Brankář Novák se vydal rozehrát ze svého území za bránu, kde ho nesmyslně napadl Dominik Pokorný (VSE) a obdržel trest na dvě minuty. Hodně zbytečné vyloučení, za které beka hostů trenéři určitě nepochválí.
     
    55:15
    Miroslav Třetina práskl do puku v levém kruhu a jeho dělovku vyrazil brankář Šurý před sebe. Několik hráčů domácích se snažilo dorážet, ale maskovaná opora Valachů se vyznamenala a udržela puk ve výstroji!
     
    55:25
    Hosté získali puk a okamžitě odpálili kus černé gumy do pásma soupeře.
     
    55:41
    Havlíčkův Brod získal puk a už je zpět v útočném pásmu.
     
    55:53
    Moc nechybělo k tomu, aby hosté pelášili do přečíslení 2 na 1! a to při vlastním oslabení! Obrana Bruslařů se ale dokázala včas vrátit a počínající požár uhasit.
     
    56:17
    Havlíčkův Brod se při přesilovce hodně trápí. Jeden z hostů už se probíjel za brodskou defenzivu, ale puk mu na poslední chvíli vypíchl mladý bek Jakub Lacina.
     
    57:01
    Už se hraje 5 na 5, domácí hráči hodně slibnou příležitost ke vstřelení druhého gólu v závěru třetí třetiny nevyužili.
     
    57:35
    Hosté získali puk a drží se v útočném pásmu.
     
    58:01
    David Vala získal v obranném pásmu puk a pod tlakem zvolil to nejlepší možné řešení, když v tísni postrčil hrací předmět do neutrální zóny.
     
    58:13
    Sudí zadul do píšťalky a přerušil hru. Buly proběhne po pravé ruce brodského gólmana Nováka.
     
    58:43
    První útok teď pořádně zaměstnal vsetínskou defenzivu v čele s gólmanem Šurým! Patrik Přidal a jeho kumpáni doráželi zblízka, ale gólman Šurý se opět vyznamenal parádními zásahy! Na konci akce pálil z kruhu Tomáš Semrád, ale jen do Šurého ramena!
     
    59:06
    Valaši odpovídají stejnou mincí a dnes velmi vyrovnaný a atraktivní zápas i nadále nenudí. Brankář Novák nahození ze strany dobře viděl a přerušil hru.
     
    59:17
    Jakub Lacina sice nedokázal po vyjetí zpoza brány dobře rozehrát, jenže alespoň postrčil kotouč do neutrální zóny. Valaši si vynutili v poslední minutě třetí periody značný tlak.
     
    59:46
    Miroslav Třetina sprintoval podél levého mantinelu a moc nechybělo, aby se probil do pásma soupeře, jenže hosté dobře zasáhli v defenzivě.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Napínavá partie rozuzlení v základní hrací době nenašla, v Kotlině nás tak čeká nesmírně důležité prodloužení, případně potom samostatné nájezdy. Stav je nerozhodný 1:1.
     
    Chtěl jsem jít na záchod, ale přes mříž, jež odděluje sektor hostů, mi přiletěla před nohy dýmovnice. Prodloužení už každou chvíli začne.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    Radim Kucharczyk (VSE) hned po úvodním vhazování předvedl zbytečný faul a dopustil za podražení.
     
    60:09
    Fanoušci hostů dělají ve svém sektoru neuvěřitelný bordel, doufejme, ze je ochranka a pořádkové sĺužby dokáží zpacifikovat.
     
    60:43
    Valaši získali puk a dokázali vyhodit kotouč přes všechny čáry.
     
    61:03
    Havlíčkobrodská družina má puk na svých holích a okupuje útočné pásmo.
     
    61:23
    Domácí se neusadili v pásmu soupeře a nyní si musejí hledat cestu zpět do přesilovkového postavení.
     
    61:52
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Neskutečná euforie v havlíčkobrodském táboře i v ochozech, Bruslaři po heroickém výkonu dokázali zvítězit v prodloužení! "Fanoušci Vsetína se i nadále chovají jako zvířata, v Kotlině to připomíná válečnou zónu. Lukáš Endál nahrál na modrou čáru Miroslavu Dubnovi, jehož dělovku krásně tečoval před brankovištěm přesně pod víko DAVID MICHÁLEK! Asistence: Miroslav Duben, Lukáš Endál.
    61:52 MICHÁLEK - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    "Fanoušci" Valachů se opravdu předvedli. Aby nám za dveřmi bouchaly dělobuchy jako na běžícím pásu, to jsem opravdu ještě v životě nezažil. Doufejme, že odjedou co nejrychleji domů a všichni se pokojně rozejdou ke svým domovům. Havlíčkův Brod každopádně vítězí 2:1 po prodloužení nad favorizovaným Vsetínem a získává veledůležité dva body do kvalifikační tabulky!

    Střely celkem: 30:30.
     
    Sektor hostujících fanoušků, který je nepochopitelně přímo u vchodu do kabiny domácích, nyní neumožňuje brodským hokejistům opustit hrací plochu. (20:29:02)

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 5. Třetina (Endál, Kulhánek), 62. Michálek (Duben, Endál) – 36. Kucharczyk (Čech, Mojžíš)


    BK Havlíčkův Brod: Novák (Panec) – Kulhánek, T. Semrád, Duben "A", Lacina, Kříž, Vala, Bušek, M. Semrád – Přidal, Třetina "C", Endál – Teplý, Kozlík, Michálek – Chlubna, Ludvík, Kuchta – Navrátil, Szilva, Křížek
    VHK ROBE Vsetín: Šurý (Hromada) – Jeník, Čech "A", Janáček, Ostrčil, Stuchlík, Mojžíš "C", Hryciow – Pokorný, Šilhavý, Vávra, Zúbek, Kolařík "A", Hrazdira, Finsterle, Čuřík, Vítek, Daněk, Hořanský, Kucharczyk

    Rozhodčí: Tomáš Veselý, Přemysl Skopal – Daniel Reich, Ondřej Polák

    Diváci: 3038
    bahis siteleri