Dortmund – Hamburg 3:0 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Frankfurt 1:0 (kon.) | W. Brémy – Schalke 3:0 (kon.)
Hoffenheim – Bayern 1:0 (kon.)
konec
Werder Brémy
3:0 (1:0)
FC Schalke 04
Úterý 04.04.2017, 20:00 • Weserstadion, Bremen • Německá Bundesliga • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s Vámi loučím a u sledování dalšího zápasu s onlajny brzy nashledanou. (21:52:44)
     
    Utkání vloženého 27. kola německé Bundesligy právě skončilo. A můžeme konstatovat, že skončilo nečekaným výsledkem. Werder rozhodně nebyl považován za favorita, ale utkání nakonec vyhrál jasně 3:0. Vítězný gól vstřelil ještě v prvním poločase český krajní ofenzivní obránce Theodor Gebre Selassie. Ve druhé půli pak penaltu proměnil Max Kruse a definitivně utkání rozhodl v 80. minutě hlavičkující Maximilian Eggestein. Domácí tak díky třem získaným bodům předskakují Schalke v tabulce a posouvají se na osmé místo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Rozhodčí ví, že je už rozhodnuté utkání nějak zbytečně prodlužovat, a proto nastavuje jen dvě minuty.
     
    90
    Faul Goretzky možná plynul z frustrace z pokaženého utkání.
     
    89
    A poslední střídání si odbývá také Werder. Poslední minutu a také nastavený čas si může na hřišti vychutnat místo Maxe Kruseho Florian Kainz.
     
    86
    Hosté naposledy v dnešním utkání střídají. Místo Guida Burgstallera si závěr utkání zahraje Franco Di Santo.
     
    84
    Schalke se ještě snaží alespoň korigovat nepříznivý stav. Sráží jej ale vlastní nepřesnosti, tak jako v tomhle případě, kdy míč zbytečně ztrácí.
     
    80
    Za nesportovní chování dostává žlutou kartu brankář Schalke Ralf Fahrmann. Je druhým potrestaným hráčem svého týmu.
    80. Maximilian EGGESTEIN - 3:0
     
    80
    Werder právě vstřelil branku!
    Rychlá akce domácího týmu končí třetím gólem! Kruse dostal míč do běhu na levé straně. V klidu si jej připravil a pak krásným nadýchaným obloučkem našel na hranici vápna MAXIMILLIANA EGGESTEINA, který hlavou asi definitivně rozhoduje o vítězství Werderu. Asistence: Max Kruse.
     
    78
    Roh rozehrál Rakušan Junuzovič na krátko, ale spolu se svými spoluhráči pak nevymyslel nic světoborného.
     
    78
    Centr Santiaga Garcii nebude tím, který by měl skončit dalším míčem v síti Schalke. Ale alespoň přináší rohový kop pro Brémy, protože jej jeden z obránců Schalke přizvedl.
    76. Max KRUSE - 2:0
     
    76
    Werder právě vstřelil branku!
    MAX KRUSE se s penaltou vůbec nemazal a nekompromisně ji proměňuje. Vybral si tu nejjistější variantu, když kopl míč razantně do středu brány. Ralf Fährmann se vrhl z pohledu střelce na pravou stranu a neměl šanci zasáhnout.
     
    76
    Bude se kopat pokutový kop! Domácí mají šanci odskočit do dvougólového trháku! Penaltu faulem zavinil zkušený obránce Benedikt Höwedes.
     
    73
    První žlutou kartu utkání dostává Leon Goretzka.
    73.
     
    73
    Míč od rohového praporku tentokrát rozehrál právě Caligiuri, ale ani jemu se nepodařilo obranu Werderu nějak výrazně pozlobit.
     
    72
    Werder se dál zvládá úspěšně bránit Caligiuri centr je sražen na rohový kop.
     
    71
    Thilo Kehrer se snažil nápaditou přihrávkou poslat jednoho se svých kumpánů v útoku do zajímavé šance, ale díky včasné reakci jednoho z obránců soupeře z této situace nakonec nic nebylo.
     
    68
    Jevhen Konopljanka se poprvé výrazněji zapojil do utkání tím, že rozehrál roh. Jenže nijak výrazně tím do děje utkání nevstoupil, protože jeho centr obrana odvrátila.
     
    67
    Daniel Caligiuri natáhl ke střele z hranice šestnáctky, ale jeho střelu dokázal zády zablokovat jeden z hráčů Brém. Je to ale alespoň rohový kop pro hosty.
     
    64
    Guido Burgstaller se pokusil uniknout obraně Werderu, ale ocitl se v ofsajdovém postavení.
     
    62
    A střídá také Schalke. A to hned dvojnásobně. Hřiště opouštějí Maxim Choupo-Moting a Max Meyer. Místo nich se na hřišti objeví Jevhen Konopljanka a Klaas-Jan Huntelaar. To je jasné posílení ofenzivní vozby.
     
    60
    Pro dnešek už má hotovo Claudio Pizarro, na zbytek utkání ho na trávníku nahradí Fin Bartels.
    59.
     
    59
    Nyní už ovšem Felix Wiedwald zasahovat musel. A svou práci zvládl na výbornou, když se vymrštil ke své pravé tyči a dokázal vyrazit střelu Maxe Meyera.
     
    57
    Alessandro Schöpf se rozhodl vypálit z hranice pokutového území, ale neměl dostatečně seřízená mířidla a nedonutil tak Weidwalda k zákroku.
     
    55
    Znovu byl Ralf Fährmann v akci. Správě vyběl proti míči a byl u něj dříve než Florian Grillitsch.
     
    51
    Zlatko Junuzovič si vylepšil svou reputaci, když střelou z přímého kopu z nějakých 19 metrů pozlobil Fährmana. Ten si však prostor u své levé tyče dokázal pokrýt.
     
    51
    Tentokrát se proti pravidlům provinil Matija Nastasič, když srazil nedovoleně na zem svého protihráče.
     
    49
    Jako je již tradicí, se k rozehrání standardky postavil Zlatko Junuzovič, ale tentokrát vyloženě zklamal, protože míč z jeho kopačky zamířil rovnou do autu. Ralf Fährmann bude rozehrávat od své branky.
     
    49
    Druhá půle zatím nic moc zajímavého nepřinesla. Nyní musel rozhodčí přerušit hru kvůli nedovolenému zákroku Caligiuriho.
     
    46
    Střídání. Ze hřiště půjde Thomas Delaney a u postranní čáry už netrpělivě čeká Maximilian Eggestein, který půjde na hřiště.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:02.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První půle je za námi. V úvodu zápasu byl aktivnější domácí Weder, ale žádnou větší šanci si nevypracoval. Následně začalo vystrkovat růžky i Schalke, ale ani ono nedovedlo žádnou svou akci do finále. Na první branku zápasu jsme si tak museli počkat do 24. minuty, kdy dobře umístěnou hlavičkou otevřel skóre Theodor Gebre Selassie. Pak ještě měly oba týmy několik zajímavých příležitostí ze standardních situací a vyrovnat mohl také Max Meyer, ale Weidwalda nepřekonal.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    43.
     
    43
    Fauly se nám docela kupí. Dalším, kdo předvedl nedovolený zákrok je Maxim Choupo-Moting. Rozhodčí Hartmann už možná mohl uvažovat, že začne využívat žluté karty, jinak se mu může utkání vymknout z rukou.
     
    40
    Max Meyer byl tím, kdo standardní situaci rozehrával, ovšem jakékoli šanci zabránil Felix Wiedwald. Předvedl dobré čtení hry, vyskočil ze všech nejvýše a míč sebral do svých rukavic.
     
    40
    Theodor Gebre Selassie se nyní zapsal do utkání negativním způsobem, když fauloval protihráče. Žlutou kartu sice nedostal, ale příště už si musí dávat pozor.
     
    37
    Centr Santiaga Garcii se stal jen kořistí pro brankáře Schalke Ralfa Fährmana.
     
    36
    Exekuce přímáku se ujal Zlatko Junuzovič, ale svým centrem žádné zmatky v pokutovém území soupeře nezpůsobil.
     
    35
    Thilo Kehrer se dopustil faulu a domácí tým bude mít šanci ohrozit bránu soupeře díky přímému kopu.
     
    32
    Centr od Caliguriho nemusel Weidwalda nijak vystrašit, protože jej za něj vyřešili jeho obránci.
    29.
     
    29
    Nadvakrát musel zasahovat Felix Wiedwald. Nebezpečná byla hlavně tečovaná střela Maxe Meyera k pravé tyči. S dorážkou už pak brankář domácích takový problém neměl.
     
    27
    Sám Max Kruse také rohový kop rozehrál, ale nedokázal najít nikoho ze svých spoluhráčů. Obrana Schalke se tak pro tento moment ubránila.
     
    26
    Centr Kruseho směřoval na nabíhající spoluhráče do vápna, ale nikdy k nim nedoletěl, protože jeden z obránců Schalke jej srazil na rohový kop.
    25. Theodor Gebre Selassie - 1:0
     
    25
    Junuzovič si hrudí na pravé straně zpracoval míč a pak jej po jeho odrazu o zem poslal do šestnáctky. Tam se zrovna vyskytoval český reprezentační obránce THEODOR GEBRE SELLASSIE a i když hlavičkoval mírně v záklonu, dokázal míč poslat do sítě. Fährman na míč umístěný přesně pod břevno nemohl dosáhnout. Asistence: Zlatko Junuzović.
     
    24
    Brémy budou zahrávat standardní situaci z velmi zajímavé pozice. Thilo Kehrer se totiž dotkl míče rukou a provinil se tak proti fotbalovým literám.
     
    23
    Sudí Robert Hartmann je neoblomný a píská nedovolený zákrok Florianu Grillitschovi.
     
    21
    Werder drží míč a bude hledat skuliny v obranném postavení vestfálského klubu.
     
    19
    Ani další akce Alessandra Schöpfa nepovede k zakončení, protože se ocitl příliš brzo za obranou Werderu. Takže se mává i píská ofsajd.
     
    17
    Jak jinak než přes Schöpfa mohla být vedena další útočná akce Schalke. Jenže tentokrát k ohrožení branky, kterou stráží Felix Wiedwald nevedla, protože si pomohl rakouský záložník nedovoleným zákrokem.
     
    15
    Alessandro Schöpf si naběhl na centr Meyera, ale nadějnou akci svého týmu zakončil jen nepřesnou střelou. Přihrávka Maxe Meyera přitom splňovala ty nejlepší parametry.
     
    13
    Centr Maxe Meyera do šestnáctky vypadal sice nebezpečně, ale nakonec skončil jen u jednoho z obránců Werderu Brémy.
     
    12
    Alessandro Schöpf je i nadále hrozbou pro defenzivu Brém. Jeho střelu však dokázala obrana domácího týmu srazit na rohový kop.
     
    10
    Za aktivitou Schalke znovu stál Schöpf, ale jeho přihrávka svého adresáta nenašla. Měl jím být Guido Burgstalle, před ním však míč sebral jeden z obránců Werderu.
     
    8
    Konečně také směrem dopředu něco ukázali hosté. Jenže centr Alessandra Schöpfa nijak nebezpečný nebyl.
     
    4
    Rohového kopu se ujal Junuzovič, ale brankáře Fährmana k žádnému zákroku svým centrem nedonutil. Zastoupili jej jeho obránci a odhlavičkovali míč do bezpečí.
     
    4
    Aktivní Florian Grillitsch se tentokrát už k centru dostal, ale příliš povedený nebyl. Alespoň jej mohou jeho spoluhráči pochválit, že vybojoval rohový kop.
     
    3
    Zlatko Junuzovič rozehrál roh na krátko, ale nikam dál už akce Werderu nevedla.
     
    3
    Florian Grillitsch se pokusil pozlobit obranu Schalke, ale v souboji jeden na jednoho neuspěl. Vybojoval nicméně alespoň rohový kop pro svůj tým.
     
    2
    Zlatko Junuzovič se dostal k hlavičce po centru od spoluhráče, ale problémy Fahrmanovi nenadělal, protože míč netrefil nijak razantně.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Zahajovací výkop bude v režii týmu Schalke.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Caldirola – Delaney – Grillitsch, Junuzović, Santiago García – C. Pizarro, M. Kruse.
    Náhradníci: Drobný – Bartels, M. Eggestein, U. García, Jóhansson, Kainz, Manneh.

    FC Schalke 04: Fährmann – D. Caligiuri, Höwedes (C), Nastasić, Kehrer – Goretzka, Stambouli – Schöpf, Meyer, Choupo-Moting – Burgstaller.
    Náhradníci: Nübel – Coke, Badstuber, Di Santo, Geis, Huntelaar, Konopljanka.

    Rozhodčí: Hartmann – Schüller, Leicher.
     
    Vzájemné zápasy
    Ve vzájemných zápasech těchto celků padá docela dost branek. Většinou tak kolem tří za zápas. V minulém vzájemném zápase vyhrálo Schalke na svém hřišti 3:1. Určitě se můžeme těšit na skvělou podívanou.
     
    FC Schalke 04 je aktuálně na deváté pozici, ale má náskok pouhých dvou bodů na dnešního soupeře. V minulém kole Schalke remizovalo s Dortmundem 1:1, což byl cenný bod pro tento tým, bojující o pohárové příčky. Problém hostujícího celku je ale někde jinde. A to zápasy na hřištích soupeře, kde se jim nedaří tak, jak by si představovali. Uvidíme, zda tuto ne moc úspěšnou tradici přeruší právě dnes na Weserstadionu.
     
    Domácí tým Werder Brémy jsou aktuálně na dvanácté pozici tabulky s 32 body. Nutno podotknouti, že aktuální forma Werderu je velmi, velmi dobrá. Z posledních pěti zápasů si odnesli 13 bodů, vstřelili v nich 13 gólů a inkasovali pouze 4, tedy méně, než jednu branku na zápas! Nejlepším střelcem týmu je Serge Gnabry, který dokázal rozvlnit síť soupeře už desetkrát. Určiitě věří, že se trefí i dnes proti Schalke. Ale není zcela jisté, zda bude hrát, protože měl v nedávné době poraněné koleno a je možné, že ho trenér nechá odpočívat.
     
    Vítám Vás u sledování 27. kola německé Bundesligy mezi týmy Werder Brémy a FC Schalke 04.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Petr Sumbal

    Branky: 25. Gebre Selassie (Junuzović), 76. M. Kruse (pen.), 80. M. Eggestein (M. Kruse)

    Karty:   73. Goretzka (SCH), 80. Fährmann (SCH)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 2:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:17.
    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Veljković, N. Moisander, Caldirola – Delaney (46. M. Eggestein) – Grillitsch, Junuzović, Santiago García – C. Pizarro (60. Bartels), M. Kruse (89. Kainz).
    Náhradníci: Drobný – Bartels, M. Eggestein, U. García, Jóhansson, Kainz, Manneh.

    FC Schalke 04: Fährmann – D. Caligiuri, Höwedes (C), Nastasić, Kehrer – Goretzka, Stambouli – Schöpf, Meyer (62. Huntelaar), Choupo-Moting (62. Konopljanka) – Burgstaller (86. Di Santo).
    Náhradníci: Nübel – Coke, Badstuber, Di Santo, Geis, Huntelaar, Konopljanka.

    Rozhodčí: Hartmann – Schüller, Leicher
    bahis siteleri