Belgie – Srbsko 2:9 (kon.) | Španělsko – Austrálie 3:5 (kon.) | Rumunsko – Island 0:2 (kon.)
konec
Španělsko
3:5 (1:2, 0:1, 2:2)
Austrálie
Čtvrtek 06.04.2017, 15:30 • Galati Arena, Galati • Mistrovství světa - II. A Divize • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám příjemný zbytek dne. (17:49:50)
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Španělsko:
    Javier García-Arias
    Austrálie: Wehebe Darge.
     
    Střely na branku: 29 – 26.
     
    Je dobojováno! Australané vstupovali do třetí třetiny s dvougólovým náskokem, který brzy po přestávce navýšili zásluhou dvougólového Josefa Rezka. Španělsko se však ani za stavu 1:4 nevzdalo a ke konci zápas ještě zdramatizovalo, když na rozdíl jediné trefy postupně snížili Carbonell a Rubio. Na vyrovnání už ale nedošlo, v poslední minutě totiž trefil prázdnou branku Taylor a upravil skóre na konečných 5:3 pro Austrálii.

    Španělé, kteří na tomto šampionátu v minulém roce obsadili výtečné druhé místo, tedy v Galati prohráli i svůj třetí zápas a ve zbývající části turnaje je čeká hodně nelehká práce, aby zabránili nečekanému sestupu. K tomu budou potřebovat získat minimálně čtyři body ze zápasů se Srbskem a Islandem.

    Naopak Australané mají mnohem příjemnější starosti, po Srbsku a Islandu zvítězili i nad Španěly a minimálně do večera se dostali na první příčku před domácí Rumunsko, se kterým si to ve zbytku turnaje rozdají o nečekaný postup.
     
    Konec zápasu.
    59:20 Beau TAYLOR - 3:5
     
    59:20
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Risk bez gólmana se Španělsku ale nevyplatil. Ke kotouči se dostal BEAU TAYLOR a ještě z vlastního obranného pásma zamířil přesně do nikým nehlídané klece. Bez asistence.
     
    59:05
    García odchází na střídačku, Španělsko to ještě zkusí v šesti hráčích v poli!
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
    58:30 Oriol RUBIO - 3:4
     
    58:30
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    V samotném závěru zápasu to bude ještě pořádné drama! Španělé využívají svou třetí přesilovku a dostávají se na dostřel! Betrán vypálil od modré čáry, kotouč byl vzápětí několikrát tečován a skončil až vedle branky, kde byl ORIOL RUBIO a z úhlu poslal puk za bezmocného Kimlina. Asistence: Guillermo Betrán, Carlos Quevedo.
     
    57:54
    Beau Taylor měl na své hokejce definitivní rozhodnutí, když pláchl úplně všem ostatním hokejistům, ale García jej v úniku vychytal.
     
    57:09
    Australané se teď určitě orosili, když viděl, jak kotouč z jejich hokejek letí z obranného pásma mimo hřiště. Sudí ale viděli teč, a tak se vylučovat nebude.
     
    56:57
    No a pozor! Jack Carpenter v rohu hřiště přišpendlil na mantinel Patricia Fuentese a příští chvíle bude sledovat z trestné lavice, kam byl poslán za vražení.
     
    56:12
    Španělům teď čas utíká hodně rychle. Austrálii naopak stačí vyhazovat puky do bezpečí a bránit prostor u své obranné modré čáry.
     
    55:44
    Pablo Puyuelo vystřelil přes ležícího protihráče z delší vzdálenosti, jenže Kimlin lehce zasáhl pravým betonem.
     
    54:41
    Cameron Todd se po nezdařilé přihrávce ještě jednou dostal ke sraženému kotouči, ovšem García jeho pokus z nadějné pozice zastavil.
     
    54:16
    Gastón González vystřelil švihem z vrcholku pravého kruhu, místo sítě v brance se však rozvlnila jen ta ochranná, jež lemuje prostor okolo Kimlinovy svatyně.
     
    53:46
    Nepřesná střela zpoza pravého kruhu se odrazila od mantinelu, od něhož se puk odrazil mimo útočné pásmo španělského týmu.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. Carbonell (G. Betrán, Quevedo), 51. Carbonell (G. Betrán, Quevedo), 59. Rubio (G. Betrán, Quevedo) – 1. Rezek (L. Webster), 7. Taylor (Darge, Carpenter), 22. Baranzelli (Darge, Powell), 41. Rezek (Malloy, L. Webster), 60. Taylor


    Španělsko: I. García (Barbo) – Baldris, A. García, Brabo, G. Betrán (A), Vea, Paul – Solorzano, Fuentes (A), Boronat – Rubio, Carbonell, Quevedo – Puyuelo (C), Muñoz, González – Pantoja, Cerda, García-Arias.
    Austrálie: Kimlin (Smart) – Malloy (A), Woodman (C), Baranzelli, Lindsay, Carpenter, Taylor – L. Webster, Darge, Rezek – Cliff, Todd, Powell (A) – Wong, Tesarik, Humphries – Miettinen, Funes, K. Webster – Nadin.

    Rozhodčí: Sterkens (NED) – Losneslokken (NOR), Jefremov (KAZ)

    Diváci: 300
    bahis siteleri