Česko – Dánsko 5:4 (kon.)
konec
Česko
5:4 (3:2)
Dánsko
Sobota 08.04.2017, 11:30 • Alma-Ata, Kazachstán • Kvalifikace mistrovství Evropy
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:30.
     
    Hezký den, české mužské futsalové reprezentaci začíná kvalifikace o postup na evropský šampionát v roce 2018. Jeho prvním soupeřem bude Dánsko. Zápas začíná v 11:30 a textovým přenosem vás provede Vít Muzikář.
     
    Favoritem je jednoznačně Česká republika. Jednoduše řečeno – sázkové kanceláře ani jinou variantu nepřipouští. Výhra Dánska by byla překvapením.
     
    Tenhle duel se pochopitelně neobejde ani bez rozhodčích. V některých zápasech české ligy můžete vidět na palubovce dva sudí. Ale to není případ dnešního zápasu, kdy budou nasazeni tři muži s píšťalkou – Gerd Bylois z Belgie, Kirill Naishouler z Finska a Vasilios Christodoulis z Řecka.
     
    Češi si uvědomují, že je rozhodně nečeká proti Dánsku nic jednoduchého. Michal Seidler přiznal v týdnu (a samozřejmě oslavil své 27. narozeniny). Cokoliv jiného než postup na mistrovství Evropy bude zklamáním...Zmiňovaný český hráč nebere nominaci jako dárek od trenéra Neumanna.

    Systém kvalifikace je jasný – třetí a čtvrtý tým nepostupuje, druhé mužstvo si zahraje baráž, vítěz skupiny postupuje přímo na evropský šampionát. Češi by dle všeho brali druhé místo, ale nevyhýbají se ani možnosti přímého postupu na ME.
     
    Dalšími soupeři české reprezentace bude v neděli Makedonie od 11:30, v úterý poté od 15:30 Kazachstán. Makedonie šestkrát neprohrála. Michal Seidler ovšem považuje za největšího favorita skupiny Kazachstán. K výhře nad tímto soupeřem bude nadstandardní výkon.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Gerčák (Vahala) – Záruba, Slováček, Koudelka, D. Drozd, Cupák, Hrdina, R. Mareš, Rešetár (C), Seidler, Kovács, Janovský, Belej

    Dánsko: Haagh (C) (Andersen) – Veis, El-Ouaz, Falck, Rasmussen, Lucht, Hauglund, Corlu, Larsen, Jorgensen, Mengel, Badran

    Rozhodčí: Bylois (BEL), Naishouler (FIN), Christodoulis (GRE).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    0:01
    Právě začal první kvalifikační zápas o postup na mistrovství Evropy pro českou futsalovou reprezentaci. V utkání s Dánskem je mužstvo trenéra Neumanna jasným favoritem.
     
    0:01
    Jenže nesmíme zapomínat na to, že ve sportu jsou překvapení zcela normální. Ostatně, Čech Seidler o tom mluvil v předzápasovém rozhovoru.
     
    00:59
    V závěru první minuty se k zakončení dostal futsalista pražské Slavie Radim Záruba, brankář Dánska Haagh má první zákrok.
     
    01:01
    Čeští futsalisté měli ještě k dispozici rohový kop, který na sebe vzal Kudelka, Slováček následně zakončil mimo tři tyče.
     
    01:19
    Čeští futsalisté budou zahrávat další rohový kop a opět jej rozehraje Koudelka.
     
    02:04
    Z rohového kopu se nic podstatného před brankou dánského kapitána a zároveň brankáře Haagha neudálo. Koudelka posléze na začátku druhé minuty vystřelil, však zmiňovaný dánský futsalista zasahovat nemusel.
     
    02:10
    Zatím v úvodních dvou minutách jsme neviděli žádný faul, jak na straně České republiky, tak Dánska.
     
    02:32
    Záruba vystřelil, ale jeden z dánských soupeřů tečoval míč na rohový kop.
     
    02:38
    Nejprve rohový kop rozehrál Koudelka, ale Zárubova střela byla zablokovaná. To samé platilo o pokusu dalšího českého hráče, kterým byl Drozd.
     
    02:50
    Čeští futsalisté vstoupili do dnešního zápasu aktivně a snaží se tvořit hru. Mají zatím více střeleckých pokusů než Dánsko.
     
    02:59
    A střela českého hráče Hrdiny mimo branku dánského kapitána Haagha.
     
    03:14
    Česká republika "vede", pokud se to tak vůbec dá říci, ve statistice faulů 1:0. První faul zápasu zapsal Hrdina v souboji s Veisem.
     
    03:27
    Nicméně střela Hrdiny potvrdila to o čem byla před chvíli řeč, tedy jasná aktivita favorita zápasu.
     
    03:50
    Viděli jsme dvě střely v krátkém sledu na obou stranách. Nejprve se neprosadil svým pokusem Čech Belej, následně to samé platilo o střele Dána Badrana.
     
    03:58
    Rasmussen dle všeho fauloval českého soupeře Zárubu.
     
    04:57
    Rána Hrdiny šla mimo tři tyče...
     
    05:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už ovšem česká reprezentace přetavila svojí střeleckou aktivitu z úvodu zápasu ve vedoucí trefu. RADIM ZÁRUBA dostal přihrávku od Michala Beleje a překonal dánského brankáře, kterým je dnes Haagh. 1.0 Asistence: Michal Belej.
     
    05:44
    Dánové zapisují svůj druhý faul v zápase. Ten druhý udělal Rasmussen v souboji se Zárubou.
     
    06:15
    Mengelova střela neznamená srovnání na 1:1, ale zákrok českého brankáře Libora Gerčáka.
     
    06:36
    Aktivní Radim Záruba se pokusil překonat podruhé dánského brankáře Haagha, to se mu vinou zákroku gólmana dánské reprezentace nepovedlo.
     
    07:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to 2:0. Češi mají více než osm střeleckých pokusů a tohle je druhá střela, která končí v dánské síti. Tentokráte to není Radim Záruba, ale MATĚJ SLOVÁČEK, kdo překonává Haagha v dánské brance. Gólové situaci předcházel rohový kop Koudelky. Bez asistence.
     
    07:18
    Na střely zatím 10:1. Svěřenci trenéra Neumanna mají úvod zápasu pod kontrolou.
     
    07:18
    Dánský brankář a kapitán Haagh vyrazil míč na rohový kop, který rozehraje Koudelka.
     
    07:58
    Češi se dostali k dalšímu střeleckému pokusu. Dánského kapitána Haagha ohrozil Hrdina, ale zatím to není 3:0 z českého pohledu.
     
    08:00
    A to byla právě jedenáctá střela českého výběru. Týmu, který je mnohem aktivnější a již dvakrát se dokázal prosadit. Libor Gerčák je zatím daleko méně zaměstnaným mužem než jeho dánský protějšek Haagh.
     
    08:50
    Teď už ovšem český brankář musel zasahovat, a sice po střele Jorgensena. Předtím udělal druhý český faul v zápase Hrdina.
     
    09:03
    Dánská reprezentace měla k dispozici rohový kop. Po rozehrávce Badrana se snažil prosadit Mengel, ale pálil mimo tři tyče branky Gerčáka.
     
    09:16
    Takže i Dánové se v posledních sekundách dostali před Libora Gerčáka, jenže i nadále platí, že favorit zápasu z České republiky má o dvě branky navrch.
     
    10:00
    A to samé můžeme říci přesně po polovině prvního poločasu. Poločasu, ve kterém si zatím lépe vede Česká republika.
     
    10:29
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tak pozor! Druhá dánská střela směrem na Libora Gerčáka končí za zády českého brankáře. Je sníženo! ZAKARIA EL-OUAZ byl tím, kdo se jako poslední dotkl míče před tím, než hrací předmět skončil dnes poprvé v české brance. 2:1. Asistence: Brian Mengel.
     
    10:45
    Češi se snažili odpovědět, avšak střela Slováčka šla mimo tři tyče dánské branky, ve které stojí kapitán Haagh.
     
    10:47
    Na fauly srovnáno 2:2.
     
    11:56
    Více než minutu jsme neviděli žádný střelecký pokus, ale to se změnilo po akci dánské reprezentace, kterou zakončil střelou na Gerčáka Falck, míč skončil mimo českou svatyni.
     
    12:09
    Viděli jsme další souboj dánského brankáře Haagha s českým soupeřem Zárubou. Souboj, který skončil zákrokem brankáře Dánska.
     
    12:31
    Michal Belej je tím, kdo má asistenci na dnešním prvním gólu nejen české reprezentace, ale celého zápasu. Nyní střílel na Haagha, ale dánský brankář se nenechal potřetí v prvním poločase překonat.
     
    12:50
    Český hráč Hrdina je tím, kdo fauloval. Je z toho čtvrtý faul českého týmu v zápase s Dánskem.
     
    13:31
    Další střela před malou chvílí zmiňovaného Michala Beleje. Haagh v dánské brance nezasahoval.
     
    13:52
    Tohle je snad první rohový kop české reprezentace v zápase, který nebere na sebe Koudelka. Standardní situaci rozehraje Janovský.
     
    13:54
    Po rozehrávce Janovského to byl Kovács, kdo se pokusil vrátit českému výběru dvoubrankové vedení, ale hráč Interobalu Plzeň střílel mimo tři tyče.
     
    14:03
    Zajímavé! Faul Michala Beleje v souboji s dánským protivníkem Corluem znamená, že český výběr má na svém kontě pět faulů. Šestý faul by znamenal desetimetrový kop pro Dánsko.
     
    14:25
    Střelu Dána Jorgensena ovšem jeden z českých futsalistů zablokoval.
     
    14:58
    Outsider zápasu z Dánska má na svém kontě tři fauly. Ten poslední udělal na konci patnácté minuty Jorgensen v souboji s Hrdinou.
     
    15:00
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští futsalisté jdou opět do vedení o dvě branky. A sice podruhé v dnešním zápase. Jenže branku nedává nikdo z českých hráčů. Jako poslední se z týmu trenéra Neumanna dotkl míče Michal Kovács. ZAKARIA EL-OUAZ sice dostal míč do sítě, ale do té dánské. Vlastní gól dánského hráče je tady! 3:1!
     
    17:08
    Sledovali jsme takovou hluchou pasáž v souboji České republiky a Dánska. Vše ukončil Drozd svým pokusem mimo tři tyče branky Haagha.
     
    17:27
    No a dánský hráč Jorgensen zapsal další pokus do kolonky "mimo branku"! Proti střele dánského soupeře nemusel Gerčák zasahovat.
     
    18:28
    Dánové by rádi snížili v závěru prvního poločasu, opět dánskou akci zakončil Jorgensen a opět mimo tři tyče branky Gerčáka.
     
    18:41
    Jestli se nepletu, tak to byla střela Larsena, jenže platilo o ní to samé, jako o předchozích pokusech Jorgensena...Tedy další pokus mimo tři tyče.
     
    19:06
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové se právě dočkali důležité trefy na 2:3 z jejich pohledu. Radim Záruba, tedy hráč pražské Slavie, udělal šestý faul českého týmu. Míč si postavil na značku desetimetrového kopu KEVIN JORGENSEN. Libor Gerčák tento souboj s dánským hráčem prohrál! 3:2.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    První poločas skončil. Česko vede v prvním zápase kvalifikace o postup na ME 2018 3:2, avšak nečeká ji nic jednoduchého. V úvodním dějství byl český výběr, zejména na jeho startu, daleko aktivnější než hráči ze Skandinávie. Dánsko se ale postupem času dostalo do utkání. Ve druhém poločase to bude určitě zajímavá bitva, tak zůstaňte s námi!
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:02
    Právě odstartoval druhý poločas prvního kvalifikačního zápasu Česká republika – Dánsko ve futsale o postup na ME 2018
     
    20:02
    Jinak střely vyzněly v prvním poločase lépe pro favorita zápasu z Česka v poměru 18:9.
     
    20:25
    Michal Seidler se snažil o překonání dánského kapitána Haagha, nejprve donutil brankáře soupeře k zákroku, následně byl jeho pokus zablokovaný.
     
    20:33
    Byl to zřejmě Roman Mareš, kdo pálil, však poslal míč mimo branku Haagha.
     
    21:25
    Další střela a opět nic z toho. Český kapitán Lukáš Rešetár nepřekonal dánského brankáře.
     
    21:35
    Zase jsou čeští reprezentanti aktivní. Cupákova střela byla zablokovaná, takže český hráč nedonutil Haagha k zákroku.
     
    21:54
    Viděli jsme dva rohové kopy Romana Mareše. Nejprve z toho byla střela Michala Seidlera, kterou vyrazil Haagh, následně se český výběr nedokázal prosadit.
     
    22:14
    Český brankář Gerčák musí být pozorný, na pořadu dne je v Kazachstánu rohový kop Badrana.
     
    22:33
    Je tady první faul druhého poločasu. Dán Lucht fauloval Čecha Beleje.
     
    23:03
    A právě Michal Belej prověřil Haagha v dánské brance, ale český hráč nepřidal čtvrtou branku favorita zápasu.
     
    23:04
    Po rohovém kopu Lucht střílel Mengel, ale Gerčák nebyl donucený k zákroku.
     
    23:35
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Tak pakliže Michal Seidler hovořil o tom, že ani Dánové nebudou snadným soupeřem, tak tady je jasný důkaz. Libor Gerčák potřetí inkasuje v dnešním zápase. Českého brankáře překonal po přihrávce Larsena IBRAHIM BADRAN. 3:3. Asistence: Morten Larsen.
     
    24:42
    Jen dodám, že poprvé od stavu 0:0 je utkání mezi Českou republikou a Dánskem srovnané, co se týče počtu branek.
     
    25:15
    Přitom ta dánská efektivita v dnešním zápase je velice interesantní. Na branku Libora Gerčáka šlo pět střel. To Češi vyprodukovali třináct pokusů na svatyni Haagha.
     
    25:26
    Nejprve Haagh vychytal Seidlera, následně Corlu rozhodl o tom, že outsider zápasu má již dva fauly ve druhém poločase, zatímco favorit duelu ještě nefauloval ve druhém dějství.
     
    25:26
    Jen dodám, že Corlu fauloval Seidlera.
     
    25:47
    Teď už to přišlo! Cupák zastavil v rozporu s pravidly sportu zvaného futsal Corlua.
     
    26:12
    Po rohovém kopu Romana Mareše minul branku, kterou ve druhém poločase hájí dánský brankář Haagh, Michal Seidler.
     
    27:29
    Ale následuje třetí dánský faul ve druhém dějství. Jeho autorem je Lucht. Obětí nedovoleného přestupku dánského hráče se stal Záruba.
     
    27:32
    Michal Kovács byl tím, kdo se snažil o to, aby český tým šel opět do vedení, Haagh ovšem tuhle variantu svým zákrokem nepřipustil.
     
    29:14
    Dánové mohli jít do vedení. Pokud by se tak stalo, tak by šel outsider zápasu poprvé v utkání do vedení, ale Libor Gerčák byl proti a zasáhl proti střele jednoho ze svých soupeřů.
     
    30:40
    Michal Seidler nedostal míč počtvrté do dánské sítě, ba dokonce pálil mimo branku Dánska.
     
    31:17
    Jorgensen fauloval Romana Mareše, to znamená, že outsider zápasu z Dánska má na svém kontě ve druhém dějství již čtyři fauly, Češi poté jeden faul.
     
    32:06
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové otáčejí tento zápas a necelých osm minut před koncem jdou poprvé do vedení. Ačkoliv Haagh má daleko více zákroků než Gerčák, tak to týmu trenéra Neumanna není nic platné. LOUIS VEIS zakončil dánskou akci přesně podle svých představ, tedy čtvrtou brankou svého týmu. 3:4. Asistence: Brian Mengel.
     
    33:43
    Češi mohli srovnat tento zápas, avšak Seidlerova střela se neujala vinou zákroku dánského kapitána Haagha.
     
    33:45
    To samé můžeme tvrdit o pokusu dalšího českého hráče Cupáka, Dánové pokus svého soupeře zablokovali.
     
    33:55
    Gerčák nepustil nyní Dány do dvoubrankové vedení, a sice po střele Jorgensena.
     
    34:23
    Pro Česko ubíhá čas rychle, pro Dánsko pomalu. Cupák střílel, ale jeden z dánských hráčů jeho střelu zablokoval.
     
    34:57
    Falck a Veis stříleli, ale jejich střely měly jednu věc společnou – skončily mimo branku Gerčáka.
     
    35:09
    Po střele Dána Luchta bude jeho spoluhráč Mengel kopat rohový kop. Prosadí se Dánsko?
     
    35:27
    Třetí faul českého výběru ve druhém poločase. Zásluhu na něm má Záruba, jenž si počínal nedovoleně v souboji s Veisem, tedy hráčem, který vstřelil branku na 3:4 z českého pohledu.
     
    35:48
    Čechům už mnoho času na srovnání, potažmo obrat v zápase nezbývá. Je tady rohový kop pro favorita zápasu, který rozehraje Belej.
     
    37:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čechům se právě podařilo překonat Haagha v dánské brance, a to znamená, že tenhle zápas je srovnaný v době, kdy už do konce duelu zbývá méně než tři minuty. Michal Kovács našel MICHALA SEIDLERA a ten přesnou střelou srovnal na 4:4. Asistence: Michal Kovács.
     
    37:53
    Český kapitán Lukáš Rešetár mohl strhnout vedení na stranu českého týmu, ale Haagh zasáhl proti střele české sedmičky.
     
    38:17
    Také Radim Záruba chtěl, aby český výběr šel do vedení, jeho pokus byl zablokovaný, takže Haagh nemusel zasahovat.
     
    38:49
    Další pokus Radima Záruby a další zákrok dánského kapitána a brankáře zároveň, tedy Haagha.
     
    39:29
    Češi mají k dispozici rohový kop, který rozehraje Seidler. Jedna z posledních šancí na zvrat v zápase pro tým trenéra Neumanna.
     
    39:41
    Skóre se nepohnulo, zhruba devatenáct sekund před koncem to na sebe vzal kapitán Lukáš Rešetár, ale český hráč střílel mimo tři tyče.
     
    39:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je fantazie! Na tohle už zřejmě Dánové nenajdou odpověď a Češi zvítězí v tomto duelu. Ten, kdo vstřelil úvodní branku zápasu, tak střílí také poslední gól utkání. RADIM ZÁRUBA překonal Haagha po přihrávce Michala Beleje! Tedy zcela ten samý scénář jako při prvním gólu duelu. Tři sekundy do konce! 5:4. Asistence: Michal Belej.
     
    Konec zápasu.
     
    Česko zvládá první zápas kvalifikace o postup na ME 2018 a poráží Dánsko 5:4. Byl to divoký zápas. Tým trenéra Neumanna do něj vstoupil výborně, diktoval tempo hry, byl střelecky aktivní a vedl 3:1, jenže soupeř otočil na 3:4. V tu chvíli to vypadalo velice špatně s českými šancemi na výhru v zápase, ale nejprve Seidler srovnal na 4:4 a tři sekundy před koncem rozhodl dramatické utkání Radim Záruba.
     
    Zítra čeká českou reprezentaci Makedonie od 11:30, v úterý poté od 15:30 domácí Kazachstán.
     
    Pro dnešek je to vše, děkuji za pozornost a hezký víkend! (13:21:43)

    Vít Muzikář

    Branky: 6. Záruba (Belej), 7. Slováček, 15. El-Ouaz (vla.), 38. Seidler (Kovács), 40. Záruba (Belej) – 11. El-Ouaz (Mengel), 20. Jorgensen (10 m kop), 24. Badran (Larsen), 33. Veis (Mengel)


    Česko: Gerčák (Vahala) – Záruba, Slováček, Koudelka, D. Drozd, Cupák, Hrdina, R. Mareš, Rešetár (C), Seidler, Kovács, Janovský, Belej
    Dánsko: Haagh (C) (Andersen) – Veis, El-Ouaz, Falck, Rasmussen, Lucht, Hauglund, Corlu, Larsen, Jorgensen, Mengel, Badran

    Rozhodčí: Bylois (BEL), Naishouler (FIN), Christodoulis (GRE)
    bahis siteleri