Česko – Norsko 4:0 (kon.)
konec
Česko
4:0 (0:0, 4:0, 0:0)
Norsko
Středa 12.04.2017, 17:00 • SD ARÉNA, Chomutov • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera. (19:17:17)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Česká republika – Lukáš Kašpar.
    Norsko – Jonas Holøs.
     
    První utkání národního týmu v cestě na mistrovství světa je u konce. Český celek může být se svým výkonem spokojen, vždyť neinkasoval a navíc vsítil čtyři góly. O dvě branky se postaral Lukáš Kašpar, jehož doplnili Radan Lenc a v přesilové hře Jakub Jeřábek.

    Naši hokejisté výborně napadali rozehrávku soupeře, čímž soupeře dostávali pod tlak a navíc dobře bránili střední pásmo. Pavel Francouz dnes moc práce neměl, a tak udržel čisté konto.

    Střely na branku: 33:26.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Norové zamkli český tým před Pavlem Francouzem. K zakončení od modré čáry se dostal Lesund, jehož pokus brankář Čeljabinsku vyrazil.
     
    58:52
    V samotném závěru zápasu národní tým vyhazuje ještě na zakázané uvolnění.
     
    58:22
    Zakončení od modré čáry tečoval Olden, jehož pokus českého brankáře nepřekonal. Neujala se ani následná dorážka norského celku.
     
    57:22
    Od levého mantinelu vystřelil jen Christian Bull, na jehož pokusu si smlsl Pavel Francouz. Ten byl následně potleskem odměněn fanoušky.
     
    57:11
    Po vyhraném vhazování zamířil kotouč na modrou čáru, odkud vypálil Adam Polášek. Jeho rána ovšem vyprášila pouze betony Larse Haugena.
     
    56:30
    Norsko sice hrálo v početní výhodě, ale kromě jedné šance nic nepředvedlo. Hostě se nedokázali pořádně usadit před brankou národního celku.
     
    56:07
    Další zakončení si do statistik připisuje Strøm, jeho pokus se do branky sice nevešel. Ovšem Pavel Francouz ho raději schoval do lapačky.
     
    54:45
    Národní tým měl obrovské štěstí, když z voleje vystřelil Olson. Jeho pokus mířil ke vzdálenější tyči, ale branku minul jen o pár centimetrů.
     
    54:27
    Po vyhraném vhazování se národní tým osvobozuje.
     
    54:20
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Zohorna – 2 min., podražení).
     
    54:03
    Nejčastějším střelcem Norů je Strøm, ale jeho pokus od modré čáry vyrazil Pavel Francouz. Následně se národní tým dopustil faulu a bude hrát ve čtyřech.
     
    53:38
    Diváci se baví, když společně s maskoty rozjeli mexickou vlnu. Zatímco na ledové ploše se čeká na vhazování.
     
    53:16
    Tomáš Hyka ujížděl po pravé straně, ale jeho zakončení k tyči zastavila vyrážečka brankáře. Právě Lars Haugen snese jako jeden z mála Norů přísnější měřítko.
     
    52:48
    Národní tým skvěle bruslí a v útočném pásmu si dělá, co chce. Jenže za brankou výborně zapracoval norský bek.
     
    51:51
    Další parádní akce národního mužstva končí výborným zákrokem norského brankáře! Tomáš Zohorna našel před brankou osamoceného Lukáše Radila. Ten chtěl Larse Haugena vymíchat, ale nepodařilo se mu to.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 28. Kašpar (Klok, Holík), 31. Lenc (Kundrátek, Hyka), 34. Kašpar (Kolář), 37. Jeřábek (Zohorna, Radil)


    Česko: Francouz (Machovský) – Klok, Jeřábek, Kolář, Polášek, Šulák, Kundrátek, Sklenička, Doudera – Zohorna, Horák, Radil – Říčka, Holík, Kašpar – Lenc, Musil, Hyka – Kubalík, Hanzl, Lev
    Norsko: Haugen (Søberg) – Holøs, Lesund, Espeland, Strøm, Sørvik, Bull, Danielsen – Reichenberg, Olimb, Olden – Olsen V., Trettenes, Stene – Haga, Roest, Karterud – Olsen T., Henriksen, Heier – Johansen

    Rozhodčí: Hodek, Hribik – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 3862
    bahis siteleri