Česko – Norsko 4:0 (kon.)
konec
Česko
4:0 (0:0, 4:0, 0:0)
Norsko
Středa 12.04.2017, 17:00 • SD ARÉNA, Chomutov • Euro Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký podvečer přeji všem příznivcům ledního hokeje z chomutovské SD ARÉNY, kde se ve středu a ve čtvrtek utká v rámci dvojzápasu a přípravy před nadcházejícím MS hokejisté Česka a Norska.
     
    Český národní tým se už téměř měsíc připravuje na blížící se MS, které se bude konat ve Francii a Německu. Dnes v rámci Euro Hockey Challenge vyzvou norský výběr. Naposledy odehrála česká reprezentace zápas v únoru v rámci Švédských hokejových her, dnes to tedy bude po delší době další ostrý start. Tentokráte už ale půjde opravdu o hodně, hráči bojují o místo v sestavě a každý z nich by se do závěrečné nominace rád probojoval. Na ledě se budou snažit podat co nejlepší výkon, aby si o místo v sestavě řekli.

    Nominace českého národního týmu na dvojzápas s Norskem

    Brankáři: Pavel Francouz (Traktor Čeljabinsk), Matěj Machovský (HC Škoda Plzeň), Dominik Furch (Avangard Omsk)

    Obránci: Jakub Jeřábek (Víťaz Moskevská Oblast), David Sklenička (HC Škoda Plzeň), Jan Kolář (Amur Chabarovsk), Lukáš Klok (HC Vítkovice Ridera), Milan Doudera (HC Oceláři Třinec), Adam Polášek (Sibir Novosibirsk), Tomáš Kundrátek (HC Slovan Bratislava), Libor Šulák (HC Orli Znojmo)

    Útočníci: Roman Červenka, Michal Birner (oba Fribourg-Gottéron), Dominik Kubalík (HC Škoda Plzeň), Petr Vrána (HC Sparta Praha), Lukáš Kašpar (Dinamo Moskva), Radan Lenc (BK Mladá Boleslav), Jakub Lev (HC Škoda Plzeň), Roman Horák (Víťaz Moskevská Oblast), Michal Řepík (HC Sparta Praha), Jiří Sekáč (AK Bars Kazaň), Robert Říčka (HC PSG Zlín), Lukáš Radil (Spartak Moskva), Tomáš Hyka (BK Mladá Boleslav), Robin Hanzl (HC VERVA Litvínov), Tomáš Zohorna (Amur Chabarovsk), Petr Holík (HC PSG Zlín), Pavel Musil (BK Mladá Boleslav), Robert Kousal (HC Davos)
     
    Norové jsou také v přípravě a v Chomutově si už v úterý večer zatrénovali. Oproti českému týmu už v dubnu odehráli dva zápasy, oba s Německem a v obou případech byli úspěšní. Poprvé zvítězili 5:1 a druhý zápas skončil 5:2 pro norský výběr. Dnes se pokusí na dva vítězné zápasy navázat také v SD ARÉNĚ.

    Nominace norského národního týmu

    Brankáři: Lars Haugen (Färjestad), Henrik Haukeland(Leksand), Steffen Søberg (Vålerenga)

    Obránci: Christian Bull (Storhamar), Adrian Saxrud Danielsen (Stjernen Fredrikstad), Stefan Espeland (Lørenskog), Jonas Holøs (Färjestad), Andreas Klavestad (Sparta Sarpsborg), Erlend Lesund (Mora), Villiam Strøm (Lørenskog), Daniel Sørvik (Litvínov), Kristian Østby (Sparta Sarpsborg)

    Útočníci: Michael Haga (Örebro), Andreas Heier (Stjernen Fredrikstad), Magnus Brekke Henriksen, Sebastian Johansen (oba Lørenskog), Jørgen Karterud (Linköping), Sondre Olden (Leksand), Ken André Olimb (Linköping), Thomas Olsen (Vålerenga), Thomas Valkvæ Olsen (Bofors), Aleksander Reichenberg (Storhamar), Niklas Roest (Sparta Sarpsborg), Andreas Stene (Timrå), Mathias Trettenes (Almtuna)
    Norové si v úterý večer zatrénovali v chumutovské SD ARÉNĚ.

     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se obě reprezentace utkaly loni na MS, Češi tehdy vyhráli přesvědčivě 7:0. Ale Norové rozhodně patří mezi houževnaté týmy, které favority umí hodně potrápit. O to se pokusí právě i v Chomutově.
     
    Zástupce TELH v norském dresu

    V dresu Norska se v nominaci objevil jediný zástupce, který hraje v tuzemské soutěži. Je jím obránce Daniel Sørvik, jenž obléká dres HC VERVA Litvínov. Takže duel bude pikantní jak pro norského obránce, tak i pro Robina Hanzla, jenž se proti němu postaví na opačné straně barikády.
     
    Trenér Josef Jandač chce ještě nominovat do přípravy národního týmu Richarda Jarůška, Davida Kämpfa, Jana Ruttu a Michala Vondrku.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile rád provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Francouz (Machovský) – Klok, Jeřábek, Kolář, Polášek, Šulák, Kundrátek, Sklenička, Doudera – Zohorna, Horák, Radil – Říčka, Holík, Kašpar – Lenc, Musil, Hyka – Kubalík, Hanzl, Lev

    Norsko: Haugen (Søberg) – Holøs, Lesund, Espeland, Strøm, Sørvik, Bull, Danielsen – Reichenberg, Olimb, Olden – Olsen V., Trettenes, Stene – Haga, Roest, Karterud – Olsen T., Henriksen, Heier – Johansen

    Rozhodčí: Hodek, Hribik – Lhotský, Svoboda.
     
    Zhruba za sedm minut začne dnešní utkání, ovšem ochozy SD ARÉNY jsou poloprázdné. Místní hlasatel už pozval na ledovou plochu tým Norska, jenž objíždí vlastní třetinu.
     
    Do pirátské ARÉNY už také míří český národní tým, což zvedlo fanoušky samozřejmě ze sedadel. Ještě před úvodním vhazování zazní hymny obou zúčastněných států.
     
    Speciální duel odehraje Libor Šulák, jenž v chomutovském dresu odehrál několik sezón, ať už v mládežnických kategoriích nebo za A-mužstvo.
     
    Hymny obou národností už jsou minulostí a vše bude směřovat k zahájení dnešního střetnutí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Úvodní vhazování vyhrálo naše národní mužstvo, ale Norsko dobře napadalo, a tak se hraje za brankou Pavla Francouze.
     
    00:32
    Hostující tým nezvládl přihrávku přes střední pásmo a kotouč končí na zakázaném uvolnění. Hra se přesune před branku Larse Haugena.
     
    00:44
    Tak ani nyní se Norsku nepodařila rozehrávka a je tu další icing. Začátek duelu je hodně rozkouskován.
     
    01:13
    Přes českou obrnu se nedostal Trettene, a tak pouze nahodil černou gumu k mantinelu. Z tohoto místa mířila přihrávka před naší branku, ale zde se nacházeli obránci České republiky.
     
    02:06
    Norsko se dostalo opět do našeho pásma. V rohu hrací plochy byl první Karterud, ale také jeho přihrávka před branku byla zastavená.
     
    02:49
    Dominik Kubalík dostal přihrávku do pravého kruhu, ale jeho pokus po ledě zastavuje betonem norský brankáře.
     
    03:10
    První šance národního týmu zůstala bez odezvy! Zohorna šel sám na brankáře a po kličce mohl zakončoval do odkryté branky. Jenže z výborné pozice prostor tří tyčí netrefuje.
    03:10 Jeřábek dobře vysunul Tomáše Zohornu, ten ale svou akci nedokončil.
     
    03:32
    Jan Kolář se ocitl chvíli sám na pravém kruhu, ovšem jeho rána zastavila maska Larse Haugena. Národní tým pomalu přebírá otěže utkání.
     
    05:12
    Další obrovskou šanci neproměnil Radan Lenc. Mladoboleslavský útočník se dostal do dobré pozice, avšak v cestě mu stála tyč norské svatyně.
    05:12 Lencův pokus se zastavil o norskou tyč.
     
    06:23
    Další útok zahajoval národní tým za vlastní brankou, ale přes dobře postavené obránce se nedostal do útočné třetiny.
     
    07:01
    Fanoušci českého týmu si žádají první branku, ovšem Norsko hraje před vlastní brankou velice dobře.
     
    07:29
    Zlínská souhra první branku nepřináší! Holík objel branku, před kterou hledal parťáka Říčku. Ovšem jeho zakončení zlikvidoval dobrým zákrokem Lars Haugen.
     
    07:33
    Po vyhraném vhazování našel Holín na modré čáře Jana Koláře, jehož pokus je přizvednutý do ochranné sítě za norskou klecí.
     
    07:51
    Norsko se opět dostalo jen do středního pásma, kde je zastavili domácí. Pavel Francouz zatím nezaznamenal žádný zákrok.
     
    08:30
    Hostující tým hraje tvrdě a hlavně u mantinelů zbavuje české hráče puku.
     
    09:16
    Snad poprvé registrujeme Libora Šuláka, jenž si počíhal na posunutí kotouče do středního pásma. Hraje se zatím daleko více na polovině Norska.
     
    09:57
    Bývalý hráč NHL nabral ve středním pásmu obrovskou rychlost, avšak se sám Roman Horák vystavil do ofsajdu.
     
    10:26
    Lukáš Radil si prohodil kotouč mezi nohama, ale na tento trik mu neskočil hostující obránce. Ovšem český tým se k černé gumě rychle vrátil.
     
    11:08
    Od mantinelu nahodil kotouč na Pavla Francouze Andreas Stene, jehož pokus skončil právě v lapačce bývalé litvínovské hvězdy.
     
    11:38
    Mezi obránce si najel Karterud, jenž ve středním pásmu nabral obrovskou rychlost. Hostující útočník se dostal ke střele i dorážce, ale brankář Čeljabinsku si připisuje dva důležité zákroky.
    11:38 Karterud pronikl do české obrany, Francouz ale zakročil.
     
    12:27
    Norsko se rozestavilo na vlastní modré čáře a dvakrát donutilo soupeře k nahození. Nyní už Jandač posílá do hry čerstvou formaci.
     
    13:04
    Po delší době se Norům nepodařilo rozehrát a kotouč letí na zakázané uvolnění. Následuje vhazování po pravici Larse Haugena.
     
    13:21
    Z hromady hráčů si výborně vybruslil Lukáš Kašpar, ale jeho pokus zlikvidoval obránce. Ten k českému útočníkovi dobře přistoupil.
     
    14:04
    Hlavní rozhodčí ukazuje, že národní tým bude hrát v početní výhodě.
     
    14:15
    U norské branky se podražením provinil Ken Andre Olimb. Národní tým si tak zahraje první přesilovou hru dnešního podvečera.
     
    14:38
    Andreas Stene obral obránce o kotouč, ale v útočném pásmu jej obránci dojeli, a tak mohl Pavel Francouz zůstat v klidu.
     
    15:00
    Na modré čáře zůstal ostrostřelec Dominik Kubalík, jehož pokus se mezi tři tyče nevešel. Následně se Norsku podařila posunout hra do středního pásma.
     
    15:22
    Hostující celek opět vyhazuje, a tak naši musí přijít s dalším zavezením kotouče do pásma.
     
    15:55
    Zpoza brány si vyjel Lukáš Kašpar, jenž křižnou přihrávkou hledal Kundrátka, jehož slabý pokus skončil na betonu norského gólmana.
     
    16:32
    Prvním zakázaným uvolněním se provinili také naši, a tak se hra vrací před branku Pavla Francouze.
     
    16:53
    Od levého mantinelu vypálil Ken Andre Olimb, jehož pokus skončil v lapačce českého brankáře. Následuje vhazování po jeho pravé ruce.
     
    17:19
    O rozehrávku z vlastní třetiny na červenou čáru se pokusil Strøm, avšak jeho rozehrávka končí na dalším icingu.
     
    17:38
    Z pravé strany zakončoval Jakub Lev, puk se od brankáře ještě k němu odrazil. Plzeňský útočník bránu objel, ale jeho následná přihrávka skončila u hostujícího obránce.
     
    18:11
    Ze středního pásma nahodil puk na Pavla Francouze Michael Haga. Jeho pokus skončil v lapačce českého gólmana, avšak Norsko vybojovalo útočnou třetinu.
     
    18:27
    Hned po vyhraném vhazování vystřelil Bull, ale také jeho pokus skončil v lapačce brankáře Traktoru.
     
    18:32
    Od mantinelu se do středu hrací plochy dostal Valkvae Olsen, jehož zakončení po ledě mířilo do protipohybu brankáře. Pavel Francouz vytáhl skvělý zákrok betonem.
     
    19:08
    Na konci první dvacetiminutovky si připisují velkou šanci také hosté. Do předbrankového prostoru najel Olden, jenž zblízka přestřelil branku národního mužstva.
    19:08 Olden po krásné norské akci přestřelil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V úvodní periodě jsme byli svědky svižného hokeje, avšak mírně lepší byli naši hokejisté. Ovšem duelu zatím dominují brankáři, hlavně Lars Haugen. Norský gólman vytáhl několik zajímavých zákroků a jednou mu dokonce pomohla tyč. Uvidíme, co si oba celky pro nás připraví v další části zápasu.

    Střely na branku: 9:10.
     
    Na ledovou plochu chomutovské SD ARÉNY se vracejí oba národní celky. Jako první se z útrob stadionu zjevil celek Norska a o chvíli později za velkého potlesku i svěřenci trenéra Jandače.
     
    Na led doprovodila obě mužstva skupina Kabát, tedy jejich píseň Brousíme nože. Vše už ale směřuje k úvodnímu vhazování druhé dvacetiminutovky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Úvodní vhazování vyhrál náš centr. Národní tým nahodil kotouč do útočného pásma, kde o něj u mantinelu bojuje.
     
    20:35
    Norsko posunulo hru do středního pásma, avšak kotouč se na jejich hole rychle vrátil. Do útočného pásma vletěl Reichenberg, jehož zastavila dvojice bránících hráčů.
     
    21:01
    Do útočného pásma si najel Trettenes, jehož pokus zastavil betonem český brankář. Následuje vhazování po pravici Pavla Francouze.
     
    21:21
    Protiútok domácího celku zakončoval mladoboleslavský Tomáš Hyka, jehož ránu spolehlivě chytá Lars Haugen.
     
    21:57
    Přihrávku na modrou čáru dostal Lesund, jenž na nic nečekal a zakončil. Ovšem jeho pokus před brankou zastavil poslední bránící hráč českého celku.
     
    22:13
    Zpoza brány dostal přihrávku Doudera, jehož slabší pokus k pravé tyčce skončil v lapačce norské jedničky.
     
    22:46
    Národní tým se usadil v pásmu soupeře, ale k další střele se nedostal. Přihrávku po prknech za bránu zastavil obránce Norska.
     
    23:30
    Tomáš Zohorna získal kotouč, který si vyměnil se spoluhráče. Ovšem jeho slabě zakončení vyrazil dnes spolehlivý Lars Haugen.
     
    24:10
    Češi předvádějí dobré napadání a už poněkolikáté získali kotouč za brankou Norsko. Z toho pramení další útok domácího celku.
     
    24:26
    Od modré čáry vystřelil Adam Polášek, jehož tvrdá rána končí na hrudi norského gólmana. O obránci Novosibirsku se ví, že umí výborně zakončovat.
     
    24:42
    Norsko se vydalo do útoku, ale nezvládlo přechod přes modrou čáru. Čárový rozhodčí píská ofsajd a vrací hru zpátky do středního pásma.
     
    25:37
    Národní tým se pokusil o přihrávku přes celou střední třetinu. Kotouč se dostal za branku Norska, a tak se píská zakázané uvolnění.
     
    26:00
    Mezi mantinelem a soupeřem se snažil dostat před branku České republiky Henriksen. Avšak u mantinelu pro jeho průnik nebylo místo.
     
    26:12
    Z pravého kruhu se o další zakončení postaral Dominik Kubalík. Pokus plzeňské hvězdy skončil na připraveném norském brankáři.
     
    26:12
    Místní hlasatel oznámil, že duel sleduje také David Kämpf. Chomutovský odchovanec si vysloužil ohromný potlesk.
     
    26:37
    Norsko se snadno dostalo k útočné modré čáře, ale místo před branku si to namířilo zpátky k vlastnímu brankáři.
    27:18 Lukáš KAŠPAR - 1:0
     
    27:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Poprvé se zbláznilo páže a národní tým se dostává do vedení! Přihrávku mezi kruhy dostal najetý LUKÁŠ KAŠPAR, jehož pokus zamířil do protipohybu brankáře. Stabilní článek českého týmu našel volné místečko v levé šibenici. Asistence: Lukáš Klok a Petr Holík.
     
    28:25
    Národní tým opět výborně napadal rozehrávku soupeře a k další střele se dostal Dominik Kubalík. Zakončení plzeňského hráče letělo těsně nad ledem, avšak narazil do betonu gólmana.
     
    29:26
    Národní tým je při chuti, ale v tomto okamžiku ho zastavuje ofsajd. Hra se vrátí tedy zpátky do středního pásma.
     
    30:00
    Český tým nahazuje černou gumu do rohu hrací plochy a oba celky jdou střídat, tedy až na obránce Norska.
     
    30:35
    Petr Holík přihrál ve středním pásmu na klubového spoluhráče ze Zlína. Jenže Říčka puk nezpracoval a utekl mu k soupeři.
     
    30:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým předvedl tlak do branky a dostává se do dvoubrankového vedení. Mladoboleslavský útok zaznamenává další branku, když zpoza ní přihrával Tomáš Kundrátek. Ten našel Tomáše Hyku, jenž Haugena neprostřelil. K odraženému kotouči se dostal ještě RADAN LENC, který zaznamenal druhou branku českého celku. Asistence: Tomáš Kundrátek a Tomáš Hyka.
    30:56 Radan LENC - 2:0
     
    32:10
    Až na přihrávku to Roman Horák udělal výborně. Bývalý hráč Calgary si neohroženě najel mezi beky, čímž se dostal se spoluhráčem do přečíslení. Ovšem jeho přihrávka trefil hůl posledního norského hráče.
     
    33:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    LUKÁŠ KAŠPAR vytáhl opět svůj klenot, když našel mezeru mezi betony norského brankáře. Čeští útočníci se dostali do přečíslení, ale hráč s dvaadvacítkou na zádech zvolil místo přihrávky zakončení. Asistence: Jan Kolář.
    33:24 Lukáš KAŠPAR - 3:0
     
    34:11
    Národní tým zkusil přihrávku přes celé střední pásmo, ale kotouč skončil jen na zakázaném uvolnění.
     
    34:21
    Za obranu Norska si najížděl Pavel Musil, ale přihrávku na něj zastavil Strøm. Hra se tedy opět rychle otočila před branku České republiky.
     
    34:39
    Z levého kruhu pro vhazování vystřelil Espeland, jehož pokus měl mířit ke vzdálenější tyči. Ovšem jeho zakončení branku Pavla Francouze minulo.
     
    35:00
    Hra se rychle přesunula na druhou stranu, kde se od mantinelu dostal Jakub Lev, jehož pokus srazil nad branku obránce.
     
    35:15
    Vyloučení v týmu Norsko (Niklas Roest – 2 min., sekání).
     
    36:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Národní tým využívá také přesilovou hru! JAKUB JEŘÁBEK dostal naprosto luxusní přihrávku do Tomáše Zohorny. Bývalý plzeňský obránce rychle zakončil k levé tyči a dostává náš celek do čtyřbrankového vedení. Asistence: Tomáš Zohorna a Lukáš Radil.
    36:24 Jakub JEŘÁBEK - 4:0
     
    37:15
    Do samostatného úniku si najel Reichenberg, jehož pokus zamířil do betonu Pavla Francouze. Z následného protiútoku střelel Petr Holík, ale i on nechal vyniknout Larse Haugena.
    37:15 Reichenberg a jeho individuální akce
     
    38:16
    Dominik Kubalík se se spoluhráčem dostal do přečíslení, avšak zakonči se mu nepodařilo. Domácímu hráči totiž kotouč sjel z čepele hole.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta před druhou sirénou. Kotouč se nachází za brankou národního týmu, kde se o něj bojuje u mantinelu.
     
    39:18
    Zpoza braky dostal další přihrávku Karterud, který mířil z předbrankového prostoru k pravé tyči. Ovšem jeho zakončení branku Pavla Francouze minulo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Zatímco první dvacetiminutovka branku nepřinesla, tak ve druhé jsme viděli čtyři branky národního týmu. Dvakrát se mezi střelce zapsal Lukáš Kašpar, kterého ještě doplnili Radan Lenc a Jakub Jeřábek. Český celek výborně napadá rozehrávku soupeře, čímž ho dostává pod tlak. Ovšem také Norové si připsali několik slibných pokusů, které pochytal Pavel Francouz.

    Střely na branku: 23:13.
     
    Na ledovou plochu přichází junioři Plzně, kteří získali pohár Karla Guta. Mladým indiánům gratulují šéf extraligy Josef Řezníček a také Jakub Jeřábek.
     
    Z útrob SD ARÉNY se vracejí obě mužstva. Jako první na ledovou plochu vjeli hostující hráči, které o chvíli později doplnili naši hokejisté.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Are you ready a je vhozeno! Úvodní buly vyhrál národní tým, ale přechod do útoku se mu nepodařil. Je odpískán další icing.
     
    40:31
    Lukáš Radil protečoval hru do útočného pásmu, ovšem ještě před červenou čárou, a tak je tu další zakázané uvolnění našeho celku.
     
    40:52
    Olsen se nedostal před obranu České republiky a také on zvolil pouze nahození k zadnímu mantinelu.
     
    41:12
    Také Norsko si vyzkouší poprvé hru v početní výhodě. Menší trest inkasuje Adam Polášek, jenž se proti pravidlům provinil nedovoleným bráněním.
     
    41:47
    Hostující celek dlouho kombinoval, ale jediné zakončení vyrazil domácí brankář. Následně se českému týmu podařilo vyhodit.
     
    42:30
    Norsko se rychle vrátilo do útočného pásma, jenže zdlouhavá kombinace skončila po přihrávce na Strøma. Ten bohužel pro hosty neudržel pásmo.
     
    42:52
    Tak to jsou velké chvilky Pavla Francouze! Michael Haga si najel do pravého kruhu pro vhazování, avšak jeho pokus po dobrém přesunu vyrazil brankář Traktoru. K následné dorážce se už nikdo v červeném nedostal.
     
    43:36
    Radan Lec zachytil přihrávku ve středním pásmu a dostal se se spoluhráčem do přečíslení. Před brankou už byl najetý Lukáš Kašpar, jenž hledal ještě spoluhráče, ale k němu černá guma nedoputovala.
     
    44:30
    Reichenberg zachytil přihrávku národního celku, ale jelikož ho napadal bránící hráč, tak Nor nedokázal vystřelit.
     
    44:41
    Vyloučení v týmu Česko (Radan Lenc – 2 min., hákování).
     
    44:46
    Národní tým vyhrál vhazování a rychle vyhazuje přes všechny čáry.
     
    45:04
    Norové rozehrávali opět riskantně a jejich rozehrávku zachytil Robin Hanzl, jehož pokus netrefil místečko u levé tyče za Larsem Haugenem.
     
    46:01
    Cenné vteřiny ušetřil Lukáš Radil, který zavezl kotouč do útočného pásma a následně jej vracel k obráncům národního celku.
     
    46:44
    Před brankou českého celku zůstal zcela osamocený Reichenberg, který s kotoučem zamíchal. Ovšem jeho pokus přeletěl jen těsně branku Pavla Francouze.
     
    47:15
    Od modré čáry vypálil Radan Lenc, ovšem jeho pokus zápěstím skončil pouze vedle levé tyče.
     
    47:43
    U pravého mantinelu nabral velkou rychlost Tomáš Hyka, jenž chytrou přihrávkou o betony brankáře našel najíždějícího Dominika Kubalíka. Jenže jeho zakončení zamířilo do připraveného Larse Haugena.
     
    47:56
    Odražený puk mířil na modrou čáru, odkud vystřelil Kundrátek. Ovšem pokus zamířil do připraveného brankáře norského nároďáku.
     
    48:30
    Norové se opět nedostali přes střední pásmo a po nahození míří na střídačku.
     
    48:36
    Sledujeme trochu hluchou část zápasu, kdy nejprve Češi vyhodili obloučkem černou gumu do středního pásma a následně soupeř vyhazuje na další zakázané uvolnění.
     
    48:46
    Výborně zapracoval Roman Horák, který se dostal mezi dvěma soupeři až do středu hrací plochy. Jenže při zakončení mu puk sjel z čepele hole, a tak Lars Haugen v klidu zakročil.
     
    49:06
    Norská svatyně není v základní pozice, a tak se opět přerušuje. Po upravě se bude vhazovat po pravici Larse Haugena.
     
    49:37
    Do tandemu dostal černou gumu Strøm, jehož pokus přes obránce narazil do betonu českého gólmana.
     
    50:20
    Tak to byla parádní individuální akce Tomáše Hyky. Mladoboleslavský šikula předvedl piruetu, po které zakončoval bekhendem. Lars Haugen byl na místě a puk betonem vykopl.
    50:20 Otočka Tomáše Hyky
     
    Dnešní utkání sleduje 3862 diváků.
     
    51:13
    Hosté se dostali do přečíslení! Před branku si najel Erlend Lesund, ale do přihrávky na něj vložil hůl vracející se David Sklenička.
     
    51:51
    Další parádní akce národního mužstva končí výborným zákrokem norského brankáře! Tomáš Zohorna našel před brankou osamoceného Lukáše Radila. Ten chtěl Larse Haugena vymíchat, ale nepodařilo se mu to.
     
    52:48
    Národní tým skvěle bruslí a v útočném pásmu si dělá, co chce. Jenže za brankou výborně zapracoval norský bek.
     
    53:16
    Tomáš Hyka ujížděl po pravé straně, ale jeho zakončení k tyči zastavila vyrážečka brankáře. Právě Lars Haugen snese jako jeden z mála Norů přísnější měřítko.
     
    53:38
    Diváci se baví, když společně s maskoty rozjeli mexickou vlnu. Zatímco na ledové ploše se čeká na vhazování.
     
    54:03
    Nejčastějším střelcem Norů je Strøm, ale jeho pokus od modré čáry vyrazil Pavel Francouz. Následně se národní tým dopustil faulu a bude hrát ve čtyřech.
     
    54:20
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Zohorna – 2 min., podražení).
     
    54:27
    Po vyhraném vhazování se národní tým osvobozuje.
     
    54:45
    Národní tým měl obrovské štěstí, když z voleje vystřelil Olson. Jeho pokus mířil ke vzdálenější tyči, ale branku minul jen o pár centimetrů.
     
    56:07
    Další zakončení si do statistik připisuje Strøm, jeho pokus se do branky sice nevešel. Ovšem Pavel Francouz ho raději schoval do lapačky.
     
    56:30
    Norsko sice hrálo v početní výhodě, ale kromě jedné šance nic nepředvedlo. Hostě se nedokázali pořádně usadit před brankou národního celku.
     
    57:11
    Po vyhraném vhazování zamířil kotouč na modrou čáru, odkud vypálil Adam Polášek. Jeho rána ovšem vyprášila pouze betony Larse Haugena.
     
    57:22
    Od levého mantinelu vystřelil jen Christian Bull, na jehož pokusu si smlsl Pavel Francouz. Ten byl následně potleskem odměněn fanoušky.
     
    58:22
    Zakončení od modré čáry tečoval Olden, jehož pokus českého brankáře nepřekonal. Neujala se ani následná dorážka norského celku.
     
    58:52
    V samotném závěru zápasu národní tým vyhazuje ještě na zakázané uvolnění.
     
    59:10
    Norové zamkli český tým před Pavlem Francouzem. K zakončení od modré čáry se dostal Lesund, jehož pokus brankář Čeljabinsku vyrazil.
     
    Konec zápasu.
     
    První utkání národního týmu v cestě na mistrovství světa je u konce. Český celek může být se svým výkonem spokojen, vždyť neinkasoval a navíc vsítil čtyři góly. O dvě branky se postaral Lukáš Kašpar, jehož doplnili Radan Lenc a v přesilové hře Jakub Jeřábek.

    Naši hokejisté výborně napadali rozehrávku soupeře, čímž soupeře dostávali pod tlak a navíc dobře bránili střední pásmo. Pavel Francouz dnes moc práce neměl, a tak udržel čisté konto.

    Střely na branku: 33:26.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Česká republika – Lukáš Kašpar.
    Norsko – Jonas Holøs.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera. (19:17:17)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 28. Kašpar (Klok, Holík), 31. Lenc (Kundrátek, Hyka), 34. Kašpar (Kolář), 37. Jeřábek (Zohorna, Radil)


    Česko: Francouz (Machovský) – Klok, Jeřábek, Kolář, Polášek, Šulák, Kundrátek, Sklenička, Doudera – Zohorna, Horák, Radil – Říčka, Holík, Kašpar – Lenc, Musil, Hyka – Kubalík, Hanzl, Lev
    Norsko: Haugen (Søberg) – Holøs, Lesund, Espeland, Strøm, Sørvik, Bull, Danielsen – Reichenberg, Olimb, Olden – Olsen V., Trettenes, Stene – Haga, Roest, Karterud – Olsen T., Henriksen, Heier – Johansen

    Rozhodčí: Hodek, Hribik – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 3862
    bahis siteleri