Finsko – Švýcarsko 5:1 (kon.) | USA – Rusko 5:4 (kon.) | Kanada – Slovensko 4:3 (po pr.)
Švédsko – Česko 3:2 (kon.)
konec
Edmonton Oilers
2:0 (0:0, 1:0, 1:0) Stav série: 1:1
San Jose Sharks
Sobota 15.04.2017, 04:45 • Rogers Place, Edmonton • Play-off NHL • Čtvrtfinále Z. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:23
    Výrazná komplikace pro hosty a tohle už bude mít Edmonton v pohodě. Brent Burns totiž musí za vysokou hůl na trestnou lavici a jeho celek jde do oslabení. Nejspíš je o vítězí zápasu rozhodnuto.
     
    57:50
    San Jose už hraje bez brankáře a zkouší to se šesti hráči v poli. Hosté samozřejmě nemají na co čekat, zároveň si vybírají oddechový čas.
     
    55:12
    Opravdu neuvěřitelné. Obrana Sharks už musela mít vyplazený jazyk. Z jedné strany na druhou teď Edmontonští motali San Jose a skoro s podivem, že Martin Jones stačil všechno pochytat.
     
    54:35
    Tak to je neskutečný zámek. Edmonton už skoro celé dvě minuty drží San Jose kolem jeho klece a vůbec jej nepouští na kotouč.
     
    53:11
    Tentokrát vyloučení na druhé straně. Dvě minuty dostane David Schlemko a Edmonton Oilers mají možnost definitivně potvrdit své vítězství.
    50:31 Connor MCDAVID - 2:0
     
    50:31
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné. Domácí celek dnes moc dobře nezvládl přesilové hry, ale ve vlastním oslabení exceluje. A to nejen při výborném bránění přečíslení soupeře, ale i směrem do útoku. Edmonton Oilers dávají dnes už druhou branku v oslabení a hala po gólu CONNORA MCDAVIDA málem explodovala. Kapitán kanadského celku unikal kolem levého mantinelu úplně sám a nemýlil se, hravě prostřelil Martina Jonse. San Jose bude pokračovat v přesilovce, ale teď bude zase o něco hůře dohánět ztrátu. Asistence: Darnell Nurse, Cam Talbot.
     
    48:52
    Až příliš často jsou dnes domácí hráči na trestné lavici. Tentokrát dává další možnost Žralokům Milan Lucic, který dle soudu rozhodčího fauloval vysokou holí. Oilers musí znovu bránit.
     
    46:03
    Navíc si San Jose zahraje přesilovku. Obránce Adam Larsson totiž fauloval soupeře vysokou holí a usedne na trestnou lavici. Další zlomový okamžik celého duelu.
     
    45:20
    Nebezpečná střela Andreje Sekery od modré čáry. Zastavil ji někdo těsně před brankovištěm. Martin Jones měl štěstí, že nikdo z Oilers už nečekal na dorážku.
     
    43:34
    Další problémy pro San Jose. Brenden Dillon je odeslán na trestnou lavici za nedovolené bránění a Edmonton Oilers si zahrají přesilovku. Klidně to může být klíčový moment zápasu.
     
    32:43
    Hala šílí nadšením. Jeden z domácích borců tvrdým hitem atakoval Coutureho a ten měl veliký problém se pak sebrat z ledu. Fanoušci stojí na nohou a ženou svůj tým za ubráněním oslabení.
     
    32:29
    Edmonton si komplikuje život dalším vyloučením. Darnell Nurse fauloval Brenta Burnse v úniku na pravém kruhu a je nucen odejít pykat za držení. Další šance pro Sharks.
     
    29:09
    Patrick Maroon prchl z trestné lavice hned do samostatného úniku, ale Martin Jones ho na poslední chvíli dokázal zastavit, když sevřel betony k sobě.
     
    27:02
    Patrick Maroon dnes už podruhé usedne na trestnou lavici, Sharks tedy mají šanci srovnat skóre na kostce. Maroon inkasuje menší trest za to, že fauloval soupeře loktem.
    20:42 Zack KASSIAN - 1:0
     
    20:42
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Jenže místo toho, aby se v přesilovce snažili o skórování San Jose Sharks, tak je tu branka domácího týmu. Stačila jedna malá chybička, nepozornost na modré útočné čáře hostů a forvard Edmonton Oilers ZACK KASSIAN využil svou možnost. Řítil se ve vlastním oslabení úplně sám na branku a nezaváhal. Počkal si na pohyb Martina Jonese a udělal to zkušeně, pověsil puk do horní poloviny branky. Máme tak na světě velmi brzy ve druhé části úvodní gól a uvidíme, jak teď bude reagovat družina kouče DeBoera. Asistence: Mark Letestu.
     
    19:16
    Ještě je tu na konci úvodní části početní výhoda pro Žraloky. Patrick Maroon inkasuje dvě minuty za krosček a posílá svůj celek do oslabení.
     
    13:04
    Je tu ale první početní výhoda pro San Jose Sharks. Zack Kassian z domácích řad dostává od rozhodčího menší trest za hrubost a bude si muset odsedět dvě minuty.
     
    04:15
    První přesilovku zápasu si tedy zahrají Edmonton Oilers. Obránce San Jose Paul Martin dostává dvě minuty za sekání a bude doufat, že si s tímto oslabením jeho spoluhráči poradí.
     
    04:15
    Kassian ve velké šanci. Unikal skoro sám na branku a byl faulován. Trestné střílení to nebude, rozhodčí ale pošlou Sharks do oslabení.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 21. Kassian (Letestu), 51. McDavid (Nurse, Talbot)


    Edmonton Oilers: Talbot (Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Nurse, Benning – Maroon, McDavid, Draisaitl – Lucic, Nugent-Hopkins, Eberle – Caggiula, Letestu, Kassian – B. Pouliot, Desharnais, Slepyšev.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – M. Karlsson, Couture, Pavelski – Hansen, Hertl, Bødker – Donskoi, Marleau, J. Ward – Sörensen, Tierney, Meier.

    Rozhodčí: Lee, Sutherland – Heyer, Gibbons

    Diváci: 18 347
    Edmonton 4 2 San Jose
    #1 Čtvrtek 13.04.2017 • 04:00
    Edmonton - San Jose 2:3 po prodl.
    #2 Sobota 15.04.2017 • 04:45
    Edmonton - San Jose 2:0
    #3 Pondělí 17.04.2017 • 04:00
    San Jose - Edmonton 0:1
    #4 Středa 19.04.2017 • 04:00
    San Jose - Edmonton 7:0
    #5 Pátek 21.04.2017 • 04:45
    Edmonton - San Jose 4:3 po prodl.
    #6 Neděle 23.04.2017 • 04:40
    San Jose - Edmonton 1:3
    bahis siteleri