Kladno – Jihostroj 3:2 (kon.)
konec
Kladno volejbal cz
3
25 20 25 16 15  
VK Jihostroj Č. Budějovice
2
20 25 20 25 13  
Neděle 16.04.2017, 15:35 • Kladenská sportovní hala, Kladno • Uniqa extraliga mužů • Finále
Předzápasové kurzy
     
    15:13
    Opět Jiří Kraffer za koncovou lajnou. Kdo jiný by měl ukončit zápas, než kladenský univerzál Filip Křesťan. Jeho útok do diagonály už končí na palubovce.
     
    14:13
    Dvacetiletý českobudějovický smečař Jiří Kraffer na servisu. A i druhý mečbol je pryč! Van Haarlem chtěl ukončit zápas na druhou přes, ale pokračovalo se. Poté je Křesťan zablokován!
     
    14:12
    Domácí univerzál na podání. Kraffer se vrací zpět na palubovku místo Kulihy. První mečbol není proměněn. Křesťan chybuje na servisu. Milan Fortuník si bere ještě jeden oddechový čas.
     
    14:11
    Sebastian Gevert na podání. Tři mečboly pro Kladno. Sparidans skvěle přihrál. Křesťan ale nedal bod. Dlouhá rozehra končí až po útoku Křesťana, který vytlouká blok Jihostroje. Nejkrásnější výměna zápasu.
     
    13:11
    Ještě ale rozhodně není konec. Kuliha jde na palubovku za Kraffera. Zajíček na podání našel Filu. Ze zadní pozice se prosazuje Michálek. V bouřlivé atmosféře si bere ještě kladenský trenér oddechový čas.
     
    10:8
    Kladno znovu odskakuje. Van Haarlem na podání. Michálek dostal nalepenou nahrávku na blok a toho využívá na bodovku Křesťan. Druhý oddechový čas pro jihočeský celek.
     
    8:6
    Kladno má při změně stran dvoubodové vedení. Hietanen přihrál a poté útočí Syrůček středem sítě.
     
    6:4
    Domácí univerzál na podání. A je to o dva body. Michálek odrazil přihrávku až do stropu. René Dvořák přerušuje servis Křesťana oddechovým časem.
     
    16:25
    Je konec! Čtvrtý set získávají Jihočeši. Adam Zajíček byl na servisu. Našel však jen Filu, který byl přesný. Následně se dostal do útoku Sebastian Gevert, který útokem po lajně ukončuje set.
     
    16:24
    Adam Zajíček na podání. Ještě je tady snížení. Mach je přehrál míč na druhou polovinu, dostal ještě jednu šanci, ale je zablokován Trojanem. Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    14:24
    Hýský je vytlučen na přihrávce. Tento set rozhoduje Filip Habr svým delovým servisem.
     
    14:21
    A další bod pro Jihostroj. Filip Habr znovu zatlačil soupeře a poté Křesťan vyhazuje svůj úder do autu. Ještě jeden oddechový čas pro Kladno.
     
    14:19
    Místo Kryštofa nyní chodí jako libero na hřiště Fila. Hietanen je znovu zablokován. Gevert jednoblokem sestřelil finského smečaře. Milan Fortuník si bere oddechový čas.
     
    13:16
    Sobotka středem sítě vytlouká Zajíčka. Jihostroj vede při druhém technickém oddechovém čase o tři body.
     
    7:8
    Jihostroj střídá. Kuliha jde na palubku místo Sobotky. Mach se prosazuje středem sítě a posílá oba týmy na první technický oddechový čas.
     
    5:6
    Radek Mach musí zůstat i na přihrávku. Michálek měl špatnou pozici ke smeči a to využívá Hýský. René Dvořák zastavuje hru oddechovým časem a dává možnost se Kryštofovi zotavit.
     
    25:20
    Matti Hietanen na servisu ukončuje třetí sadu! Eso přesně na lajnu. Kladno je jeden set od zisku druhého finále.
     
    24:20
    Čtyři setboly pro Kladno. Matti Hietanen na podání. Michálek jen odevzdal míč. Poté útočil Křesťan a na druhý pokus ukončuje výměnu.
     
    17:13
    Kladenský tým přidává další bod na své konto. Renaud Dillien byl na podání. Poté ale Gevert smečuje daleko do autu. Jihostroj si bere oddechový čas.
     
    16:13
    Dillien přišel místo Trojana na podání. Kladno boduje a jde do druhého technického oddechového času při vedení o tři body. Michálek po vysoké nahrávce do hlavního kůlu zablokován.
     
    11:10
    A Jihostroj znovu snižuje. Gevert na servisu zatlačil soupeře a Michálek využívá nahrávku na pipe. Milan Fortuník zastavuje tlak Jihočechů oddechovým časem.
     
    8:4
    Vladimír Sobotka na podání. Sparidans nebyl přesný na přihrávce, ale van Haarlem rozhodil míč na Hýského, který přidává bod. Je tady první technický oddechový čas.
     
    3:0
    Kladno vstupuje do třetí sady fantasticky. Michálek nepřihrál přesně a z toho těžil znovu Zajíček. Již po třech rozehrách si bere oddechový čas René Dvořák.
     
    20:25
    I po oddechovém čase byl na podání nejvíce bodující hráč včerejšího prvního finále. Kryštof výborně na přihrávce, poté se ale Michálek neprosadil. Set ukončuje až nepřesný útok Křesťana. Druhé finále je srovnáno.
     
    20:24
    A další snížení. Filip Křesťan s opřel do servisu s bylo to znát. Poté sám kladenský univerzál skládá bodovku. Je tady ještě oddechový čas Jihostroje.
     
    18:24
    Hned šest setbolů pro jihočeský tým. Adam Zajíček na podání poslal úder jen do pásky, od které se balon odrazil do autu.
     
    14:20
    Šestibodové vedení pro Jihostroj. Syrůček smečuje středem jen do sítě. Milan Fortuník chce ještě nabudit své svěřence a bere si oddechový čas.
     
    11:16
    Právě Jan Kuliha na podání. Hýský nebyl přesný na přihrávce a poté van Haarlem chybuje na nahrávce. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    9:13
    A další bod. Hietanen musel nahrávat po nepřesné přihrávce a je tady nečistý úder. Oddechový čas pro Kladno.
     
    6:8
    Tomáš Hýský za koncovou lajnou. Jihostroj jde do prvního oddechového času při dvoubodovém vedení. Petr Michálek se rozehrává k vynikajícímu výkonu v útoku.
     
    25:20
    Kladno bere první sadu na své konto. Habr přetáhl dělový servis daleko do autu.
     
    24:19
    Adam Zajíček na podání. Parádní souhra Habra s Michálkem oddaluje konec prvního setu. Milan Fortuník si bere ještě jeden oddechový čas.
     
    24:18
    Vladimír Sobotka přišel zpět na palubovku. Kladno má však řadu setbolů. Hýský zvládl situaci na přihrávce a poté smečuje Křesťan do dlouhé diagonály.
     
    23:18
    Habr přetlačil Zajíčka a poté útočí jen do autu Hýský. Kladno si bere ještě oddechový čas před úplným koncem první sady.
     
    21:16
    A kladenský celek vede již o pět bodů. Daan van Haarlem na podání nachytal Kulihu. Poté je Gevert zablokovaný a Zajíček mohl útočit na prázdnou síť. Jihostroj zastavuje hru oddechovým časem.
     
    16:11
    Vladimír Sobotka na podání. Van Haarlem rozhodně neměl ideální pozici k nahrávce, ale mohl rychle nahrát na Hýského, který zakončuje po lajně. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    12:8
    A už to je o čtyři body. Syrůček byl opět na servisu. Gevertovi se dnes nedaří. Jeho pomalejší útok končí jen na domácím dvojbloku. René Dvořák si bere oddechový čas.
     
    8:5
    Filip Křesťan pokračuje na servisu. Hýský si počkal na nepřesný příjem nad sítí a jen lehce sklepl balon na polovinu Jihostroje. Následuje první technický oddechový čas.

    Vít Schück

    Kladno volejbal cz: Dillien, van Haarlem – Lenc, Hietanen, Hýský, Kozák – Syrůček, Trojan, Zajíček (C) – Křesťan – Sparidans
    Trenér: Milan Fortuník

    VK Jihostroj Č. Budějovice: Červinka, Habr (C) – Fila, Michálek, Kraffer, Kuliha – Mach, Todua, Sobotka – Gevert, Šotola – Kryštof
    Trenér: René Dvořák

    Rozhodčí: Dušan Rychlík – Jan Krtička
    Kladno 2 4 Jihostroj
    #1 Sobota 15.04.2017 • 18:00
    Kladno - Jihostroj 2:3
    #2 Neděle 16.04.2017 • 15:35
    Kladno - Jihostroj 3:2
    #3 Středa 19.04.2017 • 18:00
    Jihostroj - Kladno 3:1
    #4 Čtvrtek 20.04.2017 • 18:20
    Jihostroj - Kladno 3:0
    #5 Neděle 23.04.2017 • 18:05
    Kladno - Jihostroj 3:2
    #6 Středa 26.04.2017 • 19:10
    Jihostroj - Kladno 3:1
    bahis siteleri