Lok. Moskva – Kazaň 0:1 (kon.) | Groznyj – Ural 5:2 (kon.)
konec
FK Lokomotiv Moskva
0:1 (0:1)
FC Rubin Kazaň
Sobota 29.04.2017, 15:30 • Stadion Lokomotiv, Moskva. Kapacita: 30,075 diváků. • Ruská Premier Liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné sobotní odpoledne při sledování textového přenosu ze zápasu ruské Premier ligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se zaměříme na duel mezi týmy FK Lokomotiv Moskva a FC Rubin Kazaň!
     
    FK Lokomotiv Moskva

    Domácí tým se po zpackaném úvodu sezóny výsledkově výrazně zvedl, v posledních čtyřech zápasech ale dokázal vyhrát pouze nad Tulou a propadl se v tabulce na sedmé místo, z něhož ztrácí na pohárové příčky již těžko dostižitelných devět bodů. Do utkání s Rubinem hráči Lokomotivu rozhodně nepůjdou v nejlepší psychické pohodě, ve středečním derby s CSKA totiž jasně prohráli 0:4 a po remíze 3:3 s Amkarem tedy znovu nevyhráli.
     
    FC Rubin Kazaň

    Kazaň se dlouhou dobu potulovala ve středu tabulky, v posledních týdnech však klesla až na aktuální jedenácté místo, ze kterého má na barážovou třináctou pozici náskok sedmi bodů. V jarní části sezóny se Rubinu vůbec nedaří, na začátku března sice porazil Machačkalu, ale od té doby získal jen tři body za remízy a zbylé čtyři ligové duely prohrál. Naposledy se tak stalo ve středu, když nad jeho síly byl Těrek Groznyj.
     
    Vzájemné zápasy

    31.10.2016 Kazaň – Lok. Moskva 2:0
    03.04.2016 Lok. Moskva – Kazaň 1:0
    12.09.2015 Kazaň – Lok. Moskva 3:1
    16.05.2015 Lok. Moskva – Kazaň 3:0
    17.08.2014 Kazaň – Lok. Moskva 0:0.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme (C) – Ignatěv, Michalik, Pejčinović, Vitalij Denisov – Barinov, Igor Denisov – Fernandes, Kolomejcev, Farfán – Ari.
    Náhradníci: Kočenkov – Margasov, Maicón, Kasajev, Tarasov, Rotenberg, Škuletić, Janbajev, Galadžan, Alexej Mirančuk, Anton Mirančuk, N'Dinga.

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – O. Kuzmin (C), Sergio Sánchez, Kambolov, Nabiullin – Caktaš, M'Vila – Žemaletdinov, Rochina, Tkačuk – Kanunnikov.
    Náhradníci: Akmurzin, Jurij Nestěrenko – Bauer, Ustinov, Machatadze, I. Achmetov.

    Rozhodčí: Levnikov – Gavrilin, Bolchovitin.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali domácí, kteří se okamžitě vrhli do útočení. Ari v souboji o balón ale fauloval Sáncheze a na míč jdou poprvé i hráči Rubinu.
     
    2
    M´Vila přenesl hru na levou stranu, odkud přilétl nepříjemně se snášející centr, který Guilherme s menšími problémy vyrazil na rohový kop.
     
    3
    Z úvodního rohu se hosté do šance nedostali, míč po centru Caktaše jenom tak proskákal vápnem a skončil v autu na druhé straně.
     
    4
    Pejčinović v roli posledního obránce učebnicově vystínoval Rifata Žemaletdinova a ten se jeho zapříčiněním ke střele nepropracoval.
     
    5
    Kazaň se po dlouhé době zbavila balónu, když Kuzmin přetáhl svůj nákop a míč poslal až mimo hrací plochu.
     
    6
    Dlouhý míč za hostující obranu k ničemu nevedl, jeden z hráčů Lokomotivu se totiž zapomněl v těsném ofsajdu.
     
    7
    Tkačuk využil podklouznutí obránce a zleva vypálil na vyběhnutého Guilhermeho. Ten na balón nedosáhl, avšak měl štěstí, že ho vzápětí vykopl dobře postavený Pejčinović.
     
    9
    Sánchez zastavil prudkou přihrávku na Ariho. Ten po chvíli ale získal míč a Moskvané tak nadále sídlí na útočné polovině.
     
    10
    Ari se stal terčem centru z pravého křídla. Přihrávka na jeho osobu ale byla hodně nepřesná a skončila v náruči Sergeje Ryžikova.
     
    11
    Denis Tkačuk zareagoval na vysoký pas do pokutového území a vyrazil hlavičkovat k vzdálenější tyči. U ní ale míč vletu jenom lehce lízl a nenasměroval jej do brány.
     
    12
    Znovu v akci Tkačuk, který si však na levé straně nešikovně předkopl míč a následovat bude jen odkop od branky Marinata Guilhermeho.
     
    13
    Vitalij Denisov se neprobil přes hranici velkého vápna a u jeho rohu přenechal míč Fernandesovi. Ten chtěl přenést hru doprava, jenže jeden z obránců tento úmysl vystihl a nenechal přihrávku projít k plánovanému adresátovi.
     
    14
    Žemaletdinov byl trochu zahnaný k pravé postranní čáře, odkud sice stihl bez přípravy odcentrovat, jenomže nenašel žádného spoluhráče ve vínově červeném dresu.
     
    15
    Lokomotiv nevyužil vhazování ani následného centru z prostoru vedle pokutového území. Zleva však ještě bude házet Vitalij Denisov.
     
    16
    Z jeho autu už domácí částečně zahrozili, nicméně Ryžikov s pomalým zakončením Igora Denisova neměl sebemenší problém.
     
    17
    Rubin často přechází do útoků za pomoci dlouhých nákopů. Jeden z nich teď hledal Tkačuka, jenže byl příliš dlouhý a doskotačil do zámezí.
     
    18
    Na druhé straně se neujala spolupráce mezi dvěma krajními obránci. Vitalij Denisov totiž Ignatěvův centr nezpracoval a znovu se bude pouze odkopávat.
     
    20
    Je za námi úvodních dvacet minut zápasu. Oba týmy si již vyzkoušely delší držení míče na útočné půlce, ovšem vyložené gólové šance jsme zatím svědky nebyli.
     
    20
    Rubin Kazaň právě vstřelila branku!
    Tak jsem to zakřikl, hosté z nenápadné akce udeřili a dostávají se do vedení! Obrana Lokomotivu naprosto zapomněla na DENISE TKAČUKA, který se zjevil za dvěma protivníky ve velmi nadějném postavení. Toho si všiml Mijo Caktaš, jenž přesnou přihrávkou zpoza pokutového území posadil míč přesně na jeho kopačku a Tkačuk už jenom pohodlně protečoval balón do sítě.
    20. Denis TKAČUK - 0:1
     
    23
    Nabiullin roztáhl další hostující útok k levé autové čáře, kde ale byl Tkačukův centr zablokován. Rubin ještě dostal výhodu vhazování, ovšem obrana domácího týmu si s ním věděla rady.
     
    25
    Lokomotiv se teď šikovně dostal až do vápna. V něm si Fernandes ale přihrával s jedním ze spoluhráčů tak dlouho, až jim Kazaňští balón sebrali.
     
    26
    Ari prokázal dobrý výběr místa a náběhem si řekl o centr z hloubi pole. Ten také přišel, ovšem bývalý snajpr Krasnodaru hlavou zakončil nad horní tyč.
     
    28
    Vitailj Denisov přišel o míč, načež se čtveřice hostů pokusila o rychlý protiútok. Ten byl bohužel pro ně zbržděný a přihrávka směřující na Kanunnikova navíc skončila v autu.
     
    29
    Alexandr Kolomejcev zezadu šlápl na nohu Rochiny. Sudím tento zákrok neunikl a přiřkli balón hostům.
     
    30
    Další faul už je odměněn žlutou kartou. Za trochu zbytečný skluz proti Kambolovovi ji uviděl Jefferson Farfán.
     
    31
    Stoper Rubinu musel být ošetřován. Po malé chvilce se ale postavil zpět na nohy a zřejmě bude pokračovat ve hře.
     
    32
    V posledních minutách se nám na hřišti trochu přiostřilo. Tentokrát faulovali hosté a budou čelit přímému kopu z pětatřiceti metrů.
     
    33
    Na svá bedra si vzal rozehrávku standardní situace Manuel Fernandes a kroutil míč k pravé tyči. Ryžikov však měl celou situaci pod kontrolou a poměrně snadno zasáhl.
     
    34
    Tento moment už vypadal mnohem nebezpečněji! Kuzmin nedobře odvrátil míč a poté se nechal obehrát Fernandesem, jenž zleva centroval k bližší tyči na Farfána. Ten se zjevil ve slibné šanci, jenomže špatně nastavil nohu a zblízka vůbec netrefil branku!
    34. Farfán z bezprostřední blízkosti minul
     
    35
    Domácí tým je po inkasované brance mnohem aktivnější a nyní už několik minut nepříjemně zatápí obraně Rubinu. Ta si však poradila i s rohovým kopem v podání Ignatěva.
     
    36
    Hra je přerušena kvůli ležícímu Nabiullinovi, jenž má pravděpodobně problém s pravým lýtkem.
     
    37
    Krajní bek Rubinu po kontaktu s Ignatěvem odkráčel v doprovodu lékařů za autovou čáru, ovšem za malou chvíli by se měl do hry zase vrátit.
     
    39
    Vladislav Ignatěv si na malém prostoru narazil s Arim a zprava prošel do šestnáctky. Krátce za bílou čarou ale narazil na Nabiullina a o míč přišel.
     
    40
    Hráči Kazaně se v hojném počtu nastěhovali k soupeřově brance. Kvůli špatné přihrávce se však museli rychle vracet a nakonec si pomohli taktickým faulem na Manuela Fernandese.
     
    42
    Oba týmy se teď v rozmezí pár sekund čtyřikrát vyměnili v držení balónu. S ním aktuálně operují fotbalisté Rubinu.
     
    43
    Marinato Guilherme však mohl zůstat v naprostém klidu, neboť na centr zprava žádný z protihráčů neměl možnost zareagovat a případně zakončit.
     
    44
    O pár sekund později už ale z velké dálky napřáhl Rifat Žemaletdinov. Guilherme u levé tyče míč trochu nešikovně jenom vyrazil, avšak hráči, kteří by mohli dorážet, byli naštěstí pro něj daleko.
     
    45
    První poločas se blíží ke svému konci. Nastaven je pouze o jednu minutu.
     
    45+1
    Fernandesova snaha o vyvezení míče z obranné poloviny byla zastavena M´Vilou. K protiakci Kazaně už ale nedošlo, neboť hlavní sudí se rozhodl zapískat a ukončit první půli.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka zápasu mezi Lokomotivem a Rubinem je u konce. Do šaten odcházejí spokojenější hráči z Kazaně, kteří ve 20. minutě využili chybu soupeřovy obrany a zásluhou Denise Tkačuka se dostali do vedení. Od té doby měli více ze hry domácí, Farfán ale v největší šanci minul a do druhé půlky se tak půjde za stavu 0:1.
    První poločas ve fotografiích

     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Ari, přichází Marques Maicón.
     
    46
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Manuel Fernandes, přichází Alexej Mirančuk.
     
    47
    Domácí trenér se rozhodl nasadit do hry dva nové hráče, kteří mají za úkol jediné – vylepšit útočnou fázi a co nejrychleji vyrovnat.
     
    48
    Nově příchozí Alexej Mirančuk u půlící čáry postrčil Olega Kuzmina, což bylo posouzeno jako faul. Kopat se tedy bude proti brance Marinata Guilhermeho.
     
    49
    Rubén Rochina potáhl míč na hostující útočnou polovinu. Při snaze udělat kličku ale trochu klopýtl a ocitl se mezi třemi soupeři, kteří už se o něj postarali.
     
    50
    Ignatěv svým centrem napálil Tkačuka, od něhož se míč odrazil na rohový kop. O jeho rozehrávku se postará Farfán.
     
    51
    Odražený míč vylétl ven z pokutového území. Ze třetí vlny poté ještě přiběhl Vladislav Ignatěv, jenomže nepovedenou střelou z první Ryžikova vůbec neohrozil.
     
    52
    Málem bylo vyrovnáno! Dmitrij Barinov převzal přihrávku pár metrů před pokutové území a pohotově vypálil. Míč letěl směrem do šibenice, jenže nakonec narazil na pravou tyč!
    52. Barinov napálil brankovou konstrukci
     
    53
    Domácí akce následně ještě pokračovala, ovšem Farfán na centr z levé strany o kousek nedosáhl a míč přistál až za brankovou čárou.
     
    55
    Dmitrij Barinov se po výborném zakončení ukázal i jako zlý muž, když si za ostrý skluz ve středovém kruhu vysloužil žlutou kartu.
     
    57
    Po autu z levé strany se míč odrazil přímo do běhu Alexeje Mirančuka, který se opřel do střely ze všech sil, jenže trefil prvního hráče stojícího předním.
     
    59
    Lokomotiv je už několik minut nastěhovaný u pokutového území. Obránci Rubinu si tak už poměrně dlouho nemohli odpočinout a neustále odrážejí útoky mužů v zelenočervených dresech.
     
    60
    Ti dostali k dispozici dvojici rohových kopů, ovšem ani z jednoho z nich se k zakončení nedostali. Hra se přesunula do blízkosti půlící čáry.
     
    61
    Vitalij Denisov si nepřišel na Žemaletdinova, po jehož zásahu ještě vhahoval, ale M´Vila u přední tyče balón nekompromisně odkopl.
     
    62
    Počet rohových kopů na domácí straně neustále narůstá. Nyní se konaly další tři, ale zadáci Rubinu si u bližší tyče ve všech případech zkušeně poradili.
     
    63
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Alexandr Kolomejcev, přichází Artem Galadžan.
     
    65
    Nápor Lokomotivu, jenž trvá nepřetržitě od začátku druhého poločasu, nyní na pár desítek sekund ustál. Domácí začínají být nervózní a lacinými chybami přicházejí o míč.
     
    66
    Marques Maicón po nástupu na hřiště zatím moc vidět není. Nyní si ho fanoušci všimli jen díky tomu, že mu byl odmáván ofsajd.
     
    67
    Yann M´Vila šlapákem fauloval Alexeje Mirančuka. Na řadu přichází zajímavý přímý kop ve prospěch Moskvanů.
     
    68
    Jefferson Farfán o pár centimetrů přestřelil zeď, ale míč zakroutil až příliš. Ryžikov zasahovat nemusel.
     
    69
    Snad poprvé se ve druhé půli osmělili i hosté. M´Vilova střela z dálky byla ještě zablokovaná. Balón si poté ještě našel Rochina, leč z podobné vzdálenosti okolo pětadvaceti metrů vypálil mimo tři tyče.
     
    70
    Elmir Nabiullin si ze vzdušného souboje s Farfánem odnesl další bolístku na své dolní končetině. Možná to bude právě on, kdo bude prvním střídajícím hráčem Kazaně.
     
    71
    Sergio Sánchez nevyskočil a nechal tím projít balón za sebe. Galadžan se chtěl za kulatým nesmyslem ihned vydat, jenže byl stoperem Rubinu přidržen za cenu žluté karty.
     
    72
    Standardní situace rozhodně nejsou nejsilnější stránkou Moskvanů. Po Mirančukově centru následoval roh, ale ten Farfán rovněž nezahrál bůhvíjak dobře.
     
    73
    Útočný faul dává šanci hostující obraně si odpočinout. Ryžikov s odkopem od branky nikam pospíchat nebude.
     
    75
    Ojedinělý výpad Rubinu zakončil po přihrávce do druhé vlny Rochina, ale míč při střele z dvaceti metrů nenasměroval do plánovaného cíle.
     
    76
    Nabiullin se postavil do dráhy prudkého Ignatěvova centru a srazil balón na další z řady domácích rohových kopů.
     
    77
    Znovu však musíme pochválit defenzívu Rubinu, která po standardních situacích nedarovala domácím útočníkům jediný náznak šance.
     
    78
    Farfán na poslední chvíli stihl míč ve hřišti a ve skluzu odcentroval do ohně, kde z několika soubojů vyletěl míč k Igoru Denisovovi. Ten se podíval, kde stojí branka, ale střelou zpoza šestnáctky ji přesto minul.
     
    79
    Ignatěvova přihrávka na osu hřiště našla poměrně volného Alexeje Mirančuka, jenž taky zkusil vystřelit ze střední vzdálenosti a tentokrát už poslal míč mezi tři tyče. Střela však nebyla natolik razantní, aby s ní měl Ryžikov nějaké větší potíže.
     
    80
    Maicón si naběhl pro Denisovovu kolmou přihrávku a ocitl se na levém kraji pokutového území. Tam si míč přivlastnil Denisov, ovšem přes M´Vilu těžkou střelu až k brance neprocedil.
     
    81
    Tlak Lokomotivu se začíná stupňovat. I proto se hostující lavička rozhodla sáhnout k první změně, která zajistil zadním řadám důležité čerstvé síly.
     
    82
    Mijo Caktaš byl výrazně pomalejší než unikající Mirančuk. Toho nedovoleně zastavil až za pomoci skluzu, za který byl napomenut žlutou kartu.
     
    83
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Denis Tkačuk, přichází Ilzat Achmetov.
     
    84
    Mirančuk si na hranici pravidel poradil s jedním z bránících hráčů a ze strany přihrál Denisovovi, po jehož pokusu se Ryžikov natahoval co to šlo, ale míč nakonec prosvištěl nad horní tyčkou jeho brány.
     
    85
    Ryžikov se balónu přece jenom lehce dotkl, a tak se kopal rohový kop. Jeho exekutorem byl v poslední době často zmiňovaný Alexej Mirančuk, jenomže muži v červených dresech jeho centr zneutralizovali.
     
    86
    Jefferson Farfán se snažil dostat k dobrému centru Vitalije Denisova. U malého vápna však byl trochu přidržený a Ryžikov si po jeho jemné teči míč sebral.
     
    87
    Před branku Sergeje Ryžikova létá jeden centr za druhým. Stopeři Rubinu ale pokračují ve skvostném výkonu a neúnavně odvrací balón do bezpečí.
     
    88
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Rubén Rochina, přichází Georgij Machatadze.
     
    90
    Odstartovala poslední minuta základní hrací doby. Hosté se dostali k balónu a snaží se ho držet co nejdál od vlastní svatyně.
     
    90+1
    Na vyrovnání mají fotbalisté Lokomotivu ještě tři minuty nastaveného času!
     
    90+1
    Ryžikov dobře přečetl hru a vystartoval proti nakopnutému balónu, aby zamezil nepříjemnému úniku jednoho z domácích fotbalistů.
     
    90+2
    Ignatěvův rohový kop z pravé strany tradičně skončil na hlavě bránícího hráče Kazaně.
     
    90+2
    Velká šance Lokomotivu! Marques Maicón sklepl přetažený centr z levé strany pod sebe na úplně volného Farfána, jenž si ale tragicky zpracoval míč a ten se odrazil do Kambolova, který stál jako poslední záchrana na brankové čáře!
    90+2. Poslední domácí šance na vyrovnání proměněna nebyla
     
    90+3
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Rifat Žemaletdinov, přichází Moritz Bauer.
     
    90+3
    V samotném závěru tu ještě máme jednu žlutou kartu pro Sergeje Ryžikova, kterému se nechtělo odkopem vrátit míč zpět do hry.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Rubin Kazaň slaví zisk tří bodů, které mu ve dvacáté minutě vystřelil Denis Tkačuk. Jeho trefa se nakonec ukázala být jako jediná, i když se Lokomotiv dobrou hodinu snažil ze všech sil o vyrovnání. Moskvané tak prohráli druhý zápas v řadě a v nejbližších hodinách se budou strachovat o svou sedmou příčku. Kazaň se naopak po dlouhé době dočkala vítězství a odskočila jedenáctému Uralu na rozdíl tří bodů.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:4. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:12.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, přeji Vám příjemný zbytek dne. (17:36:48)

    Michal Břuchanský

    Branky: 20. Tkačuk (Caktaš)

    Karty:   30. Farfán (LMO), 55. Barinov (LMO) – 71. Sergio Sánchez (RKZ), 82. Caktaš (RKZ), 90+3. Ryžikov (RKZ)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 9:4. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:12.
    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme (C) – Ignatěv, Michalik, Pejčinović, Vitalij Denisov – Barinov, Igor Denisov – Fernandes (46. Alexej Mirančuk), Kolomejcev (63. Galadžan), Farfán – Ari (46. Maicón).
    Náhradníci: Kočenkov – Margasov, Maicón, Kasajev, Tarasov, Rotenberg, Škuletić, Janbajev, Galadžan, Alexej Mirančuk, Anton Mirančuk, N'Dinga.

    FC Rubin Kazaň: Ryžikov – O. Kuzmin (C), Sergio Sánchez, Kambolov, Nabiullin – Caktaš, M'Vila – Žemaletdinov (90+3. Bauer), Rochina (88. Machatadze), Tkačuk (83. I. Achmetov) – Kanunnikov.
    Náhradníci: Akmurzin, Jurij Nestěrenko – Bauer, Ustinov, Machatadze, I. Achmetov.

    Rozhodčí: Levnikov – Gavrilin, Bolchovitin
    bahis siteleri