Henan Jianye – Guangzhou FC 2:4 (kon.)
konec
Henan Jianye FC
2:4 (1:3)
Guangzhou FC
Sobota 29.04.2017, 13:35Čínská Super League • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:35.
     
    Příjemné sobotní odpoledne při sledování přenosu utkání sedmého kola čínské ligy, ve kterém se Henan Jianye s Bořkem Dočkalem představí proti Guangzhou, naprostému suverénovi ligy čínské nejvyšší soutěže.

    HENAN JIANYE

    Nový zaměstnavatel Bořka Dočkala navazuje na loňské třinácté místo v soutěži, ovšem v dosavadních šesti zápasech Henan marně čeká na první vítězství. Ve třech případech remizoval, v dalších třech prohrál shodně 0:1 a to v součtu znamená čtrnácté místo, protože poslední dva týmy také ještě nezvítězily a získaly o jednu remízu méně.

    Také opora české reprezentace čeká na svůj první střelecký zásah v soutěži. Zdaleka nejblíže k němu měl před dvěma týdny, ovšem v zápase proti Jiangsu promarnil nabídnutým pokutovým kopem.

    GUANGZHOU FC

    V roce 2009 bylo Guangzhou administrativně postiženo sestupem do druhé nejvyšší soutěže po korupčním skandálu, od té doby ale vyhrálo v Číně všechno! V roce 2010 se nejdříve radovalo z triumfu v druhé nejvyšší soutěži a po návratu mezi elitu si připsalo úctyhodných šest mistrovských titulů! V roce 2013 a 2015 k nim Guangzhou přidalo i výhru v asijské Lize mistrů.

    Největší hvězdou týmu je pětadvacetiletý špílmachr Ricardo Goulart, jenž před dvěma lety byl druhý v tabulce střelců a loni si tuto statistiku dokonce podmanil.

    Dalšími výraznými oporami pak jsou Goulartovi krajané Alan a Paulinho, Čeng Č' pak je dlouholetým kapitánem čínského národního týmu. Vzhledem k limitu tří cizinců se pak ani na zápasovou soupisku často nevejde kolumbijský šutér Jackson Martínez.

    Nejdůležitější osobou celé organizace je ale trenér Luiz Felipe Scolari. Brazilský mistr světa z roku 2002 je na klubové lavičce od června 2015, když již pošestadvacáté v kariéře změnil angažmá.
    Rozcvička favorizovaných hostů.

     
    Úvodní sestavy:

    Henan Jianye FC: Wu Jen – Jang Kchuo, Ku Cchao, Almeida Gomes, Lung Čcheng, Abduwal – Čung Ťin-pao, Kche Čao, Dočkal – Chu Ťing-chang, Bassogog
    Náhradníci: Wang Kuo-ming, Feng Kang, Čang C'-žu, Liou Cheng, Luo Cheng, Tu Čchang-ťie

    Guangzhou FC: Ceng Čcheng – Wang Šang-jüan, Čang Lin-pcheng, Mej Fang, Cou Čeng – Čeng Č', Paulinho – Kao Lin, Ricardo Goulart, Alan Carvalho – Wang Ťing-pin
    Náhradníci: Liao Li-šeng, Chuang Po-wen, Liou Ťien, Jü Chan-čchao, Čang Čcheng-lin, Liou Tien-cuo, Čchen Ce-pcheng.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    První příležitost pro Henan! Chu Ťing-chang si našel střelecký prostor u pokutového území, z dvaceti metrů ale přestřelil.
     
    4
    Domácí začali proti outsiderovi s velkým zaujetím, po průniku Čung Ťin-paa po pravém křídle tentokrát pálil Kche Cao, ovšem mířil jen do připraveného Cenga Čchenga.
     
    6
    Kche Cao si vynutil faul ve středu pole, Bořek Dočkal rozehrává z místa přestupku.
     
    8
    V úvodu zápasu se hraje výhradně na jednu branku a k všeobecnému překvapení na tu hostující! Další střelecký pokus si do statistik zapisuje Kche Cao, tentokrát ale pálil z velké dálky a velmi nepřesně.
     
    9
    Hosté z Guangzhou se usadili na útočné polovině a hledají okno v domácí defenzivě.
     
    9
    Po sérii několika odrazů se do zakončení probíjel Wang Ťin-pin, tísněn domácími stopery ale pouze nasměroval míč daleko vedle domácí branky.
     
    10
    Další akce hostů už vypadala o poznání nebezpečněji, po souhře hvězd Guangzhou pálil Goulart, jeho střelu po Alanově přihrávce ale domácí odrazili na rohový kop.
     
    11
    Penalta pro Guangzhou! Po souboji s Dočkalem se k zemi skácel jeden z hostujících fotbalistů a sudí ukazuje na penaltový bod!
    11. Penaltový zákrok Bořka Dočkala.
     
    12
    Tým Guangzhou FC právě vstřelil branku!
    Na ránu RICARDA GOULARTA si brankář Wu Jen sáhl, míči v cestě do branky ale zamezit nedokázal!
    12. GOULART - 0:1
     
    14
    Čeng C' fauloval Abduwala ve středu pole, rozehrávat mohou domácí.
     
    16
    Tým Henan Jianye právě vstřelil branku!
    Domácí bleskově vyrovnávají! Z další standardní situace Bořek Dočkal posadil míč na hlavu EDIGEISONA ALMEIDY GOMESE a dánský stoper hlavou prodloužil balón do protipohybu brankáře Cenga!
    16. ALMEIDA GOMES - 1:1
     
    18
    Standardní situace na opačné straně, s přetaženým centrem Alana si ale poradil Wu Jen a domácí brankář i v tlačenici dokázal míč stáhnout ze vzduchu do svých rukavic.
     
    21
    Do pokutového území Henanu se tlačil Alan Carvalho, ovšem v souboji s Abletem Abduwalem si pomohl nedovolenými prostředky a píská se proti hostům.
     
    23
    Henan nadále pokračuje velmi aktivně, domácí už se znovu usadili na soupeřově polovině.
     
    24
    Čunga Ťin-paa včasným skluzem nepustil k centru Cou Čeng, přesto domácí zůstanou v útoku prostřednictvím autového vhazování a obecenstvo tleská.
     
    26
    První střelecký pokus Bořka Dočkala v dnešním zápase, levačkou ale výrazně netrefil horní roh hostující branky.
     
    27
    Do pokutového území Henanu se probil aktivní Alan Carvalho, ovšem byl ve své snaze příliš osamocen a balón neudržel.
     
    28
    V Čeng-čou, kde Henan hraje své domácí zápasy, panuje skutečně skvělá atmosféra, zaplněný třicetitisícový stadión hromově žene domácí fotbalisty neustále dopředu.
     
    30
    Střeleckých pokusů na kontě Henanu nadále přibývá, tentokrát útočnou polovinou pronikl Bassogog, lednový africký šampión z Kamerunu ale zpoza pokutového území pálil jen do brankáře Ceng Čchenga.
     
    31
    Střídání v týmu Guangzhou FC: ze hřiště odchází Wang Ťing-pin, přichází Chuang Po-wen.

    První střídání hostů a nevypadá to, že by hrotového útočníka trápily zdravotní potíže.
     
    32
    Po souhře brazilské trojice hostů měl Ricardo Goulart na kopačce druhou branku! Alan Carvalho přihrál napříč domácí polovinou od postranní čáry k pokutovému území, kde Paulinho patičkou prodloužil míč k Ricardo Goulartovi, jenž z nadějné pozice jen těsně míjí domácí branku!
    32.
     
    35
    Delší ošetřování hostujícího Mej Fanga, ten si při jednom ze soubojů poranil loket a lékaři mu museli ošetřit krvavý šrám.
     
    36
    Znovu to hořelo před domácí brankou! Alan Carvalho si vyměnil míč s Ricardo Goulartem, vnikl do pokutového území a prudkou ranou z úhlu nechal vyniknout brankáře Wu Jena!
    36.
     
    37
    Druhá penalta pro hosty!
     
    38
    Podle signalizace rozhodčího jeden z domácích fotbalistů zahrál v pokutovém území rukou a Ricardo Goulart může skórovat z další penalty!
    38. Penaltová situace.
     
    38
    Před provedením pokutového kopu ještě žlutou kartu vidí hostující fotbalista Kao Lin, kolem rozhodčího se strhla pořádná mela.
     
    39
    Tým Guangzhou FC právě vstřelil branku!
    RICARDO GOULART si tentokrát dokázal poradit s podstatně větším přehledem a s jistotou penaltu proměňuje!
    39. GOULART - 1:2
     
    42
    Henan se opět snaží rychle vyrovnat, Bassogog po průniku po levém křídle vybojoval rohový kop.
     
    43
    S centrem Bořka Dočkala si defenziva Guangzhou dokázala poradit.
     
    44
    Tým Guangzhou FC právě vstřelil branku!
    Hosté vedou už o dvě branky a tuto si domácí brankář Wu Jen za rámeček rozhodně nedá! Dlouhý nákop Čeng C' totiž Wu Jen ve vlastním pokutovém území jen odhlavičkoval k ČANG LIN-PCHENGOVI, jenž poté z dvaceti metrů prostřelil vše, co mu stálo v cestě a zvyšuje na 3:1!
    44. Čang LIN-PCHENG - 1:3
     
    45
    K úvodním pětačtyřiceti se nastavují dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Hlasitý pískot obecenstva doprovodil závěrečný hvizd rozhodčího v prvním poločase, po kterém Henan prohrává s Guangzhou 3:1, když hosté dokázali proměnit již dvě penalty a Henanu tak nestačí ani trefa Almeidy Gomese, kterou mu připravil Bořek Dočkal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Henan Jianye FC: ze hřiště odchází Kche Čao, přichází Liou Cheng.
     
    47
    Domácí začali i druhý poločas velmi útočně, na povedený centr Jang Kchua si naskočil Chu Ťing-chang, ovšem jeho hlavičce chyběla veškerá razance.
     
    48
    Do dalšího zakončení se dral Bořek Dočkal, mezi třemi protihráči ale míč udržet nedokázal a balón se odrazil k Ceng Čchengovi.
     
    51
    Žlutá karta pro Mej Fanga, ten nedovolil domácím rychle vhodit míč do hry.
     
    52
    Kao Lin neuspěl při útočné akci v souboji s Almeidou Gomesem a hostujícímu útočníkovi je navíc pískán nedovolený zákrok.
     
    53
    Centr Čunga Ťin-paa Mej Fang nadrazil vysoko do vzduchu a míč se poté stal lahůdkou pro brankáře Ceng Čchenga.
     
    55
    Po souboji s Bassogogem tvrdě na záda dopadl Čang Lin-pcheng, hostující stoper se teď jen těžce zvedá na nohy.
     
    57
    Bassogog se marně pokusil probít pro pokutový kop a byť po jeho pádu v "šestnáctce" bylo v hledišti pořádně rušno, rozhodčí Čang Lej nechává pokračovat ve hře.
     
    59
    Domácí nadále mají územní převahu, neujal se ale ani centr Jang Kchua.
     
    61
    Tentokrát zaútočili hosté, po centru Cou Čenga míč zachytil brankář Wu Jen a byl poté ostře atakován Kao Linem, jenž už má žlutou kartu, sudí Čang Lej si ale vystačil jen s odpískáním faulu.
     
    62
    Bassogog na pravém křídle vybojoval rohový kop a tentokrát jej rozehraje sám kamerunský útočník.
     
    63
    S centrem Bassogoga si hostující defenziva bezpečně poradila.
     
    64
    O poznání nebezpečněji vypadala další souhra Henanu, to když Bassogog opět pronikl po pravé straně hřiště a po jeho centru hlavou zakončoval Liou Cheng, s vysokým obloučkem si ale Ceng Čcheng poradil.
     
    65
    Střídání v týmu Henan Jianye FC: ze hřiště odchází Čung Ťin-pao, přichází Čchen C'-ťie.
     
    66
    Hostující vedení mohlo být třígólové! Po prostrčení Alana měl stoprocentní příležitost Kao Lin, ovšem jeho ránu skvěle vykopl brankář Wu Jen!
     
    67
    Na opačné straně Dočkal kroutil před branku velmi nebezpečný centr, hostující obrana ale s pořádnými komplikacemi odehrála míč do bezpečí.
     
    69
    Po Dočkalově akci tentokrát střílel Chu Ťing-chang, z těžké pozice ale mířil vysoko nad branku.
     
    70
    Střídání v týmu Guangzhou FC: ze hřiště odchází Alan Carvalho, přichází Jü Chan-čchao.
     
    71
    Žlutá karta pro Bořka Dočkala, ten zezadu nedovoleně atakoval Ricarda Goularta.
    71. Žlutá karta Bořka Dočkala.
     
    73
    Bassogog v tísni na levé straně vybojoval pouze autové vhazování.
     
    75
    Tým Guangzhou FC právě vstřelil branku!
    Hosté dnes z minima těží maximum! RICARDO GOULART na vlastní polovině převzal míč a protože se před ním otevřela dálnice, individuálně si to namířil přes osu hřiště až k pokutovému území domácích a poté prostřelil Wu Jena!

    Brazilský špílmachr tak ke dvěma penaltovým trefám přidal i zásah ze hry a je to o tři branky.
    75. GOULART - 1:4
     
    77
    Dočkal tentokrát centroval levačkou, ovšem nalezl pouze bránícího stopera Mej Fanga a ten odehrál míč daleko od vlastního pokutového území.
     
    79
    Obrovské minely se dopustil Čang Lin-pcheng, když promáchl míč před vlastním pokutovým územím a Chu Ťing-chang měl na kopačce druhou branku Henanu, z úhlu ale branku netrefil!
     
    80
    Střídání v týmu Henan Jianye FC: ze hřiště odchází Lung Čcheng, přichází Tu Čchang-ťie.
     
    83
    Utkání už se dohrává bez výraznějšího náboje, hostující favorité se mohou těšit z výrazného náskoku.
     
    84
    Souboj nového muže na hřišti Tu Čchang-ťieho s Čeng Č' končí faulem domácího fotbalisty, rozehrávat může Guangzhou.
     
    86
    Ricardo Goulart zůstává při chuti a měl našlápnuto i ke své čtvrté brance! To když se při dalším individuálním průniku prosadil až do pokutového území a poté křižnou ranou jen těsně minul!
    86.
     
    88
    Další útočná snaha Ricarda Goularta končí nezdarem, bude se kopat od domácí branky.
     
    89
    Tým Henan Jianye právě vstřelil branku!
    V závěru zápasu se ještě prosazují domácí a stálo to za to! CHRISTIAN BASSOGOG se nadechl k úžasnému sólu přes několik protihráčů a završil jej prostřelením Ceng Čchenga.
    89. BASSOGOG - 2:4
     
    90+1
    Rozhodčí Čang Lej oddaluje závěrečný hvizd o čtyři nastavené minuty.
     
    90+3
    Bassogog se v nastaveném čase marně dožadoval odpískání penalty po údajné ruce jednoho z hostujících zadáků.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Dobojováno! Henan s Bořkem Dočkalem i posedmé letos vyhrát nedokázal a český záložník nadále čeká na svoji úvodní trefu v novém dresu.

    Hrdinou zápasu se stal Ricardo Goulart, který vstřelil hattrick, když první dvě branky vsítil z pokutových kopů a poté se trefil i po individuálním průniku.

    Henan v tabulce klesl na předposlední místo, jelikož i Yanbian se dnes už dočkal vítězství, Guangzhou, jediný čínský mistr v posledních šesti letech, se vyšvihl do čela tabulky. (15:31:48)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 16. Almeida Gomes (Dočkal), 89. Bassogog – 12. Goulart (pen.), 39. Goulart (pen.), 44. Čang Lin-pcheng, 75. Goulart

    Karty:   71. Dočkal (HNN) – 38. Kao Lin (GUA), 51. Mej Fang (GUA)


    Henan Jianye FC: Wu Jen – Jang Kchuo, Ku Cchao, Almeida Gomes, Lung Čcheng (80. Tu Čchang-ťie), Abduwal – Čung Ťin-pao (65. Čchen C'-ťie), Kche Čao (46. Liou Cheng), Dočkal – Chu Ťing-chang, Bassogog
    Náhradníci: Wang Kuo-ming, Feng Kang, Čang C'-žu, Liou Cheng, Luo Cheng, Tu Čchang-ťie

    Guangzhou FC: Ceng Čcheng – Wang Šang-jüan, Čang Lin-pcheng, Mej Fang, Cou Čeng – Čeng Č', Paulinho – Kao Lin, Ricardo Goulart, Alan Carvalho (70. Jü Chan-čchao) – Wang Ťing-pin (32. Chuang Po-wen)
    Náhradníci: Liao Li-šeng, Chuang Po-wen, Liou Ťien, Jü Chan-čchao, Čang Čcheng-lin, Liou Tien-cuo, Čchen Ce-pcheng

    Rozhodčí: Čang Lej – Sung Siang-jün, Ťiang Po
    bahis siteleri