Dukla Praha – Plzeň 3:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Liberec 1:1 (kon.) | Hr. Králové – Karviná 3:2 (kon.)
Brno – Jihlava 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Č. Budějovice 5:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
3:2 (2:1)
MFK Karviná
Neděle 30.04.2017, 12:00 • Slavia Hradec Králové, Hradec Králové • Juniorská liga • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    V Hradci Králové se v neděli v pravé poledne odehraje zajímavý souboj dvou týmů z předních příček tabulky, ve kterém domácí fotbalisté nacházející se na pátém místě vyzvou Karvinou, která na třetí příčce stíhá vedoucí duo Mladá Boleslav a Brno, s nímž má shodný počet 45 bodů, a v případě výhry ho může přeskočit.
    VIDEO: Pozvánka na prvoligové střetnutí mezi oběma týmy.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

    30.10.16 Karviná U21 – Hradec Králové U21 4:1
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ikizgül – Václavek (C), R. Holeš, Chocholatý, Zbudil, Brokeš, T. Holeš, Střelec, Bláha, Bederka, Miker.
    Náhradníci: Jech – Kollár, Dostál, Martinec, Hynek. Trenér: Ladislav Škorpil.

    MFK Karviná: Pastornický – Kania, Jakubov, Karčmář (C), Putyera, Plesník – Dendis, Galuška, Mládek – Řapek, Macej.
    Náhradníci: Přibyl – Novák, Strakoš, Behan, Sas Tomšů, Pezzotti. Trenér: Petr Samec.

    Rozhodčí: Milan Matějček. Asistenti: Petr Caletka, Adam Horák.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání před pár okamžiky začalo a Karviná na levém křídle vybojovala standardní situaci, po které bude moci ohrozit domácí bránu Hradce Králové. Čeká nás souboj týmů z čela tabulky!
     
    2
    Karviná rozehrála na levé straně standardní situaci a následný centr na vzdálenější pravé tyči v pohodě stáhl ze vzduchu Ikizgül.
     
    3
    Hradec Králové se po levém křídle podruhé v zápase vydal směrem vpřed, jenže ani tentokrát se k ničemu nedostal a fotbalisté hostující Karviné mohli vzápětí obstarat vhazování.
     
    5
    Galuška na pravém křídle využil volného prostoru a do šestnáctky poslal střílený centr, na přední tyči ho ovšem odvrátil jeden z obránců domácího Hradce Králové hlavou. Domácí se ubránili.
     
    6
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    JIŘÍ MIKER si naběhl do šestnáctky na krásný centr z pravého křídla a z blízkosti hlavou krásně zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Hradec Králové se již v šesté minutě ujímá vedení a je to 1:0!
    6. Jiří MIKER - 1:0
     
    8
    Hradec Králové vzápětí posílal do šestnáctky z pravého křídla další pěkný centr, jenže na přední tyči ho dokázali hosté odvrátit.
     
    9
    Petr Galuška si naběhl do šestnáctky na krásnou kolmou přihrávku středem hřiště a v tísni dokázal pravačkou pěkně zakončit, jeho přízemní střela ale těsně minula levou tyč brány!
     
    10
    Ze zápasu uplynulo necelých deset minut a Hradec Králové vede nad hosty z Karviné po skvělém vstupu do utkání 1:0.
     
    12
    Sebastian Chocholatý rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a na vzdálenější pravou tyč poslal pěkný centr, jeden ze spoluhráčů ale ve výskoku hlavičkoval pouze do náruče brankáře.
     
    13
    Martin Pastornický byl u své levé tyče včas a bez problému ukryl hlavičku jednoho z domácích hráčů před okamžikem v náručí.
     
    15
    Varol Ikizgül musel rychle vyběhnout ze své brány, aby na hranici šestnáctky kolmý pas hostů za obranu stáhl do svých rukavic.
     
    17
    Fotbalisté Karviné se začínají čím dál více dostávat do hry, zatím se ovšem nedostali ani k jedné střele na bránu domácího Hradce.
     
    19
    Jeden z hráčů Hradce Králové se ocitl na pravé straně šestnáctky v obrovské šanci, jenže vybíhajícího brankáře Martina Pastornického nedokázal přízemní střelou propálit! To byl fantastický zákrok!
     
    20
    Vzápětí se na v blízkosti šestnáctky krásně uvolnil Jiří Miker a napřáhl pravačkou k prudké střele, která byla zablokována.
     
    22
    Jiří Miker obstaral úvodní gól zápasu a nyní mohl přidat druhý, po zablokované střele si ale musí na druhý zásah ještě počkat.
     
    23
    Nyní sledujeme pasáž hry, ve které se oba týmy snaží zakládat útoky dlouhými nákopy vpřed, což se nepotýká s úspěchem.
     
    24
    Domácí se ocitli po krásném protiútoku taženém po pravém křídle v šestnáctce v šanci, prudký pokus z úhlu ale minul bližší roh.
     
    26
    Hradec ze středu hřiště na radu trenéra Ladislava Škorpila roztáhl hru doleva, kde si vzápětí Jiří Miker na další jeho pokyn dobře dovolil a po navedení míče do středu hřiště kolem dvou protihráčů napřáhl k technické střele, která minula vzdálenější pravou tyč!
    26. Jiří Miker si dobře potáhl míč na střelu, bránu ale minul.
     
    28
    Hradec Králové posílal do šestnáctky z levého křídla nebezpečný centr, který napříč pokutovém územím zamířil do území nikoho.
     
    29
    Domácí poté vybojovali na pravé straně hřiště rohový kop, Karviná ale dokázala střílený centr na přední tyči na třetí pokus odvrátit.
     
    30
    Hradec Králové vede nad Karvinou po necelých třiceti minutách stále 1:0. O brankové příležitosti ovšem nouze rozhodně není.
     
    31
    Votroci na levé straně vybojovali rohový kop, Martin Pastornický si ale dobře zařval a následný centr stáhl ze vzduchu do rukavic.
     
    33
    Martin Macej sice na pravém křídle nedokázal obejít v blízkosti brankové čáry protihráče, vybojoval ale pro svůj tým rohový kop.
     
    34
    Karviná na pravé straně hřiště rozehrála v rychlém sledu dva rohové kopy, ani po jednom centru se ale do zakončení nedostala.
     
    35
    Domácí se vrhli po pravém křídle do rychlého protiútoku, jenže pomezní rozhodčí odhalil ofsajd, po kterém akce ztroskotala.
     
    37
    Jeden z domácích hráčů se po přetaženém centru z levého křídla ocitl na vzdálenější pravé straně šestnáctky ve velké šanci, jenže jeho pohotová střela pravačkou zamířila těsně nad bránu!
     
    39
    Karviná právě vstřelila branku!
    Karviná byla během dosavadního průběhu zápasu směrem vpřed až na jednu výjimku bezzubá. Nyní se ovšem na pravé straně krásně uvolnil Petr Galuška a z ostrého úhlu poslal do šestnáctky přízemní centr, na který si parádně naběhl DANIEL ŘAPEK, a střelou po zemi zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Najednou je srovnáno!
    39. Daniel ŘAPEK - 1:1
     
    43
    Do konce prvního poločasu zbývají odehrát necelé tři minuty a Karviná z první střely mířící mezi tři tyče dokázala vyrovnat!
     
    44
    Hradec na pravé straně vybojoval rohový kop a domácí se pokusili o signál, jenže rozehrávka nakrátko nic nepřinesla a hostující brankář Martin Pastornický mohl odkopávat od brány.
     
    45
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hradec Králové vybojoval na levé straně šestnáctky penaltu, kterou následně krásnou střelou do levého horního rohu brány bezpečně proměnil domácí kapitán PETR VÁCLAVEK!
    45. Petr VÁCLAVEK - 2:1
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Hradec Králové se již v šesté minutě ujal vedení zásluhou Jiřího Mikera a poté nevyužil několik slibných brankových příležitostí, za což v závěru prvního poločasu přišel trest, když se po krásné akci a přízemním centru Petra Galušky prosadil po skvělém náběhu do šestnáctky Daniel Řapek. Už to vypadalo, že první poločas skončí remízou, jenže hosté v poslední minutě zavinili penaltu, kterou krásně proměnil domácí kapitán Petr Václavek. Skóre po prvním poločase: Hradec Králové 2 MFK Karviná 1.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 13:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází David Dendis, přichází Dominik Tomšů.
     
    48
    Karviná vstoupila do druhého poločasu lépe a po sražené střele z pravé strany šestnáctky vybojovala rohový kop, následný centr ale žádné nebezpečí nepřinesl a na přední tyči byl odvrácen.
     
    49
    Votroci se vydali po levé straně směrem vpřed, jenže centr od postranní čáry skončil pouze v rukavicích brankáře Martina Pastornického.
     
    50
    Jiří Bláha předvedl na pravé straně hřiště nádherný průnik a do šestnáctky poslal z ostrého úhlu krásnou zpětnou přihrávku, jenže jeho spoluhráč ze značky pro penaltu mířil pouze doprostřed brány a přízemní střelou nechal vyniknout Martina Pastornického! Votroci zahodili velkou příležitost!
     
    53
    Na první pohled nikterak nebezpečný centr z pravého křídla Karviné málem nadělal paseku, jenže na vzdálenější levé tyči se jeden z hostů ocitl kromě šance v ofsajdu.
     
    54
    Jeden z fotbalistů Karviné skončil uprostřed šestnáctky po centru z pravé strany na zemi, penalta se ovšem nepískala.
     
    55
    Karviná se během pokračující akce mohla pokusit vypálit z hranice šestnáctky, jenže Hradec předvedl dvojnásobný blok, přes který se hostující fotbalisté ke střele nedostali.
     
    59
    Hluchou pasáž hry ukončil rohový kop Karviné, centr z levé strany ale bez problému stáhl do náruče Varol Ikizgül.
     
    60
    Karviná šila na pravé straně nebezpečnou akci, jenže niť se přetrhla. Nepřesná přihrávka skončila u Varola Ikizgüla.
     
    64
    Jeden z hráčů Karviné si naběhl na levé straně šestnáctky na krásný kolmý pas a z ostrého úhlu pohotově vypálil, na přední tyči ovšem nebylo příliš mnoho místa a Varol Ikizgül míč zastavil! Po hluché pasáži hry konečně nějaká šance.
     
    65
    Hradec Králové se snaží po přestávce především dobře bránit a spoléhá, že jim hosté nabídnou šanci po nějakém z protiútoků. Alespoň tak na mě Votroci působí.
     
    67
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Sebastian Chocholatý, přichází Tomáš Hynek.
     
    68
    Vladislav Škorpil vycítil, že jeho tým potřebuje oživit hru, a do hry poslal Tomáše Hynka. Uvidíme, zda se obraz hry změní. Domácím by to prospělo, zatím se pouze brání.
     
    69
    Karviná se ze středu vlastní poloviny hřiště pokusila poslat dlouhý kolmý pas za obranu a málem se ocitla v šanci, jenže Varol Ikizgül včas vyběhl proti míči a ukryl ho v náručí.
     
    70
    Do konce utkání zbývá odehrát 20 minut a Karviná si začíná vytvářet čím dál větší tlak. Stále ale prohrává těsně 2:1.
     
    71
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hradec Králové po rohovém kopu z pravé strany vybojoval penaltu, kterou opět proměnil domácí kapitán PETR VÁCLAVEK, který přízemní střelou zamířil k levé tyči a vstřelil svůj druhý gól!
    71. Petr VÁCLAVEK - 3:1
     
    72
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Aleš Zbudil, přichází Jan Dostál.
     
    75
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Lukáš Kania, přichází Gianpaolo Pezzotti.
     
    75
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Dominik Mládek, přichází Ostap Sas.
     
    78
    Votroci se ocitli na pravé straně šestnáctky v obrovské šanci a už se zdálo, že akci zbytečně zabrzdili, jenže poté přišla přihrávka do středu a přízemní střela ze značky penalty, kterou stejně jako v prvním poločase fantasticky zneškodnil Martin Pastornický, a opět podržel svůj tým nad vodou!
     
    78
    Václav Střelec na pravé straně obranné poloviny svého týmu zastavil faulem protiútok Karviné a viděl první žlutou kartu duelu. Jinak se dnešní utkání hraje ve sportovním duchu.
     
    81
    Karviná vybojovala ve středu hřiště přímý kop a následná střela mířila pod břevno, také ale do rukou Varola Ikizgüla.
     
    84
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Miker, přichází Radek Kollár.
     
    84
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Bláha, přichází Jakub Martinec.
     
    84
    Střídání v týmu MFK Karviná: ze hřiště odchází Petr Galuška, přichází Zdeněk Behan.
     
    86
    Střídající Ostap Sas rozehrál na levé straně hřiště standardní situaci a zvolil přízemní střelu, která prošla mezi hloučkem hráčů v šestnáctce a mířila ke vzdálenější pravé tyči, Varol Ikizgül šel ale včas na zem a připsal si dobrý zákrok!
     
    89
    Do konce utkání zbývají odehrát necelé dvě minuty a uvidíme, zda se nad rámec zápasu bude něco nastavovat.
     
    90
    Ten samý hráč, který ve druhém poločase zavinil penaltu na straně Karviné, nyní fauloval v blízkosti šestnáctky a trenér Petr Samec to okomentoval slovy: "Bylo to úplně to samé, jako předtím. Kdyby to byla penalta, to by byl problém." Nejen u mě, ale i na tvářích diváků to vyvolalo úsměv.
     
    90+1
    Nad rámec utkání byly nastaveny 2 minuty.
     
    90+2
    Karviná právě vstřelila branku!
    Hostující brankář Michal Pastornický postavil míč na značku pokutového kopu pro střídajícího OSTAPA SASE, který přízemní střelou zamířil k pravé tyči a upravil konečný výsledek na 3:2!
    90+2. Ostap SAS - 3:2
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Daniel Řapek sice dvě minuty před koncem prvního poločasu ve velice kvalitním utkání Juniorské ligy, ve kterém se střetly dva týmy z čela tabulky, odpověděl na brzký gól Jiřího Mikera ze šesté minuty, jenže těsně před přestávkou vrátil Votrokům vedení z penalty kapitán Petr Václavek, který se dvacet minut opět postavil k rozehrání pokutového kopu a zvýšil na 3:1. Už to vypadalo, že žádný gól nepadne, v nastavení se ještě ale prosadil z penalty na straně Karviné střídající Ostap Sas, po jehož gólu byl konec. Konečný výsledek: Hradec Králové 3 MFK Karviná 2. (13:56:36)

    Tomáš Reiner

    Branky: 6. Miker, 45. Václavek (pen.), 71. Václavek (pen.) – 39. Řapek, 90+2. Sas (pen.)

    Karty:   78. Střelec (HKR)


    FC Hradec Králové: Ikizgül – Václavek (C), R. Holeš, Chocholatý (67. Hynek), Zbudil (72. Dostál), Brokeš, T. Holeš, Střelec, Bláha (84. Martinec), Bederka, Miker (84. Kollár).
    Náhradníci: Jech. Trenér: Ladislav Škorpil.

    MFK Karviná: Pastornický – Kania (75. Pezzotti), Jakubov, Karčmář (C), Putyera, Plesník – Dendis (46. Tomšů), Galuška (84. Behan), Mládek (75. Sas) – Řapek, Macej.
    Náhradníci: Přibyl – Novák, Strakoš. Trenér: Petr Samec.

    Rozhodčí: Milan Matějček. Asistenti: Petr Caletka, Adam Horák

    Diváci: 85
    bahis siteleri