Švýcarsko – Česko 5:6 (kon.) | Finsko – Slovensko 8:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:6 (0:1, 1:2, 4:3)
Česko
Pátek 05.05.2017, 13:45 • VIDA Arena, Växjö • Mistrovství světa juniorů
     
    Češi sice prohospodařili získaný náskok, ale přeci jen si připravili dvě minuty před koncem zápasu rozhodující zásah a poráží Švýcary 6:5. Ve skupině B tak končí na prvním místě bez ztráty bodu a v zítřejším semifinále je čeká domácí výběr Švédska. Švýcaři se naopak střetnou s Finy. Nejlepším hráčem zápasu na straně českého výběru byl pochopitelně zvolen autor hattricku Filip Langer, kterému se podobný kousek podařil i v předchozím utkání s Polskem. (15:38:32)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Mück ale zachytil střelu a posílá míček daleko od své branky.
     
    59:31
    Tlak Švýcarů se umocní, poněvadž za nedovolené vrážení je vyloučen Krejča.
     
    59:05
    Nyní se ale dopouští útočného faulu.
     
    58:30
    Švýcaří riskují vabank a hrají bez brankáře.
    58:03 Krbec M. - 5:6
     
    58:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rozdílová branka přeci jen přichází. Švýcarům nevyšla útočná akce a tak rychlý brejk využil Krejča, který na sebe navázal oba obránce soupeře a poté předložil míček MIKULÁŠI KRBCOVI, který neměl problém překonat bezmocného Fluryho. Asistence: Jan Krejča.
     
    57:01
    V době, kdy zbývají poslední tři minuty základní hrací doby, už zřejmě žádnou velkou útočnou akci neuvidíme. Oba týmy se totiž soustředí převážně na obranu.
     
    55:03
    Švýcarsko přežilo poprvé v zápase vyloučení a je kompletní.
     
    54:11
    Češi ale zatím nevystřelili, navíc ztratili i míček.
     
    53:03
    Vyloučení Švýcarů by se mohlo ukázat jako klíčové. Sekáním se provinil Ruh.
     
    52:42
    Švýcaři mají v posledních minutách mírně na vrch a nyní bude hodně záležet na Mückovi.
     
    50:35
    Logicky už se Švýcaři nikam netlačí tak vehementně, jako v první desetiminutovce závěrečné části. Nyní se bude čekat na jednu chybu jednoho z týmů.
     
    49:35
    Vůbec poprvé tak Češi nedokázali odpovědět na gól soupeře a naopak dvakrát inkasovali v rychlém sledu. Je otázka, co s nimi dvě slepené trefy Švýcarů ve zbytku utkání udělají.
    48:48 RUH - 5:5
     
    48:48
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Krásná kombinace celé švýcarské pětice, peoti které nemohl nic dělat ani přesouvající Mück. YANN RUH sice střílel z ostrého úhlu, ale trefil se náramně. Jedenáct minut před koncem základní hrací doby se tak opět jede od znovu. Asistence: Nico Mütter.
     
    48:34
    Švýcaři ael budou muset začít od Fluryho.
     
    48:14
    První přesilovou hru si budou moci vyzkoušet i Švýcaři. Za sekání je totiž vyloučen Bína.

    Ondřej Jícha

    Branky a nahrávky: 26. Ruch, 43. Wenk (Ruch), 46. S. Laubscher (Ruch), 48. Mock (S. Laubscher), 49. Ruh (Mütter) – 13. Langer (Němeček), 27. Tlapák, 38. Langer (Němeček), 44. Langer (Krbec), 46. Krbec M. (Meliš), 59. M. (Krejča)


    Švýcarsko: Flury (Haldemann) – Hützli, Mock, Bischofberger, Burki, Haldemann, Aeschimann – Ruch, S. Laubscher, Wenk – Studer, Braillard, Ruh – Michel, Alder, Semes – Mutter, N. Laubscher, Capatt.
    Česko: Mück (Eckhardt) – Zakonov, Mühlfait, Tlapák, K. Krbec, Němeček, Krebner, Koláčný – Krejča, Zouzal, Brautferger – Kolísko, Pakosta, Juha – Meliš, Langer, M. Krbec – Maxa, Bína

    Rozhodčí: Burek, Czarnecki
    bahis siteleri