Švýcarsko – Česko 5:6 (kon.) | Finsko – Slovensko 8:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:6 (0:1, 1:2, 4:3)
Česko
Pátek 05.05.2017, 13:45 • VIDA Arena, Växjö • Mistrovství světa juniorů
     
    59:31
    Tlak Švýcarů se umocní, poněvadž za nedovolené vrážení je vyloučen Krejča.
     
    58:30
    Švýcaří riskují vabank a hrají bez brankáře.
    58:03 Krbec M. - 5:6
     
    58:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rozdílová branka přeci jen přichází. Švýcarům nevyšla útočná akce a tak rychlý brejk využil Krejča, který na sebe navázal oba obránce soupeře a poté předložil míček MIKULÁŠI KRBCOVI, který neměl problém překonat bezmocného Fluryho. Asistence: Jan Krejča.
     
    53:03
    Vyloučení Švýcarů by se mohlo ukázat jako klíčové. Sekáním se provinil Ruh.
    48:48 RUH - 5:5
     
    48:48
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Krásná kombinace celé švýcarské pětice, peoti které nemohl nic dělat ani přesouvající Mück. YANN RUH sice střílel z ostrého úhlu, ale trefil se náramně. Jedenáct minut před koncem základní hrací doby se tak opět jede od znovu. Asistence: Nico Mütter.
     
    48:14
    První přesilovou hru si budou moci vyzkoušet i Švýcaři. Za sekání je totiž vyloučen Bína.
    47:10 MOCK - 4:5
     
    47:10
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Gólová smršť ještě nekončí. Švýcaři mají, zdá se, tuhý kořínek a jen tak se nevzdají. Laubscher našel z druhé vlny nabíhajícího MORITZE MOCKA, který neměl problém překonat osamoceného Mücka před sebou. Asistence: Simon Laubscher.
    45:54 Krbec M. - 3:5
     
    45:54
    Česko právě vstřelilo branku!
    I do třetice však přichází rychlá česká odpověď a tohle musí být pro Švýcary frustrující. Meliš našel krosovou přihrávkou přes půlku hřiště MIKULÁŠE KRBCE, který s přehledem překonal ležícího Fluryho. Asistence: Milan Meliš.
    45:34 S. LAUBSCHER - 3:4
     
    45:34
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Ve VIDA Aréně je ovšem zaděláno na drama, protože Švýcaři se opět dostávají na rozdíl jedné branky. Po rychlé kombinace ze středu hřiště prosadil SIMON lAUBSCHER. Asistence: Jonas Ruch.
    43:43 LANGER - 2:4
     
    43:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi ale stejně jako v předchozím případě odpovídají s minutovým zpožděním. Stejně jako jejich soupeř, tak i oni zakončili rychlý brejk tři proti dvěma se zakončujícím FILIPEM LANGEREM z hranice velkého brankoviště. Tatranská mladá hvězdička tak stejně jako v utkání s Polskem i nyní kompletuje hattrick. Asistence: Mikuláš Krbec.
    42:30 WENK - 2:3
     
    42:30
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři ale nyní využili rychlý brejk tří proti dvěma, který nakonec zakončil na brankovišti FLORIAN WENK. Asistence: Ruch.
     
    39:33
    Mück předvedl další fantastický zákrok proti Švýcarům a dost pravděpodobně se jednalo o klíčový zákrok celého utkání, byť je před námi ještě jedna část.
    37:09 LANGER - 1:3
     
    37:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    I tato početní výhoda je využita a opět u toho byla spolupráce Němečka s FILIPEM LANGEREM, který tentokrát nestřílel z první, ale pomíchal si s míčkem a poté úspěšně zamířil k tyči. Asistence: Ondřej Němeček.
     
    35:37
    Nabízí se druhá přesilová hra pro český výběr. Burki je vyloučen za blokování hole.
    26:33 TLAPÁK - 1:2
     
    26:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hodně rychle si ale Češi berou vedení zpět. Švýcaři se dostali pod tlak a špatné rozehrávky po mantinelu využil obránce ADAM TLAPÁK, který na nic nečekal a z první prostřelil Fluryho na zadní tyč. Bez asistence.
    25:48 RUCH - 1:1
     
    25:48
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcarům se daří srovnat, JONAS RUCH napoprvé trefil pouze českého obránce, ale dostal se k odraženému míči a podruhé už zamířil přesně k tyči, kde byl Mück bez šance. Bez asistence.
    12:31 LANGER - 0:1
     
    12:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    A početní výhoda je využita. Němeček zmátl všechny, když nalákal kompletní čtveřici Švýcarů na střelu z dálky a vzápětí poslal míček na mantinel FILIPU LANGEROVI, který z první trefil polodkrytou bránu. Asistence: Ondřej Němeček.
     
    12:11
    Teď se naskytuje velká šance pro Česko, které bude hrát po nedovoleném vrážení Rucha přesilovou hru.

    Ondřej Jícha

    Branky a nahrávky: 26. Ruch, 43. Wenk (Ruch), 46. S. Laubscher (Ruch), 48. Mock (S. Laubscher), 49. Ruh (Mütter) – 13. Langer (Němeček), 27. Tlapák, 38. Langer (Němeček), 44. Langer (Krbec), 46. Krbec M. (Meliš), 59. M. (Krejča)


    Švýcarsko: Flury (Haldemann) – Hützli, Mock, Bischofberger, Burki, Haldemann, Aeschimann – Ruch, S. Laubscher, Wenk – Studer, Braillard, Ruh – Michel, Alder, Semes – Mutter, N. Laubscher, Capatt.
    Česko: Mück (Eckhardt) – Zakonov, Mühlfait, Tlapák, K. Krbec, Němeček, Krebner, Koláčný – Krejča, Zouzal, Brautferger – Kolísko, Pakosta, Juha – Meliš, Langer, M. Krbec – Maxa, Bína

    Rozhodčí: Burek, Czarnecki
    bahis siteleri