Itálie – Rusko 1:10 (kon.) | Slovinsko – Kanada 2:7 (kon.) | USA – Dánsko 7:2 (kon.)
Finsko – Francie 1:5 (kon.) | Lotyšsko – Slovensko 3:1 (kon.) | Norsko – Švýcarsko 0:3 (kon.)
konec
USA
7:2 (3:1, 3:1, 1:0)
Dánsko
Neděle 07.05.2017, 16:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem (kapacita: 18 537 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:36
    Storm si nabruslil na levé křídlo a ještě mohl zmírnit dánskou porážku. Jenže minul branku gólmana Hellebuycka.
     
    54:18
    Dylan Larkin (USA) fauloval Poulsena a je potrestán dvěma minutami za hákování. Dánové si ještě zahrají přesilovku.
    53:00 Clayton KELLER - 7:2

     
    53:00
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané přidávají sedmou branku a oficiálním autorem je CLAYTON KELLER, který tak zaznamenal hattrick! Keller vybojoval puk u mantinelu, nabruslil si doprostřed a střílel. Puk se odrazil od brusle nešťastného Russella, celou situaci ještě jistil Copp – 7:2! Bez asistence.
     
    50:35
    Nádherná souhra Američanů! Schmaltz vytáhl puk po pravé straně a přenechal jej za sebou Larkinovi. Ten našel před bránou Hanifina, ale posledně jmenovaný zařízení netrefil!
     
    46:39
    Nelson si nabruslil do útočného pásma a šikovně posunul puk na Schmaltze. Útočník Chicaga ale po bekhendové kličce zamířil jen do tyčky!
     
    45:03
    Američané si znovu vyzkoušejí hru v početní výhodě. Frederik Storm (DEN) odjíždí na trestnou lavici na dvě minuty za držení hole.
     
    43:12
    Za dvě vteřiny už budou Dánové kompletní. Střílenou přihrávku od Schmaltze tečoval těsně před brankou Bjugstad, ale Dahm byl připraven.
     
    41:14
    Emil Kristensen (DEN) byl vyloučen na dvě minuty za držení Schmaltze. Američané vstřelili dnes v přesilovkách již tři góly.
     
    37:49
    Alespoň na chvíli si nejspíš Dánové od amerického náporu vydechnou. Andrew Copp (USA) byl vyloučen na dvě minuty za vražení na hrazení.
    37:37 Brock NELSON - 6:2

     
    37:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    V Kolíně to začíná zavánět pořádným debaklem pro Dány! J. Jensen trestuhodně ztratil puk na obranné modré čáře, Schmaltz si potom položil dalšího obránce a předložil puk přímo před BROCKA NELSONA, který už měl jednoduchou úlohu – 6:2! Asistence: Nick Schmaltz.
    37:09 Anders LEE - 5:2

     
    37:09
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Už se zdálo, že to Američané překombinovali, ale přeci jen přidávají v přesilovce pátou branku! Hanifinova střela se odrazila od brankáře Dahma, ANDERS LEE byl u puku nejdříve a zasunul jej do prázdné branky. Druhý gól pro forwarda New Yorku Islanders – 5:2! Asistence: Noah Hanifin, Jack Eichel.
     
    36:04
    Učebnicové podražení od Emila Kristensena (DEN). Obránce Linköpingu ztratil puk na modré čáře a faulem zabránil Gaudreauovi v protiútoku. Dvě minuty.
    34:33 Clayton KELLER - 4:2

     
    34:33
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Po nádherné individuální akci se prosazuje CLAYTON KELLER a vrací Američanům dvoubrankový náskok! Osmnáctiletý útočník Arizony se na pravé straně zbavil Lassena, zatáhl puk před Dahma a zasunul jej za jeho beton – 4:2! Asistence: Nick Bjugstad.
     
    32:25
    Compher postupoval z levé strany společně s Bjorkem proti J. Jensenovi. Rozhodl se vypálit a Dahm zasáhl betonem.
     
    30:02
    Obrovskou šanci po měl po přihrávce od Christensena Green, ale Hellebuyck jeho střelu z bezprostřední blízkosti skvěle vyrazil!
     
    25:01
    Madsen dorážel ránu J. Jensena od modré čáry, ale nepřetlačil Hellebuyckův beton. Nicméně červení hrají velmi dobrou přesilovku.
     
    24:12
    Christian Dvorak (USA) je potrestán dvěma minutami za podražení. Dánové budou hrát přesilovku a mohou vyrovnat.
     
    23:26
    McAvoy hodně podcenil rozehrávku, přišel o puk a Christensen mohl z otočky vyrovnat. Hellebuyck ale nadvakrát zasáhl a ukryl puk v lapačce.
    21:08 Nichlas HARDT - 3:2

     
    21:08
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    A vzápětí Dánové snižují, což je pro zápletku zápasu jedině dobře! Jakobsen vyvezl puk na levý kruh, naznačil střelu, ale místo toho přihrál před odkrytou klec NICHLASI HARDTOVI, a ten jen přehodil beton Hellebuycka – 3:2! Asistence: Julian Jakobsen.
    18:59 Johnny GAUDREAU - 3:1

     
    18:59
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Spojené státy využívají podruhé v tomto zápase přesilovou hru. Larkinovu nabídku na teč skvěle využil JOHNNY GAUDREAU, nastavil hůl mezi kruhy a usměrnil kotouč mimo Dahmův dosah – 3:1! Asistence: Dylan Larkin.
     
    18:04
    Nikolaj Ehlers (DEN) a Murphy se do sebe zaklesli mimo hru za Hellebuyckovou brankou, na trestnou lavici byl ale odeslán jen dánský útočník. Obdržel dvě plus deset minut za zásah do oblasti hlavy nebo krku. Menší trest odpyká Mikkel Aagaard (DEN).
     
    17:42
    Regin nastartoval na modré čáře Madsena, a ten ujížděl sám na branku. Mohl přidat svou druhou branku, ale střílel přesně do Hellebuyckovy lapačky!
    16:10 Morten MADSEN - 2:1

     
    16:10
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové skutečně využívají přesilovou hru a snižují! Ehlersova střela z pravého křídla vypadla Hellebuyckovi a MORTEN MADSEN dostrkal puk za brankovou čáru. DeKeyser v tom nestačil dánskému útočníkovi zabránit – 2:1! Asistence: Nikolaj Ehlers, Jesper Jensen.
     
    15:38
    Dánové budou mít po komerční pauze šanci na snížení v přesilovce. Nick Bjugstad (USA) si odpyká dvě minuty za vysokou hůl.
     
    15:10
    Bjugstad ukradl puk rozehrávajícím Dánům a předložil jej do vyložené šance Nelsonovi. Ten střílel jen do Dahmova betonu!
    13:06 Clayton KELLER - 2:0

     
    13:06
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Zámořská reprezentace vede již o dvě branky! McAvoy přenechal kotouč na pravém křídle CLAYTONU KELLEROVI a osmnáctiletý útočník se z kruhu trefil přesně k tyči. Nádherná střela – 2:0! Asistence: Charlie McAvoy, Nick Schmaltz.
     
    12:12
    A je po přesilovce. Mads Christensen (DEN) odjíždí podruhé v zápase na trestnou lavici. Menší trest za nedovolené bránění.
     
    11:14
    Nikolaj Ehlers (DEN) se stal po hitu na Dylana Larkina (USA) štvanou zvěří. Oba dva hráči obdrželi dvě minuty za hrubost, Američané však v přišli ještě o Noaha Hanifina (USA), který byl rovněž vyloučen za hrubost. Přesilovka pro Dánsko.
     
    10:15
    Aaagaard si na obranné modré čáře obhodil McAvoye a táhl dánské přečíslení. Přihrávka na Poulsena však byla příliš čitelná.
    05:37 Anders LEE - 1:0

     
    05:37
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Američané sehráli přesilovku skvěle, využili ji po minutě a brzy se ujímají vedení! Larkinovu střelu sice nedorazil Gaudreau, ale odražený puk si potom našel ANDERS LEE a bekhendem jej poslal do odkryté branky – 1:0! Asistence: Johnny Gaudreau, Dylan Larkin.
     
    04:37
    Mads Christensen (DEN) zasáhl u mantinelu Larkina holí do obličeje a odsedí si dvě minuty za vysokou hůl. První přesilovka pro Američany.
     
    03:12
    Eichel se octl na levé straně úplně sám před brankářem Dahmem, ale střílel pouze do jeho betonu!

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 6. Lee (J. Gaudreau, D. Larkin), 14. Keller (McAvoy, Schmaltz), 19. J. Gaudreau (D. Larkin), 35. Keller (Bjugstad), 38. Lee (Hanifin, Eichel), 38. B. Nelson (Schmaltz), 53. Keller – 17. Madsen (Ehlers, J. Jensen), 22. Hardt (Jakobsen)


    USA: Hellebuyck (Howard) – C. Murphy (C), DeKeyser, Trouba, Hanifin, McAvoy, T. van Riemsdyk, Brickley – J. Gaudreau, Eichel, Lee – Schmaltz, D. Larkin (A), B. Nelson (A) – Compher, Copp, Bjork – Bjugstad, Dvorak, Keller – Greenway. Trenér: Jeff Blashill.
    Dánsko: Dahm (Sørensen) – J. Jensen, N. Jensen, M. Lauridsen, Kristensen, O. Lauridsen, Lassen, Bruggisser – Ehlers, Madsen (A), Regin (A) – Storm, Jakobsen, Hardt – Christensen, Green (C), Russell – Aagaard, Bau Hansen, Meyer – Poulsen. Trenér: Jan Karlsson.

    Rozhodčí: Antonín Jeřábek (CZE), Eduards Odinš (LAT) – Ivan Dedioulia (BLR), Joep Leermakers (NED)

    Diváci: 8 764 (47 % celkové kapacity)
    bahis siteleri