Itálie – Rusko 1:10 (kon.) | Slovinsko – Kanada 2:7 (kon.) | USA – Dánsko 7:2 (kon.)
Finsko – Francie 1:5 (kon.) | Lotyšsko – Slovensko 3:1 (kon.) | Norsko – Švýcarsko 0:3 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:2 (1:1, 0:1, 3:0) Stav série: 2:3
Pittsburgh Penguins
Neděle 07.05.2017, 01:25 • Verizon Center, Washington • Play-off NHL • Semifinále V. konference
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:15.
     
    Krásný den všem fanouškům kvalitní hokejové podívané! V pátém utkání série se utkají celky Washingtonu a Pittsburghu. Hosté vedou 3:1 a již dnes se mohou radovat z postupu do finále konference!
     
    PRŮBĚH SÉRIE

    Úvodní utkání v hlavním městě USA skončily výhrami pensylvánského celku. Pens ovládli utkání v poměru 3:2 a 6:2. Třetí utkání sice zvládli Capitals, ale v tom čtvrtém opět vyhráli Tučnáci. Dnes se tak může o vítězi série rozhodnout.

    SF1: Washington 2:3 Pittsburgh
    39. Ovečkin (Eller, Oshie), 49. Kuzněcov (Niskanen) – 21. Crosby (Guentzel, Hörnqvist), 22. Crosby (Hörnqvist, Määttä), 53. Bonino (S. Wilson, J. Schultz)

    SF2: Washington 2:6 Pittsburgh
    23. Niskanen (Ovečkin, Bäckström), 44. Bäckström (Ovečkin, Oshie) – 22. Cullen, 34. Kessel (Crosby, Guentzel), 37. Guentzel (Crosby), 43. Kessel (J. Schultz, Malkin), 46. Malkin (Cole, Kessel), 60. Guentzel (Cullen, Määttä)

    SF3: Pittsburgh 2:3pp. Washington
    59. Malkin (Kessel, J. Schultz), 59. J. Schultz (Malkin, Kunitz) – 14. Bäckström (Ovečkin, Williams), 50. Kuzněcov (Ma. Johansson, Williams), 64. Shattenkirk (Bäckström, Kuzněcov)

    SF4: Pittsburgh 3:2 Washington
    5. Hörnqvist (Määttä, Cullen), 24. Guentzel, 32. J. Schultz (Malkin, Guentzel) – 28. Kuzněcov (Williams, Ma. Johansson), 29. Schmidt (Oshie, Shattenkirk)
     
    SIDNEY CROSBY

    Třetí utkání neodehrál kapitán Penguins Sidney Crosby. V situaci před brankou byl tvrdě krosčekován a utrpěl další otřes mozku, v zámoří se už spekuluje o jeho konci kariéry. Sid každopádně již trénoval, do utkání ovšem ještě nenastoupí.
     
    ALEXANDR OVEČKIN A TŘETÍ LAJNA?

    Ruskému snajprovi se v sérii ani play-off nedaří tak, aby z toho těžil celý tým. Sám Ovie trénoval před utkáním ve třetí lajně, sám útočník prozradil, že se série dá otočit, pokud se tedy sám osobně zlepší.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orlov, Niskanen, Orpik, Carlson, Schmidt, Shattenkirk, Alzner – Burakovsky, Bäckström, Oshie – Ma. Johansson, Kuzněcov, Williams – Ovečkin, Eller, T. Wilson – Winnik, Beagle.

    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Jarry) – Dumoulin, Hainsey, Määttä, Daley, Cole, J. Schultz – Guentzel, Crosby, Hörnqvist – Kunitz, Malkin, Kessel – Sheary, Bonino, Rust – Hagelin, Cullen, Kühnhackl.

    Rozhodčí: Charron, McCauley – Barton, Murray.
     
    Krásné nedělní ráno všem fanouškům kvalitního hokeje! Za pár chvilek začíná páté semifinále konference mezi Capitals a Penguins. Do utkání nastupuje i Sidney Crosby!
     
    Začátek utkání se již klasicky o pár minut zpozdí. Do půl jedné by mělo utkání ovšem začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Domácí celek vyhrál úvodní vhazování a bránící hráči se dostali k puku, který hned posílají směrem dopředu. Uvidíme, zda se jim povede hned něco vymyslet.
     
    00:41
    Jevgenij Malkin se hnal za skákavým pukem do pásma, kde jej sice zpracoval, odpískán byl ovšem ofsajd. Pokračovat se tak bude vhazováním.
     
    01:11
    A opět se přerušuje. Pittsburghu nevyšel útok směrem dopředu a puk skončil až za brankou, píská se icing a vhazovat se bude před Fleurym.
     
    01:41
    Snažení domácích před brankou bylo zakončeno pokusem od levého kruhu, v brankovišti se ale nikdo neprosadil. Crosby následně puk vyvezl.
     
    02:48
    Chris Kunitz vjel s pukem do pásma a přenechal jej najíždějícímu spoluhráči. Olli Määttä ovšem nezakončil střelou na branku, je tu tak protiútok.
     
    03:01
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jevgenij Malkin – 2 min., hákování).
     
    03:11
    Hned na začátku přesilové hry se puk dostal na levý kruh, odkud zakončoval Alexandr Ovečkin. Jeho dělovka ovšem skončila na připraveném Fleurym.
     
    03:34
    Následně se domácímu celku nepovedlo ideálně zakombinovat a kotouč skončil mimo obrannou třetinu. Pens se tak na pár sekund osobodili.
     
    04:06
    A další pokus Alexandra Ovečkina, jenž je nejspíše hladový. Nyní zakončoval pokusem zápěstím, zakončil ovšem přímo do výstroje připraveného brankáře.
     
    04:45
    Capitals dvakrát ztratili pásmo a trest Malkina se tak hodně rychle krátí. Tato přesilovka nejspíše využita nebude, domácí ovšem i nadále tlačí.
     
    05:01
    Hosté v plném počtu.
     
    05:38
    John Carlson nahazoval od pravého mantinelu do brankoviště, tam se ovšem nikdo v červeném neprosadil, pokračuje se kombinací domácích.
     
    06:13
    První vyloučení také na straně domácích. Hraje se tvrdé utkání, a to vyhovuje hlavně hráčům jako je Tom Wilson. Ten je nyní potrestán za hrubost.
     
    06:21
    Jevgenij Malkin obdržel parádní přihrávku přes celou šíři kluziště a z pravého úhlu zakončoval, Braden Holtby byl ovšem na svém místě a puk vytěsnil!
    06:21 Holtby skvělým zákrokem drží čisté konto.
     
    06:44
    Následovalo další snažení, puk byl v brankovišti domácího brankáře, ten ale nakonec snažení hostů nepropustil za svá záda.
     
    07:31
    Tučňákům se následně vůbec nedařilo a jejich rozehra to jen podtrhla. Píská se icing a bude se vhazovat před Fleurym.
     
    08:13
    Domácí v plném počtu.
     
    08:28
    Elegantně se až před branku prodral hostující Tom Kühnhackl. Tomu se ovšem nepovedlo zblízka zakončit ideálně, nevyšla ani dorážka spoluhráče.
     
    09:22
    Do dobré střelecké pozice se na levém kruhu dostal Marcus Johansson. Stahovačkou zmátl obránce a zápěstím mířil mezi betony, Fleury byl na svém místě!
     
    10:05
    Jako tank pronikal bránícími hráči Pens domácí tvrďák Wilson, tomu se následně ovšem nepovedlo zakončit střelou na branku.
     
    10:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Z následného útoku přichází první branka, do vedení jdou Penguins! CARL HAGELIN obdržel naprosto ideální pas zpoza branky a objevil se před Holtbym, toho střelou k levé tyčce překonal a poslal svůj celek do vedení! První branka pro Hagelina v play-off. Asistence: Nick Bonino a Ron Hainsey.
    10:24 Carl HAGELIN - 0:1
     
    11:15
    Hosté mají chuť a hned se dostávají do útoku, kde by rádi vymysleli nějakou druhou gólovou akci. Uvidíme, zda budou úspěšní.
     
    11:49
    Přišla ale nebezpečná akce na druhé straně. Tvrdá rána od modré čáry se motala v brankovišti, bránící hráči Pens ale nedopustili vyrovnání.
     
    12:49
    Ron Hainsey se pustil do útočného výpadu, kličky se mu ale ve středu hřiště nepovedly, a tak puk nechal pukem a stáhl se do obrany.
     
    13:47
    Jevgenij Kuzněcov se v nabízené výhodě dostal s pukem za branku a dával jej následně na modrou čáru, Kevin Shattenkirk svým pokusem ale neskóroval.
     
    13:52
    Druhá přesilovka pro domácí! Ian Cole podrazil útočícího hráče a zaplatil za to největší cenou, inkasuje dvě minuty.
     
    14:25
    Zatím se Capitals v početní výhodě nedaří, bránícím bojovníkům v dresu Pittsburghu se povedlo již dvakrát vyhodit až za branku Holtbyho.
     
    15:08
    A další a další vyhození. Tato přesilová hra bude nejspíše co nejrychleji zapomenuta, zatím v ní nebyl žádný střelecký pokus.
     
    15:34
    Až nyní letěl na branku Fleuryho nebezpečný pokus od modré čáry, neuspěl ovšem obránce ani dorážející útočník, jenž byl skvěle bráněn.
     
    15:52
    Hosté v plném počtu.
     
    16:49
    Jevgenij Malkin zachytil hodně špatnou rozehru domácích a přenechal kotouč Dumoulinovi. Jeho dělovka skončila na prsou připraveného Holtbyho!
     
    17:17
    Následně se Washington vydal do útočného pásma, kde vybojoval pásmo. Pokračovat se bude po komerční přestávce, která nyní probíhá.
     
    17:29
    Parádní akce Penguins! Bryan Rust prošel kolem mantinelu až před branku, kde vylepšoval pozici pro Olli Määttu. Ten zakončoval do levé šibenice, včasně se ovšem přesunul Braden Holtby a zabránil druhé brance!
     
    18:38
    Hraje se z jedné strany na druhou a vidíme opravdu povedené hokejové akce. To je vrchol hokejové sezóny, jak se patří a sluší.
     
    19:11
    Nabuzený Carl Hagelin to nyní zkoušel od modré čáry, vyslal dělovku, která ale nakonec Holtbyho nepřekvapila, pokračuje se útokem Caps.
     
    19:31
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí se dočkávají v poslední minutě první třetiny vyrovnávací branky! Kevin Shattenkirk vjel do pásma a přenechal kotouč ANDRÉMU BURAKOVSKYMU, jenž se stahovačkou zbavil obránce a zakončil na přední tyčku. Fleury neměl šanci zasáhnout. Asistence: Kevin Shattenkirk a Lars Eller.
    19:31 André BURAKOVSKY - 1:1
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina nabídla snad vše, co od hokeje v play-off očekáváme. Capitals začali mnohem lépe, ale jako první inkasovali. Carl Hagelin se objevil před Holtbym a dokázal jej překonat. Aktivní hra pokračovala na obě strany, vyrovnat se domácím povedlo v poslední minutě, André Burakovsky se prosadil po parádní individuální akci.

    Střely na branku: 12:7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Sidney Crosby vyhrál úvodní vhazování druhé třetiny a jeho spoluhráči jsou s pukem za brankou. Následně budou chtít vymyslet nějakou akci.
     
    21:10
    Olli Määttä si říkal o přihrávku a nakonec jí dostal. Z mezikruží zakončoval k pravé tyčce, Holtby jeho nepříliš důraznou střelou ovšem chytil.
     
    21:54
    Druhá třetina je zatím plná ztrát. Ani jeden celek se nemůže dostat do nějaké akce, která by za to stála.
     
    22:47
    Nate Schmidt zamíchal s pukem na modré čáře a následně jej poslal na branku. Rychlá střela byla brankářem jen vyražena, na dorážku nikdo nečekal.
     
    23:32
    Následně právě Schmidt si počínal nedovoleně, do zakončení nechtěl pustit Crosbyho. Inkasuje dvě minuty.
     
    23:50
    Hosté hned přišli o své pásmo, a tak se musejí pokusit vybojovat jej ze střední třetiny. Uvidíme, zda budou úspěšní.
     
    24:20
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Naprosto parádní situace, Penguins jdou opět do vedení! Malkin přihrál za branku Crosbymu, jenž mu kotouč vrátil. Ruský útočník z první přenesl hru na levou stranu, kde stál PHIL KESSEL. Jeho pokus z voleje skončil až v brance! Asistence: Jevgenij Malkin a Sidney Crosby.
    24:20 Phil KESSEL - 1:2
     
    25:17
    Capitals se hned pokouší vrátit úder, hra se nejspíše otevře, protože domácí dnes prostě musí. Byl by to další neúspěch tohoto mužstva.
     
    25:49
    Jevgenij Kuzněcov měl na hokejce vyrovnání, jeho zakončení z mezikruží ovšem nebylo přesné, pokus skončil pouze nad brankou Fleuryho!
     
    26:58
    Po takovém svírání hostující obrany se kotouče ujal Crosby a raději jej vyvezl mimo obrannou třetinu. Puk nahodil za branku a odešel střídat.
     
    27:30
    Zpoza branky se chtěli domácí dostat do útoku, jejich snažení bylo ovšem neúspěšné. Píská se icing a vhazovat se bude před Holtbym.
     
    27:58
    Podobná situace i na druhé straně. Zakázané uvolnění přerušilo hru, vhazovat se bude před brankou Fleuryho, respektive po jeho levici.
     
    28:47
    Nyní bylo k vidění hned několik protiútoků za sebou, ani jeden ovšem nebyl úspěšný, a tak se pokračuje za stavu 2:1 pro hostující celek.
     
    29:19
    Následně byl střelecký pokus nepřesný a hlavně ztečovaný. V polovině druhé třetiny se tak hra přerušuje a bude se pokračovat po komerční pauze.
     
    29:27
    Phil Kessel vjel do pásma a již zakončoval. V ten moment mu byl ovšem odpískán ofsajd, ve kterém se nacházel. Vhazování ve střední třetině.
     
    30:08
    Rychlý útok domácích, jenž byl zakončen otočkou zpoza branky. Neuspěl ovšem Ellers, ani dorážející Ovečkin. Následně se píská icing.
     
    30:42
    Kombinační hra Caps byla zakončena přihrávkou na pravý kruh, odkud pálil Nate Schmidt. Jeho dělovka ovšem branku Fleuryho neohrozila.
     
    31:42
    Hra se přerušuje ve střední třetině a pokračovat se bude po komerční pauze. Druhá třetina se dostala do své druhé poloviny.
     
    32:08
    Capitals se dostali s pukem do útoku, ale vymyslet se jim nic nepovedlo. Alespoň si ale vybojovali vhazování před brankou Fleuryho.
     
    33:11
    Dlouho se bojovalo o puk za brankou Holtbyho, puku se nakonec ujali domácí, jenž se vydali do útoku. Ten ale neměl dlouhodobého trvání.
     
    34:00
    Poslední minutky nám nenabízejí moc atraktivní podívané, vypadá to, jakoby oba celky hrály více opatrněji. Zatím tento stav vyhovuje hostům.
     
    35:05
    Opět hosté pokoušeli něco vymyslet v útoku, nikdo v bílozlatém se do zakončení nedostal. Takhle to Penguins aktuálně stačí.
     
    35:21
    Následovalo přerušení hry, jeden z hostů totiž vjel do pásma dříve, než to umožňují pravidla. Píská se ofsajd a vhazovat se bude ve středu ledové plochy.
     
    35:44
    Phil Kessel se dostal od levého mantinelu až před branku, kde ale nezakončil. Hostům se nepovedlo ani poslat puk do branky z dorážky.
     
    35:59
    Následuje přesilová hra Caps! Brian Dumoulin padl pod nohy zasekávajícímu hráči a inkasuje dvouminutový trest.
     
    36:29
    Tvrdou ránou od modré čáry se prezentoval obránce Kevin Shattenkirk, jenž trefil pouze betony brankář. Z dorážky neuspěl ani Marcus Johansson.
    36:29 Fleury dvěma zákroky zabránil Capitals brance!
     
    37:27
    Nebezpečně nahazoval také John Carlson, jehož rána proletěla kolem Fleuryho, v brance ovšem neskončila. Hostující brankář vůbec nic neviděl.
     
    37:59
    Hosté v plném počtu.
     
    38:43
    Rychlý sprint hráčů byl ukončen odpískáním sudího. Ten viděl Guentzela v ofsajdové pozici, a tak se bude vhazovat ve střední třetině.
     
    39:01
    Rozeběhla se poslední minuta druhé třetiny, která nám nabídla jedinou branku. Penguins tak vedou a hubený výsledek budou chtít udržet minimálně do začátku třetí třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Jedna třetina chybí k postupu Penguins do konferenčního finále. Druhá perioda nebyla tak aktivní, jako ta první. Jedinou branku vstřelil Phil Kessel, a to po úžasné kombinaci elitní přesilovkové lajny.

    Střely na branku: 18:10
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Hned po vhazování ujel do protiútoku Sidney Crosby, jeho bekhendový pokus ovšem skončil na hrudi připraveného Holtbyho!
     
    40:40
    Hostující celek se po dobré kombinaci dostal do útočné třetiny, zakončit se jim ovšem nepovedlo. Pokračuje se ovšem aktivní hrou Pens.
     
    41:24
    Následovalo nahození před branku, který ještě před brankou tečoval Nick Bonino, kotouč ale nakonec skončil jen vedle domácí branky.
     
    42:14
    K volnému puku se dostal mezi kruhy Tom Kühnhackl, jenž hned zakončoval. Jeho rychlá střela skončila na rameni vyjetého Holtbyho!
     
    42:49
    Washington právě vstřelil branku!
    Rychlá akce Washingtonu končí brankou a my hrajeme opět od začátku! NICKLAS BÄCKSTRÖM vyjel zpoza branky a před útočnou modrou jej přihrál Burakovskymu. Ten svému krajanovi následně přihrál zpátky a zkušený nahrávač se již nemýlil! Asistence: André Burakovsky.
    42:49 Nicklas BÄCKSTRÖM - 2:2
     
    43:26
    Vrátit vedení svému celku mohl hodně rychle Nick Bonino. Ten se dostal zblízka do zakončení, Holtbymu puk vypadl, ale nakonec doklouzal jen vedle branky!
     
    44:10
    T. J. Oshie se dostával zpoza branky do zakončení, ale připraveného Fleuryho nepřekonal. Capitals jsou na koni a vidíme jejich aktivní hru v útoku.
     
    44:52
    Domácí se snaží i nadále, ale nyní jim jejich útok nevyšel. Píská se ofsajd a pokračovat se bude po vhazování ve středu ledové plochy.
     
    45:12
    Hodně rychle do útoku projel domácí Marcus Johansson, jenž z levého kruhu zakončoval. Jeho pokus ale skončil vysoko nad brankou.
     
    45:53
    Nick Bonino přihrával zpoza branky na modrou čáru, k zakončení ovšem již nedošlo, branka Bradena Holtbyho byla totiž posunuta.
     
    46:07
    Další obrovské zákroky Bradena Holtbyho. Nejdříve si poradil se střelou Conora Shearyho zblízka, následně zneškodnil i pokus Bonina.
     
    46:18
    Hned po vhazování zakončoval hostující Jake Guentzel. Jeho tvrdá rána ovšem skončila jen na betonech připraveného Holtbyho.
     
    47:20
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává poprvé v utkání do vedení! Střela od modré čáry se odrazila na levou stranu, kde stál JEVGENIJ KUZNĚCOV! Ten z obrovského úhlu dává šťastnou branku! Asistence: Marcus Johansson a John Carlson.
    47:20 Jevgenij KUZNĚCOV - 3:2
     
    47:47
    Washington právě vstřelil branku!
    Následně se hosté dostali do útoku, kde svou šanci nevyužili. Přišel tak ALEXANDR OVEČKIN! Jeho první rána byla zblokována, ta druhá již skončila v šibenici. Capitals jsou na koni a pokračování série je blízko. Asistence: Lars Eller a Nate Schmidt.
    47:47 Alexandr OVEČKIN - 4:2
     
    48:20
    Hosté jsou aktuálně opařeni a těžce se jim bude vracet do utkání. Jejich nynější kombinace nebyla zakončena, píská se tedy icing.
     
    48:40
    V rychlé akci se do zakončení dostal útočník Bryan Rust. Ten zakončoval k levé tyčce, střelecký pokus byl ovšem obranou zablokován.
     
    49:26
    Pens se nedokázali osvobodit a Nate Schmidt zakončoval od modré čáry. Jeho střelecký pokus ovšem skončil jen vysoko nad brankou.
     
    50:28
    Po delší době také střelecký pokus na branku od Pens. Chris Kunitz se dostával do zakončení na levém kruhu, betony Holtbyho ale splnily svůj účel.
     
    51:10
    Následně obkroužil branku Sidney Crosby, jenž vylepšoval pozici pro své spoluhráče. Do přihrávky se ovšem položil Braden Holtby a hru přerušil.
     
    52:09
    Phil Kessel bojoval u mantinelu, ale nic nevymyslel. Puk skončil nad mantinelem a hra se bude přerušovat. Následuje vhazování před Holtbym.
     
    52:31
    Dobrý střelecký pokus letěl na Holtbyho od modré čáry, domácí brankář ovšem puk skvěle viděl a betonem jej vyrazil mimo branku.
     
    53:03
    Hosté zkoušejí hrát, naopak hráči Capitals budou chtít toto vedení udržet a nějaké ofenzivní útoky od nich k vidění nebudou.
     
    53:49
    Braden Holtby předvedl další důležitý zákrok večera, ve své lapačce ukryl střelecký pokus od modré čáry.
     
    54:22
    Justin Schultz vyslal na branku Capitals další tvrdou střelu, ani on ovšem nebyl třetím, kdo Holtbybo dnes překonal.
     
    55:26
    Penguins se nemůžou v posledních momentech dostat do útočného pásma, kde by mohli vyvinout nějaký tlak a pokusit se o vyrovnání.
     
    55:58
    Justin Williams to následně zajímavě zkoušel, nebyl ovšem dalším hráčem, jenž by rozvlnil síť za zádama brankáře.
     
    56:49
    Verizon Center je na nohou a cítí, že poslání série do šestého utkání je blízko. Uvidíme, zda bude utkání ještě nějakým způsobem zdramatizováno.
     
    57:09
    Následně domácí vybojovali vhazování před Fleurym, vše tak naznačuje tomu, že se utkání pomalu a jistě dohraje na hokejkách domácích hráčů.
     
    57:41
    Marcus Johansson již zakončoval do odkryté branky, ale trefil jen brusle bránícího Malkina. Zatím tak Tučňáci žijí.
     
    58:12
    T. J. Oshie to zkoušel střelecky přes celé hřiště, puk ale nakonec skončil jen těsně vedle branky, která je v těchto momentech opuštěná!
     
    58:12
    Oddechový čas pro tým Pittsburgh Penguins.
     
    58:17
    Hodně tvrdě zakončoval z pravého kruhu Jevgenij Malkin. Jeho dělovka skončila na helmě Holtbyho, která mu následně upadla!
     
    58:53
    John Carlson po mantinelu vyhodil kotouč z pásma a pokračovaní série je více, než reálné. Série se tak vrátí do Pensylvánie.
     
    59:20
    Lars Eller ujel podél levého mantinelu a zakončoval do odkryté branky, puk přes bránícího hráče do branky ale nakonec neposlal.
     
    59:51
    Ještě se píská jeden icing, na vítězi utkání ovšem nebude nic změněno, Capitals vyhrají 4:2 a sníží stav série na 2:3.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Capitals a Penguins je u konce, domácí vítězí díky třetí třetině 4:2 a připisují si existenční vítězství!

    První třetina nabídla snad vše, co od hokeje v play-off očekáváme. Capitals začali mnohem lépe, ale jako první inkasovali. Carl Hagelin se objevil před Holtbym a dokázal jej překonat. Aktivní hra pokračovala na obě strany, vyrovnat se domácím povedlo v poslední minutě, André Burakovsky se prosadil po parádní individuální akci.

    Druhá perioda nebyla tak aktivní, jako ta první. Jedinou branku vstřelil Phil Kessel, a to po úžasné kombinaci elitní přesilovkové lajny.

    Třetí třetina pak gólově patřila domácím. Nicklas Bäckström nejdříve vyrovnal, během sedmadvaceti sekund pak přišly dvě branky. Trefili se Rusáci Jevgenij Kuzněcov a Alexandr Ovečkin. Série se tak vrací na led Penguins.

    Střely na branku: 32:22
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Nicklas Bäckström (WSH) 1+0
    2. André Burakovsky (WSH) 1+1
    3. Braden Holtby (WSH) 20 zák., 2 góly, 90,9%
     
    Do utkání nenastoupil žádný český ani slovenský hráč.
    Hokejisté Capitals dnešní výhrou odvrátili první mečbol Pens.

     
    Díky za pozornost, přeji dobrou noc, případně dobré ráno. Nashledanou! (04:01:43)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 20. Burakovsky (Shattenkirk, Eller), 43. Bäckström (Burakovsky), 48. Kuzněcov (Ma. Johansson, Carlson), 48. Ovečkin (Eller, Schmidt) – 11. Hagelin (Bonino, Hainsey), 25. Kessel (Malkin, Crosby)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Orlov, Niskanen, Orpik (A), Carlson, Schmidt, Shattenkirk, Alzner – Burakovsky, Bäckström (A), Oshie – Ma. Johansson, Kuzněcov, Williams – Ovečkin (C), Eller, T. Wilson – Winnik, Beagle.
    Pittsburgh Penguins: M.-A. Fleury (Jarry) – Dumoulin, Hainsey, Määttä, Daley, Cole, J. Schultz – Guentzel, Crosby (C), Hörnqvist – Kunitz (A), Malkin (A), Kessel – Sheary, Bonino, Rust – Hagelin, Cullen, Kühnhackl.

    Rozhodčí: Charron, McCauley – Barton, Murray
    Washington 3 4 Pittsburgh
    #1 Pátek 28.04.2017 • 01:30
    Washington - Pittsburgh 2:3
    #2 Neděle 30.04.2017 • 02:25
    Washington - Pittsburgh 2:6
    #3 Úterý 02.05.2017 • 01:30
    Pittsburgh - Washington 2:3 po prodl.
    #4 Čtvrtek 04.05.2017 • 01:30
    Pittsburgh - Washington 3:2
    #5 Neděle 07.05.2017 • 01:25
    Washington - Pittsburgh 4:2
    #6 Úterý 09.05.2017 • 01:35
    Pittsburgh - Washington 2:5
    #7 Čtvrtek 11.05.2017 • 01:30
    Washington - Pittsburgh 0:2
    bahis siteleri