Německo – Rusko 3:6 (kon.) | Bělorusko – Kanada 0:6 (kon.) | USA – Švédsko 4:3 (kon.)
Finsko – Česko 3:4 (0:1 po s.n.)
konec
Německo
3:6 (0:3, 0:2, 3:1)
Rusko
Pondělí 08.05.2017, 16:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem (kapacita: 18 734 míst) • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:09 Frederik TIFFELS - 3:6

     
    59:09
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci na začátku poslední minuty ještě korigují výsledek! Puk se po pravé straně po hrazení dostal až k FREDERIKOVI TIFFELSOVI, který se vyhnul ruskému obránci, nabruslil si na střed a prostřelil Vasilevského mezi betony – 3:6! Asistence: Marcus Kink, Dennis Seidenberg.
    51:40 Nikita KUČEROV - 2:6

     
    51:40
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je to gól, Rusko je zpět ve vedení o čtyři branky! Panarin objel branku a přihrál bekhendem mezi kruhy na NIKITU KUČEROVA. Útočník Tampy Bay trefil první střelou levou tyčku, ale v pádu dokázal puk dorazit do sítě – 2:6! Asistence: Artěmij Panarin.
    48:34 Philip GOGULLA - 2:5

     
    48:34
    Německo právě vstřelilo branku!
    Nakonec ovšem domácí mužstvo proměňuje klasickou přesilovku ve druhý gól! PHILIP GOGULLA se postavil před bránu a tečoval Ehrhoffovu střelu mezi betony Vasilevského. Teč byla těsně pod úrovní horní tyčky – 2:5! Asistence: Christian Ehrhoff, Dominik Kahun.
    45:53 Brooks MACEK - 1:5

     
    45:53
    Německo právě vstřelilo branku!
    Trochu se štěstím, ale přece. Němci skórují z první střely na branku ve třetí třetině. Vasilevskij neviděl dobře na Müllerovu ránu, protože před ním projížděla dvojice hráčů. Odražený puk si našel BROOKS MACEK a bekhendem jej dorazil do sítě -1:5! Asistence: Moritz Müller, Dennis Seidenberg.
    35:16 Nikita KUČEROV - 0:5

     
    35:16
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Chyba Němců na útočné modré čáře je potrestána, Rusové vedou o pět branek! Krueger nezpracoval přihrávku od Y. Seidenberga a NIKITA KUČEROV pelášil sám na branku. Nádherný bekhendový blafák pověsil přímo pod horní tyčku – 0:5! Bez asistence.
    31:10 Nikita GUSEV - 0:4

     
    31:10
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové střílejí třetí gól v přesilovce a navyšují náskok! První Panarinovu ránu ještě zablokoval Plachta, ale puk se k ruskému útočníkovi vrátil. Panarin přihrál před odkrytou bránu NIKITOVI GUSEVOVI, a ten z první překonal Greisse – 0:4! Asistence: Artěmij Panarin, Anton Bělov.
    18:15 Sergej PLOTNIKOV - 0:3

     
    18:15
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Po minutě a pěti sekundách využívají Rusové dlouhou přesilovku dokonce podruhé! Polovina haly slaví, ta druhá je zkroušená. Antipin přihrál na modrou čáru Provorovovi, jehož střelu před Greissem ještě tečoval SERGEJ PLOTNIKOV – 0:3! Asistence: Ivan Provorov, Viktor Antipin.
    17:10 Vadim ŠIPAČOV - 0:2

     
    17:10
    Rusko právě vstřelilo branku!
    V Las Vegas si mnou ruce, ve VADIMU ŠIPAČOVOVI budou mít skutečně velmi cenného hráče. Panarin s Gusev dostali puk na Šipačova, který vypálil zprava z prvního doteku a propálil Greisse u první tyčky. Německému brankáři propadl puk trochu smolně – 0:2! Asistence: Nikita Gusev, Artěmij Panarin.
    01:04 Vadim ŠIPAČOV - 0:1

     
    01:04
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Po minutě a čtyřech sekundách se Rusové ujímají vedení! Druhá forma Rusů je prostě smrtící! Panarin přihrál za branku Dadonovovi, který bekhendem našel před bránou volného VADIMA ŠIPAČOVA. Greiss byl naprosto bez šance – 0:1! Asistence: Jevgenij Dadonov, Artěmij Panarin.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 46. Macek (Müller, D. Seidenberg), 49. Gogulla (Ehrhoff, Kahun), 60. Tiffels (Kink, D. Seidenberg) – 2. Šipačov (Dadonov, Panarin), 18. Šipačov (N. Gusev, Panarin), 19. S. Plotnikov (Provorov, Antipin), 32. N. Gusev (Panarin, A. Bělov), 36. Kučerov, 52. Kučerov (Panarin)


    Německo: Greiss (Aus den Birken) – D. Seidenberg (A), Müller, Ehrhoff (C), Abeltshauser, Reul, Hördler, Krueger – Rieder, Macek, Kahun – Reimer, Ehliz, Tiffels – Hager, Schütz, Gogulla – Plachta, Y. Seidenberg, Fauser – Kink (A). Trenér: Marco Sturm.
    Rusko: Vasilevskij (I. Sorokin) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, A. Bělov (A), Provorov, Mironov, Zub – Tělegin, Andronov, Barabanov – Dadonov, Panarin, Šipačov (A) – Kučerov, Naměstnikov, N. Gusev – Mozjakin (C), S. Plotnikov, Tkačjov. Trenér: Oleg Znarok.

    Rozhodčí: Oliver Gouin (CAN), Anssi Salonen (FIN) – Libor Suchánek (CZE), Nathan Vanoosten (CAN)

    Diváci: 18 734 (vyprodáno)
    bahis siteleri