USA – Itálie 3:0 (kon.) | Švýcarsko – Bělorusko 3:0 (kon.) | Slovensko – Německo 2:3 (0:1 po s.n.)
Finsko – Slovinsko 5:2 (kon.)
konec
Finsko
5:2 (0:1, 2:0, 3:1)
Slovinsko
Středa 10.05.2017, 20:15 • AccorHotels Arena, Paříž • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:15 Tomi SALLINEN - 5:2

     
    59:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Slovinci udělali chybu, kotouč šel sám k jejich brance a s ním i TOMI SALLINEN, který jej bez problémů uklidil tam, kam chtěl. Finsko tedy zvítězí podruhé na tomto šampionátu za tři body. Asistence: Mika Pyörälä, Joonas Järvinen.
    50:34 Markus HÄNNIKÄINEN - 4:2

     
    50:34
    Finsko právě vstřelilo branku!
    V tuto chvíli je už nejspíš rozhodnuto. Jeden ze slovinských hráčů udělal v obranném pásmu chybu, nahrál MARKUSU HÄNNIKÄINENOVI, který byl u mantinelu a pohotově prostřelil slovinského gólmana. Asistence: Jani Lajunen.
    49:30 Sebastian AHO - 3:2

     
    49:30
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Seveřané měli v posledních sekundách velký tlak a nakonec se z něj přeci jen prosadili. SEBASTIAN AHO si najel mezi kruhy, kde se napřáhl a nasměroval puk do horního rohu Krošeljovy brány. Asistence: Mikko Rantanen, Oskar Osala.
    45:50 Rok TIČAR - 2:2

     
    45:50
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Slovinci se proti favoritovi nevzdávají, podařilo se jim vyrovnat. Po střele na branku zůstal přímo před ní osamocený ROK TIČAR, který dostrkal puk mezi brankářovými betony. Asistence: Robert Sabolič.
    25:51 Mikko RANTANEN - 2:1

     
    25:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už slovinský brankář neměl šanci zareagovat. Poté, co Savinainen rozhýbal, nahrál k pravé tyči MIKKU RANTANENOVI, který už to měl jednoduché, protože mířil do odkryté brány. Asistence: Veli-Matti Savinainen, Sebastian Aho.
    24:06 Veli-Matti SAVINAINEN - 1:1

     
    24:06
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se radují z vyrovnávacího gólu. Puk po střele VELLI-MATTI SAVINAINENA propadl za záda slovinského brankáře. Asistence: Julius Honka, Tomi Sallinen.
    14:21 Anže KURALT - 0:1

     
    14:21
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Z dalšího protiútoku se Slovinci radují z úvodní branky zápasu. Ze situace dva na dva se dokázal z prostoru mezi kruhy prosadit ANŽE KURALT. Asistence: Nik Pem.

    Vojtěch Drbohlav

    Branky a nahrávky: 25. Savinainen (Sallinen, Honka), 26. Rantanen (Savinainen, Aho), 50. Aho (Rantanen, Osala), 51. Hännikäinen (J. Lajunen), 60. Sallinen (Pyörälä, Järvinen) – 15. Kuralt (Pem), 46. Tičar (Sabolič)


    Finsko: Säteri (Korpisalo) – Ohtamaa, Honka, Jaakola (A), V. Lajunen, Lehtonen, Hietanen, Kukkonen (C), Järvinen – Aho, Filppula (A), Rantanen – Kemppainen, Pyörälä, Puljujärvi – Savinainen, Sallinen, Pihlström – J. Lajunen, Hännikäinen, Osala.
    Slovinsko: Krošelj (Pintarič) – Pretnar, Kovačevič (A), Gregorc, Robar, Vidmar, Kranjc, Podlipnik, Repe – Jeglič, Tičar, Sabolič – Urbas (A), Muršak (C), Verlič – Rodman, Ograjenšek, Goličič – Mušič, Pem, Kuralt.

    Rozhodčí: Ohlund (SWE), Stricker – Kaderli (oba SUI), Vanoosten (CAN)

    Diváci: 3 436
    bahis siteleri