Dánsko – Itálie 2:0 (kon.) | Kanada – Norsko 5:0 (kon.) | Rusko – Lotyšsko 5:0 (kon.)
Francie – Slovinsko 4:1 (kon.)
konec
Rusko
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Lotyšsko
Pondělí 15.05.2017, 20:15 • LANXESS arena, Kolín nad Rýnem • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    54:38
    Přesilovku si zkusí také Lotyšsko. Vyloučen je ruský obránce Arťom Zub, který si na trestné lavici odsedí dvě minuty za hru vysokou holí.
    53:17 Anton BĚLOV - 5:0

     
    53:17
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná ještě jednou rozjásala své fanoušky, a to po parádní přesilovkové akci! Šipačov za brankou posunul kotouč Gusevovi, jenž nabil puk na levý kruh najetému ANTONU BĚLOVOVI a ruský kapitán nekompromisní ranou z první příklepem propálil lotyšské brankáře a kotouč poslal do šibenice – 5:0! Asistence: Nikita Gusev, Vadim Šipačov.
     
    52:57
    Střídání v týmu Lotyšsko: ze hřiště odchází Ivars Punnenovs, přichází Janis Kalninš.
     
    52:57
    Uvis Balinskis sekl svého soupeře v obranném pásmu a je prvním vyloučeným hráčem ve třetí části. Lotyšský obránce si odpyká dvouminutový trest.
     
    48:51
    Dnešní utkání sleduje 16 439 převážně ruských diváků!
     
    48:19
    Panarin skvěle objel branku a lehkou bekhendovou žabičkou našel volného Naměstnikova, proti jehož dorážce vytáhl Ivars Punnenovs další povedený zákrok!
     
    42:28
    Netrvalo to ale dlouho a málem ji našli poté, co Panarin našel z levého křídla před brankou úplně volného Naměstnikova, ale ten trefil jen beton gólmana Lotyšska!
    39:01 Nikita KUČEROV - 4:0

     
    39:01
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusy však předchozí šance nemusí mrzet, nyní už vedou o čtyři branky! Artěmij Panarin ukázal znovu kousek své geniality, když na sebe natáhl soupeře a poté v pravý čas našel v mezikruží volného NIKITU KUČEROVA, jenž z první nekompromisní bombou vymetl levou šibenice. Ivars Punnenovs se za ránou pouze ohlédl a ani nezkoušel zakročit – 3:0! Asistence: Artěmij Panarin, Anton Bělov.
     
    38:45
    V dalším přečíslení našel Kučerov žabičkou Naměstnikova, který zkusil bekhendovou kličku, ale nedotáhl ji do zdárného konce!
     
    35:55
    Ale nakonec si vybojovali přesilovku. Vyloučen je ruský obránce Ivan Provorov, a to na dvě minuty ze sekání.
     
    33:37
    Neskutečná šance Rusů! Gusev ujel po levé straně, ale neukvapil se a dal kotouč ještě doprava na úolně volného Šipašova, který celou akci vyšperkoval pasem před úplně prázdnou branku na Dadonova, jenž však nepochopitelně v plné jízdě před úplně prázdnou svatyní selhal a minul!
     
    29:05
    Šanci měli také Lotyši! Oskars Cibulskis zůstal zcela volný u pravé tyče, kam dostal přesný pas, ale Sorokin proti jeho protisměrné ráně vytáhl skvělý zákrok pravým betonem!
     
    27:51
    Tutovka Rusů! Z ničeho nic se v přečíslení 2 na 1 octl naleva Panarin, který před prázdnou branku naservíroval kotouč Šipačovovi, ale ten z voleje netrefil puk ideálně!
     
    21:38
    Ivars Punnenovs se nyní dvakrát v krátkém sledu blýskl pohotovým zákrokem, když nejprve vyrazil ránu z mezikruží a pak také zasáhl proti dorážejícímu Plotnikovovi!
    20:57 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 3:0

     
    20:57
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové využívají klasickou přesilovku 5 na 4 po akci jako z hokejové učebnice! Kučerov skvělým dlouhým pasem rozjel kupředu Panarina, jenž v přečíslení parádní žabičkou našel VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA a ten pohotovou střelou zápěstím do šibenice překonal brankáře Lotyšska potřetí – 3:0! Asistence: Artěmij Panarin, Nikita Kučerov.
     
    20:31
    Nakonec to byl Panarin, kdo dostal skvěle nabito na levý kruh, z první se opřel do střely z voleje, ale brankář Ivars Punnenovs jej fantasticky vychytal!
     
    19:56
    A Rusové si zahrají přesilovku 4 na 3. Vyloučen je Oskars Cibulskis, který zahákoval na levé straně unikajícího soupeře, a odsedí si dvě minuty právě za hákování.
     
    19:00
    Poslední minuta hry v první třetině!
     
    18:41
    Vyloučení v týmu Rusko (Sergej Andronov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Lotyšsko (Gunars Skvorcovs – 2 min., hrubost).
    18:41 Ivan TĚLEGIN - 2:0

     
    18:41
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Gól platí a Rusové vedou již dvě branky! Po pravém křídle ujel do brejku Plonitkov, který prudce vypálil a brankář Lotyšů si vůbec nebyl jist zákrokem! Kotouč mu nakonec vypadl a IVAN TĚLEGIN jej pohotově bekhendem doklepl za brankovou čáru – 2:0! Asistence: Sergej Plotnikov.
     
    18:41
    Co se však sluší a patří dodat je fakt, že Lotyši se ihned po inkasování pustili s Rusy do křížku a sborná se tak místo oslav věnovala pěstním soubojům. Na hřišti se vytvořilo typicky pět zápasících dvojiček a rozhodčí jistojistě bude vylučovat!
     
    18:41
    Rusové vstřelili po dalším obrovském závaru další branku! O tom, zdali bude platit, však rozhodne videorozhodčí!
     
    17:44
    Neskutečný závar před brankou Lotyšska! Po akci na pravém křídle v podání Ničuškina, dorážel jak Kuzněcov, tak právě Ničuškin, ale žádný z nich kotouč do sítě nedostal! Poté se strhla ještě menší strkanice, ale vše obešlo bez trestu!
     
    13:54
    Uvidíme hru ve čtyřech na obou stranách. Vladislav Naměstnikov (Rusko) a Teodors Blugers (Lotyšsko) se vzájemně osekávali ve střední třetina a oba si odpočinou dvě minuty na trestné lavici.
    12:10 Bogdan KISELEVIČ - 1:0

     
    12:10
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové jdou zaslouženě do vedení! Ihned po vyhraném buly Naměstnikova a přihrávce od Panarina se ke kotouči dostal BOGDAN KISELEVIČ, který kotouč nahodil prudce na branku a brankáři Lotyšska puk propadl na lapačkou do sítě. Ivars Punnenovs rozhodně nemůže mít po celé situacin čisté svědomí – 1:0! Asistence:
     
    08:19
    Dmitrij Orlov si rychle narazil se spoluhráčem na středu modré čáry, poté z první vypálil skrytou ránu, ale Ivars Punnenovs jeho ránu se štěstím vyrazil pravým betonem!
     
    04:31
    Tutovka Rusů! Na útočné modré čáře zůstal zapomenutý Nikita Gusev, který dostal krásnou přihrávku a šel sám na branku. Zvolil blafák do bekhendu, ale kotouč brankáři Lotyšska mezi nohama prošel těsně vedle levé tyče!

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 13. Kiselevič (Panarin, Naměstnikov), 19. Tělegin (S. Plotnikov), 21. Naměstnikov (Panarin, Kučerov), 40. Kučerov (Panarin, A. Bělov), 54. A. Bělov (N. Gusev, Šipačov)


    Rusko: I. Sorokin (Vasilevskij) – Gavrikov, Kiselevič, Antipin, A. Bělov (C), Provorov, Zub, Orlov – Tělegin, Andronov, S. Plotnikov – Dadonov, Šipačov (A), N. Gusev – Panarin, Kučerov, Naměstnikov – Barabanov, Ničuškin, Kuzněcov – Tkačjov.
    Lotyšsko: Punnenovs (53. Kalninš) – Sotnieks (A), A. Kulda (A), Cibulskis, Galvinš, Balinskis, Freibergs, Bindulis, Jaks – Daugavinš (C), Blugers, Roberts Bukarts – Rihards Bukarts, Indrašis, Bičevskis – Skvorcovs, Girgensons, Keninš – Razgals, Pavlovs, Meija.

    Rozhodčí: Jan Hribik (CZE), Antonín Jeřábek (CZE) – Rene Jensen (DEN), Miroslav Lhotský (CZE)

    Diváci: 16439
    bahis siteleri