Dánsko – Itálie 2:0 (kon.) | Kanada – Norsko 5:0 (kon.) | Rusko – Lotyšsko 5:0 (kon.)
Francie – Slovinsko 4:1 (kon.)
konec
Francie
4:1 (0:0, 2:0, 2:1)
Slovinsko
Pondělí 15.05.2017, 20:15 • AccorHotels Arena, Paříž • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Slovinsko odehraje v pondělí poslední utkání v elitní divizi mistrovství světa v ledním hokeji. Nedávná prohra s Běloruskem totiž svěřence Nika Župančiče poslala zpět do 1. divize, kam se vracejí po jednom roce. Zda si Francie spraví chuť po prohře s Českou republikou či Slovinsko uslyší poprvé na šampionátu svou hymnu, napoví následující hodiny.
     
    Francie
    Během nedělního dne ještě nebylo stoprocentně jasné, zda zůstane Francii alespoň teoretická šance na postup do čtvrtfinále či nikoliv. Okolnosti z ostatních zápasů však rozhodly, že se domácí Francouzi do play-off nedostanou. Naposledy Francouzi neodehráli dobré utkání, když se střetli v neděli s Českou republikou. Té podlehli 2:5. Navíc měli hráči z pořadatelské země jen několik desítek hodin na to, aby se na slovinského soupeře připravili.
     
    Slovinsko
    Slovinsku už také o nic nejde. Je totiž jisté, že znovu po roce sestoupí do 1. divize MS v hokeji. Slovinští hokejisté jsou v tabulce poslední a zatím mají pouze jeden bod.
     
    Delegace
    Hlavními rozhodčími pro tento zápas budou Iverson z Kanady a Lemelin z Rakouska. Náhradním hlavním sudím je Wehrli ze Švýcarska. Na čarách budou Leermakers z Nizozemska a Oliver z USA. Náhradním čárovým rozhodčím je Sormunen z Finska. Sporné zákroky pak bude u videa posuzovat německý videorozhodčí Schurr. Delegáty zápasu jsou Gontcharov z Běloruska a Poljakov z Ruska.
     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Huet (Hardy) – Auvitu, Hecquefeuille (A), Manavian, Besch, Janil, Raux, Dame-Malka – S. Da Costa, Roussel, Bellemare (A) – Fleury, Treille, T. Da Costa – Meunier (C), Perret, Rech – Bouvet, Ritz, Lamperier.

    Slovinsko: Pintarič (Gračnar) – Vidmar, Kranjc, Repe, Kovačevič (A), Gregorc, Robar, Tavželj, Podlipnik – Urbas (A), Muršak (C), Verlič – Jeglič, Tičar, Sabolič – Rodman, Ograjenšek, Goličič – Mušič, Pem, Kuralt.

    Rozhodčí: Iverson (CAN), Lemelin (AUT) – Leermakers (NED), Oliver (USA).
     
    Dobrý večer z Paříže. Hlavní město Francie za sebou má nádherný a slunečný den, teploty místy překročily i 25 stupňů Celsia. Nyní v pařížském Bercy zapadá slunce a diváci se trousí do AccorHotels arény. Ta je dnes střežena asi nejvíc za dosavadní průběh MS v hokeji. Okolní ulice do vzdálenosti zhruba 150 až 200 metrů od arény jsou oproti jiným dnům prázdné, vyklizené a uzavřené pro osobní dopravu. Kolem arény je ještě víc policistů a četníků se samopaly včetně policistů v civilu. Je tedy možné, že potenciální bezpečnostní rizika ještě narostla. V samotné aréně je však klid a probíhá zde příprava na utkání, jež začne už za několik minut.
    Hokejoví příznivci se už scházejí před AccorHotels Arenou.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy udělaly drobné změny v sestavách. Ty jsou nejspíš zapříčeněny tím, že oběma celkům už o nic nejde. Za Francii odehrají své poslední zápasy v reprezentační kariéře brankář Cristobal Huet a kapitán Laurent Meunier. Naopak do slovinské sestavy nebyl vůbec nominovaný brankář Gasper Krošelj, místo něhož bude chytat Matija Pintarič.
    Slovinští fanoušci si přejí, aby poslední zápas jejich národního týmu v elitní divizi MS dopadl co možná nejlépe. Ani tentokrát se totiž Slovincům, z nichž spousta hráčů působí nebo působila v české extralize, nepodařilo udržet.

     
    Za několik chvil začne poslední utkání, pro hráče obou národních týmů v této hokejové sezóně. Na jeho start je vše nachystáno, i několik málo tisíc diváků.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Slovinští hokejisté sice vyhráli první vhazování, ale Francouzům se podařilo vystihnout jejich přihrávku a otočit hru na druhou stranu.
     
    00:47
    Po přihrávce rukou se vhazuje ve středním pásmu.
     
    01:06
    Slovinsko poslalo puk na zakázané uvolnění. Matija Pintarič a jeho spoluhráči se tedy budou muset mít následující sekundy obzvlášť na pozoru.
     
    01:20
    Zakončující Kovačevič upadl, podle rozhodčích to bylo čisté, ale několika slovinským fanouškům se situace nezdála.
     
    02:05
    Oba týmy vystřídali, Slovinci jsou na puku a zakládají útok.
     
    02:30
    Matič Podlipnik vypálil od modré čáry, ale Cristobal Huet zasáhl úspěšně.
     
    03:03
    Francouzům se zatím nepodařilo dostat blíž ke slovinské brance. Hokejisté v zelenobílých dresech zatím tentokrát dobře brání a nedělají podobné chyby, které dělali v posledních zápasech a stály je záchranu.
     
    03:39
    Po střele z mezikruží se bude vhazovat v útočném pásmu francouzského týmu.
     
    04:13
    U brankáře Matija Pintariče se udála pořádná skrumáž, ale žádnému z francouzských hráčů se nepodařilo dostat puk do brány.
     
    04:26
    Od modré čáry vystřelil na brankáře Slovinska Yohann Auvitu, ale Matijovi Pintaričovi se podařilo vytěsnit puk do sítě.
     
    05:59
    Obrovská šance na straně Slovinska. Bostjan Goličič měl na hokejce gól, jenže se mu smolně nepodařilo procpat puk před Huetův beton.
     
    07:10
    Ale i na druhé straně zahrozili Francouzi. Po jedné ze střel se bude vhazovat v levém kruhu v útočném pásmu francouzských hokejistů.
     
    07:50
    Pokud by Aleš Krajnc v levém kruhu zachytil puk a pálil bez přípravy, mohl by zakončovat do prázdné branky. Jenže to se slovinskému obránci nepodařilo. Skóre je tedy stále 0:0.
     
    08:47
    Ani Rok Tičar nezvládl přímo z mezikruží nasměrovat puk někam mezi Huetovy betony.
     
    09:24
    Po několika sekundách útočí opět hráči Francie, ale jejich problémem je, že nestřílejí tak často jako Slovinci a tolik se necpou do brankového prostoru.
     
    10:36
    Francouzští hokejisté jsou i s pukem v útočném pásmu, ale Slovincům se daří držet je většinou po rozích kluziště.
     
    11:28
    Dalších několik velkých šancí na skórování ze strany Slovinska. Jenže ani po několika střelách od modré čáry a následných dorážkách z mezikruží si puk mezi tři tyče cestu nenašel. Francouze prozatím značně drží Cristobal Huet, jenž prožívá derniéru v národním dresu.
     
    12:11
    Z levého kruhu vystřelil Rok Tičar, jenže když se napřahoval ke střele, atakoval jej bránící hráč, a tak Tičar nezakončil přesně.
     
    13:10
    Po závaru u slovinské branky si k odraženému puku do levého kruhu Yohann Auvitu, avšak než stačil něco vymyslet, tak si ho slovinští hráči pohlídali.
     
    14:45
    Francouzi jsou v posledních sekundách aktivnější než jejich soupeř a jsou na puku v útočné třetině.
    14:45 Své poslední utkání ve francouzské reprezentaci dnes hrají Cristobal Huet a Laurent Meunier.

     
    14:52
    Probíhá komerční přestávka.
     
    15:35
    Skvělý zákrok slovinského brankáře. Matija Pintarič viděl, že pokud by rychle nezasáhl, dostal by se ke kotouči snadno jeden z francouzských hráčů, a tak po něm bleskově skočil a celý ho zalehl.
     
    16:34
    Sacha Treille nedokázal od modré vystřelit, protože ho výborně bránil jeden ze slovinských hráčů.
     
    16:44
    Do dnešního dne na MS v hokeji 2017 nebylo nařízené byť jediné trestné střílení a dnes se pojede již podruhé, i tentokrát to bude v Paříži. Jonathan Janil podrazil unikajícího Aleše Mušiče, který pojede trestné střílení.
     
    16:44
    Aleš Mušič toho moc nevymyslel. Očividně chtěl nasměrovat puk mezi betony, jenže s tím Cristobal Huet počítal a puk se nakonec odrazil od betonu mimo.
    16:44 Neproměněný nájezd Mušiče.

     
    18:05
    Hra plyne dál a blíží se závěr první třetiny. V něm jsou aktivnější domácí Francouzi, již krouží kolem brány.
     
    18:28
    Sacha Treille střílel od pravé tyče, jenže Matija Pintarič byl na tuto možnost dobře připravený a dobrým zákrokem podržel svůj tým.
     
    18:49
    Francouzský hráč s číslem 77 je stále aktivní v pásmu a Slovinci si na něj musejí dávat pozor. Sacha Treille je očividně pořádně při chuti.
     
    19:27
    První třetina se dohrává, puk mají na hokejkách slovinští hráči.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 21:02.
     
    První třetina byla poměrně vyrovnaná, avšak o něco více ze hry měli slovinští hokejisté, kteří však několik střel včetně trestného střílení v góly nepřetavili. Skóre je tedy stále 0:0.
     
    Střely na branku: 5:8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Francouzi byli úspěšnější na vhazování a ženou se do útočného pásma.
     
    20:29
    Po několika střelách se kotouč odrazil na modrou čáru k Stephaneovi da Costovi, který vystřelil, jenže puk trefil tyč slovinské branky.
     
    21:07
    Od mantinelu vyslal poměrně prudkou střelu na branku Damien Fleury, ale i s ní si Matija Pintarič ve slovinské brance poradil.
     
    22:07
    Série obrovských šancí slovinských hráčů, jenže ti nevyužili situaci dva na jednoho a následné dorážky. Nejvíc ze všech to očividně i podle toho, jak se dívá nyní ke stropu arény, mrzí Davida Rodmana, který dorážel u levé tyče, jenže s výborně chytajícím Cristobalem Huetem a jeho betonem na správném místě si neporadil.
     
    22:55
    Na druhé straně kluziště je také pořádné rušno, hokejisté v modrých dresech se derou do zakončení, co to jde, ale zatím si neporadili s brankářem.
     
    24:27
    Výborné střídání na straně slovinských hokejistů. Ti si sice s pukem v útočném pásmu dělali téměř, co chtěli a šikovnými kličkami obcházeli bránící Francouze, ale k pořádné střele na branku se nedostali.
     
    25:23
    Po další slovinské střele od modré čáry se puk zastavil u bránícího hráče. Diváci vidí značně defenzivní zápas.
     
    25:43
    Hra byla přerušena kvůli zakázanému uvolnění Slovinců.
     
    26:02
    Z pravého kruhu vystřelil bezprostředně Bellemare, jenže Matija Pintarič jen máchl lapačkou a bylo hotovo. Následuje komerční přestávka.
     
    27:05
    Stephane da Costa sice chtěl najet až mezi kruhy a zasunout puk do branky, leč v tom mu zabránili slovinští hráči.
     
    27:29
    Na modré čáře se napřáhl Sacha Treille a vystřelil, přičemž měl pořádnou smůlu, jelikož se kotouč odrazil od tyče Pintaričovy brány.
     
    28:05
    Krátce před polovinou zápasu je tady první trest. Dvě minuty za držení protihráče dostal Jurij Repe (SLO).
     
    28:20
    Francie právě vstřelila branku!
    To bylo poměrně rychlé. Francouzům stačilo na využití přesilovky pouhých 15 sekund. V prostoru mezi modrou čárou a kruhy se do puku opřel ANTOINE ROUSSEL a ten prošel přes stínící hráče až do brány. Asistence: Yohann Auvitu, Stephane da Costa.
    28:20 Antoine ROUSSEL - 1:0

     
    29:16
    O několik sekund později zahrozili Francouzi znovu, ale při závaru se jim nepovedlo procpat kotouč mezi tři tyče.
     
    29:57
    Je polovina zápasu a po vstřeleném gólu sledují diváci mnohem aktivnější domácí tým než doposud. Francouzi oživli a nyní udávají tempo hry právě oni.
     
    31:08
    Francie právě vstřelila branku!
    Další francouzský gól padl po nedůrazu slovinské obrany. Z mezikruží vystřelil nikým nehlídaný YOHANN AUVITU a i tentokrát jeho spoluhráči stínili tak dobře, že kotouč skončil až ve slovinské bráně. Asistence: Edouard-Pierre Bellemare, Antoine Roussel.
    31:08 Yohann AUVITU - 2:0

     
    31:58
    Nádherná individuální akci v podání Damiena Fleuryho, jenž objel hned několik bránících hráčů a chtěl zakončit po zemi, jenže tam Matija Pintarič nechal na správném místě své betony.
     
    32:39
    Po delší době se bude vhazovat v útočném pásmu Slovinska.
     
    33:18
    Od vlastní střídačky vystřelil jeden ze slovinských hráčů, jenže Cristobal Huet měl dobrý výhled.
     
    33:57
    Sacha Treille vyslal z pravého kruhu tvrdou střelu, jenže přímo do ní si obětavě lehl Blaž Gregorc a i díky hradeckému obránci stále Slovinsko prohrává jen o dva góly.
     
    33:57
    Po komerční přestávce hra pokračuje vhazováním před Matijou Pintaričem.
     
    34:18
    V situaci dva na jednoho zakončoval z pravé strany dnes velice aktivní Yohann Auvitu, avšak v pádu nasměroval puk úplně mimo.
     
    34:58
    Po střele Damiena Fleuryho z kruhu předvedl slovinský brankář výtečný semafor.
     
    35:33
    Kovačevič vyslal od své střídačky oblíbenou ránu od modré, jenže ani tentokrát slovinský bek neuspěl.
     
    36:06
    Od modré čáry střílel tentýž hráč znovu, ale tentokrát puk zblokoval jeden z francouzských obránců.
     
    36:31
    Na vyloučení je to už 1:1. Dvouminutový trest za příliš mnoho hráčů dostala Francie a trest odpyká Antonin Rech (FRA).
     
    36:38
    Slovinci vyhráli vhazování a jsou v pásmu, jenže se s pukem zatím nedostali z rohu.
     
    37:03
    Slovinci hrají přesilovku tradičně celkem špatně, po několika nedorozuměních tedy museli pro kotouč až do vlastního obranného pásma.
     
    37:26
    Z mezikruží vystřelil Miha Verlič, jenže trefil Huetův beton.
     
    37:37
    Kapitán Francie Meunier poslal tvrdým hitem k zemi jednoho ze Slovinců, podle rozhodčích však nedošlo o nedovolený zákrok.
     
    38:31
    Francie hraje v plném počtu.
     
    39:18
    Slovinská přesilovka byla poměrně bídná, a tak se to hokejisté v zelenobílých dresech snaží napravit alespoň nyní, jenže ti se nedostávají do tak dobrých šancí jako Francie v úvodu této třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Další třetina začne přibližně ve 21:51.
     
    Ve druhé třetině se francouzští hokejisté zlepšili a vstřelili dvě branky. Vše odstartovala úspěšná přesilová hra. Pokud Slovinci výrazně nezaberou, dotáhnou domácí zápas do vítězného konce.
     
    Střely na branku po druhé třetině: 15:18
     
    Utkání sleduje 12 807 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:46
    Slovinci si nerozuměli ve vlastní obranné třetině, ale Francouzi také puk nezachytili, a tak pro něj museli až k vlastnímu brankáři.
     
    41:17
    K dorážce si na modré čáře sjel Mitja Robar, jenže někdejší obránce extraligové Mladé Boleslavi trestuhodně nezamířil přesně a branku přestřelil.
     
    42:02
    Druhý trest v tomto zápase na straně Slovinců. Dvouminutový trest za nedovolené bránění dostal Ken Ograjenšek (SLO).
     
    42:26
    Po jedné z neúspěšných francouzských střel dobře zasáhl brankář a následně se podařilo Slovincům osvobodit.
     
    42:35
    Před slovinskou brankou se udála menší výměna názorů, avšak rozhodčí brzy hráče uklidnili a potyčku rozehnali.
     
    43:19
    Slovinští hokejisté na několik sekund dostali puk z vlastního obranného pásma, nyní už jsou však Francouzi opět nastěhovaní před slovinskou brankou.
     
    43:55
    Několik ostrých střel ze strany domácích nebylo úspěšných.
     
    43:55
    Slovinci budou hrát sedm sekund ve třech, poté ve čtyřech. Dvě minuty za hákování odsedí Sabahudin Kovačevič (SLO).
     
    44:01
    Francie právě vstřelila branku!
    Francie se bleskově ujímá vedení 3:0, stačilo jí na to šest sekund dvojnásobné přesilovky. Z kruhu zakončil přesně ANTOINE ROUSSEL. Asistence: Yohann Auvitu.
    44:01 Antoine ROUSSEL - 3:0

     
    44:25
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Jenže Slovinsko bleskově po individuální akci v oslabení snižuje. Kapitán JAN MURŠAK jel sám na branku, napřáhl se v kruhu a propálil Cristobala Hueta. Druhou asistenci na tento gól dokonce zaznamenal brankář Matija Pintarič. Asistence: Aleš Mušič, Matija Pintarič.
    44:25 Jan MURŠAK - 3:1

     
    45:08
    Po dvou rychlých gólech se možná hra na chvíli uklidní, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    45:34
    Antoine Roussel dostal poměrně dost prostoru a vypálil z levého kruhu. Nebyla to sice špatná pozice, jenže puk branku minul, a tak se nepodařilo francouzskému útočníkovi první formace vstřelit hattrick.
     
    45:55
    Slovinsko hraje v plném počtu.
     
    46:31
    Probíhá komerční přestávka.
     
    46:39
    Zakázané uvolnění na straně slovinského národního týmu.
     
    47:27
    Francouzští hokejisté nechtějí nic ponechat náhodě a stále jako hladoví supi krouží kolem Pintaričovy branky a chtějí navýšit své vedení.
     
    48:14
    Slovinci si nerozuměli v přihrávce a je jim pískáno další zakázané uvolnění.
     
    48:59
    Matija Pintarič poněkud zariskoval a vyjel z brány až do rohu, aby zpracoval puk. Zkušený brankář ale hraje vydařené utkání a i tuto situaci zvládl dobře.
     
    49:27
    Bostjan Goličič hraje dobrý zápas, ale není mu střelecky přáno. U pravé tyče mohl nasměrovat puk do brány, jenže ho netrefil.
     
    50:12
    Slovinci jsou stále v útočném pásmu, ale tentokrát už puk po jejich střele k bráně nedošel. Střela od modré čáry byla zblokována jedním z bránících hráčů.
     
    50:43
    Týmy střídají, třetí třetina se mezitím přehoupla do své druhé poloviny. Slovinsko má na domácí Francii stále dvoubrankové manko a okolnosti nenasvědčují tomu, že by se to mělo nějak výrazněji měnit.
     
    52:20
    Pěkná individuální akce jednoho z francouzských hráčů gólem neskončila. Najel si totiž až do příliš velkého úhlu a u tyče byl navíc pozorný Matija Pintarič.
     
    53:20
    Z pravého kruhu vystřelil Anthony Rech, ale z gólu se neradoval.
     
    53:46
    Probíhá poslední komerční přestávka tohoto utkání a Slovinci mají jednu z posledních příležitostí poradit se, co by mohli změnit, aby uspěli. Francie má totiž v posledních minutách tlak a soupeře drží v jeho obranném pásmu.
     
    55:49
    Kapitánu Janu Muršakovi se nepodařilo přidat další gól. Po pravé straně si najel k bráně a vystřelil. Avšak ani jeho střela, ani následné dorážky gól nepřinesly.
     
    56:09
    Pěkná individuální akce Jana Urbase. Ten se promýskl francouzským hráčům a jel sám na Cristobala Hueta. Jenže střela ke vzdálenější tyči mu nevyšla, protože puk trefil právě tyč.
     
    56:48
    Střely na branku před koncem zápasu: 23:27
     
    57:19
    Slovinci se znovu snažili probojovat do útočného pásma, ale tentokrát už jim to Francouzi nedovolili.
     
    57:40
    Domácí jsou v útočné třetině a Slovinci stále neodvolali brankáře. Možná se o to ani nepokusí. Těžko říct.
     
    57:51
    Ideální příležitost pro Slovinsko, jak něco se zápasem udělat. Dvouminutový trest za držení obdržel Nicolas Besch (FRA)
     
    58:11
    Slovinsko hraje pět na čtyři, zatím si však nevytvořilo pořádný tlak. Francouzi navíc vyhodili puk na druhou stranu kluziště.
     
    58:27
    Slovinsko hraje bez brankáře.
     
    58:30
    Francie právě vstřelila branku!
    Francouzi vstřelili branku v oslabení při slovinské hře šest na čtyři. Po pravé straně ujel ANTOINE ROUSSEL a trefil se do prázdné brány. Francouzský útočník tedy po velice povedeném utkání zaznamenal hattrick. Bez asistence.
    58:30 Antoine ROUSSEL - 4:1

     
    58:51
    Slovinci samozřejmě hrají opět s brankářem a utkání už se pouze dohrává.
     
    59:36
    Francie si vybrala oddechový čas, hokejisté začali klepat hokejkami o zem a gratulovat k poslednímu startu za reprezentaci kapitánu Laurentu Meunierovi a brankáři Cristobalu Huetovi. K tomu se ve stoje přidali i diváci na stadionu.
     
    59:36
    Ve stejném čase Francouzi pomyslně vystřídali brankáře, když Cristobala Hueta nahradil Florian Hardy.
     
    Konec zápasu.
     
    Nyní budou vyhlášeni nejenom nejlepší hráči zápasu, ale i tři nejlepší hráči obou týmů na tomto šampionátu.
     
    Nejlepší hráči zápasu
    Matija Pintarič (SLO)
    Cristobal Huet (FRA)

    I přesto, že Pintarič třikrát inkasoval, podal výborný výkon a dokonce si připsal asistenci na jediný gól Slovinců. I Cristobal Huet podal velice dobrý výkon a navíc prožil derniéru v reprezentační kariéře.
     
    Tři nejlepší hráči na turnaji
    Slovinsko:
    Jan Muršak (C)
    Robert Sabolič
    Aleš Krajnc

    Francie:
    Cristobal Huet
    Laurent Meunier (C)
    Stephane da Costa
     
    Nyní zní AccorHotels arénou hymna na počet vítěze Francie. Slovinsko si bohužel ani tentokrát svou hymnu nevyslechne.
     
    Hokejisté si podávají ruce a děkují svým fanouškům. Následně odcházejí do kabin. Slovinci zamávali svým fanouškům, kteří je podporovali, a naznačili tak, že se střetnou i za rok, bez ohledu na to, zda to bude v elitní skupině MS či v divizi 1A.
     
    Zdejší organizátoři ještě gratulují brankáři Cristobalu Huetovi a kapitánu Laurentu Meunierovi, kteří zaznamenali poslední zápas v jejich reprezentační kariéře. Na kostce jsou promítána videa z jejich kariéry.
     
    Zápas Francie a Slovinska je už minulostí. Ačkoliv Slovinci vstoupili do utkání poměrně dobře a v první třetině byli lepší, od druhého dějství převzala iniciativu Francie a před domácími diváky zvítězila 4:1. Pro oba týmy se jednalo o poslední zápas v této sezóně a na tomto mistrovství světa v ledním hokeji.
     
    Huet i Meunier mají na ledě nyní i své děti a stále probíhá rozlučková ceremonie.
     
    AccorHotels aréna se už vylidňuje, od nás je to pro dnešek vše. Již zítra společně zakončíme základní část hokejového šampionátu, proto zůstaňte s námi. Pro tuto chvíli přeji z Paříže dobrou noc a těším se zítra na počtenou. (22:38:30)

    Vojtěch Drbohlav

    Branky a nahrávky: 29. Roussel (Auvitu, S. Da Costa), 32. Auvitu (Bellemare, Roussel), 45. Roussel (Auvitu), 59. Roussel – 45. Muršak (Mušič, Pintarič)


    Francie: Huet (60. Hardy) – Auvitu, Hecquefeuille (A), Manavian, Besch, Janil, Raux, Dame-Malka – S. Da Costa, Roussel, Bellemare (A) – Fleury, Treille, T. Da Costa – Meunier (C), Perret, Rech – Bouvet, Ritz, Lamperier.
    Slovinsko: Pintarič (Gračnar) – Vidmar, Kranjc, Repe, Kovačevič (A), Gregorc, Robar, Tavželj, Podlipnik – Urbas (A), Muršak (C), Verlič – Jeglič, Tičar, Sabolič – Rodman, Ograjenšek, Goličič – Mušič, Pem, Kuralt.

    Rozhodčí: Iverson (CAN), Lemelin (AUT) – Leermakers (NED), Oliver (USA)

    Diváci: 12 807
    bahis siteleri