Moldavsko – Gruzie 2:2 (kon.) | Irsko – Rakousko 1:1 (kon.) | Finsko – Ukrajina 1:2 (kon.)
Srbsko – Wales 1:1 (kon.) | S. Makedonie – Španělsko 1:2 (kon.) | Izrael – Albánie 0:3 (kon.)
Itálie – Lichtenštejnsko 5:0 (kon.) | Island – Chorvatsko 1:0 (kon.) | Kosovo – Turecko 1:4 (kon.)
konec
Srbsko
1:1 (0:1)
Wales
Neděle 11.06.2017, 20:45 • Rajko Mitić Stadium, Bělehrad • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, u dalších online přenosů se zase někdy budu těšit na počtenou. (22:50:00)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 11:5. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:14.
     
    Utkání je u konce, Wales to měl v Bělehradě poměrně slušně rozehrané, nakonec ale už popáté v rámci kvalifikační skupiny bere pouze bod, tentokráte za remízu 1:1. Nesledovali jsme příliš atraktivní podívanou, v prvním poločase měli více ze hry Srbové, zmohli se ale jen na Mitrovićovu hlavičku vedle branky. V pětatřicáté minutě měli hosté k dispozici penaltu, kterou po vzoru Antonína Panenky proměnil Aaron Ramsey. V druhé půli si domácí vytvářeli místy až drtivý nápor, gól se ale stále nedostavoval. Definitivně rozhodnout mohl Vokes, hlavičkoval ale nad branku. Ve třiasedmdesáté minutě se Srbové přeci jen dočkali, když se po přiklepnutí střídajícího Prijoviće trefil aktivní Aleksandar Mitrović. Balkánský celek si tak i přes remízu udržel dobrou šanci na postup na světový šampionát, Draci to s naháněním vedoucích pozic budou mít velice obtížné.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Colemanovi svěřenci si stačili vypracovat ještě jedno zakončení. Aaron Ramsey si seběhl na osu hřiště, po jeho ráně se ale balon otřel o u šestnáctky číhajícího Allena, od něhož zamířil vedle Stojkovićovy svatyně.
     
    90+2
    Vše nasvědčuje tomu, že toto utkání skončí remízou. Střídající Lawrence se nyní sice dokázal zbavit Vukoviće a dokonce i vypálit, rána mu ale absolutně nesedla, Stojković mohl zůstat v naprostém klidu.
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty. Dočkáme se ještě nějaké branky, nebo se oba soupeři dnes rozejdou smírně?
     
    90
    Rodící se protiakci Velšanů museli domácí zastavit za každou cenu. Nakonec se o to postaral, sudí mu však za jeho faulu ukázal žlutou kartu.
     
    90
    S touto šancí šlo naložit určitě lépe. Antonio Rukavina vyslal do pokutového území Walesu nadýchaný centr, na který si naskočil všudypřítomný Aleksandar Mitrović, ani tentokráte mu ale zakončení hlavou nevyšlo podle představ.
     
    89
    Rukavina se dopustil chyby v rozehrávce, přečíslení čtyř proti třem táhl Aaron Ramsey. Toho na hranici šestnáctky odzbrojil Ivanović, k odraženému balonu se ale dostal Davies, jeho rána ale Stojkoviće neohrozila.
     
    88
    Colemanovi svěřenci už většinu svých zbývajících sil vrhají do defenzivy. Zdá se, že remízový výsledek ze Srbska jim bude stačit, situace v tabulce ale Walesu do rukou příliš nehraje.
     
    87
    Aleksandar Kolarov se s ničím nepáral a zhruba pětatřicet minut od branky soupeře si nachystal balon na levačku. Jeho rána nebyla vůbec špatná, po teči jednoho ze spoluhráčů se však kulatý nesmysl poroučel mimo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    86
    Na trávníku zůstal na chvíli ležet Richards. Sudí doběhl celou situaci zkontrolovat, nakonec dal směrem k lavičkám signál, že zásah zdravotníků nutný nebude.
     
    85
    Střídání v týmu Wales: ze hřiště odchází Sam Vokes, přichází Tom Lawrence.
     
    84
    Sporný moment byl k vidění i na druhé straně, když byl Rukavinovu faulován Jazz Richards. Troufám si tvrdit, že hosté měli zahrávat volný přímý kop, sudí se ale zřejmě rozhodl, že v závěru utkání příliš přísný nebude.
     
    83
    Teď musel hostům spadnout pořádný kámen ze srdce. Joe Allen si totiž v souboji s Mitrovićem počínal opravdu neopatrně, tady klidně mohla být udělena žlutá karta, která by v Allenově případě byla už druhá. Sudí ale nenašel odvahu k vyloučení velšského středopolaře.
     
    82
    Aleksandar Mitrović je asi nejaktivnějším mužem druhého poločasu. Nyní si útočník anglického Newcastlu zpracoval dlouhý nákop od Rukaviny a akrobatickým zakončení zkusil prověřit Hennesseyho, jeho svatyni ale minul.
     
    81
    James Chester se zodpovědně vrátil a zastavil unikajícího Prijoviće. Navíc se mu podařilo roztáhnout hru na Richardse, na jehož centr si nabíhal Sam Vokes, balon pro něj letěl ale až příliš vysoko.
    80. Aaron Ramsey (WAL)

    Vojtěch Tůma

    Branky: 73. A. Mitrović (Prijović) – 35. Ramsey (pen.)

    Karty:   33. Stojković (SRB), 35. Milivojević (SRB), 90. N. Matić (SRB) – 56. Allen (WAL), 71. J. Richards (WAL)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 11:5. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:14.
    Srbsko: Stojković – Antonio Rukavina, Ivanović, Nastasić, Kolarov – Vuković, Milivojević (63. Gudelj), N. Matić – Tadić, A. Mitrović, Kostić (67. Prijović).
    Náhradníci: P. Rajković, Jovanović – Kosanović, Gudelj, Z. Tošić, Prijović, S. Mitrović, Gaćinović, Katai, Spajić, Pavlović, Obradović.

    Wales: Hennessey – Gunter, Chester, A. Williams (C), Davies, J. Richards – Allen, Ledley, Ramsey – D. Edwards (73. Huws), Vokes (85. Lawrence).
    Náhradníci: D. Ward, Fôn Williams – Jones, Huws, James, Lawrence, Evans, H. Wilson, Lockyer, Walsh, Bradshaw, Watkins.

    Rozhodčí: Manuel De Sousa – Ricardo Santos, Nuno Pereira (všichni Portugalsko)
    bahis siteleri