Kvalifikace VC Velké Británie Vítěz: L. Hamilton (Mercedes) (kon.)
konec
Kvalifikace Velké ceny Velké Británie

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

Sobota 15.07.2017, 14:00 • Okruh: Silverstone, Velká Británie • Formule 1
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 14 hodin sledovat on-line přenos ze samotného závodu. Mějte se hezky a příjemný zbytek soboty. (15:25:48)
     
    Máme za sebou kvalifikaci na Velkou cenu Velké Británie, kterou ovládl miláček domácího publika Lewis Hamilton časem 1:26.600, čímž druhému Kimimu Räikkönenovi nadělil půl sekundy! V první řadě tedy budou stát Hamilton s Räikkönenem, v té druhé pak Vettel s Verstappenem, protože Bottas dostane penalizaci pěti míst za předčasnou výměnu převodovky. O velké překvapení se postaral Stoffel Vandoorne, který dovezl svůj mclaren do třetí části kvalifikace a díky trestu pro Bottase bude startovat z osmého místa. Smůla potkala Daniela Ricciarda, jemuž selhalo auto, které nechal stát vedle trati, čímž se postaral o krátké vyvěšení červených vlajek a pozastavení kvalifikace.
     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Velké Británie: 1. Hamilton, 2. Räikkönen, 3. Vettel, 4. Bottas, 5. Verstappen, 6. Hülkenberg, 7. Pérez, 8. Ocon, 9. Vandoorne, 10. Grosjean, 11. Palmer, 12. Kvjat, 13. Alonso, 14. Sainz, 15. Massa, 16. Stroll, 17. Magnussen, 18. Wehrlein, 19. Ericsson, 20. Ricciardo.
     
    Konec kvalifikace.
     
    0:00
    Lewis Hamilton projel cílem v čase 1:26.600 a druhému Kimimu Räikkönenovi nadělil půl sekundy! Trojnásobný mistr světa ovládl kvalifikaci se vší noblesou a získává pole position!
     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola!
     
    0:20
    Valtteri Bottas probrzdil v nájezdu do zatáčky, čímž přišel o drahocenné vteřinky. To může hrát rozhodující roli v boji o pole position.
     
    1:12
    Sportovní komisaři budou vyšetřovat incident mezi Hamiltonem a Grosjeanem, ke kterému došlo v zatáčce číslo 16.
     
    2:17
    Všichni piloti opustili boxovou uličku a finiš třetí části kvalifikace je na spadnutí. Lewis Hamilton je na nejlepší cestě k zisku třetího pole position na Silverstonu za sebou.
     
    3:10
    Jako první vyjel z garáže Esteban Ocon a závěrečné kvalifikační boje tak vrcholí!
     
    4:41
    Průběžné pořadí vypadá takto: Hamilton, Vettel, Bottas, Räikkönen, Verstappen Hülkenberg, Pérez, Ocon, Grosjean a Vandoorne.
     
    5:14
    Všichni jezdci postupně zajeli do boxů a na trati tak panuje naprostý klid před závěrečnou bouří.
     
    6:02
    Lewis Hamilton vyhrál kvalifikaci na Silverstonu v předchozích dvou letech a dnes tedy útočí na kvalifikační hattrick.
     
    7:35
    Sebastian Vettel porazil Valtteriho Bottase o desetinu sekundy a odsunul jej na třetí místo. Týmový kolega Sebastiana Vettela Kimi Räikkönen je čtvrtý.
     
    8:46
    Valtteri Bottas zajel hodně dobré kolo, ale z prvního místa jej záhy sesadil Lewis Hamilton, který byl rychlejší o 349 tisícin a zaznamenal čas 1:27.231.
     
    9:45
    Romain Grosjean a Max Verstappen zamávali svým mechanikům a vyrazili bojovat o co nejlepší umístění na startu zítřejšího závodu. Všichni závodníci jsou momentálně na trati.
     
    10:54
    Světoví šampioni v barvách Ferrari ale nelenili moc dlouho a i oni už opustili pit lane. U mechaniků stále zůstávají Max Verstappen a Romain Grosjean.
     
    11:50
    Oba piloti stáje Mercedes na nic nečekali a mezi prvními vyjeli na trať. Zato Sebastian Vettel a Kimi Räikkönen zatím zůstávají v garážích.
     
    12:00
    Třetí část kvalifikace právě začala.

    Michal Šandor

    bahis siteleri