Německo – Švýcarsko 5:6 (1:2 po s.n.) | Slovensko – Česko 1:2 (po pr.)
po s.n. (1:2)
Německo
5:6 (1:2, 1:0, 3:3 - 0:0)
Švýcarsko
sk Sobota 29.07.2017, 14:30 • Zimný štadión Žilina • U20 Summer Hockey Challenge
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.
     
    Kvázi derby prinesie druhý deň Summer challenge cupu, ktorého sa zúčastňujú štyri výbery do 20 rokov. Tie sa počas týchto dní stretávajú na turnaji v Žiline.

    Nemecko

    Na úvod narazili nepríjemní hokejisti na Slovensko a prehrali o dva góly. Pod prehru Nemecka 5:7 sa podpísal hlavne trojgólový Studenič. Za Nemcov skóroval dvakrát Timo Walther. Soramies a Bokk majú taktiež dva kanadské body, ale za asistencie. Nemecko síce po prvej tretine viedlo 2:1, keď otočilo stav, ale od deviatej minúty druhého dejstva bol už stav iba nerozhodný, ale priaznivejší pre náš výber. Zaujímavé je, že v stretnutí boli len dvaja vylúčení hráči, obaja na strane porazeného (Walther, Zitterbarh).

    Švajčiarsko

    V papierovo vyrovnanom stretnutí na úvod Švajčiari porazili Česko, ktoré síce dokázalo vyrovnať za stavov 1:0, 2:1 aj 3:2, ale štvrtý gól všetko zlomil a piaty so šiestom výhru tímu spod Álp podčiarkol. O víťazný zásah sa postaral v 47. minúte Ken Jager, ktorý je jedným z pätice dvojbodových hráčov tohto tímu. Okrem neho to sú aj Justin Sigrits, Nicolas Muller, Elia Riva a Philipp Kurashev. Brankár Andrin Seifert si udržal úspešnosť zákrokov až na úrovni 91,6 percent. Kouč Christian Wohlwend môže byť spokojný, ale rovnako slušný výsledok očakáva aj proti Nemecku.
     
    Úvodné zostavy:

    Nemecko: Beck (Dalgic) – Reiter, Appendino, Gawanke (A), Adam (C), Geitner, Buschmann, Grosse, Zitterbart – Kiefersauer (A), Eder, Sterheimer – Hessier, Jahnke, Busch – Walther, Soamies, Bokk – Gläser, Strodel, Ratmann

    Švajčiarsko: Meier (P. Wüthrich) – Stadler (A), Riva, Lecoultre, D. Wüthrich, Geisser, Gerber, Brantschen, Matewa – Šimič, Kurašev, Miranda (A) – Maillard, Sigrist, Müller – Eggenberger (C), Jäger, Volejníček – Berni, Leuenberger, Heim

    Rozhodca: Štefik, Konc – Orolín, Synek – Kontšek.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:21
    Buly síce vyhrali Švajčiari, ale k prvej strele sa takmer dostali hráči Nemecka. Hokejka Buscha však pri pokuse bola zablokovaná.
     
    00:59
    Kiefersauer sa veľmi pekne dostal po krídle z vlastného pásma až pred brankára Meiera, ktorého ohrozil a dokonca aj dorážal. Nakoniec pomohli i obrancovia.
     
    01:46
    Švajčiarsko sa na chvíľu usadilo v pásme súpera, všetko ukončila strela mimo bránu a puk sa od mantinelu dostal do stredného pásma.
     
    01:56
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (Volejníček – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    02:45
    Nemci sa až po niekoľkých sekundách usadili v pásme, no teraz nepožičiavajú súperovi puk a nebezpečne strieľajú. Zatiaľ mimo brány.
     
    03:19
    Nemecko dalo gól!
    Nemci to spravili veľmi pekne. Po kombinácii ostal úplne nestrážený LEO GAWANKE na hranici kruhu obranca , ktorý trafil nechytateľne k žrdi.
    Asistencie: Timo Walther, Samuel Sormaies
     
    04:19
    Lecoultre neprepáli hráčov pred sebou, ktorí zrazili puk ešte kým doletel k brankárovi Beckovi. Následne z otočky backhandom zakončoval Simic, ani ten neuspel.
     
    04:51
    Nemecko zachytilo puk v strednej tretine, no len nahodilo a hráči odišli striedať.
     
    05:08
    Krídelná akcia Nemecka skončila zákrokom Meiera, ten si veľmi dobre postrážil bližšiu tyč a nepustil puk za seba.
     
    06:15
    Bokk si puk potiahol krásne cez štyroch hráčov z obraného pásma až do útočného, kde backhandom mieril do rohu brány, ktorú nakoniec tesne minul.
     
    06:47
    Prvý vážnejší zákrok si pripísal gólman Nemecka Beck. Čelil strely zblízka, puk na dvakrát ukryl v chráničoch.
     
    07:11
    Švajčiarsko dalo gól!

    Z ničoho nič je vyrovnané. ELIA RIVA dostal nečakanú prihrávku spoza brány pred ňu. Nad ničím nerozmýšľal, vypálil a prestrelil Becka.
    Asistencie: Axel Simic, Marco Miranda
     
    07:23
    Nebezpečné nahodenie od modrej takmer skončilo v rohy brány. Meier mávol lapačkou do prázdna, obranca Adam tesne minul bránu.
     
    07:46
    Švajčiarsko dalo gól!

    Skvelá otočka, Švajčiarsko už vedie. Rýchlu akciu potiahol NICOLAS MULLER, ktorý bol aj na jej konci a krásnou strelou švihom vymietol roh brány.
    Asistencia: Guillame Mailard
     
    08:48
    Hra sa razom otočila v prospech Švajčiarska, ktoré je naďalej aktíve a snaží sa pridať aj tretí gól do siete brankára Becka.
     
    09:41
    Protiútok Nemecka troch proti dvom gólom neskončil, aj keď to vyzeralo veľmi dobre. Na konci krásnej akcii bol Busch, trafil betón Meiera.
     
    10:49
    Nemecko sa snaží dostať späť do hry, čo však Švajčiarsko nechce pripustiť ani náhodou, pretože stále aktívne napáda a darí sa mu získavať puky.
     
    11:28
    Eggenberger sa snažil otočiť okolo brány a dostať puk do siete, v čom mu zamedzili nie len obrancovia, ale aj samotný brankár Nemecka Beck.
     
    12:11
    Nemci perfektne vybojovali puk v útočnom pásme, Strodel z dorážky po zrazenej strele spred bránkoviska nechal vyniknúť brankára Meiera a to isté sa mu podarilo aj z dorážky jeho dorážky.
     
    13:09
    Prudké zakončenie Gawankeho po dobrej práci Buscha brankár Meier síce vyrazil iba pred seba, ale jeho spoluhráči dokázali dostať puk do bezpečia.
     
    14:34
    Eggenberger naštartoval svoje motory, dostal sa cez posledného obrancu, no ten mu v poslednej chvíli do zakončenia vložil hokejku.
     
    15:37
    Pokus o dlhú prihrávku zo stredného pásma Nemecku nevyšiel, puk zachytili obrancovia súpera a je to Švajčiarsko, kto ide dopredu.
     
    16:07
    Po dlhšom čase prerušenie hry. Zakázané uvoľnenie Švajčiarska.
     
    16:40
    Po prudkej strele od modrej, ktorú Meier vyrazil prešli vpred Švajčiari. Pokus z uhlu Beck kryje.
     
    17:06
    Riva sa veľmi pekne natlačil pred bránu súpera, chcel spraviť na Becka blafák, to sa mu nepodarilo. Puk mu obrancovia Nemecka odstrelili od hokejky.
     
    18:16
    Eder predviedol nádherný teč, pretože sa ocitol úplne sám pred bránkoviskom. Puk sa po nahodení od jeho hokejky odrazil do ľadu a následne preskočil bránu.
     
    19:01
    Začala sa posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:17
    Zakázané uvoľnenie Švajčiarska.
     
    19:17
    Vylúčenie v tíme Švajčiarsko (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    19:56
    Nemecko neukázalo v presilovke zatiaľ nič a už ani neukáže. Puk bol pritlačený o mantinel, takže sa momentálne prerušuje.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Nemecko vstúpilo do zápasu lepšie a strelilo aj prvý gól, po ktorom pokračovalo v aktivite, lenže Švajčiar Riva vyrovnal prakticky z ničoho nič. Chvíľu na to otočil skóre na 1:2 Müller.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:29
    Nemecko sa usadilo v pásme, ale čas presilovky sa kráti. Budú musieť ešte veľmi rýchlo niečo vymyslieť.
     
    20:57
    Nemci teraz predviedli dve pekné akcie, stroskotali však na koncovke, ktorá raz nebola presná a raz neprišla kvôli dobrému obrannému zákroku.
     
    21:17
    Hostia v plnom počte.
     
    22:25
    Adam sa vynikajúco vrátil so Simicom a nedovolil mu zakončiť, pretože útočník Švajčiarska sa už rútil do veľkej šance, v ktorej by bol brankár Beck možno až bezmocný.
     
    23:02
    Jager spred bránkoviska vo veľmi dobrej pozícii nevystrelil, pretože mu puk ušiel z hokejky. Následné prudké zakončenie od modrej v podaní Wüthricha išlo tesne vedľa.
     
    23:48
    Nemci síce o puk vo svojom pásme prišli, no súper sa nedostal do zakončenia, ktoré by niečo znamenalo. Prechod dopredu v podaní tímu, ktorý prehráva skončil zákrokom Meiera.
     
    24:36
    Dobrá strela Mirandu spoza obrancu bola dokonca tečovaná. Beck by bol bez šance, avšak puk bránu minul o niekoľko čísel.
     
    25:43
    Vysoký oblúčik do útočného pásma takmer našiel Maillarda, ktorý by sa mohol rútiť na brankára Becka, avšak puk si spracovať nedokázal, a tak išiel striedať.
     
    26:24
    Rýchly prechod Nemecka do útočného pásma skončil nahodením, s ktorým brankár Meier problém nemal. Dorážky tak prísť nemohli.
     
    27:17
    Veľmi pekná strela z mierneho uhlu od Strodela mala gólové parametre, brankár Meier ju vrchom betónu dokázal vytečovať vedľa svojej brány.
     
    27:42
    Vylúčenie v tíme Nemecko (Reiter – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    28:16
    Švajčiarsko si dobre prihrávalo v útočnom pásme, lenže chýbala tomu strela. Nakoniec puk na modrej ušiel Geisserovi.
     
    29:07
    Nemecko ani za nič nevedelo dostať puk von z pásma, a tak z prvej nebezpečne pálil Maillard, následne ten istý hráč nechal z mierneho uhlu vyniknúť Becka a všetko ukončil strelou do brvna Jager.
     
    29:42
    Domáci v plnom počte.
     
    30:27
    Geisser vyslal od modrej dve poriadne rany. Prvú Beck vyrazil, no dorážka neprešla, ale druhá už na dvakrát ukryl v chráničoch.
     
    31:28
    Glaser síce veľmi pekne unikol po krídle až do útočného pásma, avšak v poslednej chvíli mu hokejku čistým spôsobom zablokoval Geisser a k strele ho nepustil.
     
    32:30
    Slabé zakončenie z otočky prekvapivo narobilo Meierovi problémy, puk len vyrazil. Dopredu prešli jeho spoluhráči, aby sa zákrokom ukázal aj Beck.
     
    32:53
    Kostrbatý prechod Nemecka von z ich pásma nevyšiel, kapitán Adam sa preto ocitol v roli záchrancu, nakoľko zrazil dobre mierený pokus od Berniho.
     
    33:09
    Kiefersauer sa veľmi pekne natlačil z krídla pred bránu, nabral rýchlosť a backhandom mieril na vzdialenejšiu žrď. Bránu minul.
     
    33:59
    Parádna práca Sterheimera v útočnej tretine! Získal zdanlivo stratený puk, otočil sa a vystrelil do tyčky. Veľká možnosť.
     
    34:38
    O pekné tiahle zakončenie sa postaral obranca Gerber. Jeho pokus mal jediný chybu a to tú, že išiel do stredu brány.
     
    35:39
    Strodel ostal úplne sám pred bránkoviskom, dostal prihrávku spoza brány, lenže v obrovskej možnosti trafil do Meiera!
     
    37:28
    Hra sa v týchto chvíľach odvíja bez prerušenia z jednej strany na druhú, ale žiadne šance nevidíme. Už dlho sa hrá bez prerušenia.
     
    38:46
    Dvaja Švajčiari sa ocitli proti jedinému obrancovi Nemecka. Brankár Beck proti strele síce zasiahol, ale puk mu vypadol. Dorážka však presná nebola.
     
    39:01
    Posledná minúta druhej tretiny.
     
    39:34
    Nemecko dalo gól!
    Už sa zdalo, že v tejto tretine gól neuvidíme, lenže NICOLAS STRODEL dokázal vyrovnať, keď v ťažko prehľadnej situácii pred bránou Meiera precedil puk pomedzi gólmana a tyčku.
    Asistencie: Marvin Ratmann, Maximillian Adam
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredné dejstvo tohto zápasu prinieslo gól až v záverečných sekundách, kedy sa dokázal presadiť aktívny Strodel a po niekoľkých zahodených šanciach sa dočkal. Pred treťou periódou je všetko otvorené.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:52
    Švajčiarsko dalo gól!

    Nemecko dalo gól do šatne, Švajčiarsko zo šatne. Brankár Beck vyrazil prvú strelu, ale odkryl tým časť svojej brány a puk vyrazil priamo na hokejku NANDO EGGENBERGER, ktorý sa nepomýlil.
    Asistencie: Marco Miranda
     
    41:59
    Nemecko sa okamžite snaží o odpoveď, tá minimálne po tejto krídelnej akcii nepríde, pretože dobre hrajúci Geisser zastavil Hessiera.
     
    42:30
    Švajčiarsko dalo gól!

    Skvelý štart helvétskeho kríža do posledného dejstva. Už je to o dva góly, pretože sa presadiť dokázal LUCAS MATEWA.
    Asistencie: Axel Simic, Dominik Volejnicek
     
    43:37
    Eggenberger sa tlačil do ďalšieho zakončenia, ale to mu znemožnili pozorní nemeckí obrancovia, ktorí na poslednú chvíľu puk vypichli.
     
    44:48
    Strela od modrej nebola presná, k odrazenému puku sa ale dostal Leuenberger, ktorý mieril na bližšiu žrď, avšak bránu minul.
     
    45:31
    Zrazená strela Wutricha išla do protipohybu brankára Becka, ktorý dúfal, že puk pôjde mimo bránu, pretože nechal veľký odkrytý priestor. Tak sa aj stalo, gól z toho nebol.
     
    46:49
    Meier rozohral spoza brány iba na hokejku Kiefersauera, ktorý okamžite ohrozil bránu. Gólman Švajčiarska sa ale stihol dostať včas na miesto a navyše mu pomohol jeho obranca.
     
    47:53
    Prudké zakončenie Kiefersauera bolo zrazené, následne sa tento istý hráč pokúšal tečovať nahodenie od modrej, avšak gólman Meier bol pozorný.
     
    47:53
    Oddychový čas Švajčiarska.
     
    49:27
    Strodel si veľmi pekne nakorčuľoval z krídla s pukom na hokejke do streleckej pozície, lenže jeho strela na bližšiu žrď sa stala korisťou brankár Meiera.
     
    50:35
    Strodel je naozaj veľmi aktívny. Teraz pripravil pozíciu pre Kiefersauera, ktorý spomedzi kruhov vystrelil iba tesne vedľa.
     
    51:29
    Veľká skrumáž v bránkovisku Nemecka skončila gólom, hráči Švajčiarska sa tešia, ale rozhodca rozpažil. Gól nakoniec uznaný nie je pre postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    52:31
    Nemecko dalo gól!
    LEON GAWANKE dostal puk na modrú, ale otvorila sa pred ním diaľnica až do brány, ktorú využil a krásnym blafákom prekonal Meiera. Obrovská chyba Švajčiarska.
    Asistencie: Charlie Jahnke
     
    52:41
    Švajčiarsko dalo gól!

    Odpoveď je tu okamžite, znova sa teší helvétsky kríž, ktorý vyhráva zas o dva góly. Len desať sekúnd delilo posledné dva presné zásahy. Presadil sa DOMINIK VOLEJNICEK.
    Asistencia: Colin Gerber
     
    53:46
    Rýchly prechod dokonca v trojici Švajčiarsko až do zakončenia nedoviedlo, pretože kvôli nedorozumeniu strela neprišla.
     
    54:04
    Nemecko dalo gól!
    Rýchlosť bola dôležitá aj pri tomto góle, z ktorého sa najviac teší TOBIAS EDER. Ten bol na konci ukážkového protiútoku. S gólmi sa roztrhlo vrece.
    Asistencie: Christoph Kiefersauer
     
    54:58
    Nemecko dalo gól!
    Naozaj, v týchto chvíľach je to útočná paráda. DOMINIK BOKK získal puk, teda ten sa k nemu skôr odrazil, prešiel až k bránkovisku a krásne zavesil do vinkla. Všetkému však prechádzala vysoká hokejka Walthera v tvári obrancu súpera, ktorá sa nepískala.
    Asistencie: Timo Walther, Marinus Reiter
     
    56:46
    Sterheimer sa ocitol sám pred brankárom po tom, ako celá jeho formácia odviedla skvelú robotu a získala puk. Zakončenie zo skvelej pozície tesne minulo bránu.
     
    57:49
    Nemci sú po dvoch góloch, ktorými vyrovnali stretnutie, na koni a Švajčiarsko to veľmi dobre pociťuje. Ako sa blíži záver, tak helvétsky kríž bude asi rád, ak udrží aspoň remízu.
     
    58:00
    Hra sa musel prerušiť, pretože po jednom zo súbojov ostal na ľade ležať Timo Walther, ktorý utrpel nepríjemný náraz. Verme, že bude v poriadku.
     
    58:01
    Začali sa posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:23
    Nicolas Muller sa ocitol v obrovskej šanci po tom, ako Nemci zle rozohrali. Sám pred Beckom pálil z prvej len do tohto gólmana.
     
    58:59
    Chyba aj v zadných radoch Švajčiarska. Kiefersauer však na puk dočiahol v poslednej chvíli a poslal ho tesne vedľa cieľu.
     
    59:34
    Možno posledné prerušenie, možno nie, ale tento zápas smeruje do predĺženia, ktoré by bolo určite správnym rozuzlením vyrovnaného stretnutia.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Švajčiarsko malo veľmi dobrý vstup do tretej tretiny, keď okamžite strelilo dva góly a išlo do vedenia, lenže Nemci dokázali v závere vyrovnať, a tak tu máme predĺženie.
     
    Užijeme si hru troch proti trom, čo je pri tomto útočnom tempe určite lákadlo.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:26
    Miranda získal puk vo svojej tretine, nenabral však dostatočnú rýchlosť, takže obranca Nemecka Adam ho dokázal pri zakončení vyrušiť. Beck chytá.
     
    61:17
    Sigrist išiel najskôr sám, potom so spoluhráčom, vždy na bránu súpera v prečíslení. Ani raz pre pozorných zadákov strela neprišla.
     
    61:54
    Zrazená strela Kiefersauera padala do brány, v poslednej chvíli puk lapačkou tečoval Meier a vyrazil mimo tri žrde.
     
    63:33
    Predĺženie sa aj napriek nejakým šanciam hrá prakticky opatrne. Nik nechce spraviť chybu a prísť o víťazstvo.
     
    64:01
    Posledná minúta predĺženia.
     
    64:19
    Bokk sa krásne cez obrancu natlačil až pred bránkovisko, Meier bol pripravený a vyrazil hokejkou do bezpečia.
     
    64:42
    Zakázané uvoľnenie Švajčiarska.
     
    65:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    Nerozhodlo ani predĺženie, uvidíme teda nájazdy. Po tri na každej strane.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    1. série
    1:0
    Busch premieňa.
     
    1. série
    1:0
    Miranda nepremieňa.
     
    2. série
    1:0
    Bokk nepremieňa.
     
    2. série
    1:1
    Maillard premieňa.
     
    3. série
    1:1
    Gawanke nepremieňa.
     
    3. série
    1:2
    Jáger premieňa.
     
    Koniec zápasu.
     
    Najlepší hráči zápasu

    Nemecko:
    Leon Gawanke
    Švajčiarsko: Elia Riva
     
    Švajčiarsko po výhre na Českom zdolalo aj Nemecko, no až po nájazdoch. Aj tak však berie dva body. My sme videli veľmi pekný zápas, ktorý musel baviť. Ja sa s vami lúčim a o chvíľu sa teším na derby medzi Slovenskom a Českom. (16:49:14)

    Matej Kubove

    Branky a nahrávky: 4. Gawanke (Walther, Sormaies), 40. Strodel (Ratmann, Adam), 53. Gawanke (Jahnke), 55. Eder (Kiefersauer), 55. Bokk (Walther, Reiter) – 8. Riva (Simic, Miranda), 8. Müller (Maillard), 41. Eggenberger (Miranda), 43. Matewa (Simic, Volejnicek), 53. Volejnicek (Gerber)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Busch (GER)
    1:0   Miranda (SUI)
    2. série:
    1:0   Bokk (GER)
    1:1   Maillard (SUI)
    3. série:
    1:1   Gawanke (GER)
    1:2   Jáger (SUI)


    Německo: Beck (Dalgic) – Reiter, Appendino, Gawanke (A), Adam (C), Geitner, Buschmann, Grosse, Zitterbart – Kiefersauer (A), Eder, Sterheimer – Hessier, Jahnke, Busch – Walther, Soamies, Bokk – Gläser, Strodel, Ratmann
    Švýcarsko: Meier (P. Wüthrich) – Stadler (A), Riva, Lecoultre, D. Wüthrich, Geisser, Gerber, Brantschen, Matewa – Šimič, Kurašev, Miranda (A) – Maillard, Sigrist, Müller – Eggenberger (C), Jäger, Volejníček – Berni, Leuenberger, Heim

    Rozhodčí: Štefik, Konc – Orolín, Synek – Kontšek
    bahis siteleri