Perm – Rostov 0:1 (kon.) | Lok. Moskva – Machačkala 1:0 (kon.) | Tosno – Zenit 0:1 (kon.)
konec
FK Lokomotiv Moskva
1:0 (0:0)
Anži Machačkala
Neděle 30.07.2017, 16:30 • Stadion Lokomotiv, Moskva • Ruská Premier Liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Absence
    Stejně jako v posledním zápase by domácím fotbalistům měl chybět Chorvat Čorluka. Účastníka evropského šampionátu 2016 ve Francii trápí Achillova šlacha. Do utkání proti Anži by neměl zasáhnout ani zraněný Rus A. Natcho.

    Co se týče hostující soupisky, tak (možná) by neměl být k dispozici ruský obránce Gasanov. To je jediná případná ztráta pro Machačkalu.
     
    Poslední zápas
    Lokomotiv překvapil na hřišti svého CSKA, když aspiranta na titul porazil na jeho hřišti poměrem 3:1. Nejprve otevřel skóre Farfán, ale posléze se ze střední vzdálenosti prosadil po chybě brankáře soupeře Vitinho.

    Ve druhé půli sázel Lokomotiv především na brejky. Výsledkem byla trefa Ariho a poté přesný zásah Tarasova

    Také Anži se již utkalo s CSKA a prvním zápase letošního ročníku ruské ligy doma prohrálo 1:3. Napodruhé už ovšem bývalé mužstvo Pavla Vrby zapsalo výhru a tím pádem tři body. Odnesl to Amkar Perm, když se v 23. minutě ujala střela Bryzgalova. Ta rozhodla o výsledku 1:0 pro Machačkalu.
     
    Vzájemné zápasy
    Anži – Lokomotiv 0:0
    Lokomotiv - Anži 4:0
    Lokomotiv – Anži 0:2
    Anži - Lokomotiv 1:3
    Lokomotiv – Anži 0:0
     
    Úvodní sestavy:

    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Barinov, S. Kvěrkvelija, Pejčinović – Farfán, Igor Denisov (C), Tarasov, Manuel Fernandes, Lysov – Alexej Mirančuk – Ignatěv.

    Náhradníci: Medveděv, Kočenkov – Kasajev, Korjan, Michalik, Kolomejcev, Rotenberg, Margasov, Galadžan, Anton Mirančuk, N'Dinga, Rybus.

    Anži Machačkala: Solosin – Gulijev, Phibel, Bryzgalov, Polujachtov – Chubulov, Afonin – Dančenko, Mamtov, P. Jakovlev (C) – Markelov.

    Náhradníci: Budakov, Šlejev – Tetrašvili, Musalov, Kacajev, Bazeljuk, Lipartija, Dolgov, Bagajev, Chadarcev, Lescano.

    Rozhodčí: Galimov – Nazarov, Sčirajajev.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Roman Galimov poprvé foukl do píšťalky, domácí celek v bílém, ten hostující poté ve žlutém.
     
    1
    Machačkala dobře vytáhla svůj presink a i proto se domácí celek neprosadil po pravé straně.
     
    1
    Mamtov zapsal vůbec první faul, a sice při napadání rozehrávky Lokomotivu.
     
    2
    Polujachtov a ještě jeden soupeř skončili na zemi, hlavně bek Machačkaly byl otřesený. Sudí Galimov signalizuje, že rozehrát bude Solosin.
     
    2
    Solosin si opět zahrál nohama, jeden protihráč jej presoval. Následně jsme viděli faul Bryzgalova zezadu na polovině hřiště.
     
    3
    A další faul zezadu hostujícího hráče na polovině hřiště, když nesmyslně do hlavičkového souboje šel Markelov.
     
    3
    Gulijev se prezentoval dobrou obranu, ale bývalé mužstvo Pavla Vrby se zatím nedostalo do kombinace a musí se bránit.
     
    4
    Polujachtov vhazoval z levé strany, ale hostující útok se setkal s nepřesností v první fázi útoku, a tak může kombinovat Lokomotiv.
     
    4
    Farfán ukázal dobré krytí míče, následoval centr z pravé strany. Solosin zatím nezasahoval.
     
    5
    Manuel Fernandes zakončil útok Lokomotivu střelou z levé strany vedle pravé tyče.
     
    6
    Gulijev neměl klid v první fázi útoku, následně se po levé straně probíjel Mamtov. Machačkala ovšem vybojovala pouze autové vhazování.
     
    6
    Bránící hráč domácích zablokoval centr z levé strany,hostující mužstvo má k dispozici další autové vhazování.
     
    7
    Lysov přerušil na pár sekund útok Machačkaly, ale Lokomotiv se i tak musí bránit.
     
    7
    Tarasov byl na začátku akce Lokomotivu, těžiště hry se přesunulo na levou stranu, tam ovšem pomezní sudí viděl jednoho z fotbalistů domácích v ofsajdu.
     
    8
    Markelov se dotkl balonu na pravé straně, avšak veškerá snaha Machačkaly skončila na polovině hřiště. U míče je Lokomotiv.
     
    9
    Ignatěv vhazoval z pravé strany, následně si domácí fotbalisté zopakují tuto činnost.
     
    9
    Domácí fotbalisté kombinují na polovině hostujícího celku, ale zatím se nedostali k zakončení na branku Solosina. Co nyní po centru z levé strany na zadní tyč?
     
    10
    Domácí fotbalisté vybojovali zřejmě první rohový kop zápasu, který bude rozehraný z pravé strany.
     
    10
    Machačkala bez vvětších problémů odvrátila centr na přední tyč, poté se musel do obrany zapojit Ignatěv. U míče je opět domácí celek.
     
    11
    Jeden z hráčů hostujícího celku si zpracoval míč prsama, před zraky pomezního rozhodčího se na pravé straně objevil v ofsajdu Mamtov.
     
    11
    Domácí hráči kombinovali na polovině soupeře, Farfán si kryl míč, ale neobtočil se kolem bránícího fobalisty, a tak jde do kontru po pravé straně Chubulov.
     
    12
    První fáze vypadala zajímavě, nakonec to na sebe vzal střelou z levé strany vedle pravé tyče hostující Polujachtov. Guilherme bude vykopávat.
     
    13
    Domácí vytáhli presink prti hostující rozehrávce, obětí faulu Ignatěva se stal Polujachtov na pozici levého beka. Takže vše se bude odvíjet od rozehrávky Solosina.
     
    13
    Solosinův nákop do ohně dokázala domácí obrana odvrátit. Následně se míč vrací na kopačky brankáře hostujícího celku.
     
    14
    Chubulov měl hodně místa na rozvinutí akce hostů po pravé straně a zvolil dobře přihrávku po sebe, kde ovšem jeho spoluhráč neměl vůbec dobrý první dotek s míčem.
     
    14
    I s Barinovem kombinovali domácí fotbalisté na vlastní polovině, nakonec sudí Galimov fviděl faul na Markelova na polovině hrací plochy. Tohle bylo na žlutou kartu.
     
    15
    Guilherme si pohlídal útok hostů po pravé straně, kdy se Machačkala nedostala ani centru.
     
    16
    Polujachtov šel hodně ochotně k zemi, první fáze útoku Machačkaly byla velice rychlá, ale finální fáze nebyla vůbec dobrá.
     
    16
    Lokomotiv přenesl hru na pravou stranu kde byl faulovaný jeden z hráčů domácího celku, z čehož rezultuje zajímavá standardní situace. Polujachtov fauloval Ignatěva.
     
    17
    Hosté se v pohodě ubránili přímému kopu z pravé strany. Domácí poté vytáhli presink, Kvěrkelija odehrál míč rybičkou do zámezí.
     
    18
    Pejčinovič si pomohl přihrávkou brankáři, ve dvou lidech poté hosté presovali a Guilherme si pět zahrál nhama. Každopádně, nic podstatného se při útoku Lokomotivu po pravé straně nestalo.
     
    19
    Krásně přenesl Lokomotiv hru na pravou stranu, ale tam si hráči moskevského celku vůbec nerozuměli. Každopádně, první fáze byla vynikající.
     
    19
    Ignatěv vhazoval z pravé strany. Domácí fotbalisté nebyli pod tlakem, ale přihráli k brankáři. Guilherme odmítl rozehrávku nakrátko, ale míč doputoval až k Solosinovi.
     
    20
    Markelov byl aktivní při rozehrávce hostujícího celku, následně jsme byli svědky autového vhazování z pravé strany. Na myšlenku jednoho z hráčů Anži ovšem nikdo ve žlutém neslyšel.
     
    21
    Lysov presoval, ale rozehrávající pravý bek Gulijev o něj šikovně otřel míč. Takže hosté měli aut z pravé strany. Následně disponoval kontr Anži dobrou přechodovou fázi, ale to bylo tak vše pozitivní, co protiútok Machačkaly nabídl.
     
    22
    Roman Galimov viděl faul Barinova zezadu ve skluzu na polovině hřiště, a tak nezbylo ruskému arbitrovi než odpískat nedovolený zákrok obránci Lokomotivu.
     
    22
    Hosté přenesli hru na pravou stranu na Dančeka, ale poté se ve svých kličkách na hrotu útoku utopill Chubulov.
     
    23
    Hostům vůbec nevyšla akce po pravé straně. Teď to nemělo myšlenku z pohledu Anži, a tak je tady kontr Lokomotivu.
     
    23
    Nejprve přišel zajímavý centr z pravé strany, na který nedosáhl Farfán ve vápně soupeře, poté byl útok Lokomotivu zakončený centrem z levé strany do boční sítě.
     
    24
    Solosin rozehrál nakrátko na pravou stranu. Jeho spoluhráči neměli klid na rozehrávku a pozitivní rozvoj akce Anži. Lokomotiv ukázal dobrý presink.
     
    25
    Hosté se chtěli prosadit po levé straně, ale domácí dobře zhustili prostor. Na souboj jeden na jednoho si netroufl na pravé straně Dančenko, poté se ovšem k míči při kontru soupeře nedostal Farfán.
     
    25
    Machačkala je hodně trpělivá při kombinaci na polovině hřiště, zatím nic zásadního nepřinesla ani přihrávka Dančenka na pravou stranu na Chubulova. Pouze aut pro Anži.
     
    26
    Větší šanci jsme zatím v souboji Lokomotivu Moskva s Anži Machačkala neviděli. Guilherem se Solosinem nemuseli předvést žádný světový zákrok.
     
    27
    Lysov byl na levé straně vynikající jeden na jednoho. Na hrotu útku kooperoval Farfán, který dostal přihrávku od Tarasova. Farfán byl zády k bráně a tak zakončoval patou vedle levé tyče.
    27.
     
    28
    Anži předvedlo jednoduchý přesun hry na levou stranu, ale ten nakonec nevedl vůbec nikam. U míče je momentálně na pozici pravého beka Dančenko.
     
    28
    Sudí Galimov nechal dobře výhodu domácím fotbalistům. Ti se ovšem nedostali k centru z levés strany po rychlé první fázi své akce.
     
    29
    V první moment měl hostující celek k dispozici kontr tři na tři. Vše ovšem vyřešil velice špatným centrem z pravé strany Chubulov. Tohle byla snadná práce pro brankáře soupeře.
     
    29
    Domácí fotbalisté se zatím neprosadilo po levé straně. Na pozici záložníka se stáhl i Farfán, ve finále přišel útočný faul Ignatěva na Polujachtova.
     
    30
    Po sérii osobních soubojů na polovině hřiště fauloval Farfán Bryzgalova. Hostující celek bude mít rozehrávku volného přímého kopu z vlastní poloviny.
     
    31
    Tu si vzal na starost Solosin. Jakovlev byl atakovaný zezadu, ale sudí Galimov nechal hru plynout. Ve finální fázi se na dvaceti metrech obtočil kolem soupeře Chubulov a zakončil pravou nohou těsně vedle pravé tyče.
     
    32
    Zase krásné přenesení domácích fotbalistů na pravou stranu, ale Anži už se stalo vrátit do obrany, momentálně je balon u nohou obránce Pejčinoviče.
     
    33
    Farfán to měl hodně složité na hrotu útoku na hranici vápna, domácí fotbalista neměl prostor na střelu. I tak zůstává domácí celek nadále u míče.
     
    33
    Zase aktivní Farfán v útočné fázi, i nadále tlačí Lokomotiv Anži, ale zatím se domácí celek nedostal k zakončení.
     
    33
    Nakonec sudí Galimov píská faul Mamtova na Al. Mirančuka a Lokomotiv má k dispozici velice zajímavou standardní situaci z pětadvaceti metrů z pravé strany.
     
    34
    Tři hráči domácího celku byli u míče. Fernandes trefil ovšem pouze zeď hostujícího mužstva. Následný centr z pravé strany byl snadnou kořistí pro Solosina.
     
    35
    Dobrý přechod domácích fotbalistů vyústil pouze v presink Farfán a následnou kombinaci Lokomotivu.
     
    36
    Nejprve nebyl Al. Mirančuk faulovaný Polujachtovem na hranici vápna, posléze to při presinku přehnal s důrazem Fernandes.
     
    36
    Po dlouhé době se chvíli hrálo na polovině domácího celku, ale na zadní tyči nedosáhl na balon Mamotv. Momentálně budeme sledovat autové vhazování domácích z levé strany.
     
    37
    Zřejmě Farfán presoval rozehrávku soupeře. Ten přenesl hru na pravou stranu na Dančenka. Anži zatím nezapojillo do této kombinace brankáře Solosina.
     
    37
    Což se právě změnilo. Hostující brankář si dal s rozehrávkou načas, poté rozehrál nakrátko s obráncem, ten mu míč vrátil.
     
    38
    Fernandes měl přehled na pozici levého záložníka, ale hosté včas zachytili útok domácích. I tak Lokomotiv drží balon.
     
    38
    Barinov vytěžil z osobního souboje s Chubulovem pouze autové vhazování z pravé strany, ale centrem na bližší tyč se domácí celek nedostal k zakončení.
     
    39
    Tlak domácího mužstva pokračoval akitivitou Ignatěva, ale toho na poslední chvíli zastavila obrana hostů. Poté přišel centr z pravé strany na bližší tyč, kde o fous nezakončil ve skluzu Farfán.
     
    40
    Hostující celek se neprosadil středem hřiště, což byla snadná práce pro brankáře domácích. Následně se vše podstatné odehrávalo na pravé straně kde domácí fotbalisté kombinovali.
     
    40
    Avšak prostor na nějaké zrychlení hry jedním dotekem neměli. I tak má domácí mužstvo územní převahu, jenže na větší šanci čekáme.
     
    41
    Ignatěv fauloval zezadu Polujachtova ihned po ztrátě balonu na pozici levého beka. Sudí Galimov poté důrazně domluvil útočníkovi Lokomotivu.
     
    41
    Na hřiště musel lékařský štáb hostujícího celku, ale Polujachtov už je na nohou a je připravený k tomu, aby se za pár sekund zapojil do akce.
     
    42
    Anži dobře napadalo při kombinaci Lokomotivu, i tak přišel centr z levé strany na zadní tyč, tam ovšem nezakončil Alexej Mirančuk. Jinak bylo ale hodně rušno před Solosinem.
     
    43
    Farfán, nebo Fernandes šel hodně ochotně na zem. Sudí Galimov na tuhle šaškárnu neskočil.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Dmitrij Tarasov (FK Lokomotiv Moskva). Domácí fotbalista fauloval zhruba pětadvacet metrů od branky Lokomotivu a je tu zajímavá standardní situace.
     
    44
    Tohle byla jednoznačně největší šance zápasu. Chubulov střílel pravou nohou přes zeď do levého horního rohu branky soupeře, ale Guilherme vyrazil míč na roh z levé strany.
    44.
     
    45
    Pro následný roh z levé strany si bez problémů došel právě Guilherme.
     
    45
    Fernandes na pravou stranu na svého spoluhráče Tarsaova, ale ten neprošel přes Chubulova. Každopádně, je tady roh pro Lokomotiv.
     
    45+1
    Dva hráči na přední tyči minuli balon, následně byl aktivní Tarasov a vybojoval roh z levé strany pro domácí.
     
    45+1
    Tohle byl střílený centr, ale nikdo z domácích fotbalistů nezakončil. Ještě možná jeden kontr Anži po levé straně.
     
    45+1
    Krásná přihrávka po sebe z levé strany si našla Mamtova, ale ten trošku nepochopitelně selhal v zakončení, balon mu uskočil do zámezí na hranici pokutového kopu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas skončil bezbrankovou remízou. Územní převahu měl domácí celek, avšak největší šanci si vypracovali hosté. V závěru úvodního dějství střílel z přímého kopu z pětadvaceti metrů Chubulov do levého horního rohu branky Lokomotivu, avšak Guilherme vytáhl jednoznačně nejdůležitější zákrok prvního poločasu. Ten nenabídl moc pohledný fotbal. Šancí jako šafránů. Zatím se může radovat pouze Fanklub defenzivního fotbalu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Chasan Mamtov, přichází Juan Lescano.
     
    46
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Michail Lysov, přichází Maciej Rybus.
     
    47
    Po autovém vhazování z pravé strany poslal míč do ohně Fernandes. Ale zatím nedošlo k zakončení na branku Solosina. U míče celek z Moskvy.
     
    47
    Farfán sice mával rukama, co to šlo, ale sudí Galimov nechal hru pokračovat. Následně do dobrodružství pustil na pravé straně Tarasov, ale vše skončilo po asi třech sekundách.
     
    48
    Farfán a ještě jeden hráč Lokomotivu presoval rozehrávku Gulijeva, ten se i tak dostal k pěknému útoku, jenže vinou špatné střely nemusel Guilherme zasahovat.
     
    48
    Guilherme si zahrál nohama a neměl moc času na rozmýšlení. Bryzgalov přerušil na pár sekund útok soupeře po pravé straně.
     
    49
    Lokomotiv kombinoval na polovině protivníka, ale zatím nic zásadního nevymyslel.
     
    50
    Jakovlev toho směrem dopředu dnes moc nepředvedl. Teď se stáhl na pozici bránícího záložníka. I tak drží Lokomotiv Anži pod tlakem.
     
    50
    Dančenko dobře stínoval soupeře na pozici pravého beka, dobře pracoval také Markelov. I tak vidíme tlak domácích fotbalistů.
     
    51
    Ten končí po centru z levé strany, kdy na zadní tyči měl k balonu daleko Tarasov. Co vymyslí mužstvo Anži z kontru po levé straně?
     
    51
    Zatím nic zásadního, Polujachtov byl hodně sebevědomý, ale průnikem mezi dvěma bránícimi hráči narazil.
     
    52
    Farfán zasáhl na pozici útočníka zřejmě Bryzgalova do obličeje. Je z toho standardní situace Anži rozehraná nakrátko.
     
    52
    Po osobním souboji se za levý kotník drží Polujachtov. Na trávník musí zřejmě lékařský štáb hostujícího celku, a tak se Ignatěv může občerstvit.
     
    53
    Kverkěljia si chtěl narazit míč se spoluhráčem na levé straně. Posléze přišel vysoký míč za obranu soupeře, ale Solosin dobře načasoval svůj výběh z branky, navíc si hostující gólman pomohl dlouhýma nohama.
     
    54
    Od Pejčinoviče začala akce domácího celku, která pokračovala přes levou stranu, Fernandes si chtěl vychutnat dva bránící hráče, což se mu sice nepovedlo, ale i tak je tady roh domácích z levé strany.
     
    54
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Arsen Chubulov, přichází Adlan Kacajev.
     
    55
    Solosin vykopl na levou stranu, ale útok hostů měl jepičí život, to samé platilo o kontru domácích po pravé straně.
     
    55
    Solidním presinkem si Ignatěv vynutil faul na vlastní osobu. Vše se stěhuje před Solosina, protože Lokomotiv má k dispozici přímý kop z pravé strany.
     
    56
    Balon pouze prosvištěl šestnáctkou hostů, poté byli domácí velice špatní v obraně, ale Anži snad ještě horší v přechodné fázi. V polovině 56. minuty vypálil razantně ze střední vzálenosti Farfán, až střelu doprostřed branky vyrazil bez větších problémů Solosin.
     
    57
    Fernandes jasně diriguje, jak má vypadat hra domácího celku. Ten je tím, kdo má ve druhém poločase zase územní převahu, avšak když někdo nevystřelí, tak se nemůže ani prosadit.
     
    57
    Součástí domácí kombinace byl již dvakrát brankář Guilherme, který ovšem nijak výrazně nepomohl svým spoluhráčům. Do dění na hřišti zasáhl na pozici záložníka také Ignatěv.
     
    58
    Tohle bylo hodně zajímavé! Fernandes centroval z pravé strany pravou nohou. Farfán vyskočil na malém vápně, ale zakončil hlavou nad branku soupeře.
    58.
     
    59
    Jeden z hostujících fotbalistů zůstal ležet na hrací ploše, a tak může občerstvit Markelov, Ignatěv či Igor Denisov.
     
    59
    Kotník byl postiženým místem hostujícího hráče. Jeho spoluhráči pokračují na pár sekund o desíti.
     
    60
    Ignatěv na pravou stranu na Fernandese, ten neměl vůbec špatnou myšlenku, nakonec domácí dirigent hry nevybojoval ani rohový kop. Solosin bude vykopávat.
     
    60
    Solosin rozehrál nakrátko na pravou stranu. Útok Anži skončil u Kalaceva na polovině hřiště. A tak je na tahu moskevské mužstvo.
     
    61
    Ignatěv se stáhl na pozici záložníka a pomohl svým spoluhráčům. Následně se opět dostal míč k zmiňovanému hráči Lokomotivu, ale zatím uvidíme pouze autové vhazování z pravé strany.
     
    62
    Myšlenku Barinova na pravé straně nepochopil nikdo z domácích fotbalistů. Na programu dne poté byl nepřesný centr Fernandese z pravé strany.
     
    62
    Rybus není tolik vidět, ale není táhl útok domácích po pravé straně, nakonec přišel zajímavý centr z pravé strany, kde dva hráči ve skluzu zakonočovali v jasné pozici. Po centru Ignatěva nejprve trefil Solosina Farfán a poté se neprosadil dorážkou z výborné pozice jeden z jeho spoluhráčů.
     
    64
    Ve vápně hostujícího celku zůstal ležet jeden z hráčů Anži, ale hra plynula dál. Razantní střelou nad branku soupeře se prezentoval z velké blízkosti Alexej Mirančuk.
     
    65
    Ve druhém poločase se hraje především na polovině hostujícího celku, Guilherme je víceméně bez práce.
     
    65
    Ignatěv byl faulovaný na pozici pravého záložníka. Domácí fotbalisté rozehráli nakrátko, hru tvořil Fernandes, avšak nakonec mu balon utekl.
     
    66
    Kverkělija stál na začátku akce domácího týmu, ve finále si s míčem zhruba dvacet metrů od branky hostů nerozuměl Alexej Mirančuk.
     
    66
    Lokomotiv má herně navrch. Anži je mužstvem, které se brání. Otázkou je, jak dlouho vydrží hostující celek tlak domácího mužstva.
     
    67
    Málem šlo hostující mužstvo do vedení. Jeden z hráčů Anži nahrál křížem na levou stranu, kde brejk zakončil střelou vedle levé tyče Jakovlev.
     
    68
    Střídání v týmu Anži Machačkala: ze hřiště odchází Pavel Jakovlev, přichází Konstantin Bazeljuk.
     
    68
    Bazeljuk přišel na hřiště a ihned fauloval na polovině hřiště. Domácí celek pot disponoval rychlou kombinací, avšak také nepřesnou finální fází.
     
    69
    Hostující kontr zakončil ztrátou Bazeljuk na levé straně. Jenže právě on byl poté faulovaný těsně za polovinou hřiště.
     
    69
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Dmitrij Barinov, přichází Anton Mirančuk.
     
    70
    Gulijev přenesl hru na pravou stranu, ale Guilherme byl donucený ke snadnému zákroku. Brankář domácích rozehrál nakrátko.
     
    70
    Při následném kontru to byl Alexej Mirančuk, kdo zakončil z dvaceti metrů vedle pravé tyče. Domácí celek bude mít roh z pravé strany.
     
    71
    Ten byl rozehraný nakrátko, následně pomezní sudí viděl správně ofsajd. Míč si bere Solosin.
     
    71
    Ignatěv vybojoval autové vhazování z pravé strany a sám útočník domácích vhazoval. Do hry se zapojil také Guilherme.
     
    72
    Fernandes si chtěl narazit balon s Alexejem Mirančukem na pravé straně, ale tohle hostující obrana přečetla. I tak budou mít domácí k dispozici autové vhazování z pravé strany.
     
    72
    Anži dobře zhustilo prostor, ale tlak domácíh celku trvá.
     
    73
    Poslední bek domácích se rozhodl pro přihrávku brankáři. Bazeljuk poté presoval, ale stále se nemůže Machačkala dostat k balonu.
     
    73
    Aktivní obrana hostujícího celku vedla k protiútoku po levé straně, ve finální fázi ovšem Lescano fauloval zezadu na hrotu útoku bránícího Alexeje Mirančuka. Ten šel k zemi hodně ochotně.
     
    74
    Ignatěv vhazoval z pravé strany, ale na míč nedosáhl Alexej Mirančuk. Takže si může nohama zahrát Solosin.
     
    74
    Vynikající presink domácího celku vedl k zisku balonu. Ignatěv poté nahrál stoperovi. Ten přenesl hru na levou stranu.
     
    75
    Domácí kombinace nebyla přesná, ale Ignatěv ještě udržel balon na hrací ploše. Následovalo několik soubojů na hranici vápna, až Alexej Mirančuk fauloval.
     
    76
    Kverkělija vystoupil z domácí obrany. A tak měli hosté autové vhazování z levé strany.
     
    76
    Při kontru domácího mužstva nenašel pas Fernandese na pozici útočníka. Každopádně, je to Lokomotiv, kdo drží míč, konkrétně Ignatěv na pravé straně.
     
    77
    Ignatěv to zkusil individuálně a našel Farfána, ten zakončil razantní střelou pod víko, jenže pomezní sudí správně neuznal gól pro ofsajd.
    77.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Manuel Fernandes (FK Lokomotiv Moskva). Protože držel za dres Polujachtova.
     
    78
    Rychlonohý Ignatěv táhl kontr domácích po pravé straně, jenže nerozuměl si s Fernandesem. Domácí celek se nedostal k zakončení ani centrem z levé strany.
     
    79
    Nejprve se míče dotkl Kverkělija, ale poté se napoprvé domácí celek neprosadil. Následně se o balon pro hostující mužstvo postaral Dančenko.
     
    79
    Farfán fauloval, když zapsal útočný faul domácího celku. Jenže Anži po pár sekundách ztratilo balon a už se musí bránit.
     
    80
    Afonin volil přihrávku dozadu na Dančenka, ten byl pod tlakem a rozehrál špatně. Tlak domácího celku skončil nepřesnou hlavičkou zřejmě Alexeje Mirančuka na zadní tyči.
     
    82
    Lokomotiv právě vstřelil branku!
    Tak tohle je klasické nedáš – dostaneš. Nejprve měli hosté krásnou přechodovou fázi, Lescano vytvořil prostor pro Bazeljuka, ten se obtočil ve vápně domácích kolem bránícího hráče, ale zakončil nad branku Lokomotivu. Moskevské mužstvo kontrovalo po pravé straně. Ignatěv centroval do ohně, kde těsně za malým vápnem jen tak nastavil nohu MANUEL FERNANDES. Fernandes svojí střelu neumístil dobře, ale střela zapadala nad Solosina, který čekal přizemní pokus. 1:0.. Asistence: Vladislav Ignatěv.
    82. Manuel FERNANDES - 1:0
     
    84
    Fernandes i narazil míč se spoluhráčem, poté chtěl ještě přihrávat pod sebe na Farfána, ale k němu se balon nedostal.
     
    85
    Ignatěv trošku zbrkle ztratil balon, ale domácí celek už je znovu na míči a kombinuje na vlastní polovině.
     
    85
    Aktivita Alexeje Mirančuka v souboji s Bryzgalovem na pravé straně znamená, že domácí budou mít roh z pravé strany.
     
    85
    Ten byl rozehraný nakrátko, Kalacevova rozehrávka nebyla vůbec dobrá, hostující fotbalista přišel o míč, a tak mohl z pravé strany zakončovat Igor Denisov k levé tyči, ale Solosin ještě udržel naději pro Anži.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Solomon Kvěrkvelija (FK Lokomotiv Moskva). Dle všeho za zdržování hry.
     
    88
    Lokomotiv kontorval hru v posledních minutách, Machačkala se nemůže dostat k závěrečnému tlaku před brankou soupeře.
     
    88
    Farfán vybojoval v souboji s Bryzgalovem rohový kop z pravé strany. Domácí celek nkam nepospíchá. Ignatěv si dává načas.
     
    89
    Ignatěv našel Fernandese, ten ztratil míč. Balon poté dostal Polujchatov z pozice levého beka k brankáři Solosinovi.
     
    89
    Ignatěv podržel balon ve středu hřiště, následně jeho spoluhráči šetří čas.
     
    90
    Při akci domácího celku po levé straně jsme neviděli zakončení. Což se dá říci i o další kombinaci Lokomotivu.
     
    90
    Teď má Lokomotiv závěr ázpasu zcela pod kontrolou. Postupný útok zakončil střelou ze střední vzdálenosti Anton Mirančuk pokusem vedle levé tyče.
     
    90+1
    Tři minuty se budou nastavovat.
     
    90+1
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Jefferson Farfán, přichází Taras Michalik.
     
    90+2
    Solosin rozehrál volný přímý kop hostů, ale balon pouze prosvištěl až k brankáři domácích, který má pochopitelně času dost.
     
    90+2
    Guilherme nenašel spoluhráče na hrotu útoku, ale je to Lokomotiv, kdo drží balon, konkrétně Fernandes.
     
    90+3
    Kvěrkelija vybojoval v osobním souboji na vlastní polovině autové vhazování pro domácí z pravé strany.
     
    90+3
    Domácí fotbalisté byli hodně agresivní, ale dostali se míčem na polovinu hřiště.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Thomas Phibel (Anži Machačkala). A sice za dohrání jednoho ze soupeřů na polovině hostujícího celku.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Lokomotiv Moskva zcela po zásluze bere tři body z tohoto střetnutí. Zejména ve druhém poločase měli domácí fotbalisté převahu. Tlak se postupem času stupňoval. Nejprve pomezní sudí Galimov neuznal branku z ofsajdu. Jenže v 82. přišla rozhodující trefa zápasu. Bazeljkov se obtočil kolem bránícího soupeře a zakončil nad branku moskevského mužstva. Z kontru centroval z pravé strany Ignatěv a Manuel Fernandes šikovnou tečí na hranici malého vápna zajistil Lokomotivu další výhru v ruské lize. Dnes byla z domácích řad asi nejaktivnější dvojice Fernandes – Farfán.
     
    Zásahy brankářů:
    Guilherme (Lokomotiv) – 1
    Solosin (Machačkala) – 4 (18:33:11)

    Vít Muzikář

    Branky: 82. Manuel Fernandes (Ignatěv)

    Karty:   43. Tarasov (LMO), 78. Manuel Fernandes (LMO), 88. S. Kvěrkvelija (LMO) – 90+3. Phibel (MCK)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:7. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 18:14.
    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Barinov (69. Anton Mirančuk), S. Kvěrkvelija, Pejčinović – Farfán (90+1. Michalik), Igor Denisov (C), Tarasov, Manuel Fernandes, Lysov (46. Rybus) – Alexej Mirančuk – Ignatěv.
    Náhradníci: Medveděv, Kočenkov – Kasajev, Korjan, Michalik, Kolomejcev, Rotenberg, Margasov, Galadžan, Anton Mirančuk, N'Dinga, Rybus.

    Anži Machačkala: Solosin – Gulijev, Phibel, Bryzgalov, Polujachtov – Chubulov (54. Kacajev), Afonin – Dančenko, Mamtov (46. Lescano), P. Jakovlev (C) (68. Bazeljuk) – Markelov.
    Náhradníci: Budakov, Šlejev – Tetrašvili, Musalov, Kacajev, Bazeljuk, Lipartija, Dolgov, Bagajev, Chadarcev, Lescano.

    Rozhodčí: Galimov – Nazarov, Sčirajajev
    bahis siteleri