Mechelen – Standard 1:1 (kon.) | Sint-Truiden – Gent 3:2 (kon.) | Oostende – Mouscron 0:1 (kon.)
konec
Sint-Truiden VV
3:2 (0:1)
KAA Gent
Neděle 30.07.2017, 18:00 • Stayen, Sint-Truiden • Belgická liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký nedělní podvečer přeji všem příznivcům kopané. Dnes startuje belgická fotbalová liga a my se v tomto online přenosu zaměříme na utkání mezi týmy Sint-Truiden VV a KAA Gent.
     
    Sint-Truiden VV

    Sint-Truiden VV odehrálo před novým ročníkem celkem šest přípravných zápasů. V prvních čtyřech slavili vítězství, zbývající dva zápasy skončily remízovými stavy. Zdá se, že na start nového ročníku jsou dobře připraveni.
     
    KAA Gent

    KAA Gent svou přípravu vzal ještě více vážněji. Odehrál celkem devět utkání. Z toho 7x slavil vítězství, utrpěl jednu porážku (2:3 s Nice) a uhrál jednu remízu (1:1 s AEK). Gent však bojuje v semifinále kvalifikace EL a již odehrál jedno utkání. Z tohoto zápasu se zrodila remíza 1:1 s rakouským Altachem. Tudíž je nasnadě s jak silnou sestavou se Gent představí na hřišti Truidenu, neboť důležité odvetné utkání proti Altachu hrají pak za čtyři dny (tj. čtvrtek 3.8.).
     
    Vzájemná utkání

    Naposledy se oba celky utkaly v prosinci loňského roku a tehdy byl úspěšnější domácí Sint-Truiden, který nad Gentem zvítězil 3:1. Budou se i dnes domácí fotbalisté radovat z vítězství?
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Sint-Truiden VV: Pirard – Dussaut, Kotysch, Teixeira, Kitsiou – Botaka, De Petter (C), De Sart, C. Ceballos – Gueye, Vetokele.
    Náhradníci: Steppe – Matarrese, Charisis, Boli, Asamoah, De Norre, Abrahams.

    KAA Gent: Rinne – Gigot, S. Mitrović, Horemans – Milićević, Esiti, Andrijašević, Asare (C) – Kalu, K. Coulibaly, Simon.
    Náhradníci: Thoelen – B. Verstraete, Sylla, Machado, Dejaegere, Raskin, Marcq.

    Rozhodčí: Smet – Walschap, Gilon.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v úvodu utkání vyslal nebezpečnou střelu na domácí branku Samuel Kalu a jen díky pohotovému zákroku domácí obrany, která srazila míč za zadní čáru, domácí nenkasovali.
     
    2
    Rohový kop zahrál Stefan Mitrović přímo do pokutového území, ale nikoho ze spoluhráčů tam nenašel. Následovat tak bude odkop od branky Jacoba Rinneho.
     
    3
    Po dalším obléhání branky Sint-Truidenu zakopli hráči domácích míč do zámezí a je tu autové vhazování pro Gent. Hosté tak u míče zůstanou i pro tuto chvíli.
     
    4
    Domácí se také dostali na útočnou polovinu, ale před brankou Lucase Pirarda vůbec nic nevymysleli, a tak dali příležitost znovu hostům, kteří už míří před jejich branku.
     
    5
    Navíc hráči Sint-Truidenu faulovali kousek za velkým vápnem a byl z toho volný přímý kop pro Gent. Ten ovšem hosté nezahráli příliš dobře, když balón poslali přímo do připravené domácí zdi.
     
    6
    Babacar Gueye nezachytil míč, který mu posílal jeho spoluhráč a připravil se tak o šanci jít do útoku. Nicméně jeho tým u balónu zůstane, neboť následně pak ho hosté zakopli do zámezí.
     
    7
    Hosté z Gentu jsou zatím hodně aktivní, nyní zahrával míč kousek od rohovéh praporku Kalifa Coulibaly, na teč si pak naběhl Moses Simon, ale nic z toho nakonec nebylo.
     
    8
    Podél pravé postranní čáry vyslal dobrý centr směrem k velkému vápnu Kalifa Coulibaly, jenže následná střela jeho spoluhráče Asareho zaletěla mimo tři tyče.
     
    10
    Hosté to zkoušeli z levé strany, míč přes obranu domácích ale nedokázali procpat a rázem tak skončila další jejich snaha ohrozit branku Lucase Pirarda.
     
    11
    Ten tak bude mít odkop od své branky a pošle svůj tým směrem před branku hostů.
     
    12
    Dlouhý nákop před branku hostů provedl Steven De Petter, ale nikdo z jeho spoluhráčů na míč nedosáhl. Jacob Rinne si ho tak převzal do své moci a také on bude mít odkop od svého zařízení.
     
    13
    A znovu v akci hosté, kteří se okamžitě zapojili do hry a směřovali před domácí branku. Jenže obrana Sint-Truidenu byla znovu na svém místě a hostům tak nepovolila vůbec nic.
     
    14
    Po sérii nepřesností na obou stranách na polovině hřiště jsou nyní u míče fotbalisté Sint-Truidenu a pokusí se ohrozit Jacoba Rinneho v brance Gentu.
     
    15
    Nyní se chvílil hrát nebude. Hostující Kalifa Coulibaly se nešťastně srazil s domácím hráčem a vypadá to, že bude potřebovat ošetření. Uvidíme, zda bude moci pokračovat ve hře.
     
    17
    Nyní je už za postranní čárou a dochází k jeho ošetření lékaři. Vypadá to na zranění v oblasti obličeje. Coulibaly se chytal za nos, než byl za pomoci spoluhráčů odveden za postranní čáru.
     
    18
    Hosté zahrávali volný přímý kop po faulu domácích, bylo to z hodně velké dálky, přesto Franko Andrijašević vyslal nebezpečnou střelu, která ale doplachtila přímo do náruče Lucase Pirarda.
     
    19
    Z ničeho nic se zrodila hodně dobrá akce na straně domácích. Babacar Gueye pálil kus za velkým vápnem, ale míč skončil jen kousek vedle pravé tyče hostující brány i díky zásahu domácího obránce!
    19. Dobrá šance Babacara Gueyeho.
     
    22
    Hosté si po dalším obléhání domácí branky vybojovali další rohový kop, který rozehraje Franko Andrijašević.
     
    22
    Jenže jeho střela, která mířila přímo před branku domácích, skončila zase v moci brankáře Sint-Truidenu.
     
    23
    Kalifa Coulibaly je zpět na hrací ploše a pokračuje tedy ve hře. Jeho tým je u míče a už s ním operuje před brankou domácího celku.
     
    25
    Z výskoku nyní chytil domácí brankář vzdušnou střelu z kopačky Stefana Mitroviće a hned míč rozehrává mezi své spoluhráče a posílá je tak do útočné akce.
     
    27
    Lucas Pirard byl znovu v plné permanenci, když na něho mířila další nebezpečná střela, kterou vyslal Samuel Kalu. Znovu ale dokázal míč chytit do svých rukavic a poté bude mít odkop od své branky.
     
    28
    Jordan Botaka se snažil takovým dloubákem najít svého spoluráče na polovině Gentu, ale toho si všiml obránce Samuel Gigot, který poslal míč do bezpečí.
     
    30
    Po dalším přímém kopu hostů zachytil míč brankář Lucas Pirard a opět z toho bude jen odkop od jeho brány. Díky jeho zákrokům tak domácí neprohrávají. Hosté jsou stále hodně aktivní a hrozí z každé pozice.
     
    31
    Malou domů musel nyní poslat Steven De Petter, protože se na něho rozeběhli dva hráči Gentu. Lucas Pirard pak míč zakopl do bezpečí a k jeho ohrožení branky tak nedošlo.
     
    32
    Samuel Gigot moc dlouho čekal s míčem na hranici velkého vápna až o něj definitivně přišel. Hosté tak zmařili svůj další útok.
     
    33
    Místo toho přišla na druhé straně nebezpečná střela zblízka ze strany domácích a do akce musel jít brankář Jacob Rinne, jen reflením zákrokem vyboxoval míč mimo.
    33. Další šance Gueyeho, kterou zlikvidoval hostující brankář.
     
    35
    Hosté to znovu zkoušeli před domácí brankou, ale střela Samuela Kalua skončila pouze vysoko nad domácí bránou.
     
    37
    Domácí hráči začínají čím dál více vystrkovat růžky a nyní se dostali před Jacobem Rinnem do další akce. Jenže přízemní střela Igora Vetokeleho zamířila jen do hrudi jednoho z obránců Gentu.
     
    39
    Gent právě vstřelil branku!
    Tak to byla parádní akce hostů. FRANKO ANDRIJAŠEVIĆ byl vyslán Kalifou Coulibalym do samostatného úniku a své sólo před domácí branku pak zakončil naprosto přesně, když z pravé strany přehodil Lucase Pirarda. Domácí brankář tak musí poprvé lovit míč ze své sítě – 0:1.
    39. Franko ANDRIJAŠEVIĆ - 0:1
     
    41
    O vedoucí branku se tedy postarali hosté a domácí tak mají co dohánět. Nyní se snažili projít na polovinu Gentu, zastavila je ale obrana hostů.
     
    43
    Hosté pokračují v útočném tažení a před malou chvíli pálil z voleje Samuel Kalu, míč ale poslal jen nad břevno domácí branky a následovat tak bude jen odkop od ní.
     
    45
    První poločas se už chýlí ke svému konci. U míče jsou opět hosté, kteří se ještě pokusí o nějakou střelu před domácí brankou.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví první poločas o jednu minutu navíc nad rámec řádné hrací doby.
     
    45+1
    Žlutou kartu dostává Jorge Teixeira (Sint-Truiden VV).
     
    45+1
    Balón je na polovině hřiště a ani jeden tým se už nikam příliš nežene. Dá se očekávat, že za malý okamžik bude první část hry ukončena.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas tohoto utkání je za námi. V něm byli aktivnější hosté, kteří si vypracovali hodně příležitostí a nakonec se jim v devětatřicáté minutě podařilo vsítit úvodní branku díky Franku Andrijaševićovi, který svůj únik dokázal využít a jeho tým je tak ve vedení. Uvidíme, jak na to zareagují domácí, kteří tak mají ještě pětačtyřicet minut na srovnání nebo otočení nepříznivého skóre. Druhý poločas začne v 19:05.
     
    Střely na branku: 2 – 3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po změně stran se jako první řítili na útočnou polovinu domácí hráči, ale obránce Kalifa Coulibaly jim jejich snahu zastavil svým obranným zákrokem.
     
    47
    A u míče byli domácí hráči zase velmi brzy, když po nepřesné střele hostů zamířili okamžitě před branku Gentu. Tam ale svou střelu poslal Babacar Gueye mimo tři tyče.
     
    48
    Rohový kop zahrávali hosté, konkrétně Danijel Milićević, ale balón poslal jen do připravené domácí obrany. Hráči Sint-Truidenu tak míří znovu do rychlé útočné akce.
     
    49
    Přetažený centr, který mířil na Danijela Milićeviće, nevyšel. Hráč hostů na míč nedosáhl a následovat tak bude pouze odkop od branky domácího celku.
     
    51
    Igor Vetokele pálil metr za velkým vápnem, jeho rána ale skončila v náruči Jacoba Rinneho, jenž tak pošle míč zpět do hry svým odkopem.
     
    52
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Jordan Botaka, přichází Samuel Asamoah.
     
    53
    Následoval volný přímý kop domácích a brankář hostů tak byl znovu v akci. Střelu hostů zlikvidoval a vrací míč zpět na kopačky svých spoluhráčů.
     
    55
    Proti střele z volného přímého kopu si z výskoku poradil Jacob Rinne a podržel tak hosty a jejich těsné vedení. Nyní jsou už jeho spoluhráči znovu v útočné akci.
     
    57
    Domácí dávají o sobě znovu více znát a z toho pramenil i jejich další útok, který ovšem zakončili hodně nepřesně.
     
    58
    Dobrou střelu z pravé strany vyslal na brankáře hostů Stefan Mitrović, jenže cestu do branky zastavil znovu velmi dobře chytající Jacob Rinne.
     
    59
    Moses Simon se skácel k zemi po souboji o míč s domácím hráčem a znovu na řadu přichází ošetření.
     
    60
    Byl z toho volný přímý kop hostů a po střele Danijela Milićeviće musel zasahovat znovu domácí brankář, jenž si připsal další veledůležitý zákrok.
    60. Milićević zahrál volný přímý kop a po něm musel do akce domácí brankář.
     
    63
    Sint-Truiden právě vstřelil branku!
    Na druhé straně se ale po chvilce zrodila další pěkná akce, ze které domácí srovnávají stav utkání. IGOR VETOKELE uklidil do hostující branky dobrý centr Alexise De Sarta z pravé strany a domácím se už dýchá lépe – 1:1.
    63. Igor VETOKELE - 1:1
     
    64
    Hned je tu nová situace, oba týmy tak musejí otevřít hru, pokud chtějí pomýšlet na výhru. Čeká nás tak ještě jistě zajímavá necelá půlhodina hry.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Anderson Esiti (KAA Gent).
     
    66
    Hosté chtěli najít velmi rychou odpověď na vyrovnávací branku domácích, ale Stefan Mitrović netrefil míč přesně. Ten tak skončil pouze za zadní čárou.
     
    69
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Babacar Gueye, přichází Yohan Boli.
     
    70
    Z levé strany zahrávali domácí hráči volný přímý kop, jenže míč po jeho zahrání skončil pouze na připravené hostující zdi.
     
    72
    Sint-Truiden právě vstřelil branku!
    No a přichází otočka domácích. Samuel Asamoah našel naběhnutého CRISTIANA CEBALLOSE, který poté malý kousek za malým vápnem poslal míč za záda hostujícího brankáře – 2:1. Hráči Sint-Truiden tak strhávají vedení na svou stranu.
    72. Cristian CEBALLOS - 2:1
     
    72
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Franko Andrijašević, přichází Juja Kubo.
     
    75
    Gent právě vstřelil branku!
    A je znovu vyrovnáno. Po zahrání volného přímého kopu se míč po několika odrazech dostal před odkrytou domácí branku, kde se už nemýlil SAMUEL GIGOT – 2:2.
    75. Samuel GIGOT - 2:2
     
    76
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Samuel Kalu, přichází Mamadou Sylla.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Danijel Milićević (KAA Gent).
     
    76
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Siebe Horemans, přichází Brecht Dejaegere.
     
    77
    Nakonec se nám v tomto utkání zrodila slušná přestřelka a podle toho, jak oba celky nadále útočí, je možné, že ještě nekončí.
     
    79
    Míč si k rohovému kopu postavil Cristian Ceballos, ale po jeho zahrání ho nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal uklidit do hostující branky. Následovat tak bude pouze odkop od ní.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Samuel Gigot (KAA Gent).
     
    81
    Z pravé strany uvnitř velkého vápna vyslal vzdušnou střelu Alexis De Sart, ale natáhnuvší se Jacob Rinne jeho úmysl trefit branku, zastavil.
     
    84
    Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Igor Vetokele, přichází Kurt Abrahams.
     
    85
    Proti další střele hostů nyní zasahoval výborně domácí brankář, jenž tak podržel svůj tým.
     
    87
    Před nabíhajícím Mamadouem Syllou zívala odkrytá branka, ale jeden z obránců domácích natáhl včas svoji nohu a míč vytěstnil do bezpečí.
     
    88
    Sint-Truiden právě vstřelil branku!
    Nedáš-dostaneš. Po šanci hostů přišel bleskový protiútok domácích hráčů, míč si převzal před velkým vápnem CRISTIAN CEBALLOS, jenž si ho ještě přehodil na svojí levačku a poté se trefil ke vzdálenější tyči hostující brány – 3:2. Domácí tak znovu vedou.
    88. Cristian CEBALLOS - 3:2
     
    90
    Hostům už moc času na srovnání stavu skóre nezbývá. Hraje se už devadesátá minuta. Uvidíme, kolik času hlavní rozhodčí ještě nastaví.
     
    90
    Tak nad rámec řádné hrací doby se budou hrát ještě čtyři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Kalifa Coulibaly (KAA Gent).
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Yohan Boli (Sint-Truiden VV).
     
    90+3
    Domácí už pouze kontrolují hru. Hosté se snaží před jejich brankou, ale před Lucasem Pirardem je plno. Obrana tak stále drží těsné vedení domácího celku.
     
    90+4
    Z pravé strany to svou střelou zkoušel ještě hostující Brecht Dejaegere, ale balón poslal jen hodně vedle domácí branky. Následuje tak odkop od ní.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Divokou přestřelku ve druhé půli zvládli lépe domácí hráči, kteří nejprve dokázali srovnat a následně duel i otočit. Hosté ještě dokázali znovu vyrovnat, ale po třetí trefě z kopačky Ceballose už zareagovat nedokázali. První tři body v nové sezóně si tak připisují domácí fotbalisté.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 1:9.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (19:55:24)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 63. Vetokele, 72. C. Ceballos, 88. C. Ceballos – 39. Andrijašević, 75. Gigot

    Karty:   45+1. Teixeira (SIT), 90+2. Boli (SIT) – 65. Esiti (GNT), 75. Milićević (GNT), 79. Gigot (GNT), 90. K. Coulibaly (GNT)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 6:5. Rohy: 1:9.
    Sint-Truiden VV: Pirard – Dussaut, Kotysch, Teixeira, Kitsiou – Botaka (52. Asamoah), De Petter (C), De Sart, C. Ceballos – Gueye (69. Boli), Vetokele (84. Abrahams).
    Náhradníci: Steppe – Matarrese, Charisis, Boli, Asamoah, De Norre, Abrahams.

    KAA Gent: Rinne – Gigot, S. Mitrović, Horemans (76. Dejaegere) – Milićević, Esiti, Andrijašević (72. Kubo), Asare (C) – Kalu (76. Sylla), K. Coulibaly, Simon.
    Náhradníci: Thoelen – B. Verstraete, Sylla, Machado, Dejaegere, Raskin, Marcq, Kubo.

    Rozhodčí: Smet – Walschap, Gilon
    bahis siteleri