Olomouc – Pardubice 3:5 (kon.) | Slavia – Kladno 1:3 (kon.) | Jihlava – Mladá Boleslav 5:0 (kon.)
Č. Budějovice – Písek 1:5 (kon.)
konec
HC Olomouc
3:5 (1:1, 1:3, 1:1)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 03.08.2017, 12:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Přípravné zápasy juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Hezké čtvrteční poledne, hokejová příprava je v plném proudu, nejinak je tomu i u mládežnických kategorií. Program na olomouckém Zimním stadionu dnes startují junioři. Domácí Olomouc vyzve stejně staré hokejisty Pardubic. Utkání startuje ve 12:00!
     
    HC Olomouc
    Hanáci skončili v loňské sezóně DHL extraligy juniorů na sedmnáctém, tedy předposledním místě tabulky, což jen dovršilo ne úplně povedený ročník olomoucké mládeže. Ani letos však nebyla juniorská nejvyšší soutěž otevřenou ligou, i proto se tak mladým Kohoutům vyhnul sestup, čímž se mohou v klidu připravovat na novou sezónu. Svěřenci trenéra Petra Fialy, stejného kouče, jenž dovedl naposledy A-tým Hanáků do extraligy, už mají za sebou první přípravný zápas. Na domácím ledě totiž minulý pátek přivítali slovenský Slovan Bratislava, kterého ale zdolat nedovedli. Hlavně nepovedená první třetina rozhodla o porážce v poměru 2:3. O branky Mory se postarali Dominik Cach a Filip Palička.
     
    HC Dynamo Pardubice
    Pardubičtí junioři loni museli vstřebat zklamání z nepostupu do play-off, oproti olomouckým soupeřům jim ale z devátého místa unikla účast ve vyřazovacích bojích pouze o tři body. Mladí hokejisté pod vedením trenéra Richarda Krále, který má jako jeho protějšek Fiala taktéž zkušenosti z mužské extraligy, však do tohoto přípravného období vstoupili mnohem lépe. Toto úterý totiž v Mladé Boleslavi nedali šanci stejně starým protivníkům, když juniory Bruslařského klubu přestříleli v poměru 8:3. Nejlepším střelcem svého družstva je díky dvěma brankám vstřeleným v tomto utkání útočník Ondřej Matýs.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    18.02.2017 Pardubice x Olomouc 3:1 (extraliga)
    22.10.2016 Olomouc x Pardubice 4:1 (extraliga)
    23.08.2016 Pardubice x Olomouc 2:3 (příprava)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Galuška (Ovčaři) – Štreit, Rutar, Junas, Spálovský, Holiš, Szturc, Beutl, Polák – Husták, Blecha, Čada, Palička, Podlaha, Beier, Kutiš, Šíp, Marek, Jelínek, Pěcha, Kuba

    HC Dynamo Pardubice: Špírek (Kulich) – Javůrek, Faltys, Žouželka, Mert, Leder, Zukal, Štefka, Pochobradský, Machač, Matýs, Petrus, Kubišta, Černý, Novotný, Roubal, Bureš.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:31
    Machač se snažil protlačit okolo Szturce, ovšem tudy cesta pro pardubického forvarda nevedla. Dynamo se tak musí v brzku bránit rychlému protiútoku Olomouce.
     
    01:07
    Matýs jako správný kanonýr vzal iniciativu do svých rukou a honem rychle pádil na Galuškovu bránu, Olomoučtí však prozatím v defenzívě prokazují dobré kvality, neboť dalšímu náporu okamžitě zabránili.
     
    02:11
    Na řadu přichází první přesilovka Pardubic, Jan Beier (OLO) se totiž neudržel při bránění v rohu a pomohl si při zpracování Petruse rukama. Rozhodčí mu za toto provinění proti pravidlům logicky udělují dvouminutový trest.
     
    03:01
    Žouželka měl obrovskou šanci před Galuškovou bránou, když dostal excelentní přihrávku od Zukala. Olomoucký golman však díky výbornému přesunu po brankové čáře zabránil jasné brance.
     
    04:11
    Beier je znovu na ledě, Dynamo i přes velký tlak svou přesilovku nezužitkovalo.
     
    05:22
    Kuba s Pěchou vyrazili na ofenzivní výlet, avšak své přečíslení dvou proti jednomu nezakončili brankou. Výborný Špírek totiž jejich střely vykryl, dorážka Podlahy pak už navíc byla po přerušení hry.
     
    06:38
    Agresivní Husták svým forčekingem donutil Javůrka k chybě, čímž se olomoucký forvard dostal k puk. Nahrávku na Szturce však už nezvládl, kotouč tak uzmul pozorný Špírek.
     
    07:41
    Rozehrávka s pomocí Podlahy a Holiše se nepovedla, Kohouti tak okamžitě pod hrozbou icingu střídali, ale Pardubičtí kotouč ještě stihli před brankovou čarou. hra tak i nadále pokračuje bez přerušení.
     
    08:46
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Po rychlé akci po levém křídle se pokoušel o teč nejprve Pěcha, jenže Špírek proti němu ještě předvedl excelentní zákrok. K vyraženému puku se nicméně o malou chvíli později dostal JOSEF PODLAHA, na jehož ránu už pardubický strážce brankoviště nedosáhl. Asistence: Martin Pěcha.
     
    09:31
    Dynam se dostává do velkého tlaku, inkasovaná branka děla z jejich kondicí divy. Kohouti prozatím odolávají jen s velkou dávkou štěstí.
     
    10:19
    Roubal ukázal parádní přehled, když se zčistajasna zjevil před domácí klecí, Galuška však akrobatickým zákrokem vytěsnil lapačkou puk alespoň mimo brankoviště. S ostatní prací si už pak poradili olomoučtí beci.
     
    11:39
    Kubišta se po vpádu do útočného pásma nerozpakoval a okamžitě pálil, jeho rána však byla nakonec nepřesná. Kotouč proletěl pár metrů vedle tyče.
     
    12:09
    Domácí čeká dnešní druhé oslabení, Miroslav Kuba (OLO) si půjde za taktický faul odsedět menší trest. Sud jeho zákrok vyhodnotili jako podražení.
     
    13:35
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Olomoučtí se ve čtyřčlenném bloku dlouhou dobu drželi a nedávali hostům šance na střelbu. Jedna z první přesnějších dělovek však už prošla, jejím autorem pak byl LUKÁŠ ZUKAL. Puk proletěl po jeho pokusu přímo do šibenice. Asistence: Jan Černý, Adam Novotný.
     
    14:31
    V tomto okamžiku se domácím nedaří jedna akce za druhou, psychicky je obdržená branka zřejmě dost ovlivnila.
     
    15:57
    Matýs se proletěl po pravé straně kluziště naprosto nehlídán, avšak jeho střelecký pokus, jenž celou akci zakončoval, se mu moc nepovedl. Puk totiž trefil jen obránce Rutara.
     
    16:44
    Novotný se po rychlém breaku nerozpakoval a zkusil Galuškovu pozornost. Domácí strážce branky se ale nedal překvapit a hbitou střelu zápěstím vyrazil do rohu hřiště.
     
    17:10
    Dynamo si připisuje dost zbytečnou chybu, neboť po špatném střídání nabízí možnost přesilovky svému soupeři. Trest si odpyká Jakub Machač (PCE).
     
    17:19
    Olomouc dostane k dispozici dvojnásobnou početní výhodu, po faulu v rohu kluziště jde na trestnou lavici Jakub Mert (PCE).
     
    18:34
    Přesilovka domácích zatím postrádá jakékoliv překvapení, Dynamo se tak v hlubokém bloku zatím vůbec nestrachuje o inkasování.
     
    19:25
    Podlaha se snažil lehce tečovat poskakující puk, jenomže dostatečně přesně nezamířil. Jeho žabička tak prolétla těsně vedle pardubické brány.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla velice pohledný hokej, který ukazují obě družstva i přes to, v jaké fázi přípravy se právě nacházejí. Na první
    a úvodní branku Olomouce odpověděli svěřenci Richarda Krále hned po pěti minutách, což jen dokazuje, jak byla první perioda vyrovnaná. Druhá dvacetiminutovka startuje v cca 12:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Domácí se snažili okamžitě po úvodním vhazování rozjet postupný útok, avšak pardubická defenzíva okamžitě zasáhla. Olomouc tak musí svůj pokus zopakovat.
     
    20:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí si berou vedení zpět! Na střelu od modré v podání MARTINA PĚCHY totiž pardubický Špírek nedosáhl i když měl nepochybnou snahu. Puk však zapadl těsně na jeho rameno. Asistence: Josef Podlaha, Adam Spalovský
     
    22:14
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A je znovu vyrovnáno! Po lehké individuální chybě se po k puku dostal MATĚJ ŠTEFKA, který si už tváří tvář Galuškovi bez problému poradil. Asistence: Jakub Machač.
     
    23:07
    Palička se snažil okamžitě přenést hru na pravé křídlo, jenomže při svém manévr přejel příliš brzy modrou čáru. V útočném pásmu už stál Polák, sudí tak logicky pískají ofsajdové postavení.
     
    24:28
    Štefka znovu ukázal své technické dovednosti, když se i pod tlakem tří protihráčů dokázal dostat do střelecké pozice. Galuška však bezchybným zákrokem drží olomoucké šance na dobrý výsledek.
     
    25:31
    Pardubice nadále pokračují v tlaku, avšak olomoucká obrana je ve většině případů i díky štěstí dokáže eliminovat. Galuška navíc předvádí v osolední chvílí výborné zákroky.
     
    26:44
    Blecha s Šípem se snažili forčekovat obrannou dvojici Dynama, nicméně jejich snaha se až tak nepovedla. Zkušený Žouželka s Javůrkem si poradili.
     
    27:31
    Marek s Jelínkem zkoušeli pozornost Špírka, leč neúspěšně. Dynamo tak může jít do protiútoku.
     
    27:54
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A je tady obrat! Dynamo se poprvé v zápase dostává do vedení, když se po přečíslení dostal do výborně zvoleného střeleckého místa FILIP ROUBAL. Galuška se i přes velkou snahu mužem činu nestal, puk mu totiž proletěl mezírkou mezi betony. Asistence: Jan Černý, Adam Novotný.
     
    28:52
    Husták s Pěchou se natlačili do prostoru před pardubickou bránou, jenomže zde jejich akce skončila. Po vzájemném nedorozumění tak o kotouč přišli.
     
    29:51
    Roubal si najížděl před bránu na přihrávku Bureše, ta však ani po několika vteřinách nepřišla. Olomoucká obrana si tuto situaci velice zkušeně pohlídala.
     
    30:47
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice už vedou o dvě branky! Po přečíslení po pravé straně zvolil JAKUB MACHAČ nejjednodušší řešení, jaké v této situaci mohl. Přízemní střele na vzdálenější tyčku Galušku zřejmě tak překvapila, že na zákrok byl už krátký. Asistence: Matěj Štefka.
     
    31:49
    Pardubická ofenzíva se sice snažila o neobvyklou souhru ve středním pásmu, jenomže tato taktika jí moc nevyšla. Rozhodčí Dynamu totiž zapískali ofsajd.
     
    32:49
    Beier zabránil v poslední chvíli velké možnosti, když zblokoval křižnou přihrávku směřující na najíždějícího Matýse. Pardubice se pro puk musí vrátit až za vlastní branku.
     
    33:36
    Skrumáž u mantinelu, které se zúčastnila celkem šestice hráčů je důvodem přerušení hry, rozhodčí totiž po několika vteřinách boje kotouč v hradbě těl nenalezla.
     
    34:45
    Junas se dostal díky štěstí k odraženému puku, avšak na střelu už mu síly nezbyly. Po apelu ze střídačky tak pouze nahodil kotouč a odjel v blesku střídat.
     
    35:34
    Kutiš s Holišem pádili za dlouhým náhozem z obrany, avšak tato snaha byla neúspěšný. Leder si oba borce pohlídal a nedal jim možnost na vytvoření šance.
     
    36:40
    Pochobradský s Matýsem vytvořili před Galuškou pořádně nepřehlednou situaci, olomoucký brankář však nakonec celou situaci hasil přidržením puku.
     
    37:45
    Podlaha zůstal jako jediný z hráčů své formace na ledě, jenže jeho snaha týmu nepovedla. Pokus o střelu z modré čáry Špírek bez potíží vykryl vyrážečkou, kotouč následně dorazil do rohu kluziště.
     
    38:31
    Olomoučtí mají jednoznačnou snahu o otočení vývoje zápasu, zatím jim však při ofenzivních akcích chybí potřebné štěstí.
     
    39:42
    Beier při překročení modré čáry až příliš rychlý, sudí mu tak okamžitě pískají ofsajdové postavení. Hra se tudíž logicky vykazuje do středního pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině šli sice domácí rychle znovu do vedení, avšak Dynamo ukázalo svou sílu. Třemi brankami v rozmezí necelých osmi minut se postarali o velký obrat, který svěřence kouče Fialy na hřišti doslova zmrazil. Zbytek periody tak patřil výhradně hostím, závěrečná třetina základní části utkání začne přibližně v 13:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Palička se Szturcem se dostali do kombinace na modré čáře, jenže následné snahy už tak nadějně nevypadaly. Střel druhého jmenovaného skončila jen na betonech Špírka.
     
    41:31
    Pardubice hrají opravdu bez větších problémů, neboť se jim díky náskoku psychicky bruslí daleko lépe než jejich soupeři. V žádnou akci tento fakt však nepřetavily.
     
    42:15
    Novotný se zjevil nikým nehlídán mezi kruhy, a dokonce ještě pálil bez zpracování. Jeho rána však proletěla nad horní tyčkou.
     
    43:26
    Marek nabídl puk do jízdy Paličkovi, který nemarnil čas a okamžitě se dostal k bráně. Místo kličky však zvolil zřejmě chybně střelu zápěstím, která však Špírkovi neudělala sebemenší problém. Dynamo další šanci zneškodnilo.
     
    44:25
    Jelínek s Rutarem se vehnali hlava nehlava do soukolí dvou protihráčů v rohu své útočné třetiny. I přes jednoznačnou snahu se ale o zisk kotouče nezasloužili, sudí hru pro nemožnost nalézt puk přerušili.
     
    45:45
    Szturc zachytil unikající puk na poslední chvíli na modré čáře, jeho rána zřejmě škrtla o horní tyč!
     
    45:59
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Dynamo každou chybu trestá! Po neproměněné tutovce se okamžitě Pardubičtí vydali na rychlé přečíslení, které jednoduchou stahovačkou proměnil v pátý gól svého týmu JAKUB MACHAČ. Galuška znovu bez větší šance na zákrok. Asistence: Michal Pochobradský.
     
    47:16
    Roubal se snažil taktéž o brankový zápis, jenže proti tomu byl olomoucký golman. Galuška se výborným zákrokem lapačkou postaral o rázné ukončení akce.
     
    48:27
    Čada s Blechou se snažili o vzájemnou spolupráci, jenže ani jednou jim to nevyšlo. Zřejmě klíčovým důvodem byla nepřesnost přihrávek a přehuštěnost ve středním pásmu.
     
    49:05
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí ještě kontrují! Po rychlém úniku po levém křídle se do jednoznačné příležitosti protlačil ADAM SPÁLOVSKÝ, jenž se jednoduchou kličkou dostal ke střelbě. Puk zamířil přímo do pravé šibenice. Asistence: Jan Beier, Vítězslav Beutl.
     
    50:49
    Domácí junioři se ještě snaží o zvrat, v této chvíli však narazili na tuhý pardubický odpor. Hosté jsou po inkasované brance jako vyměnění.
     
    51:38
    Mert se tlačil do šance, jenomže těsně před tím jej stačil hákovat Ludvík Rutar (OLO). Domácí tak čeká po dlouhé době oslabení.
     
    52:06
    Palička mohl rozjet nadějnou akci Olomouckých, ale po kolmé přihrávce na Štreita mu do trajektorie přihrávky vstoupil pardubický bek. Domácí tak zatím mohou alespoň střídat.
     
    53:09
    Olomouc znovu vyhazuje, Dynamo teď kombinace vůbec nevychází.
     
    53:38
    Rutar je znovu na ledě, Mora oslabení přežila bez inkasované branky.
     
    54:31
    Machač vyslal parádní přihrávku na Matýse, ten se však tváří tvář Galuškovi nezachoval jako střelec. I díky menší smůle mu ujel puk z hole.
     
    55:06
    Jakub Machač (PCE) se v této chvíli ale bude muset klidit z kluziště, po faulu na unikající olomoucké forvardy si půjde odsedět dvouminutový trest za podražení.
     
    56:14
    Husták se zkoušel protlačit do zakončení na kruzích, jenomže nebyl úspěšným střelcem. Špírek proti jeho slabé ráně bez problému zakročil.
     
    57:06
    A Machač je znovu v akci, Olomouc mu ani nedala možnost brzkého opuštění trestné lavice, neboť své šance trestuhodně zahodila.
     
    58:03
    Na ledě se spustila pořádně bitka, která však po pár okamžicích skončila. Rozhodčí už si zřejmě nechtějí na konci zápasu morálku hráčů příliš pustit mimo dané meze.
     
    59:24
    Olomoucké čeká ještě na konci třetí třetiny jedna přesilovka, Adam Novotný (PCE) si půjde sednout za hrubost.
     
    59:38
    Adam Spálovský (OLO) však nakonec svůj tým ještě oslabí, jeho proviněním bylo sevření puku rukou.
     
    Konec zápasu.
     
    Závěrečná třetina zápasu začala znovu velkou aktivitou Pardubických, která nakonec vyústila v pátou branku Dynama. Olomoučtí sice ještě dokázali reagovat díky zásahu Spálovského, jenomže to už druhé prohře v přípravě nezabránilo. Pardubice naopak nadále drží neporazitelnost. Ode mě je to pro vše přeji hezký zbytek letního dne. (14:05:10)

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 9. Podlaha (Pěcha), 21. Pěcha (Podlaha, Spalovský), 50. Spálovský (Beier, Beutl) – 14. Zukal (Černý, Novotný), 23. Štefka (Machač), 28. Roubal (Černý, Novotný), 31. Machač (Štefka), 46. Machač (Pochobradský)


    HC Olomouc: Galuška (Ovčaři) – Štreit, Rutar, Junas, Spálovský, Holiš, Szturc, Beutl, Polák – Husták, Blecha, Čada, Palička, Podlaha, Beier, Kutiš, Šíp, Marek, Jelínek, Pěcha, Kuba
    HC Dynamo Pardubice: Špírek (Kulich) – Javůrek, Faltys, Žouželka, Mert, Leder, Zukal, Štefka, Pochobradský, Machač, Matýs, Petrus, Kubišta, Černý, Novotný, Roubal, Bureš
    bahis siteleri