Senica – Slovan Bratislava 1:1 (kon.) | Prešov – Nitra 0:4 (kon.)
konec
FC Tatran Prešov
0:4 (0:0)
FC Nitra
sk Pátek 04.08.2017, 19:00 • Futbalový štadion NTC Poprad • Niké liga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Aj v druhom polčase to bolo až do 60. minúty veľmi vyrovnané stretnutie. Nitra však následne spustila veľkú gólovú kanonádu a postupne skórovali Kóňa, Valenta, CHovanec a Šimončič. Všetko to boli veľmi pekné góly a to ešte Šimončič zahodil aj penaltu. Nováčik súťaže má tak na svojom konte po troch kolách 7 bodov a 0 inkasovaných gólov! Prešov tak napokon nenadviazal na víťazstvo v Žiline.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. (20:50:13)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    89
    Uvidíme, či ešte hlavný rozhodca tohto zápasu bude niečo nastavovať. Zrejme už trápenie domácich ukončí.
     
    88
    Zápas sa tak prakticky už len dohráva, ani jeden z tímov neprejavuje žiadnu útočnú aktivitu. Nitra tak po 3 kolách bude mať na svojom konte už 7 bodov.
     
    86
    Pri lopte je navyše Nitra, ktorá sa nemá kam ponáhľať. Hostia však určite aj bojujú o čisté konto, ak by sa im to podarilo tak by neinkasovali ani v treťom kole! To je pre nováčika určite skvelá vizitka.
     
    85
    O osude zápasu je už prakticky rozhodnuté, pre Prešov je však výsledok určite krutý. Sledovali sme vyrovnané stretnutie, avšak od 60. minúty spustili hostia svoju gólovú kanonádu.
     
    84
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Róbert Valenta, prichádza Christián Steinhübel.
     
    83
    Nitra dala gól!

    Napokon je tu predsa len štvrtý gól hostí! Nitra podnikla rýchly protiútok, k lopte sa dostal kapitán MILOŠ ŠIMONČIČ a krásnou strelou z väčšej vzdialenosti dáva štvrtý gól svojho tímu a napravil si tak chuť po nepremenenej penalte – 0:4!
     
    82
    Prešov sa dostal do rýchleho protiútoku, Špyrka centroval do pokutového územia hostí, lopta však napokon končí iba v rukaviciach brankára Hrošša, ktorý smeruje za čistým kontom.
     
    81
    Navyše sa hostia nachádzajú aj na útočnej polovičke a nikam sa neponáhľajú. Aj naďalej kontrolujú loptu a zbierajú tak cenné sekundy. Zatiaľ tak nič nenasvedčuje tomu, žeby sa domáci ešte na niečo zmohli.
     
    80
    Brankár domácich tak zachránil svoj tím od ďalšej pohromy a zrejme ešte dodal svojim spoluhráčom nejakú tú potrebnú silu. Čas sa však už kráti a Nitra má loptu pod svojou kontrolou.
     
    79
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Filip Balaj, prichádza Márius Charizopulos.
     
    78
    K penalte sa napokon postavil kapitán hostí Šimončič, ale brankár Talian smer strely uhádol a loptu vyrazil. Šimončič sa ešte dostal k dorážke hlavou, ale tá už presná nebola.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Christopher Udeh (1. FC Tatran Prešov).
     
    77
    Bola nariadená penalta pre hostí! Udeh v pokutovom území fauloval a tak Nitra môže pridať ďalší gól!
     
    76
    Prešov sa tak dostáva do veľmi zložitej situácie. Prehráva už o tri góly a Nitra si pohodlne hrá aj naďalej svoju hru a kráča za víťazstvom v tomto zápase.
     
    75
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Jakub Więzik, prichádza Jozef Špyrka.
     
    74
    Nitra dala gól!

    Prešov už prehráva o tri góly! Nitra vyrazila do rýchleho protiútoku, loptu potiahol na ľavej strane JÁN CHOVANEC, ktorý vyslal taký strieľaný center do pokutového územia domácich a napokon lopta padla až do brány! Jedná sa tak skutočne o nádherný gól, Talian je ešte teraz z toho v šoku – 0:3!
     
    72
    Domáci následne zahrávali rohový kop, avšak Nitra túto situáciu ustála a loptu dostala do bezpečia. Prešov však ešte na útočnej polovičke ostáva.
     
    71
    Prešov však teraz mohol znížiť! Katona sa dostal v pokutovom území hostí k lopte, neváhal a ihneď vystrelil k pravej tyčke, výborný zákrok však previedol brankár hostí Hroššo!
     
    70
    Nitra dala gól!

    Hostia zvyšujú svoje vedenie na dva góly! Nitra bola usadená na útočnej polovičke, Kóňa následne poslal presný center do pokutového územia, lopta sa dostala k úplne voľnému RÓBERT VALENTA a ten pohodlne loptu poslal do siete – 0:2!
     
    69
    Napokon si hostia vybojovali aj rohový kop, Prešov odvrátil centrovanú loptu za postrannú čiaru. Brankár Talian si tak už organizuje svoju obranu. Rohový kop však nič zaujímavého nepriniesol.
     
    68
    Nitra je momentálne v držaní lopty a usadila sa aj na útočnej polovičke. Prešov sa tak teraz musí brániť a dávať si na každú jednu situáciu pozor. Hostia hrajú aktívne a skúšajú pridať aj druhý gól.
     
    67
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza András Lenárt, prichádza Juraj Hovančík.
     
    66
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Andrej Ivančík, prichádza Aurelien Ngeyitala.
     
    64
    Priamy kop napokon zahrával autor gólu Kóňa, centrovaná lopta padla na hlavu Valentu, ale jeho pokusu už presný nebol.
     
    63
    Nitra sa dostala do rýchleho protiútoku a po faule získava priamy kop. Hostia sa s rozohrávkou neponáhľajú, získavajú cenné sekundy na území Prešova.
     
    62
    Momentálne sú pri lopte futbalisti Prešova, nedarí sa im však preniknúť na polovičku svojho dnešného súpera. Nitra sa momentálne len bráni, ale aj naďalej si drží svoje vedenie o jeden gól.
     
    60
    Ihneď po výkope sa Prešov snažil preniknúť na útočnú polovičku, avšak Nitra dobre bráni svoje územie a domácich do ničoho nepustila. Uvidíme, čo nás ešte do konca tohto zápasu čaká.
     
    59
    Nitra dala gól!

    Je tu prvý gól tohto stretnutia! Nitra sa usadila na útočnej polovičke, pred pokutovým územím dostal loptu TOMÁŠ KÓŇA a ten krásnou strelou nedal brankárovi Talianovi žiadnu šancu na zákrok – 0:1!
     
    57
    Už môžme v hre pokračovať ďalej, do útoku ide Nitra a tak sa Prešov musí rýchlo vrátiť na svoje polovičku a pripraviť sa na bránenie.
     
    56
    Hra sa teraz musí prerušiť, pretože pred pokutovým územím domácich došlo k zrážke dvoch hráčov. Oba tímy si tak teraz môžu na chvíľu vydýchnuť.
     
    55
    Napokon sa podarilo domácim futbalistom usadiť sa na polovičke svojho dnešného súpera, avšak už nič výnimočné im to neprinieslo. Dopredu to tak už skúša Nitra.
     
    54
    Prešov je momentálne pri lopte, avšak nikam sa domáci futbalisti neponáhľajú a postupnými prihrávkami sa posúvajú na útočnú polovičku.
     
    53
    Hostia sa napokon dostali až do pokutového územia domácich, tam sa im však už zakončiť vďaka včasnému zásahu obrany Prešova nepodarilo.
     
    52
    Momentálne je pri lopte Nitra, ktorá sa postupne presúva na útočnú polovičku. Prešov sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    51
    Útoky sa aj v druhom polčase striedajú na oboch stranách, zatiaľ sme však v tomto dejstve nič zaujímavé nevideli. Stále však sledujeme veľmi vyrovnané stretnutie.
     
    49
    Hostia sa následne dostali do rýchleho brejku, loptu získal Valenta, ale jeho center pred bránu Prešova úspešný nebol a skončil iba za postrannou čiarou.
     
    48
    Pri lopte je momentálne domáci celok, ktorý sa rozmiestnil pred pokutový územím, napokon sme však sledovali len nepresnú strelu od Więzika, ktorá bránu hostí neohrozila.
     
    47
    Nitra sa ihneď po výkope prepracovala až pred pokutové územie Prešova, defenzíva tohto tímu si však so všetkým poradila a loptu dostala do bezpečia.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia z Nitry. Oba tímy nastupujú do druhého polčasu bez zmien v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak už čoskoro začne!
     
    V prvom polčase sme napokon sledovali vyrovnaný súboj, útoky sa striedali na oboch stranách, šancí však už bolo pomenej. Najväčšiu príležitosť mal v závere Prešov, ale Sedlák skórovať nedokázal.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V závere nastaveného času sa do zakončenia dostal Sedlák, jeho strela spoza 16-tky napokon skončila na brvne brány Nitry! Hostia tak teraz mali veľké šťastie.
     
    45
    Napokon sa nastavuje ešte jedna minúta!
     
    44
    Čakáme už aj na údaj o nastavenom čase, zrejme sa moc predlžovať nebude, jediným prerušením bola prestávka na občerstvenie.
     
    43
    Do pokutového územia domácich prenikal Valenta, avšak napokon sa mu zakončiť nepodarilo a dopredu tak už vyrážajú futbalisti Prešova.
     
    42
    Hostia sa postupne usadzujú na útočnej polovičke a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť. Oba tímy sa však aj naďalej prezentujú úspešnou defenzívou.
     
    41
    Prešov si vybojoval v strede poľa priamy kop, lopta bola centrovaná do pokutového územia Nitry, ale loptu si pohodlne prebral brankár Hroššo.
     
    40
    Následne sa do rýchleho útoku dostali aj domáci futbalisti, ale do zakončenia sa už nedostali, pretože postranný rozhodca signalizuje ofsajd. Do konca prvého polčasu ostáva približne 5 minút.
     
    39
    Rohový kop nič prevratného neznamenal, opäť vo vzduchu výborne pracoval Udeh a loptu dostal do bezpečia.
     
    38
    Napokon po rýchlom útoku na bránu domácich si Nitra vybojovala rohový kop. Prešov sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    37
    Aj naďalej tak máme možnosť sledovať útočné výpady na oboch stranách, zakončenie na jednu či druhú bránu sme však už dlhšie nevideli.
     
    36
    Nitra následne podnikla rýchly protiútok, ale útočná snaha hostí napokon skončila iba za postrannou čiarou a tak odkopávať od svojej brány bude brankár Talian.
     
    35
    Domáci futbalisti prenikli až do pokutového územia svojho dnešného súpera, Katona sa tlačil do zakončenia, napokon však obrana Nitry dobre zasiahla a znemožnila mu to.
     
    34
    Hostia napokon ešte ostali zanedlho v útoku, ale túto ich aktivitu prerušil postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. K lopte sa tak dostane Prešov.
     
    33
    Po priamom kope sa lopta dostala až do pokutového územia Prešova, hlavičkou sa prezentoval Chovanec, ale brankár Talian pohodlne zobral loptu do svojich rukavíc.
     
    32
    Prešov sa pokúsil o rýchly protiútok, to sa mu však nevydarilo a v strede poľa po chybe loptu stratil. Následne bol faulovaní kapitán hostí Šimončič a Nitra tak získava priamy kop v strede poľa.
     
    31
    Nitra sa aj naďalej drží na útočnej polovičke, sledovali sme aj center do pokutového územia Prešova, avšak bude z toho len odkop od brány, o ktorý sa postará brankár Talian.
     
    30
    V hre napokon už pokračujeme ďalej, pri lopte sú momentálne futbalisti Nitry a dostávajú sa postupne aj na útočnú polovičku. Prešov však dobre bráni svoje územie a Nitru do ničoho nepúšťa.
     
    28
    Keďže na celom Slovensku panujú vysoké teploty a výnimkou nie je ani Poprad, rozhodca dal pokyn na občerstvenie. Oba tímy si tak môžu na chvíľu aj vydýchnuť.
     
    27
    Zanedlho sa Prešov opäť dostal na útočnú polovičku a získal ďalší rohový kop. Ani ten však nič zaujímavého nepriniesol, loptu na okraj pokutového územia Nitra odvrátila do bezpečia.
     
    25
    Nitra napokon rohový kop ubránila a loptu dostala do bezpečia. Prešov sa tak už sťahuje späť na svoju polovičku. Sledujeme tak zatiaľ vyrovnaný zápas, zaujímavých situácii však moc nie je.
     
    24
    Prešov napokon prenikol až do pokutového územia Nitry a po zblokovanej lopte získava rohový kop. Hostia sa tak ešte budú musieť brániť.
     
    23
    Netrvalo dlho a pri lopte je opäť Prešov, ktorý sa už pokúša preniknúť na útočnú polovičku. Nitra sa tak teraz musí mať na pozore.
     
    22
    Prešov po predchádzajúcom faule získal priamy kop, zo stredu poľa smerovala lopta až pred pokutové územie Nitry, tam sa však futbalisti Tatrana dopustili útočným faulom.
     
    21
    Žltú kartu dostáva Tomáš Kóňa (FC Nitra).
     
    20
    Tatran sa napokon dlho držal na útočnej polovičke, celý svoj pobyt napokon futbalisti tohto tímu zakončili iba ofsajdom a tak loptu už získava Nitra. Brankár Hroššo ju už stihol rozohrať na svojich spoluhráčov.
     
    18
    Prešov sa usadil na útočnej polovičke a dostáva svojho dnešného súpera pod menší tlak. Nitra však všetko zvládla a Tatran do ničoho nepúšťa.
     
    17
    Nitre sa podarilo dostať sa až pred pokutové územie Prešova, napokon sme však už žiaden strelecký pokus nezaznamenali. Tatran teraz vyráža do rýchleho protiútoku.
     
    16
    Momentálne sú pri lopte futbalisti Nitry, držia sa na útočnej polovičke, ale nedarí sa im dostať sa do úspešného zakončenia. Prešov svojmu súperovi neposkytuje dostatok priestoru.
     
    15
    Podobne sa následne prezentovala aj Nitra, Talian včas opustil svoju bránu a na hranici pokutového územia dostal loptu do bezpečia.
     
    14
    Rýchly protiútok teraz podnikli futbalisti Prešova, ale napokon sa prezentovali opäť len nepresnou prihrávkou do pokutového územia a Hroššo tak opäť prebral len loptu do svojich rukavíc.
     
    13
    Útoky sa striedajú na oboch stranách, avšak oba tímy chybujú v rozhodujúcich chvíľach a tak momentálne žiadne zakončenie na jednu či druhú bránu nevidíme.
     
    12
    Hra sa začína postupne vyrovnávať, Prešov sa opäť s loptou prepracoval až na pokutové územie Nitry, Hroššo mal však teraz ľahkú prácu a loptu pohodlne zobral do svojich rukavíc.
     
    11
    Po rohovom kope sa Prešov dostal do zakončenia z vnútra pokutového územia, lopta padla na kopačku Więzika a jeho pokus len tesne minul bránu Nitry! Odkop od svojej brány tak bude realizovať brankár Hroššo.
     
    10
    Prešovu sa teraz vydaril rýchly protiútok a dostal sa až do pokutového územia svojho dnešného súpera. Tatran si následne vybojoval rohový kop.
     
    9
    Od úvodu prvého polčasu je aktívnejšia Nitra, má loptu častejšie na svojich kopačkách a dostáva sa na útočnú polovičku. Prešov sa však zatiaľ prezentuje úspešnou defenzívou.
     
    8
    Ten už následne nič zaujímavé nepriniesol a Prešov pohodlne vyváža loptu do bezpečia. Nitra sa tak sťahuje späť na svoju polovičku.
     
    7
    Nitra zahrávala ďalší rohový kop a po ňom to pred bránou Prešova troška vrelo. Napokon však dobre zapracoval Udeh a loptu dostal opäť na rohový kop.
     
    6
    Zatiaľ sú častejšie pri lopte futbalisti Nitry, zatiaľ sme však nič zaujímavé nevideli. Obe defenzívy pracujú úspešne a zatiaľ si žiadne zaváhanie nedovolili.
     
    5
    Prešov sa síce dostal až pred pokutové územie svojho dnešného súpera, ale následne sa mu nepodarilo nič zaujímavé vymyslieť a tak sa na útočnej polovičke už usadila Nitra.
     
    4
    Rohový kop následne nič zaujímavé nepriniesol, opäť dobre zapracoval Udeh a loptu dostal do bezpečia. Dopredu to tak teraz môže skúsiť aj Prešov.
     
    3
    Nitra zachytila v strede poľa loptu a okamžite vyrazila do útoku, Valenta sa dostal až do pokutového územia, napokon pred ním loptu na rohový kop odkopol Udeh.
     
    2
    V úvode zápasu sme videli útočné výpady na oboch stranách, avšak v oboch prípadoch sa úspešnou prácou prezentovali defenzívy oboch mužstiev.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom, ktorí sa už snažia preniknúť na útočnú polovičku.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Prajem príjemný večer všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni Michal Očenáš – Tomáš Vorel, František Ferenc – Ján Valášek. Po úvodných formalitách sa tak toto stretnutie môže začať, pri jeho sledovaní Vám želám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Talian (C) – Sedlák, Kačala, Katona, Grešák – Dzurík, Miliutin, Adekunle, Lenárt – Więzik, Udeh

    Náhradníci: Ferenc – Dupkala, Keresteš, Špyrka, Micherda, Trebuňák, Hovančík

    FC Nitra: Hroššo – Niba, Križan, Kóňa, Balaj – Valenta, Chovanec, Kotrík, Šimončič (C) – Ivančík, Kuník

    Náhradníci: Kolmokov – Fabiš, Ngeyitala, Fábry, Vencl, Steinhübel, Charizopulos

    Rozhodca: Michal Očenáš – Tomáš Vorel, František Ferenc – Ján Valášek
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá 1. FC Tatran Prešov a FC Nitra. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 19:00!

    Týmto víkendom opäť pokračuje aj Fortuna liga, na programe je jej 3. kolo. Dnes sa však hrá už predohrávká v Poprade, kde proti sebe nastúpia Prešov a Nitra.

    1. FC Tatran Prešov:
    Prešov je mužstvo, ktorému všetci predpovedajú, že bude bojovať v skupine o záchranu. Tieto slová napokon potvrdil aj prvý zápas Prešova, ktorý odohrali na štadióne v Poprade, kde momentálne Prešov hráva svoje domáce zápasy. V ňom totižto podľahol vysoko 1:5 Slovanu Bratislava. Podobný scenár sa očakával aj v ich druhom zápase v Žiline, kde sa stretol s minuloročným majstrom. Zrodilo sa však veľké prekvapenie! Už v 4. minúte poslal Prešov do vedenia Černák, Žilina však rýchlo odpovedala v 7. minúte, o gól sa postaral Polievka. V 16. minúte však Prešov opäť viedol gólom Černáka, ale aj na ten dokázala do konca prvého polčasu Žilina odpovedať, keď v 40. minúte z penalty vyrovnal na 2:2 Vavro. V 44. minúte bol však autor dvoch gólov Černák vylúčený po druhej žltej karte a Žilina tak mala k dispozícii presilovku po celý druhý polčas. Tú však nevyužila a v 60. minúte Streňo s penalty zariadil výhru Prešova 3:2! Tatran má tak po dvoch zápasoch s ťažkými súpermi na konte 3 body a nachádza sa na 8. mieste.

    FC Nitra:
    Nitra je nováčikom Fortuna ligy, najvyššiu futbalovú súťaž však už hrávala dlhé roky a vrátila sa do nej po 3 rokoch. Pôvodne v najvyššej futbalovej súťaži sa malo predstaviť mužstvo FC VSS Košice, avšak všetci vieme, aký osud tento klub postihol. Nitra nastúpila v prvom kole na domácej pôde proti majstrovi zo Žiliny a očakávalo sa zrejme jasné víťazstvo hostí. Nitra sa však pred 3500 divákmi postarala o veľké prekvapenie, keď v 15. minúte gólom Balaja zdolala Žilinu 1:0! Aj druhé kolo odohral nováčik na svojom štadióne a získal jeden bod po remíze 0:0 s Michalovcami. Nitre tak po dvoch kolách patria 4 body a nachádza sa na 4. mieste.

    Favorit:
    Podľa mňa tento zápas jasného favorita nemá. Prešov je určite do domáceho zápasu dobre posilnení víťazstvom v Žiline a Nitra zase ešte v tomto ročníku neprehrala. V tabuľke je momentálne síce vyššie Nitra, ale po dvoch kolách sa to ťažko berie do úvahy. Určite sa môže tešiť na veľmi zaujímavé stretnutie, kde oba tímy pôjdu za víťazstvom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Miroslav Revaj

    Branky: 59. Kóňa, 70. Valenta, 74. Chovanec, 83. Šimončič

    Karty:   77. Udeh (PRE) – 21. Kóňa (NIT)

    Neproměněná penalta: 78. Šimončič (NIT), brankář Talian zneškodnil


    FC Tatran Prešov: Talian (C) – Sedlák, Kačala, Katona, Grešák – Dzurík, Miliutin, Adekunle, Lenárt (67. Hovančík) – Więzik (75. Špyrka), Udeh.
    Náhradníci: Ferenc – Dupkala, Keresteš, Špyrka, Micherda, Trebuňák, Hovančík.

    FC Nitra: Hroššo – Niba, Križan, Kóňa, Balaj (79. Charizopulos) – Valenta (84. Steinhübel), Chovanec, Kotrík, Šimončič (C) – Ivančík (66. Ngeyitala), Kuník.
    Náhradníci: Kolmokov – Fabiš, Ngeyitala, Fábry, Vencl, Steinhübel, Charizopulos.

    Rozhodčí: Michal Očenáš – Tomáš Vorel, František Ferenc – Ján Valášek
    bahis siteleri