Kladno – Slavia 0:2 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 6:1 (kon.) | Třebíč – Šumperk 5:0 (kon.)
Litvínov – Chomutov 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 3:4 (0:2 po s.n.) | Banská Bystrica – Lipt. Mikuláš 4:1 (kon.)
Litoměřice – Ústí n/L 3:4 (kon.) | Kadaň – Benátky n/J 2:3 (kon.) | Vsetín – Přerov 1:2 (kon.)
Zlín – Pardubice 3:5 (kon.) | Pelhřimov – Mor. Budějovice 6:4 (kon.) | Jihlava – Olomouc 1:2 (2:1 po s.n.)
Kobra – Tábor 6:4 (kon.) | SHK Hodonín – Havlíčkův Brod 5:2 (kon.) | Kolín – Žďár n/S 3:2 (po pr.)
Kopřivnice – Nový Jičín 1:3 (kon.)
konec
SHK Drtiči Hodonín
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
BK Havlíčkův Brod
Úterý 22.08.2017, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského • Přípravné zápasy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Oba soupeři se v přípravě setkali před týdnem v úterý 15. srpna. V zápase padlo celkem 12 branek, z nichž 7 inkasovali hosté z Hodonína a Havlíčkův Brod tak zvítězil 7:5. Nyní se oba celky, jež vyhlásily útok na postup do WSM ligy, setkají znovu, tentokrát však na půdě Hodonína. Jak dopadne tohle měření sil?
     
    BK Havlíčkův Brod

    Bruslaři mají za sebou již čtyři přípravná utkání, z nichž všechna odehráli na domácím ledě. Jejich bilance je vyrovnaná – dvakrát se radovali z vítězství a dvakrát odcházeli z ledu jako poražení. Nejvyšší výhru si připsali při zápase s Pískem, kterému nasázeli deset gólů a vyhráli pohodlně 10:3. Naopak nejtěsnější prohra byla taktéž s druholigovým klubem, Nymburkem, kterému havlíčkobrodští hokejisté podlehli 0:2.

    Odehraná přípravná utkání:

    Havlíčkův Brod 2:5 Pavlodar
    Havlíčkův Brod 10:3 Písek
    Havlíčkův Brod 7:5 Hodonín
    Havlíčkův Brod 0:2 Nymburk
    Drtiči posílají do dnešního utkání tuto sestavu

     
    SHK Hodonín

    Hodonínští hokejisté se doposud utkali celkem se třemi soupeři. Narozdíl od jejich dnešního soupeře však odehráli všechny zápasy na venkovních kluzištích a tak se poprvé představí domácímu publiku. Drtiči si ve dvou případech vedli vítězně, jejich zatím jediným přemožitelem je právě Havlíčkův Brod, kterému mají co vracet.

    Odehraná přípravná utkání:

    Moravské Budějovice 1:6 Hodonín
    Havlíčkův Brod 7:5 Hodonín
    Trnava 3:4 Hodonín
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Haloda O., Štěpanovský – Miklík, Mojžíš, Sedlák, Žabčík, Haloda M., Kužílek, Kobylík – Jurča, Vaněk, Romančík – Matula, Peš, Sajdl – Kuba, Stehlík, Hložánek – Hlaváč, Charvát, Černohous – Venclík

    Trenér: Stanislav Beťko

    BK Havlíčkův Brod: Novák, Marek – Balgalvis, Krejčí, Vala, Kulhánek, Kříž, Semrád – Přidal, Voříšek, Šuhaj – Milfait, Kozlík, Beneš – Szilva, Spratek, Chlubna – Ludvík, Kuchta

    Trenér: Václav Adam

    Rozhodčí: Slavka – Maťašovský, Maloušek.
     
    Přeji hezký podvečer ze Zimního stadionu Václava Nedomanského v Hodoníně. Za asi dvacet minut bude vhozeno úvodní vhazování přípravného utkání mezi domácím SHK a hosty z Havlíčkova Brodu. Pro Drtiče je to první zápas před domácím publikem. Pomůže jim domácí prostředí a podaří se jim vrátit svému soupeři porážku z předchozího měření sil, nebo i tentokrát z ledu odejdou jako vítězové hokejisté Havlíčkova Brodu?
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Úvodní buly vyšlo lépe domácím, ti se ženou do prvního útoku. Michal Romančík vyslal přízemní střelu, tu Čeněk Novák schoval do lapačky.
     
    00:22
    Drtiči si na začátku zápasu vyzkouší hru v početní výhodě. Na trestnou míří Jan Milfait (HBR) na 2 minuty za sevření puku rukou.
     
    00:54
    Havlíčkův Brod nenechává svého soupeře obsadit útočné pásmo. Bruslaři vyhazují puky za modrou čáru.
     
    01:24
    Hodonínští hokejisté se usadili v pásmu a rozjeli pěknou kombinaci, na jejíž konci stál Petr Peš. Jeho střelu Novák ukryl v lapačce.
     
    02:09
    Tomáš Chlubna odvedl dobrou práci při napadání a pokazil rozehrávku Hodonína. Domácím se následně nepovedl přechod přes modrou čáru a je jim pískán ofsajd.
     
    02:27
    Mojžíš dostal nabito na modrou čáru, jeho sřelu z první vyrazil Novák levým betonem.
     
    02:55
    Hosté se mohli poprvé v zápase dostat před Halodovu svatyni, závod o puk ale vyhrál domácí obránce a bude se vhazovat na opačné straně hřiště.
     
    03:40
    Milfait našel mezi kruhy Přidala a ten rychlou střelou mířil k protější tyči, Ondřej Haloda vytáhl pravý beton a střelu vytěsnil.
     
    04:29
    Drtiči teď možná až překombinovali útočnou akci. Jejich kombinace měla o přihrávku navíc a k puku se dostal havlíčkobrodský Szilva, který kotouč vyváží před bránu Hodonína.
     
    05:26
    Jan Milfait si počíhal na Žabčíka a zastavil jej ukázkovým bodyčekem. Hosté s pukem na hokejkách nabruslili před Halodu, tam jeho bránu ale vůbec neohrozili.
     
    05:49
    Zato na druhé straně po nenápadné střele zazvonila za Novákem tyč!
     
    06:25
    Luboš Voříšek dostal přihrávku za hodonínskou obranu, byl ale příliš blízko na to, aby našel nekryté místo v bráně domácích.
     
    07:00
    Čeněk Novák má spoustu práce. Pěkným zákrokem teď zabránil gólu, když se roztáhl na brankové čáře.
     
    07:29
    Milfait přebral puk ve středním pásmu a nabruslil přímo před Halodu. Ještě vylepšil pozici Danielu Spratkovi, který trefuje tyč!
     
    08:17
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Máme tady první branku utkání! Čeněk Novák čelil hned několika střelám, až se k puku dostal PETR PEŠ a ten už překonal hostujícího brankáře. Asistence: Dominik Matula, Jakub Sajdl.
     
    09:23
    Hosté se ihned hnali dopředu a pokusili se o rychlou vyrovnávací branku, jejich útok ovšem nebyl efektivní a hodonínská obrana jej zneškodnila.
     
    10:10
    Hru pěti proti čtyřem si vyzkouší také Havlíčkův Brod. Jakub Kužílek (HOD) je vyloučen na 2 minuty za hrubost.
     
    10:48
    Hostům se nepodařilo vyhrát vhazování a k puku se dostali hodonínští hokejisté, kteří touš okamžitě vyvezli k Novákově bráně.
     
    11:40
    Až ve druhé minutě přesilovky se hostům podařilo vytvořit si tlak, ze kterého se dostali do dobré šance. Petr Kuchta od mantinelu vystřelil přes clonící hráče a Ondřej Haloda musel nadvakrát zasahovat.
     
    12:36
    Kryštof Kulhánek byl úplně sám na pravé straně a řekl si o přihrávku, kterou nakonec dostal. Měl dostatek času na to, aby zamířil, jeho střela však těsně minula levou tyč hodonínské brány.
     
    13:23
    Agresivní forčeking Havlíčkova Brodu dělal Drtičům problémy. Domácí se dlouho nemohli dostat z vlastní třetiny a váhali s rozehrávkou, při cestě k hostující bráně je pak zastavil ofsajd.
     
    14:31
    Černohous vymyslel pěknou přihrávku na Charváta, proti němu předvedl pěkný obranný zákrok Vladimír Szilva a zmařil hodonínskou akci.
     
    15:12
    Drtiči značnou chvíli obléhali hostující svatyni, ani jedna ze střel se však neuchytila. Na opačné straně mohl sám na brankáře ujíždět Milfait, ale puk mu přeskočil hokejku.
     
    15:47
    Na trestnou lavici usedá Tomáš Chlubna (HBR) za hákování. Přesilovka pro Hodonín.
     
    16:04
    Martin Miklík si sjel od modré čáry na hranici kruhu, odkud vyslal tvrdou střelu. Ta však mířila vysoko a skončila po Novákově zákroku v ochranné síti.
     
    16:47
    Drtiči dostávají možnost dvojnásobné přesilovky. Nedovoleně si počínal Luboš Voříšek (HBR) a posílá svůj tým do tří.
     
    17:17
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Domácí možnost dvojnásobné přesilové hry neprováhali a navyšují skóre na 2:0! Puk přešel po obráncích na brankovou čáru k Pešovi, ten se neukvapil a na druhé straně našel dobře postaveného DOMINIKA MATULU, který uklidil puk za přesouvajícího se brankáře. Asistence: Petr Peš, Jan Sedlák.
     
    17:26
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Stehlík – 2 min., podražení).
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kříž – 2 min., nedovolené bránění).
     
    18:24
    Jurča dostal přihrávku ve výšce pasu, to mu ovšem nezabránilo v tom, aby vystřelil z voleje. Střela však postrádala přesnost a Čeněk Novák bez problémů zasáhl.
     
    19:33
    Hosté dostali Hodonín pod tlak. Jeden z domácích beků puk vyhodil do obranného pásma Havlíčkova Brodu a tam rychle nabruslil Vít Černohous, jenž bez rozmýšlení vypálil na bránu. Čeněk Novák byl jeho střelou možná trochu zaskočený, puk mu vypadl z výstroje, ale jeho spoluhráči mu pomohli celou situaci uklidnit.
     
    19:50
    Filip Beneš dostal přihrávku za obránce. Toho ještě stíhal Marek Haloda (HOD) a hákoval ho. Verdikt zní jasně – trestné střílení.
     
    19:50
    Havlíčkobrodský útočník se rozjel ke svému nájezdu, naznačil kličku do forhendu a v moment, kdy se brankář přesouval, chtěl Filip Beneš zasunout puk mezi Halodovy betony. Hodonínský strážce svatyně si v tomhle souboji vedl lépe a nedovolil soupeři skórovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina přinesla celkem dvě branky, obě vstřelili domácí hokejisté. Skóre utkání otevřel v deváté minutě hodonínský kapitán Petr Peš. Na něj navázal v 18. minutě Dominik Matula, který využil přesilovku 5 na 3, když prostřelil přesouvajícího se Nováka.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:52.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Jurča – 2 min., vysoká hůl).
     
    20:56
    David Kozlík sám s pukem na hokejce prokličkoval až do útočného pásma, kde rozjel kombinaci svého týmu. Kulhánek stál na jejím konci a vystřelil z levého kruhu, Haloda pozorný.
     
    22:07
    Milfait nabral rychlost ve středním pásmě a pokusil se kličkou přejít přes MArka Halodu, hodonínský bek ale nedovolil Janu Milfaitovi, aby ohrozil domácího brankáře.
     
    23:36
    Havlíčkův Brod ve hře 5 na 5 nemůže vymyslet žádnou kloudnou akci. Všechny jejich útočné pokusy končí na domácích obráncích, případně hosté nahazují puky na Halodu. K žádné nebezpečnější akci se ale nedostali.
     
    24:20
    Čeněk Novák si po delší době sáhl na puk, když přihrávka jednoho z hodonínských přeskočila Jurčovu hokejku a puk se dostal až do brankoviště. Hostující brankář puk raději přikryl před dotírajícími hráči Hodonína.
     
    24:48
    Hosté rozjeli přihrávkový kolotoč, přišli však v útočném pásmě o puk a Drtiči se hnali do přečíslení. To zakončoval Daniel Vaněk, kterému se puk postavil na hranu a tak nemohl vystřelit z první, Novák se včas přesunul k druhé tyči a vyrazil touš do ochranné sítě.
     
    25:17
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Tahle akce domácích hokejistů už je gólová! Drtiči si přebrali puk v útočném pásmu a rychle nabruslili před Nováka. Dobrého postavení využil PETR PEŠ, který už podruhé v utkání prostřeluje Nováka přesnou střelou k tyči! Asistence: Dominik Matula, Jakub Sajdl.
     
    26:44
    Tomáš Chlubna zkrotil skákavý puk a vydal se do protiútoku. Od mantinelu napřáhl a jeho tvrdá střela mířila do horních pater brány, Ondřej Haloda však proti němu vytáhl dobrý zákrok rukavicí.
     
    27:30
    Na pravou stranu si sjel za hodonínskou obranu Patrik Přidal a zkusil Halodu překonat střelou na vyrážečku, hodonínský brankář i tentokrát úspěšně zasahuje!
     
    27:52
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Mojžíš – 2 min., faul kolenem).
     
    28:55
    Hosté dlouho obléhali hodonínskou bránu a nahrávali si napříc útočným pásmem, Ondřej Haloda však nemusel řešit žádnou vážnou situaci. O veškerou práci se postarali jeho spoluhráči v obraně.
     
    29:34
    Nepřesnou kombinací pustili Bruslaři ke kotouči Hodonín, domácí vyhazují puk přes všechny čáry.
     
    30:54
    Hra se začíná kouskovat. Ani jeden z týmů se dlouho nedostal k ohrožení soupeřovy brány.
     
    31:25
    Romančík si vzal puk na modré čáře a všiml si najíždějícího Jurči, jemuž šikovně poslal střílenou přihrávku. Jurča jen nasměroval čepelí puk na bránu a orazítkoval tyč!
     
    31:55
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kříž – 2 min., krosček).
     
    33:13
    Ke dvěma střelám od modré se dostali domácí. První mířila pouze do mantinelu za bránou, druhá už mířila mezi tři tyče, Čeněk Novák si však našel výhled a dokázal i přes clonu hodonínského hráče zakročit.
     
    34:02
    Zmatky v hodonínské ubraně vyústily v nedovolený zákrok. Hosté dobře napadali a vynutili si faul. Na trestnou lavici usedá Jakub Kužílek (HOD) za hákování.
     
    34:40
    Balgalvisova tvrdá střela byla příliš vysoká a trefila plexisklo za bránou. K puku se ihned sjeli hodonínští beci a puk vyhazují do bezpečí.
     
    36:00
    Vladimír Szilva si sjel za bránu a vymyslel skvělou přihrávku do brankoviště, kam si sjížděl David Kozlík, ten ale z bezprostřední blízkosti nenašel recept na Ondřeje Halodu!
     
    36:27
    Další šance Havlíčkova Brodu! Blízko ke skórování byl Filip Beneš, který zůstal zapomenutý za domácí obranou, jeho střelu ale Haloda vyrazil na hůl Daniela Spratka, který byl taktéž v koncovce neúspěšný.
     
    37:32
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté se konečně dočkali gólu! Po levé straně zavezl Daniel Spratek puk do útočného pásma a vylepšil pozici najíždějícímu JANU MILFAITOVI, který nekompromisně trefil odkrytou část hodonínské brány. Asistence: Daniel Spratek.
     
    37:40
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Radost z gólu hostům ale dlouho nevydržela, v zápětí totiž inkasují! Drtičům stačilo osm vteřin na to, aby vyhráli vhazování, vydali se do útoku a upravili skóre na 4:1! ONDŘEJ STEHLÍK si přebral puk ve středním pásmu a svižnou střelou jej dopravil za Novákova záda. Asistence: Pavel Mojžíš.
     
    39:03
    Hosté mají problémy s rozehrávkou, hodonínští dobře napadají a nepouští Havlíčkův Brod z jeho vlastní třetiny.
     
    39:52
    Ještě k jedné střele se dostal Martin Kříž, Haloda chytá.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední část přinesla branky tři. Svou druhou branku v utkání v šestadvacáté minutě vstřelil Petr Peš a zvýšil skóre na 3:0. Poté se ke slovu dostali hosté a Jan Milfait střelou z první snížil na rozdíl dvou gólů. Skóre se však měnilo hned o osm vtěřin později, kdy se prosadil Ondřej Stehlík a upravil tak na 4:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Omlouváme se za technické potíže. Onlajn bude pokračovat jakmile se nám podaří závadu odstranit.
     
    44:48
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Haloda O. – 2 min., podražení), trest odpyká Zbyněk Žabčík.
     
    44:57
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté bleskurychle využívají přesilovou hru a snižují na rozdíl dvou branek! Důrazu v předbrankovém prostoru využil JAKUB ŠUHAJ, který dopravil puk za Halodova záda. Asistence: Kryštof Kulhánek.
     
    46:03
    Tomáš Chlubna z rohu kluziště našel přesnou přihrávkou hůl Petra Kuchty, který stál připravený na hraně kruhu. Po jeho střele našel Ondřej Haloda puk ve své výstroji.
     
    46:23
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Vala – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    47:01
    Tvrdým zákrokem se prezentoval Martin Kříž, když narazil Petra Jurču na mantinel. Havlíčkobrodský obránce posléze vyhodil puk přes všechny čáry, aby on i jeho spoluhráči mohli vystřídat.
     
    48:14
    Obrovská šance domácích! Dritiči rozebrali obranu soupeře a několika přihrávkami se puk dostal až na hůl Matuly, který číhal před bránou, jeho pokus však Čeněk Novák vyráží!
     
    48:38
    Filip Beneš obehrál hned 3 hráče a dostal se ke střele. Tu namířil přesně na Halodovu vyrážečku a skóre se tak nemění.
     
    49:03
    Sotva hosté přežili jedno oslabení, musí se bránit znovu. Na lavici hanby míři Daniel Spratek (HBR) na 2 minuty za hrubost.
     
    49:18
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Po vhazování se k puku dostal Petr Jurča a poslal ho na bránu, kde clonil DANIEL VANĚK. Ten uplatnil svůj důraz na brankovišti a protlačil puk za ležícího Nováka. Asistence: Petr Jurča, Pavel Mojžíš.
     
    50:46
    Domácí pořád nemají dost a obstřelují hostující bránu. Jurča teď objel celé pásmo a nahodil zpoza bránu puk mezi hráče, kteří stáli před brankovištěm. Nakonec u puku byl nejdřív hostující golman a přerušuje hru.
     
    51:04
    U hostující brány se strhla potyčka, z níž vzešly dvě dvojice a k vidění byly pěstní souboje. Rozhodčí posílá na trestnou Petra Peše (HOD) Jakuba Sajdla (HOD), Niklavse Balgalvise (HBR) a Filipa Beneše (HBR) všechny na 2+2 minuty za hrubost.
     
    53:07
    A další boxerská vožka, tentokrát se do sebe pustili Jakub Kužílek (HOD) a Patrik Přidal (HBR). Oba jsou vyloučení na 5 minut + do konce utkání za hrubost.
     
    54:30
    Jan Milfait si udělal prostor zasekávačkou a hledal spoluhráče najíždějícího ve druhé vlně, přihrávka hostujícíh kapitána ale nenašla svého adresáta a k puku se dostávají domácí.
     
    56:09
    Černohous rozjel slibnou akci, an jejíž konci stál Pavel Mojžíš a jeho tvrdá rána od modré, Novák chytá,
     
    57:00
    Romančíkovi se nikdo ze spoluhráčů na přihrávku nenabízel, tak Michal Romančík pouze nahodil puk do útočného pásma, tam se jej zmocnil soupeř.
     
    57:42
    Chlubna šikovnou zadovkou našel před bránou Petra Kuchtu, ten měl zablokovanou hokejku a nemohl hned střílet. Z otočky jeho střela už neměla takovou razanci, Haloda puk vyráží za bránu.
     
    58:40
    Ještě jeden pěstní souboj! Tentokrát si Vít Černohous (HOD) vyšlápnul na o hlavu vyššího Davida Valu (HBR), oba hráči dostávají trest na 5 minut + do konce utkání za hrubost.
     
    59:00
    Kryštof Kulhánek zkusil prověřit Halodovu pozornost střelou ze středního pásma, tento pokus mířil však hodně vysoko.
     
    59:36
    Milfait přenechal kotouč Šuhajovi a ten nebezpečnou střelou prověřil Halodu, následně mohl skórovat Balgalvis, ale jeho záměr hodonínský brankář vystihl.
     
    59:41
    Před hodonínskou bránou se strhla další potyčka, na což rozhodčí reaguje předčasným ukončením zápasu – 19 vteřin před koncem třetí třetiny.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině se prosadili z Havlíčkova brodu Jakub Šuhaj a následně domácí Daniel Vaněk. Poslední periodu jsme také mohli vidět hned několik pěstních soubojů, což vyústilo k předčasnému ukončení zápasu za stavu 5:2 pro Hodonín.
     
    Z mé strany je to tedy vše. Já se s vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek úterního večera. (20:21:13)

    Ivan Hochman

    Branky a nahrávky: 9. Peš (Matula, Sajdl), 18. Matula (Peš, Sedlák), 26. Peš (Matula, Sajdl), 38. Stehlík (Mojžíš), 50. Vaněk (Jurča, Mojžíš) – 38. Milfait (Spratek), 45. Šuhaj (Kulhánek)


    SHK Drtiči Hodonín: Haloda O. (Štěpanovský) – Miklík, Mojžíš, Sedlák, Žabčík, Haloda M., Kužílek, Kobylík – Jurča, Vaněk, Romančík – Matula, Peš, Sajdl – Kuba, Stehlík, Hložánek – Hlaváč, Charvát, Černohous – Venclík

    Trenér: Stanislav Beťko

    BK Havlíčkův Brod: Novák (Marek) – Balgalvis, Krejčí, Vala, Kulhánek, Kříž, Semrád – Přidal, Voříšek, Šuhaj – Milfait, Kozlík, Beneš – Szilva, Spratek, Chlubna – Ludvík, Kuchta

    Trenér: Václav Adam

    Rozhodčí: Slavka – Maťašovský, Maloušek
    bahis siteleri