Žižkov – Příbram 1:1 (kon.) | Třinec – Hr. Králové 0:0 (kon.) | Vlašim – Olympia Radotín 0:1 (kon.)
Varnsdorf – Vítkovice 0:0 (kon.) | Č. Budějovice – Ústí n. L. 2:0 (kon.) | Znojmo – Opava 2:1 (kon.)
konec
FK Třinec
0:0 (0:0)
FC Hradec Králové
Neděle 27.08.2017, 17:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů na shledanou. (18:52:30)
     
    Dnešní utkání je u konce a oba týmy berou po jednom bodu. V součtu měl více ze hry domácí Třinec, který tlačil především v druhé půli. Nejblíže ke gólu se dostal René Dedič, nicméně jeho zakončení zblízka šlo pouze do břevna. Na druhé straně bylo také trefeno jedno břevno, a to když ve 14. minutě zakončoval Martin Nosek. Souboj dvou týmů z první poloviny tabulky tak branku nepřinesl.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Adam Pajer skončil po vzdušném souboji na trávníku a chvíli nemohl popadnout dech. Nakonec to ale nebylo nic vážného.
     
    90+1
    Poslední vteřiny zápasu ještě odehraje Michal Velner. Ten totiž nahradil Mateje Ižvolta.
     
    90+1
    Rozhodčí ještě chvíli vyčkával s dáním pokynu na navázání hry. Pak už sice domácí hráč odcentroval, nicméně pouze do připraveného soupeře.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty.
     
    90
    Střídání na závěr utkání. Václav Juřena zaujímá místo Reného Dediče.
     
    89
    Janoščin na levé straně kombinoval s Kateřiňákem, který udělal kličku soupeři a následně byl faulován. Třinec získává takový zkrácený rohový kop.
     
    88
    Příliš vysoká přihrávka jednoho z domácích se stala kořistí pozorného Radima Ottmara. Hradecký brankář moc nespěchal a pak stejně nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    87
    Hostující celek má dostřídáno. Předčasně končí Jan Pázler, naopak pracovat začne Adam Pajer.
     
    86
    Nyní už se míč dostal k Dedičovi, avšak jeho první dotek nebyl vůbec dobrý a kulatý předmět se dostal příliš blízko hostujícího gólmana. Ottmar míč v pohodě zastavil.
     
    85
    Velmi dobře se napravo dokázal uvolnit Richard Vaněk, který se kličkou zbavil soupeře a poté centroval na Dediče. Přihrávka však byla sražena na rohový kop.
     
    84
    Hra je v posledních desítkách vteřin hodně rozkouskovaná. Ani jeden z celků nemá výraznou převahu, avšak více se dopředu rozhodně dostávají domácí.
     
    83
    Dnešní utkání sleduje 1077 diváků.
     
    82
    Matej Ižvolt podnikl velmi rychlý výpad, při kterém potáhl míč na pravou stranu. Následně však slovenský záložník nedokázal odcentrovat tak, aby zaměstnal Radima Ottmara.
     
    80
    Domácí fotbalisté se chvíli divili, ale přeci jenom se museli připravit na volný kop soupeře. Ten ale odevzdal míč do rukavic Lukáše Palečka.
     
    79
    Pokus o centr z pravé strany byl zastaven jen pár metrů od rohového praporku. Dokonce domácí nevybojovali ani rohový kop.
     
    78
    Nyní už se zase hraje u Ottmarovy šestnáctky. Nějaká zajímavější přihrávka do pokutového území však od domácích nepřichází.
     
    76
    Až teď se Hradec dostal daleko od své brány. Kombinace za hranici pokutového území ale nepřinesla téměř žádné ohrožení Palečkovy brány.
     
    74
    Díky dlouhému autu se Třinečtí usadili kousek před Ottmarem. Ten nakonec musel řešit nebezpečnou hlavičku Šumbery a poté ještě menší závar na hranici malého vápna.
     
    72
    Stále jsou domácí nastěhováni v blízkosti pokutového území soupeře. Ne a ne se teď Hradec osvobodit aspoň nějakým nákopem za půlící čáru.
     
    70
    Po předchozích minutách strávených defenzivní činností se domácí stále častěji vydávají vpřed. Začínají mít lehce navrch.
     
    68
    Rohový kop byl odvrácen, ale fotbalisté Třince ještě museli dávat velký pozor. Střelecký pokus z levé strany šel bohužel pro hosty mimo bránu.
     
    67
    Po dlouhém autu hostů prodlužoval Žondra, ale následné zakončení ze záklonu bylo tečováno mimo tři tyče.
     
    65
    Libor Žondra (HKR) si poměrně dlouho koledoval a nyní už je potrestán žlutou kartou.
     
    64
    René Dedič si v šestnáctce naskakoval na centrovaný míč z pravé strany. Jenže nakonec nedokázal zakončit a navíc je mu pískán faul.
     
    62
    K zakončení zpoza šestnáctky se odhodlal nedůrazně bráněný Milan Černý, nicméně jeho skákavý projektil si to namířil pár decimetrů vedle brány.
     
    59
    Napravo se velmi dobře uvolnil Pavol Ilko, nicméně jeho následná přihrávka nenašla adresáta. Navíc byl pískán faul jednoho z domácích.
     
    58
    Hosté znovu střídají. Místo Igora Súkenníka jde na plac Adam Vlkanova.
     
    57
    Dopředu si to pro změnu namířili domácí. Jejich pomalý postup však skončil hodně daleko od soupeřovy brány.
     
    56
    Kombinace hradeckých fotbalistů nyní nevedla k ohrožení Palečkovy brány. Domácí gólman se pouze podíval za nepřesnou střelou z nějakých pětadvaceti metrů.
     
    55
    Máme tu první střídání zápasu. Odchází Zorvan, na pažit jde Milan Černý.
     
    54
    Po dlouhé době se Hradec Králové zjevil na útočné polovině. Žondra sice vybojoval volný kop, ale po souhře Zorvana se Schwarzem přišla nepovedená střela.
     
    53
    Další obrovské možnost Reného Dediče. Domácí útočník se protlačil přes jediného bránícího hráče, avšak v pádu zakončil pouze do vyběhnuvšího Ottmara.
     
    53
    Na začátku 53. minuty vyslal jedovatou střelu Ižvolt. Jeho zakončení Ottmar pouze vyrazil před osamoceného Dediče, ale ten byl znovu v ofsajdu.
     
    52
    Pavol Ilko si na straně dlouho říkal o přihrávku, avšak hned prvním dotekem se připravil o šanci na centr. Každopádně Třinec tlačí!
     
    51
    Znovu se do šance dostal Dedič a opět to bylo po přihrávce od Ižvolta. Tentokrát se domácí útočník objevil v ofsajdovém postavení.
     
    50
    Napravo zapomenutý Ižvolt poslal míč před Ottmarovu bránu, kde se zjevil nehlídaný René Dedič. Ten ale snad ze dvou metrů zakončil pouze do břevna odkryté poloviny brány.
     
    49
    Žondra si kousek od lavičky Hradce pomohl nedovoleným zákrokem a hlavní rozhodčí mu důrazně domlouvá. Zatím to bude bez žluté karty.
     
    48
    Janoščin se dobře protáhl kolem dvou obránců a nakonec od brankové čáry přihrával před Ottmara. Nikdo z domácích však na míč nedosáhl.
     
    47
    Jenže nyní už se hostující střelec zapojil do ofenzivních snah svého celku a sledoval tak velmi nepřesné zakončení jednoho ze spoluhráčů.
     
    46
    Oba celky vstoupily do druhé půle bez změn v sestavě. Hned v prvním důraznějším souboji Pázler inkasoval nějaký zásah a zůstává na trávníku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:01.
     
    Úvodní půle dnešního zápasu je minulostí a na světelné tabuli zatím vidíme dvě červené nuly. V úvodu zápasu měli více ze hry hosté a Nosek ve 14. minutě dokonce trefil břevno. Následně se však fotbalisté Třince dostali do tempa a hosté se převážně bránili. Žádnou větší šanci si však domácí nevypracovali, tudíž je stav utkání bezbrankový.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Opravdu hodně nepovedený centr z volného kopu předvedl Filip Zorvan. Ten totiž vůbec neposlal míč před bránu a Hradec posléze získal jen vhazování.
     
    43
    Imrich Bedecs se sice hodně diví, ale jeho souboj se Žondrou končí nedovoleným zákrokem domácího borce. Volný kop ve prospěch Hradce.
     
    42
    Znovu se Třinec poměrně jednoduše dostal k míči ve středu hřiště. Pak ale následovala hodně nepovedená přihrávka na levou stranu.
     
    41
    Hradec je v posledních minutách úplně ze hry a pouze se brání výpadům domácích fotbalistů. Ti nyní opět prověřili Ottmara, jenž musel lapit nízké zakončení zpoza pokutového území.
     
    40
    Výborné roztažení přistálo přesně u Janoščina, který neváhal a přihrávkou oslovil Ilka. Po jeho dalším centru se ještě chvíli hrálo u Ottmara, ale vše ukončila nepřesná střela z velkého úhlu.
     
    39
    Ottmar se neprezentoval zrovna ideálním odkopem, když doslova daroval míč rozběhnutému Janoščinovi. Ten byl však posléze v pohodě ubráněn a Ottmar si odkop zopakuje.
     
    38
    Obléhání pokutového území v podání Třince ukončil až Richard Vaněk. Střela tohoto záložníka ale vylétla několik metrů nad břevno Ottmarovy brány.
     
    37
    Hradec získal volný kop, jenž byl následně rozehrán nacvičeným signálem. Zorvanovu přihrávku však Pázler nedokázal zpracovat.
     
    35
    Hodně se nyní ukvapil René Dedič, který obdržel neposednou přihrávku na pětatřiceti metrech od brány. Jeho nepřipravená střela totiž zamířila zcela mimo bránu.
     
    34
    Po rychlém vydýchání se Krátký okamžitě zapojil do obranné činnosti Hradce. Ubránění nepřesné kolmice ze středu hřiště mu ale nedělalo velké problémy.
     
    33
    Marek Krátký inkasoval nepříjemný úder míčem do slabin. Pokračovalo se ale ve hře a Radim Ottmar musel likvidovat skákavou střelu. Ta ale stejně mířila vedle brány.
     
    33
    Třinec má v posledních minutách více ze hry, ale ani přesto se nedostává k ohrožení Radima Ottmara. Hosté se teď opět uvedli pouze odkopem na polovinu soupeře.
     
    31
    Janoščin dostal nalevo dost prostoru na to, aby postoupil blíže k brankové čáře. Pak ale nedokázal protlačit přihrávku ani přes prvního bránícího soupeře.
     
    30
    Chvíli to vypadalo na nedovolený zákrok Vaňka, ale nakonec sudí usoudil, že to byl Žondra, kdo se jako první provinil proti pravidlům.
     
    29
    Centr z levé strany se domácímu celku příliš nepovedl. Následně se sice míč odrazil před jednoho ze záložníků, avšak ten vypálil hodně nepřesně.
     
    28
    Dalším nedovoleným zákrokem na polovině hřiště se prezentoval Jan Mudra (HKR) a nyní už je to se žlutou kartou.
     
    28
    Třinec sice vybojoval rohový kop, ale poté se neprezentoval ani jedním kvalitnějším centrem. Nakonec míč skončil v Ottmarově náruči.
     
    26
    Obrana domácího celku si bez větších problémů poradila s centrem Marka Krátkého, avšak následný rychlý výpad byl na půlící čáře zastaven faulem.
     
    25
    Domácí znovu rozjeli rychlou akci po straně. Tentokrát přišel přetažený centr na vzdálenější tyč a Šumbera už pak míč nezachránil na hrací ploše.
     
    24
    Pázler potáhl míč středem hřiště, avšak následná střela Krátkého byla zablokována a zakončení Filipa Zorvana vylétlo kamsi do nebes.
     
    23
    Dedič se tentokrát zjevil na levé straně pokutového území, kde se dokázal uvolnit k přihrávce. Ta byla nadzvednuta a Ottmar měl se zlikvidováním míče velké problémy. Nakonec je ale pískán faul vůči hradeckému brankáři.
     
    22
    Kombinace na hranici šestnáctky již nebavila hostujícího Schwarze. Jeho skákavý pokus však ani zdaleka nemířil do prostoru Palečkovy brány.
     
    21
    René Dedič si v pokutovém území hledal vysoký centr spoluhráče, ale po jemném přistrčení od soupeře se poročel na trávník. Fanoušci si žádali penaltu, nicméně ta nepřišla.
     
    20
    Znovu to z místa předchozího přestupku vyzkoušel aktivní Jan Pázler. Nyní se však jeho střela nedokázala vměstnat mezi tři tyče a Paleček se tak za míčem mohl pouze ohlédnout.
     
    19
    Pázler si výborně posunul míč za obranu Třince, ale pak byl Markem Čelůstkou (TRI) poslán na trávník. Hlavní rozhodčí domácímu obránci ukazuj žlutou kartu.
     
    17
    Hosté ztratili míč kousek za vlastním pokutovým územím. Následně se rozjela rychlá akce z levé strany a nakonec to byl Ižvolt, kdo napálil spoluhráčovu přihrávku. Střela byla zablokována.
     
    16
    Znovu byl v akci Janoščin. Nyní už se domácímu křídelníkovi povedl lepší centr, nicméně míč v tomto případě prolétl i nad hlavou vysokého Dediče.
     
    15
    Jiří Janoščin dokázal potáhnout míč podél postranní čáry, nicméně poté nepochopitelně odcentroval přesně do rukavic pozorného Ottmara.
     
    14
    Obrovská šance! Pázler nejprve z volného kopu prověřil Palečka, který míč jen vyrazil před Martina Noska. Jeho razantní dorážka ale skončila na břevnu!
     
    13
    Po ztrátě míče ve středovém kruhu se domácí museli uchýlit k zatažení záchranné brzdy. Rodící se protiútok Hradce tak nedovoleným způsobem zastavil Kateřiňák.
     
    12
    V posledních desítkách vteřin se hraje především ve středu hřiště. Ani jeden z celků teď ne a ne získat výraznou převahu.
     
    11
    Dopředu tentokrát postoupili také fotbalisté hostujícího celku. Příliš nízká přihrávka od rohového praporku si ale nenašla cestu do nebezpečného prostoru.
     
    9
    Třinečtí fotbalisté dobře zakombinovali na pravé straně. Finální přihrávka do pokutového území však zatím nepřichází.
     
    8
    Dlouhý nákop z místa předchozího přestupku sice našel Reného Dediče, avšak ten byl na hranici šestnáctky osamocen a souboj s defenzívou Hradce prohrál.
     
    7
    Příliš důrazný byl ve vzdušném souboji Libor Žondra, jenž doslova zboural nezpevněného Imricha Bedecse. Domácí obránce bude potřebovat menší ošetření.
     
    6
    Kombinace domácího celku je v úvodu zápasu poznamenána dobrým pozičním bráněním soupeře. Znovu jde přihrávka pouze za Ottmarovu bránu.
     
    5
    Znovu se před domácím gólmanem zjevil nedostatečně bráněný Pázler. Tentokrát měl k dispozici zakončení hlavou, které však zamířilo vysoko nad.
     
    4
    René Dedič si dělal prostor mezi stopery Hradce, kteří poněkud zazmatkovali a dostali do úzkých Ottmara. Ten volí vysoký odkop na tribunu.
     
    3
    Do obrovské šance se hned ve třetí minutě prodral Jan Pázler. Čtyřgólový střelec z utkání proti Žižkovu se dostal kousek za stoperskou dvojici, avšak nakonec nedokázal zakončit.
     
    2
    Ani úvodní ofenzivní snaha Hradce nepřinesla nic zajímavého. Míč si to pro změnu namířil pouze vedle Palečkovy brány. Domácí gólman tak bude odkopávat.
     
    1
    Domácí se pokusili o první průnikovou akci, nicméně ta skončila nepřesnou kolmicí. Míč se nachází u nohou Radima Ottmara.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Fotbal Třinec: Paleček – Ilko, M. Čelůstka (C), Bedecs, Janoščín – Reintam, Ižvolt, Kateřiňák, Šumbera – Dedič, Vaněk.
    Náhradníci: Adamuška – Velner, Joukl, Juřena, Janošík, Masař, Motyčka.

    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Nosek, Krátký, Mudra, Plašil – Čech, Zorvan, Súkenník, Schwarz – Pázler, Žondra.
    Náhradníci: Lindr – Pajer, Martan, Vlkanova, M. Černý, Šípek, Jukl.

    Rozhodčí: Emanuel Marek – Marek Podaný, David Hock.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    14.5.2016 Třinec – Hradec Králové 0:1
    1.11.2015 Hradec Králové – Třinec 5:0
    16.3.2014 Hradec Králové – Třinec 3:1
    17.8.2013 Třinec – Hradec Králové 1:2
     
    FC HRADEC KRÁLOVÉ

    Také loni sestupující Hradec Králové vykazuje dobrou formu. Po pěti odehraných kolech FNL jsou totiž Votroci na třetí příčce, přičemž prohráli jen v jednom případě. Od začátku letní přípravy navíc drží výbornou bilanci 13 výher, 1 remízy a 3 porážek. Jenže jestli je někde slabina Hradce, rozhodně to mohou být zápasy na hřištích soupeřů. Naposledy se totiž Hradečtí venku předvedli v Českých Budějovicích, ze kterých si odvezli nelichotivý výsledek 1:4.

    Posledních pět utkání

    23.8.2017 Hradec Králové – Žižkov 4:1
    20.8.2017 České Budějovice – Hradec Králové 4:1
    14.8.2017 Hradec Králové – Pardubice 2:1
    8.8.2017 Velvary – Hradec Králové 0:1
    4.8.2017 Znojmo – Hradec Králové 1:3
     
    FK FOTBAL TŘINEC

    Domácí fotbalisté mají velmi dobrý vstup do sezóny a od začátku nového ročníku Fortuna národní ligy se drží v jejím popředí. V červenci a na začátku srpna Třinec dokonce zaznamenal sérii šesti vítězství v řadě, když vyhrál dvě přípravná utkání, dva zápasy MOL Cupu a dvakrát zvítězil také na úvod FNL. Nicméně z posledních tří zápasů má Třinec jen jedno vítězství, což naznačuje mírný útlum. Na druhou stranu na domácí půdě aktuálně šestý tým tabulky nevyhrál jen jednou z posledních 15 utkání!

    Posledních pět utkání

    23.8.2017 Sokolov – Třinec 1:0
    19.8.2017 Třinec – Olympia Praha 2:0
    12.8.2017 Frýdek-Místek – Třinec 1:0
    9.8.2017 Ždírec nad Doubravou – Třinec 0:4
    5.8.2017 Třinec – Příbram 2:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Lukáš Podleśny

    Branky:

    Karty:   19. M. Čelůstka (TRI) – 28. Mudra (HKR), 65. Žondra (HKR)


    FK Třinec: Paleček – Ilko, M. Čelůstka (C), Bedecs, Janoščín – Reintam, Ižvolt (90+1. Velner), Kateřiňák, Šumbera – Dedič (90. Juřena), Vaněk.
    Náhradníci: Adamuška – Velner, Joukl, Juřena, Janošík, Masař, Motyčka.

    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Nosek, Krátký, Mudra, Plašil – Čech, Zorvan (55. M. Černý), Súkenník (58. Vlkanova), Schwarz – Pázler (87. Pajer), Žondra.
    Náhradníci: Lindr – Pajer, Martan, Vlkanova, M. Černý, Šípek, Jukl.

    Rozhodčí: Emanuel Marek – Marek Podaný, David Hock

    Diváci: 1077
    bahis siteleri