Turín – Sassuolo 3:0 (kon.) | Chievo – Lazio 1:2 (kon.) | Crotone – Hellas Verona 0:0 (kon.)
Fiorentina – Sampdoria 1:2 (kon.) | AC Milán – Cagliari 2:1 (kon.) | Neapol – Atalanta BC 3:1 (kon.)
Spal – Udinese 3:2 (kon.)
konec
SSC Neapol
3:1 (0:1)
Atalanta Bergamo
Neděle 27.08.2017, 20:45 • Stadio San Paolo, Neapol • Italská Serie A • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Přeji krásný večer u sledování textového přenosu z italské Serie A, kde se spolu střetnou fotbalisté Neapole a Atalanty.

    Neapol vstoupila do letošní sezóny velmi dobře, když dokázala v Lize mistrů postoupit do základních skupin a do Serie A vstoupila vítězstvím 2:0 na hřišti Verony.

    Atalanta naopak takové štěstí neměla a v prvním soutěžním duelu podlehla před vlastním publikem římskému AS v poměru 0:1. Dnes navíc čeká na tento celek další velmi těžký zápas.
     
    Úvodní sestavy:

    SSC Neapol: Reina – Ch. Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński, Jorginho, Hamšík – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Allan, Diawara, Giaccherini, Chiricheş, Milik, Rui, Tonelli, Nikola Maksimović, Ounas, Rog.

    Atalanta Bergamasca Calcio: Berisha – Tolói, Palomino, A. Masiello – Hateboer, Cristante, Freuler, Gosens – Iličić, Petagna – P. Gómez.
    Náhradníci: Gollini, F. Rossi – Caldara, Castagne, Cornelius, de Roon, Kurtić, Haas, Orsolini, Mancini, Schmidt, Vido..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Neapol se také poprvé seznámila s kulatým nesmyslem, balón je momentálně v moci domácích zadáků.
     
    4
    Hamšík hezky vyvezl balón, Mertens ale následně nepochopil záměr svých spoluhráčů. Celá akce tak byla zbržděna.
     
    6
    Gosens vhazoval kousek za polovinou hřiště, svůj hod nasměroval na Masiella, který přenesl těžiště hry na opačnou stranu hřiště.
     
    7
    Domácí začínají dominovat. Bleskurychlé kombinace vede celá založní řada, aktivní je zejména dvojice Hamšík – Mertens, která se pokouší tvořit hru.
     
    8
    Právě po jedné z akcí letěl míč na Insigneho, který pro zisk míče udělal naprosto vše. To se nelíbilo hlavnímu sudímu, který uviděl nedovolený zákrok maličkého křídelníka.
     
    9
    Mertens roztáhl hru na pravou stranu na Callejóna, který ihned hledal svým centrem naběhnušvího Insigneho. Myšlenka sice dobrá, provedení už o něco pokulhávalo.
     
    10
    Kouskovaná hra pokračuje. Nyní si Ghoulam vyšlápl na jednoho z protihráčů, Neapol se ale hodně rychle zmocnila hracího předmětu.
     
    11
    Rozháranou hru se pokoušela uklidnit obrana Atalanty, která posléze nahrála Iličičovi. Hostující záložník byl po krátkém driblinku sestřelen k zemi.
     
    12
    Mertens se ihned po zisku míče pokusil založit rychlý protiútok, proti byl se svým faulem Gosens, jenž přerušil zajímavě se rodící šanci domácích.
     
    13
    V akci byl opět aktivní Mertens, který obdržel vynikající přihrávku od Insigneho. První jmenovaný potáhl balón a následně z úhlu vypálil přímo doprostřed branky.
     
    14
    Zelený pažit okusil také slovenský špílmachr Hamšík, který po hezké stahovačce ulehl na hrací plochu. Domácí ihned rozehráli nabízenou standardku.
     
    15
    Bušení do pozorné obrany Bergama pokračuje. Domácí se dopustili laciné ztráty balónu, po které se budou muset bránit rohovému kopu.
     
    16
    Míč mířil na přední tyč na Petagnu, který hlavičkoval jako první. Jeho střela končí pouze na zádech jednoho z protihráčů. Další roh pro hosty.
     
    16
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, druhý roh totiž končí vedoucí brankou. Na nadýchaný centr si naskočil BRYAN CRISTANTE, který nekompromisní hlavičkou nedal Reinovi sebemenší šanci.
    16. Bryan CRISTANTE - 0:1
     
    17
    Tato branka by mohla utkání naopak hodně pomoci. Neapol se bude muset soustředit pouze na ofenzívu, což by mohlo hrát do karet hostujícímu táboru.
     
    18
    Jeden z hostů se dožadoval odpískání nedovoleného hrání rukou. Hlavní arbitr je ale jiného názoru, i tak se Atalanta dostala zpět k míči.
     
    19
    Hosté začínají hodně zlobit. Gosens vyprudkoval slibný střílený centr, který na přední tyči musel odvracet Albiol. Další roh pro hráče v bílo-černé kombinaci.
     
    20
    Ten mířil na zadní tyč, kde ho Petagna ještě dokázal zachytit na hrací ploše. To bylo z celé akce vše, neboť domácí míč odvrátili do bezpečí.
     
    23
    Neapol má sice míč častěji na kopačkách, přes dobře postavenou obranu soupeře se nemůže dostat. Nyní to pro změnu zkouší Hamšík.
     
    24
    Se zákrokem za pět minut dvanáct přispěchal Masiello, který na poslední chvíli obral o míč Insigneho. V opačném případě by se domácí křidelník dostal do velké šance.
     
    25
    Callejón se v krátkém časovém sledu dostal hned ke dvěma rohovým kopům, ani jeden nevyvolal před Berishovou svatyní žádný rozruch.
     
    26
    Maggio vletěl do Gomeze nohou napřed. Hlavní rozhodčí neváhal ani chvíli, naprosto zbytečný a hlavně ostrý zákrok od domácího zadáka.
     
    27
    Gomez se postavil zpět na nohy a ihned se pokoušel zvýšit vedení. Argentinský křidelník si potáhl míč na pravou nohu a následně do jeho nohy strčil nohu jeden z protihráčů.
     
    28
    Z tohoto mráčku nezapršelo. Atalanta se dostala k dalšímu rohu, který vyústil v nepovedenou střelu z kopačky tuším, že Palomina.
     
    29
    Mertens nyní zkusil pečlivé oko pomezního rozhodčího, neboť se pokusil zapojit do ofsajdové akce. Arbitr se zaskočit nenechal a samostatný únik ihned přerušil.
     
    30
    No, máme za sebou úvodních třicet minut a výsledek je zatím hodně překvapivý. Sledujeme poměrně vyrovnané utkání, které nabízí nespočet osobních soubojů.
     
    31
    A mohlo být mnohem hůře. Hateboer totiž směřoval k přečíslení svého celku, celou akci ale zadrbal nepřesnou přihrávkou pod sebe na Iličiče.
     
    32
    Neapoli skřípe přechod do šestnáctky. Tam je průniková přihrávka pokaždé sražena a nebo velmi dobře zachycena obranou Atalanty.
     
    33
    Na hrací plochu dopadá velké množství kapek. To určitě nebude prospívat atraktivitě tohoto klání. Mohu se ale mýlit a opak může být pravdou.
     
    34
    Stále čekáme na nějaké kloudnější zakončení ze strany domácích. Další akci rozjel Mertens, který jí následně také dokončil útočným faulem.
     
    35
    To je až bezvýsledne bušení do pozorné obrany. Hosté jsou snad v desíti zalezlý u vlastní šestnáctky a na kombinace tak není čas a ani prostor.
     
    36
    Málem jsem to zakřikl. Insigne se totiž dostal až k hranici šestnáctky, odkud hledal na zadní tyči Callejóna. Španělský kanonýr nedokázal těžký míč usměrnit do branky.
     
    37
    Masiello dokázaz obran Callejóna o míč a následně nahrál vedle stojícímu Gomezovi. Ten ještě příťukl Iličičovi, jehož bombu Reina reflexivně vyráží.
     
    38
    Domácí se po rohovém kopu soupeře ihned vydali do rychlého kontru, po kterém budou oni sami zahrávat rohový kop z pravé strany.
     
    39
    Odpovědnost na sebe vzal aktivní Callejón, který kroutil balón přímo do branky. To nezaskočilo Berishu, který míč vyrazil ven z nebezpečného prostoru.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    42
    Velmi dobré vyběhnutí nyní načasoval Berisha, který nepustil k míči rychlonohého Mertense. Italský útočník následně ještě ve snaze o zisk míče sám fauloval.
     
    43
    Domácí nesmějí zapomínat ani za daní vrátka. Gomez totiž načasoval velmi lukrativní centr na zadní tyč na Hateboera, který trefil pouze Reinovu rukavici.
     
    44
    Sledujeme fotbal nahoru a dolu. Ghoulam si počkal na seběhnutí od Hamšíka, jehož tvrdá přízemní střela orazítkovala pouze nohu bránícího hráče.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Na hrací plochu ulehl jeden z hráčů Atalanty a Insigne byl nucen odkopnout balón za postranní čáru. To se pochopitelně nelíbí domácím příznivcům.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi! Spokojenější odcházejí do kabin hráči Atalanty, kteří po brance Cristanteho vedou těsným způsobem 1-0. Neapol má sice více ze hry, přes úpornou defenzívu soupeře má těžkou cestu k vyloženým šancím.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Andrea Petagna, přichází Marten de Roon.
     
    47
    Odstartovalo nám druhé dějství, úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou dotahovat jednobrankové manko z prvního poločasu.
     
    48
    Hosté se hned z kraje poločasu dostali k rohovému kopu, který zakončoval Toloi. Výsledkem je hlavička v záklonu zhruba metr nad branku.
     
    49
    Šermovaná uprostřed hřiště znamenala vítězství pro hosty, kteří uklidňují hru přihrávkou až k Berishovi.
     
    50
    Neapol rozjela ťukec na malém prostoru, na jejímž konci byla nepřesná přihrávka na Mertenese. Na druhé straně si Gosens neporadil s vysokým balónem.
     
    51
    Ghoulam si na levém křídle dělal tělem prostor a posléze vyprodukoval hezký adresný centr. Jenomže na malém vápně doletěl balón přímo na hlavu Palomina.
     
    52
    Další z řady centrů vyprodukoval tentokráte Insigne, který hodně vysokým míčem hledal na zadní tyči kolegu Callejóna. Míč znovu jen dopadl na hlavu jednoho z protihráčů.
     
    53
    Atalanta se řítila do rychlého protiútoku, který vzal na sebe Iličič. Bývalý hráč Fiorentiny vystřelil hodně nepřesně, následně se ještě hostující záložník dožadoval rohového kopu.
     
    54
    Domácí začínají stupňovat svůj nápor. Zatím se ale jedná o samé centrované balóny, které se stávají snadnou kořiští pro obranu.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Kalidou Koulibaly (SSC Neapol).
     
    55
    Právě po jednom z centrů se Neapol dostala k dalšímu rohu. Rozehráno bylo nakrátko, následně se míč dostal k Jorginhovi, který trefil hned prvního stojícího hráče.
     
    56
    Přesně na tohle hosté spoléhají. Tedy rychlé pokusy o kontr, jenomže prozatím to nevede k úspěšné realizaci.
     
    57
    Cristante usiloval o zachycení míče na hrací ploše, jeho záměr mu nevyšel a balón přeci jenom o kousek sjel z vymezeného prostoru.
     
    57
    Neapol právě vstřelila branku!
    Tak to byla fotbalová paráda! Domácí zahrávali rohový kop, po kterém se k míči dostal PIOTR ZIELINSKI, který si nejprve hrudí zpracoval balón a následně zamířil přesně do bližší šibenice.
    57. Piotr ZIELIŃSKI - 1:1
     
    58
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Marek Hamšík, přichází Allan.
     
    59
    Domácí stadion je rázem na nohou. Fanoušci jsou ve varu a i nadále ženou svoje miláčky za další brankou. O tu se pokoušel Insigne, jenomže pas na Callejóna byl příliš dlouhý.
     
    60
    Atalanta si málem vzala vedení zpět. V hustině těl si našel centrovaný balón Freuler a jeho nevýrazná hlavička doskákala kousek vedle levé tyče.
     
    61
    Neapol právě vstřelila branku!
    Domácí otáčejí stav utkání! Insigne si seběhl na neskutečně přesnou kolmici, kterou následně ještě prodloužil na DRIESE MERTENSE, který se zblízka nemýlil.
    61. Dries MERTENS - 2:1
     
    62
    Neapol zažívá velmi dobrý vstup do druhého poločasu. Modře zbarveným hráčům stačilo pouze pět minut na to, aby otočili nepříznivý stav utkání.
     
    63
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Bryan Cristante, přichází Jasmin Kurtić.
     
    64
    Allan postupoval neohroženě středem hřiště, obešel dva hráče, jenomže ten poslední ho už odzbrojil od míče. Atalanta vůbec neví, co má hrát.
     
    65
    Kolem Reiny to nyní pouze prosvištělo. Gomez adresoval míč Iličičovi, který z otočky pálil hodně těsně vedle branky.
     
    66
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Jorginho, přichází Amadou Diawara.
     
    70
    Domácí jsou i nadále v držení míče. Atalanta se nyní zmůže pouze na kouskování hry v podobě nedovolených zákroků. Na zemi před malou chvílí skončil Insigne.
     
    71
    Ghoulam se vydal na útočný výlet a před šestnáctkou se pokusil nasadit jesličky Toloiovi. To se domácímu zadákovi nepovedlo a na svojí výchozí pozici se vrací s nepořízenou.
     
    72
    Diawara to nyní neudělal zrovna dobře, neboť poslal Iličiče k zemi zhruba dvaadvacet metrů od branky. Slušná příležitost k vyrovnání stavu utkání.
     
    73
    K míči se postavil sám "postižený", tedy Iličič. Hostující záložník pálil pouze do dobře postavené zdi, následný centr odvrátil pozorný Albiol.
     
    74
    Pokus o rychlý kontr táhl kolem levé postranní čáry Insigne, jenomže na větší úspěch potřeboval některého kolegu. I tak vybojoval pro svoje barvy autové vhazování.
     
    75
    Střídání v týmu SSC Neapol: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Marko Rog.
     
    76
    Domácí lodivod využil už všechna svá střídání, ten hostující má k dispozici ještě jedno jediné. Do hry by se mohl dostat například útočník Cornelius.
     
    77
    Hodně teatrální pád předvedl Alan, který si předkopl balón a následně se prezentoval komickou vložkou. Píšťalka hlavního rozhodčího zůstává pochopitelně němá.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Jasmin Kurtić (Atalanta Bergamasca Calcio).
     
    78
    Ghoulam rozehrál nabízenou standardku nakrátko ve spolupráci s Insignem, druhý jmenovaný následně nahrál zpět ke znuděnému Reinovi.
     
    79
    Opět aktivní alžírský obránce si to namířil až na okraj šestnáctky, kde jeho prudkou střílenou přihrávku odvrátil Toloi. Roh pro Neapol.
     
    80
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Hans Hateboer, přichází Andreas Cornelius.
     
    81
    Roh byl opět rozehrán nakrátko, posléze přeci jenom přiletěl do pokutového území centr, který nalezl na zadní tyči Albiola. Španělský obránce ve službách Neapol vracel míč do ohně, kde ale nečíhal žádný z jeho kolegů.
     
    82
    Domácí hýří aktivitou. Další roh musel tentokráte odvracet De Roon, následně se Callejónovi nepovedlo obstřelit Berishovu svatyni.
     
    83
    Agilní Insigne si hezky hodil balón kolem stojícího protihráče a následně tváří v tvář Berishovi vypálil hodně, hodně vysoko nadh horní konstrukci.
     
    84
    Na vyrovnávací branku to opravdu nevypadá. Spíše to vypadá na třetí gól v hostující brance, neboť hráči Neapole nepouštějí svého soupeře do žádného náznaku.
     
    85
    Má slova se pokusil vyvrátit Iličič, který hledal na zadní tyči naběhnuvšího spoluhráče. Ten ale neměl na vysoký balón šanci dosáhnout.
     
    86
    Atalanta rozehrávala standardní situaci z levé strany, pro míč si seběhl důrazný Reina, který míč stačil vyboxovat za autovou čáru.
     
    87
    Neapol právě vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Rychlá akce domácích vedla až na kopačku MARKA ROGA, který zcela osamocený před Berishou nezpanikařil a zakončil chladnokrevně k tyči.
    87. Marko ROG - 3:1
     
    88
    Hosté se ještě ujali autového vhazování, po kterém se zcela zbytečně vystavili do ofsajdového postavení. Reina bude vykopávat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    Utkání se spíše už jen dohrává. Neapol nepouští soupeře vůbec k míči a vypadá to, že další branku už neuvidíme.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Neapol nakonec dokázala otočit nepříznivý výsledek z prvního poločasu a z dnešního utkání bere všechny tři body. O tři branky domácích se postupně postarali Zielinski, Mertens a Rog. Za hostující celek se v úvodním dějství prosadil Cristante.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 14:9.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (22:42:13)

    David Suchý

    Branky: 57. P. Zieliński, 61. D. Mertens (L. Insigne), 87. Rog (D. Mertens) – 16. Cristante (P. Gómez)

    Karty:   54. Koulibaly (NEA) – 77. Kurtić (ABC)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 14:9.
    SSC Neapol: Reina – Ch. Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam – P. Zieliński (75. Rog), Jorginho (66. Diawara), Hamšík (C) (58. Allan) – Callejón, D. Mertens, L. Insigne.
    Náhradníci: Rafael Cabral, Sepe – Allan, Diawara, Giaccherini, Chiricheş, Milik, Rui, Tonelli, Nikola Maksimović, Ounas, Rog.

    Atalanta Bergamo: Berisha – Tolói, Palomino, A. Masiello – Hateboer (80. Cornelius), Cristante (63. Kurtić), Freuler, Gosens – Iličić, Petagna (46. de Roon) – P. Gómez (C).
    Náhradníci: Gollini, F. Rossi – Caldara, Castagne, Cornelius, de Roon, Kurtić, Haas, Orsolini, Mancini, Schmidt, Vido.
    bahis siteleri