Kometa Brno – Stavanger 4:3 (po pr.) | Malmö Redhawks – Kuopio 6:2 (kon.) | Växjö – Liberec 6:3 (kon.)
Zug – JYP 6:3 (kon.) | Mannheim – HV71 6:3 (kon.) | TPS – Mountfield HK 3:1 (kon.)
Esbjerg – Třinec 1:2 (kon.) | Vienna Capitals – Něman Grodno 5:4 (2:1 po s.n.) | EC-KAC – Gap 4:2 (kon.)
Zürich – Frölunda 1:2 (kon.) | Nottingham – Bern 4:2 (kon.)
konec
Adler Mannheim
6:3 (1:2, 2:0, 3:1)
HV71
Sobota 02.09.2017, 17:30 • SAP Arena, Mannheim • Hokejová Liga mistrů • Skupina D
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Utkání tak skončilo za stavu 6:3 pro domácí tým, s přáním příjemného zbytku víkendu se s vámi loučí Tomáš Kalas. (19:57:46)
     
    Sean Simpson (Adler Mannheim): Na toto utkání jsme se hodně připravovali, protože jsme nezvládli první utkání s tímto soupeřem, bohužel jsme do něj nevstoupili šťastně. Hráči se pak dokázali zkoncentrovat, využívali přesilovky a hosty už pak moc k ničemu nepouštěli. Jsem rád za to, že jsme dnes vyhráli a jsem taktéž rád za tuto soutěž, neboť si ji s týmem hodně užívám a má nám co dát.
     
    Skončilo nám krásné utkání mezi týmy Adler Mannheim a HV71. Ač domácí po první třetině prohrávali 1:2, dokázali ve druhé třetině otočit vývoj utkání. Ve třetí třetině se dostali na dvoubrankový rozdíl díky Chadu Kolarikovi, na jednobrankový rozdíl snižoval hostující Erik Andersson. Pátý gól přidal Marcus Kinkpo špatném zpracování puku Tedenbym a veškeré naděje hostů pohřbil svoji chybou Jaakola a David Wolf stvrdil vítězství mannheimských hráčů. Ač hosté přestříleli Mannheim 38:34, německý tým si připisuje tři důležité body za výhru 6:3. Dá se říci, že utkání rozhodly hrubé individuální chyby hostujících hráčů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Gunnarsson opět dojel za branku a rozehrál puk na své kolegy.
     
    59:05
    Utkání se víceméně jenom dohrává, Orli si připíšou zřejmě důležitou výhru, která může rozhodnout o postupu do play-off.
    57:53 WOLF - 6:3
     
    57:53
    Mannheim právě vstřelil branku!
    Ohromná hrubice Jaakoly, který tak pohřbívá naděje HV71. Festerling jeho kličku na půlce přečetl a puk mu vypíchl. Domácí forvard se dostal sice mírně z úhlu, nahrál však před branku rozjetému DAVIDU WOLFOVI a ten si poradil suverénně. Asistence: Garrett Festerling.
     
    57:22
    MacMurchy se zkoušel probít přes hráče, zavadil však o hokejku, která ležela zlomená na zemi a puk musel odevzdat.
     
    56:41
    Hráči HV71 nic moc nevymysleli, Mannheim se v klidu ubránil.
     
    56:09
    Domácí si nic nekomplikují a vyhazují puk ze svého pásma.
     
    55:30
    Hosté zavezli puk do pásma a snaží se vymyslet, jak překonat Endrase. Zkoušel to Wännström střelou z levé strany, domácí strážce mu nastavil jenom lapačku.
     
    54:47
    Wolf chtěl střílet z předbrankového prostoru, puk však netrefil a zajel trochu nechtěně do hostujícího brankáře. Rozhodčí si toho všimli a vylučují ho.
     
    54:10
    Tedenby chtěl spíše přihrávat, nakonec se z toho vyklubalo nahození do útočného pásma.
     
    53:48
    Jaakola dostal puk od Engvalla, který je dnes opravdu vidět, obránce hostí ale puk poslal kamsi do rohu.
     
    53:16
    Domácí hráči jeli po zisku puku tři na jednoho. Puk měl v moci Ullmann, který řešil situaci moc sobecky a střílel přímo do Gunnarssonovy lapačky. Není divu, že po něm jeho kolegové házeli vyčítavé pohledy.
     
    52:19
    Figren posílal puk do jízdy svému spoluhráči, ten trefil pouze prvního hráče před sebou.
     
    51:22
    Švédský tým se usadil v útočném pásmu a obehrává obranu zleva doprava, zprava doleva, jenže vůbec nestřílí a domácí obrana nemá moc práce.

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 10. Wolf (Festerling, Setoguchi), 22. Festerling (McGrath), 38. Plachta (Goc N., Setoguchi), 44. Kolarik (Plachta), 46. Kink (Larkin), 58. Wolf (Festerling) – 7. Wärn (Engvall), 19. Andersson (Reese, Engvall), 45. Andersson (Wärn, Engvall)


    Adler Mannheim: Endras (Pickard) – Johnson, Larkin, Colaiacovo, Reul, Akdag, Carle, Goc N. – Adam, MacMurchy, Kolarik – Wolf, Sparre, Festerling – Goc M., Plachta, Setoguchi – Ullmann, McGrath, Kink – Hungerecker
    trenér: Sean Simpson

    HV71: Gunnarsson (Söderström) – Pilut, Ytterell, Brännström E., Reese, Berglund, Persson, Jaakola – Thörnberg, Ullström, Figren – Ejdsell, Sundh, Wännström – Sweatt, Bengtsson, Tedenby – Andersson, Brännstörm I., Wännström
    trenér: Johan Lindbom

    Rozhodčí: Massy (SUI), Kopitz (GER) – Kowert, Leermakers (oba GER)
    bahis siteleri