Srbsko – Belgie 3:2 (kon.) | Německo – Rusko 2:3 (kon.)
konec
Srbsko
3
25 22 19 25 15  
Belgie
2
17 25 25 22 12  
Neděle 03.09.2017, 17:30 • Tauron arena, Krakov, Polsko • Mistrovství Evropy mužů • O 3.–4. místo
Předzápasové kurzy
     
    0:0
    Srbsko dokázalo otočit nepříznivý stav z 1:2 na sety a získává z mistrovství Evropy bronz. Je to vůbec jedenáctý cenný kov pro Srbsko v historii evropských šampionátů.

    Belgičané vstoupili do zápasu vystrašeně a podle toho také vypadal první set. Srbové v pohodovém tempo vyhráli o třídu. Od druhé sady ale výkon belgické reprezentace výrazně zlepšil, na druhou stranu Srbové polevili v koncentraci a najednou Belgičané byli jeden set od historické medaile. Srbský tým je složen ze zkušených volejbalistů a svou kvalitu potvrdili ve čtvrtém, ale hlavně v pátém, rozhodujícím setu. Belgie tahala od začátku páté sady za kratší konec a v konečném pořadí obsadí nepopulární čtvrtou pozici. Srbové mají bronz! (20:07:22)
     
    15:12
    Konec zápasu.
     
    15:12
    A právě Nemanja Petrič přichází na podání. Stankovič ještě střídá Podraščanina na bloku. Stankovič nadrazil útok Van De Voorda. Poté měl na ruce konce zápasu Kovačevič a právě tento volejbalista poslal míč nechytatelně do dlouhé diagonály a Srbové mohou slavit evropský bronz.
     
    14:12
    Podraščanin se vrací do hry místo Stankoviče. Petrič dostal nalepenou nahrávku pod blok, ale tvrdou smečí ho dokázal vytlouct. Dva mečboly.
     
    13:12
    Dražen Luburič na servisu. Srbský univerzál se opřel do balonu, ale soupeře nezaskočil. Poté zasáhl v poli Kovačevič, ale Srbové se k bodovce neprotlačili. Vše ukončuje povedeným útokem Klinkenberg. Mečboly pro Srbsko byly blízko, ale nyní si Nikola Grbič bere oddechový čas.
     
    13:11
    Van Walle míří na servis. Kovačevič měl problémy s přihrávkou, ale zachraňuje ho povedeným útokem Luburič. Belgie si bere oddechový čas.
     
    12:11
    Srečko Lisinac na podání. Van De Voorde se prosazuje středem sítě a je to znovu jen o bod.
     
    12:10
    Uroš Kovačevič je zpět na place. Na podání míří další střídající volejbalista Van Hirtum. Petrič neměl rozhodně ideální pozici k útoku, ale obstál.
     
    11:10
    Deroo se vrací do hry. Kovačevič si jde odpočinout a pouští na podání Okolliče. Klinkenberg dokázal vytlouct blok soupeře.
     
    11:9
    DHulst přichází do hry a rovnou na podání. Lisinac hraje skvěle, přidává jednoduchou smeč ze středu.
     
    10:9
    Jovovič na podání. Belgie byla v problémech, musel jen odevzdat míč, ale Uroš Kovačevič při bodovce zaspal. Jeho dělovka jde jen do bloku a Belgie je stále v kontaktu.
     
    10:8
    Valkiers na podání. Lisinac sestřelil útokem středem sítě Klinkenberga.
     
    9:8
    Dragan Stankovič za základní lajnou. Srbská kapitán dokázal zatlačit servisem, Srbové měli hned dvě bodovky, ale tu druhou napálil Kovačevič jen do autu.
     
    9:7
    Škundrič nahradil na palubovce Petriče. Kovačevič se poté prosazuje z hlavního kůlu.
     
    8:7
    Van De Voorde smečuje středem sítě snižuje náskok soupeře.
     
    8:6
    Klinkenberg znovu na podání. Střídající smečař našel svým servisem jen aut. Srbsko vede při střídání stran o dva body.
     
    7:6
    Klinkenberg na servisu. Petrič si poradil s přihrávkou, poté útočil Stankovič jen do bloku, ale stále se pokračovalo ve hře. Kovačevič dostal vynikající nahrávku na pipe, ale je zablokován Van De Voordem.
     
    7:5
    Van Walle se vrací do hry. Dražen Luburič pokračuje na podání. Van De Voorde jen lehce sklepl míč nad blokem do středu kurtu.
     
    7:4
    Luburič zatlačil soupeře servisem. Střídající Van Den Dries chybuje na útoku.

    Vít Schück

    Srbsko: Jovovič, Buculjevič – Kovačevič, Katič, Petrič, Škundrič – Okolič, Stankovič (C), Podraščanin, Lisinac – Atanasijevič, Luburič – Majstorovič, Rosič
    Trenér: Nikola Grbič

    Belgie: D'Hulst, Valkiers – Deroo (C), Van Hirtum, Lecat, Klinkenberg, Rousseaux – Verhees, Van De Voorde, Van De Velde – Van Den Dries, Van Walle – Stuer, Ribbens
    Trenér: Vital Heynen

    Rozhodčí: Andrej Zenovič (RUS) – Susana Maria Rodriguezová Jativaová (ESP)
    bahis siteleri