Srbsko – Belgie 3:2 (kon.) | Německo – Rusko 2:3 (kon.)
konec
Srbsko
3
25 22 19 25 15  
Belgie
2
17 25 25 22 12  
Neděle 03.09.2017, 17:30 • Tauron arena, Krakov, Polsko • Mistrovství Evropy mužů • O 3.–4. místo
Předzápasové kurzy
     
    15:12
    A právě Nemanja Petrič přichází na podání. Stankovič ještě střídá Podraščanina na bloku. Stankovič nadrazil útok Van De Voorda. Poté měl na ruce konce zápasu Kovačevič a právě tento volejbalista poslal míč nechytatelně do dlouhé diagonály a Srbové mohou slavit evropský bronz.
     
    14:12
    Podraščanin se vrací do hry místo Stankoviče. Petrič dostal nalepenou nahrávku pod blok, ale tvrdou smečí ho dokázal vytlouct. Dva mečboly.
     
    13:12
    Dražen Luburič na servisu. Srbský univerzál se opřel do balonu, ale soupeře nezaskočil. Poté zasáhl v poli Kovačevič, ale Srbové se k bodovce neprotlačili. Vše ukončuje povedeným útokem Klinkenberg. Mečboly pro Srbsko byly blízko, ale nyní si Nikola Grbič bere oddechový čas.
     
    13:11
    Van Walle míří na servis. Kovačevič měl problémy s přihrávkou, ale zachraňuje ho povedeným útokem Luburič. Belgie si bere oddechový čas.
     
    8:6
    Klinkenberg znovu na podání. Střídající smečař našel svým servisem jen aut. Srbsko vede při střídání stran o dva body.
     
    3:0
    Kovačevič pokračuje za koncovou lajnou. Van Walle znovu bod nedal, Srbové měli k dispozici bodovku, ale Petrič neukončil výměnu. To se daří až Lisinacovi, který si připisuje další skalp blokem, tentokrát sestřelil Van Walleho. Belgie si bere oddechový čas.
     
    25:22
    Po servisu Derooa je čtvrtá sada u konce. Jeho podání jde do autu a o evropském bronzu rozhodne pátá sada.
     
    24:21
    Nyní je to Dražen Luburič, kdo je na servisu. Jeho podání sestřelilo belgické libero a jsou tady tři setboly!
     
    19:18
    Kovačevič bod znovu nedal, je zablokován Verheesem a je to znovu jen o bod. Nikola Grbič si bere oddechový čas.
     
    16:14
    A Nemanja Petrič se představil také na podání. Kovačevič měl na ruce bodovku, kterou velmi zkušeně proměnil vytlučením bloku. Srbsko se dostává zpět do dvoubodového vedení.
     
    13:11
    Van Walle na servisu. Stankovič smečuje ze středu sítě daleko do autu a Belgie se dostává do kontaktu. Srbové reagují po dvou bodech pro soupeře oddechovým časem.
     
    11:7
    Další blok předvedl Kovačevič na Van Walleho. Kovačevič si musel vyslechnout napomenutí od hlavního rozhodčího. Belgie si bere oddechový čas.
     
    8:6
    Dragan Stankovič se představil na podání. Van Walle je zablokován Kovačevičem, který se pořádně radoval. Je tady první technický oddechový čas.
     
    5:4
    Dražen Luburič pokračuje na podání. Rousseyux se neprosadil v útoku a to trestá z pohledu Srbska smečí ze středu kurtu Stankovič. Belgie si bere po čtyřech ztracených výměnách oddechový čas.
     
    19:25
    Nemanja Petrič na podání. Deroo měl proti sobě znovu trojblok, ale kapitán Belgie se opřel do smeče a procedil míč rukama hráčů na bloku. Belgie je jeden set od historické medaile.
     
    18:24
    Rousseaux na servisu. Petrič smečuje z dobré pozice z hlavního kůlu daleko do autu. Jeho nepřesnost přináší setboly.
     
    18:22
    Van Hirtum míří z lavičky na podání. Luburič smečuje podél jednobloku Rousseauxe do kurtu. Také Belgie si žádá ještě oddechový čas.
     
    15:20
    Kovačevič se vrací do hry. DHulst také přichází z lavičky na podání. Katič se na útoku neprosadil a Van Walle přidává další bod. Srbové si ještě berou oddechový čas.
     
    12:16
    Kapitán Srbska Dragan Stankovič znovu na podání. Rousseaux si pohlídal přihrávku, Valkiers našel na handě Van Walleho, který skládá důležitý míč na palubovku. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    12:15
    Dragan Stakonovič za koncovou lajnou. Van Walle smečoval proti jednobloku Kovačeviče jen do autu. Belgičané ihned po dvou bodech Srbska zastavují hru oddechovým časem.
     
    7:12
    Van Walle za koncovou lajnou. Luburič měl proti sobě jen jednoblok, ale bod nedal. Na druhé straně přidává bod z pipu Deroo. Nikola Grbič zastavuje hru oddechovým časem.
     
    4:8
    Kovačevič nepřihrál přesně a poté je dokonce zablokován. Srbům utíká zápas o třetí místo mezi prsty. Je tady první technický oddechový čas.
     
    22:25
    Nemanja Petrič za koncovou lajnou. Srbský smečař našel servisem Rousseauxe, Van Walle se na první pokus neprosadil, ale poté dostal nahrávku Van Den Voorde na středu a ten ukončuje druhý set.
     
    21:24
    Atanasijevič přichází do hry místo Jovoviče. Na servisu byl právě první srbský univerzál Dražen Luburič. Míč však končí z jeho ruky jen v síti a jsou tady tak tři setboly.
     
    21:23
    DHulst přišel z lavičky na podání. Kovačevič nepřihrál přesně, ale zachraňuje ho Luburič smečí po lajně. Srbové zastavují hru před závěrem setu oddechovým časem.
     
    17:18
    Belgický blokař znovu na podání. Místo Petriče mezitím přišel do hry Škundrič. Kovačevič se prosazuje smečí do ostré diagonály. Belgie ihned reaguje dalším oddechovým časem.
     
    16:18
    Van De Voorde pokračuje na servisu. Luburič smečoval jen do připravené obrany, poté se prosazuje z pozice univezrála Van Walle a už to je o dva body. Nikola Grbič si bere oddechový čas.
     
    16:14
    Tomas Rousseaux se také představil na servisu. Podraščanin skvěle zareagoval na servisu o pásku a Petrič smečuje podél bloku do diagonály. Srbové vedou při druhém technickém oddechovém čase o dva body.
     
    8:7
    Kovačevič znovu neuspěl na smeči, vše však zachraňuje z pohledu Srbska Luburič, který se opřel do útoku a našel volné místo u lajny. Je tady první technický oddechový čas.
     
    25:17
    A právě Luburič se postaral o parádní servisem. Belgičané se ještě zázračně zachránili ve hře, ale poté úřadoval v útoku Kovačevič, který završil první jednoznačnou sadu.
     
    24:17
    Mattias Valkiers za koncovou lajnou. Luburič s přehledem přidává z pozice univerzála další bod a vybojoval pro svůj tým řadu setbolů.
     
    16:9
    Podraščanin nyní nadraziil i útok středem sítě Verheese. Van Den Dries následně mohl ještě jednou útočit, ale jeho smeč vylétla do autu. Srbové tak vedou při druhém technickém oddechovém čase již o sedm bodů.
     
    15:9
    Podraščanin nyní úřaduje na bloku. Van Den Dries opět našel jen jeho dlouhé ruce nad síti. Belgičané si berou oddechový čas.
     
    10:6
    Kovačevič na podání. Smeč z pipu Srbové vybrali v poli, poté se Belgičané v útoku neprosadili a Lisinac středem sítě přidává desátý bod na konto favorita dnešního zápasu. Belgie si bere oddechový čas.
     
    8:4
    Belgický blokař stále na servisu. Podraščanin byl zablokován, ale Srbové se neuvěřitelně vykryli. Poté smečuje Van Den Dries jen do bloku Kovačeviče. Je tady první technický oddechový čas.

    Vít Schück

    Srbsko: Jovovič, Buculjevič – Kovačevič, Katič, Petrič, Škundrič – Okolič, Stankovič (C), Podraščanin, Lisinac – Atanasijevič, Luburič – Majstorovič, Rosič
    Trenér: Nikola Grbič

    Belgie: D'Hulst, Valkiers – Deroo (C), Van Hirtum, Lecat, Klinkenberg, Rousseaux – Verhees, Van De Voorde, Van De Velde – Van Den Dries, Van Walle – Stuer, Ribbens
    Trenér: Vital Heynen

    Rozhodčí: Andrej Zenovič (RUS) – Susana Maria Rodriguezová Jativaová (ESP)
    bahis siteleri