Srbsko – Belgie 3:2 (kon.) | Německo – Rusko 2:3 (kon.)
konec
Německo
2
19 25 22 25 13  
Rusko
3
25 20 25 17 15  
Neděle 03.09.2017, 20:50 • Tauron arena, Krakov, Polsko • Mistrovství Evropy mužů • Finále
Předzápasové kurzy
     
    13:15
    Je konec! Rusové mohou slavit historicky čtrnáctý titul z evropského šampionátu. Butko nic nevymýšlel při druhém mečbolu, našel Maxima Michajlova, který razantní smečí z výšky nedal obraně Německa šanci.
     
    12:14
    Dva mečboly pro Rusko! Po přihrávce Berežka mohl Butko najít nahrávkou Michajlova, který přidává důležitý útok po lajně.
     
    11:13
    Německo stále žije. Na podání byl Volkov. Grozer dostal vysokou nahrávku, ale byl ubráněn Martynjukem, ale Grozer zachraňuje situaci blokem! Také Rusko si bere oddechový čas.
     
    9:12
    Butko znovu za koncovou lajnou. A už to je tři body. Po nedůrazné smeči Kaliberdy se prosazuje při bodovku z hlavního kůlu Dmitrij Volkov. Ještě jeden oddych pro hráče Německa.
     
    9:11
    Zkušený druhý ruský nahrávač Alexandr Butko se představil na podání po oddechovém čase. A Rusko jde do vedení o potřebné dva body! Grozer nedokázal přetlačit blok soupeře a Michajlov zapíná ve vhodnou chvíli na útoku.
     
    9:10
    Hirsch přichází z lavičky na podání. Nyní ale Němcům nepomáhá. Jeho servis jde do těsného autu. Video potvrzuje aut německého podání. Německo si bere ještě oddechový čas.
     
    8:7
    Nakonec to jsou Němci, kteří jsou ve vedení při změně stran. Po servisu Fromma útočil z nedobré pozice Michajlov daleko do sítě do autu.
     
    5:2
    Kljuka se útokem znovu neprosadil, Kampa poté našel Grozera, který je v pátém setu zatím nekompromisní. Rusko si musí brát oddechový čas.
     
    25:17
    Čtvrtá sada je u konec. Kampa našel na handě Grozera, který smečí do Grankina ukončil čtvrtý set. O evropském titulu rozhodně pátý set.
     
    24:16
    Až teď přicházejí setboly! Kurkajev našel servisem jen pásku sítě.
     
    21:12
    Rusko nemůže ubránit. Žigalov na podání, následně bod nedal Fromm, ale Volkov napálil při bodovce jen bloky Grozera. Rusko se ještě pokusí nastartovat při oddechovém čase.
     
    16:9
    Kampa znovu na podání. Berežko smečoval za blok, míč dopadl na palubovku, ale útočící volejbalista byl dříve v síti. Je tady druhý technický oddechový čas.
     
    13:9
    Kampa znovu na podání. Michajlov nedokázal dostat míč na zem. Na druhé straně útočil Grozer jen do bloku, ale výměnu ukončuje středem sítě Krick. Německo už má čtyřbodové nadějné vedení. Rusko si bere oddechový čas.
     
    8:6
    A už to je o dva body. Chtistian Fromm dokázal zatlačit servisem a toho využívá Böhme na bloku. Je tady první technický oddechový čas.
     
    22:25
    Rusko je jeden set od evropského titulu! Butko našel servisem Kaliberdu, ten dokázal přihrát, ale po nahrávce Kampy se na středu sítě neprosadil. Poté se už s důležitou chvíli popasoval Michajlov smečí do lajny.
     
    22:24
    Na podání přišel po oddechovém čase z lavičky Simon Hirsch. Druhý německý univerzál nedokázal napodobit Žigalova na druhé straně sítě. Rusové s přehledem přihráli a poté se prosazuje Volkov z hlavního kůlu. Dva setboly.
     
    22:23
    Druhý ruský univerzál Maxim Žigalov znovu na servisu. Německo setboly zatím nepřipouští. Grozer smečoval po vysoké nahrávce jen do soupeře v poli, ale poté sám Grozer vybral vynikající úder za blok a Kaliberda smečuje z hlavního kůlu. Také Rusko si bere ještě jeden oddechový čas.
     
    21:23
    Je taky možná rozhodující náskok Ruska ve třetím setu. Místo Fromma přišel na kurt Schott. Na druhé straně Žigalov na podání a dává eso právě na Schotta. Německa zastavuje hru oddechovým časem.
     
    15:16
    Rusko vede při druhém technickém oddechovém čase o jeden bod. Po servisu Böhma útočil středem sítě Volvič.
     
    12:12
    Srovnáno. Opět to je György Grozer, který tlačí servisem soupeře. Místo Grankina přichází do hry Butko. Grozer trefuje eso k postranní lajně. Rusko si bere oddechový čas.
     
    6:10
    Rusové hned v úvodu setu odskakují. Volkov znovu na podání a dává eso! Kaliberda spal na přihrávce a nechal si spadnout technický servis před sebe. Německo si bere oddechový čas.
     
    6:8
    Rusové mnohem lépe vstoupili do třetí sady a vedou při prvním technickém oddechovém čase o dva body, pomáhá jim i nepřesným servisem Lukas Kampa.
     
    25:20
    Rusové ztrácejí vůbec první set na šampionátu! Michajlov útočil z pozice univerzála, ale bod nedal. Grozer poté smečoval z velké výšky a je konec druh sady. Grozer se poté ještě pustil do slovní výměny s protihráči, ale to už nic na druhé sadě nezmění.
     
    24:20
    Německo si ale pohlídalo koncovku setu a má čtyři setboly. Po nepřesné přihrávce musel hrát jen lehce na stranu soupeře Kaliberda. Rusové se nedohodli v poli při lehkém úderu.
     
    23:19
    Rusko stahuje vedení soupeře. Grozer jen odevzdal míč po nepřesné nahrávce, poté dostal ještě jednu šanci, ale i tu vyhazuje do autu. Německo si bere oddechový čas.
     
    21:14
    Vlasov pokračuje na podání. Kaliberda obstál na přihrávce, ale poté se Rusové nedostali k bodovce. Vlasov v jednoduché pozici poslal míč mimo hru. Ještě jeden oddechový čas pro ruskou reprezentaci.
     
    16:10
    A právě Tobias Brick byl na podání. Michajlov se útokem neprosadil a poté přidává bod na druhé straně Grozer. Německo vede o šest bodů při druhém technickém oddechovém čase.
     
    14:8
    A už to je o šest bodů! Po servisu o pásku od Keliberdy se Rusové nedostali k míči včas. Rusko si bere oddechový čas.
     
    8:3
    Německo vede velmi překvapivě v úvodu druhé sady o pět bodů. György Grozer trefuje eso a posílá oba týmy k prvnímu technickému času.
     
    19:25
    Maxim Michajlov na servisu. A první sada končí. Kampa se na středu sítě nesešel s Brickem. Fromm ještě dokázal dostat balon na stranu Ruska, ale tam by nesměl být Michajlov, který nemá znovu žádný problém poslat míč na palubovku.
     
    19:24
    Pět setbolů pro Rusko! Denys Kaliberda na podání. Michajlov neměl proti jednobloku žádný problém.
     
    16:20
    A už to je o čtyři body. Kaliberda je sestřelen jednoblokem Michajlova. Německo si bere oddechový čas.
     
    15:16
    Přece jen při druhém technickém oddechovém čase vede Rusko o bod. Fromm servisem našel jen síť.
     
    14:14
    Je srovnáno! György Grozer pokračuje na servisu. A nyní sestřelil libero Ruska Majstoroviče. Rusko si bere oddechový čas.
     
    4:8
    Při prvním technickém oddechovém čase vede Rusko po nepřesném servisu Grozera o čtyři body.
     
    2:6
    Volkov znovu na podání a nyní to je dokonce přímý bod. Christian Fromm nepřihrál přesně. Andrea Giani si musí brát oddechový čas.

    Vít Schück

    Německo: Kampa (C), Zimmermann – Fromm, Schott, Kaliberda, Karlitzek – Andrei, Böhme, Baxpöhler, Krick – Grozer, Hirsch – Weber, Zenger
    Trenér: Andrea Giani

    Rusko: Grankin (C), Butko – Volkov, Berežko, Feoktistov, Kljuka – Vlasov, Volvič, Aščev, Kurkajev – Žigalov, Michajlov – Golubjev, Martynjuk
    Trenér: Sergej Šljapnikov

    Rozhodčí: Wojciech Maroszek (POL) – Goran Gradinski (SRB)
    bahis siteleri