Tisková konference HC Oceláři Třinec (kon.) | Tisková konference Aukro Berani Zlín (kon.)
Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
konec
Tisková konference Aukro Berani Zlín

Úterý 05.09.2017, 11:30Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:30.
     
    Účastníci tiskové konference se už pomalu schází. Za chvíli se začne.
     
    Tisková konference právě začíná.
     
    Martin Hosták: Dobrý den, setkáváme se po krátkém čase. Nějakým způsobem jsme dali kádr dohromady. Bude se více sázet na mladší hráče a snažit se hrát rychlý hokej. Do toho nám skvěle zapadají nově příchozí Lotyši. Co se týče ambicí, tak tam je jasný cíl a to dostat se do první desítky a zahrát si vyřazovací boje. Tam už se pak uvidí, jak si to sedne. Ekonomika klubu je už hotová. Takže tam panuje spokojenost.
     
    Jiří Šolc: Na soupisce máme přes pětatřicet hráčů. Hodně jich máme domluvených z prvoligového Přerova. Před sezonou se trenéři rozhodli, že do Přerova budou uvolněni Valenta a Fořt. Opačným směrem půjdou Ferenc a Kratochvíl. Naše spolupráce s Přerovem je téměř na úrovni farmy.
     
    Robert Svoboda: Stav hráčů je takový, že většina jich je v pořádku. Otazník visí nad Honejskem, který se zranil při zápase v Jihlavě. Na soupeře se chystáme tradičně. Máme o nich informace i z loňských sezon. Co se týče posil, doufáme, že ofenziva by moha být dobrá.
     
    Ondřej Veselý: V přípravě letos bylo hodně změn. Jsou tu mladí trenéři a uznávají takové to modernější pojetí hokeje i přípravy. Takže to se ukázalo i v přípravě. Věřím, že to bude vidět i v zápasech. Budeme se chtít prezentovat jinak, než tomu bylo zvykem. Co se týče hráčů, tak atmosféra v kabině je velmi dobrá. Hráči z Lotyšska jsou v kabině hodně slyšet. Vedle mě v kabině sedí tři, takže pochytávám nějaká lotyšská slova.
     
    Nyní dostávají prostor novináři se svými dotazy.
     
    Martin Hosták: Stále hledáme člověka na post ekonomického jednatele. Velmi pečlivě zvažuji, koho na to místo nominuji. Nikdo z klubu to ale nebude. Poslední roky se pracovalo s nízkým rozpočtem a tok peněz byl hodně přiškrcený. Hodně se šetřilo.
     
    Ondřej Veselý: Rihards Bukarts zapadl skvěle do kabiny. Dobře se prezentuje na ledě a věřím, že bude dávat i góly a bude platným hráčem. V kabině jsou s Robertsem hodně slyšet. On je Rihards spíše taková hračička.
     
    Robert Svoboda: Oni si Bukartsové spolu rádi hrají. Bude to chtít najít vyváženost, aby dávali góly a bavili lidi.
     
    Robert Svoboda: V rámci možností se kádr slušně doplnil. Víme, jaká byla situace na konci sezony. Ať už se jedná o Lotyše, Illa... Pracuje s tím co máme a určitým způsobem jsme spokojeni. Soutěž ukáže, zda máme nějaký větší problém, ale já doufám, že ne.
     
    Martin Hosták: Chytil odletěl na kemp dřív. Dovezl si z Turnaje čtyř zranění, V Americe se potvrdilo, že to zranění je na dobu čtyř týdnů. Uvidíme, co s ním udělají. Oni měli v plánu ho vyzkoušet a kdyby zaujal, nechat ho v NHL. Ale těžko je oslní, když je zraněný. Brzo bych se chtěl domluvit s manažerem Rangers, jak to s Filipem vidí. Ale určitě nám bude chybět celé září a není jisté, že nám ho pošlou zpět. Rangers si ho buď mohou nechat v Americe a pokud se vrátí do Česka, tak bude hrát ve Zlíně. Já doufám, že bude hrát v extralize, protože si myslím, že to by mu pomohl nejvíce.
     
    Roberts Svoboda: Pavel Klhůfek je už po zdravotní stránce v pořádku a je to o tom, aby se dotrénoval. Jak bude úplně zdráv, myslím si, že pro nás bude důležitý hráč.
     
    Martin Hosták: Fotbal neberu jako konkurenci. Ve Zlíně nyní jsou dva kluby na nejvyšší úrovni. Teď se více daří fotbalu, ale to se zase za dva roky může obrátit. Rozhodně ale nemáme v plánu s fotbalem nějak soutěžit o pozornost.
     
    Martin Hosták: Měl jsem teď několik schůzí s firmou, která se zajímala o rekonstrukci stadionu. V tuto chvíli zjišťujeme, jaká je situace pro územní rozhodnutí, ale dostáváme se k tomu po době, kdy to nějak tak bylo v útlumu. Je to ale fáze, která je nová spíše pro mě, ne pro fanoušky. Toto se řešilo možná už loni.
     
    Martin Hosták: Permanentek je letos prodáno o něco méně, než loni.
     
    Tisková konference skončila. (11:58:48)

    Michal Sedláček

    Tiskové konference se zúčastní:
    Martin Hosták, generální manažer
    Jiri Šolc, sportovní ředitel
    Mgr. Robert Svoboda, první trenér
    Ondřej Veselý, kapitán týmu