Ostrava – Panthers 6:5 (po pr.) | Olomouc – Ne 4:14 (kon.) | Židenice – Vítkovice 1:8 (kon.)
Královské Vinohrady – Bohemians 1:8 (kon.) | Chodov – Jičín 12:2 (kon.)
konec
FBS Olomouc
4:14 (1:4, 0:1, 3:9)
Ne
Pátek 15.09.2017, 18:30 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • ČEZ Extraliga žen • 1. kolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký páteční podvečer, po skoro pětiměsíční pauze se rozjíždí také nejvyšší česká florbalová liga pro něžné pohlaví Extraliga žen. Jedním z šesti zápasů zahajovacího 1. kola bude i střetnutí mezí Olomoucí a Ivanti Tigers. Utkání startuje v 18:30!
     
    FBS Olomouc
    Florbalistky z Hané jsou stejně jako predikce z posledních let tipovány na příčka na chvostu celkového pořadí. Tým okolo kouče Petra Dadeje sice jasně deklaruje, že letošním cílem je play-off, jenomže mančaft stále postrádá potřebné zkušenosti. V porovnání z ostatními týmy směřující na nejlepší osmičku je spíše mezi těmi podprůměrnými. Olomouc ovšem není žádný tým ořezávatek, co se hráčského kádru týče, v budoucnosti by se mohl klub při konsolidaci a udržení složení kabiny v podobném složení jako teď dostat znovu na vyšší příčky.

    Co se přestupového dění týče, Olomouc přišla jen o dvojici hráček z loňské základní sestavy. Do Židenic odešla střelkyně a velká bojovnice Petra Grufíková spolu s obránkyní Terezou Mošťkovou. Na Hanou naopak zamířila Marta Horáčková z Jeseníku, z Ostravy pak nadějná trojice plná mládí Karolína Šablaturová, Barbora Lichnová a Martina Podroužková. Možná nejhvězdnějším kaufem je však zřejmě hostování velezkušené Petry Mandátové z Vítkovic, ženy, která dosáhla na extraligový titul. Oporami pak bezesporu budou Alice Pavlíková, Jitka Oháňková a Alena Sklenářová – nynější hlavní tváře mančaftu, velká očekávání se vkládají taktéž v Lucii Cholinskou, člensku širšího kádru juniorské reprezentace, která může tento rok nastupovat už i mezi ženami.¨

    Olomoucké ženy mají za sebou před startem nové sezóny pouze jediný přípravný turnaj, na Ostrava Women Cupu dokázaly obhájit loňský bronz. Poháru České pojišťovny se letos zúčastnil jen rezervní tým.
     
    Ivanti Tigers FK Jižní Město
    Jižní Město se coby obhájce titulu, když hráčky po taktovkou trenérského dua Markéta Štéglová – Karolína Šatalíková získaly titul po čytřleté pauez, nechce spokojit s malými ambicemi. Tým dříve známý pod názvem Herbadent se kromě nového titulárního partnera musel obejít bez pětice hráček, když kromě Martiny Skořepová, která ukončila kariéru, už v kádru nejsou Šárka Boľová, Romana Janegová (návrat na Slovensko), Tereza Chvátalová a Jitky Procházkové (obě přerušení kariéry).

    Vedení klubu zareagovalo velmi rychle, největší posilou je bezpochyby Iveta Hyršlová, která se alespoň pro tentokrát rozloučila s Bohemians. Ze stejného klubu pak také přišla nadějná Anna Marie Divišová, další mladicí je Tereza Hanzlíková z Vítkovic. Velmi zajímavou postavou je taktéž Alena Machačová, která se po nepostupu Mladé Boleslavi do nejvyšší soutěže vyzkouší kvalitnější angažmá. Jinak se samozřejmě mohou opřít o služby takových hvězd jako Denisa Billá, Martina Košturiaková, Dominika Kubišová či Martina Čapková.

    Tigers se zúčastnily v létě Czech Openu, kde v nejprestižnější kategorii skončily ve čtvrtfinále, když je zdolalo rozjeté FBC Ostrava. Pro úřadujícího mistra to byla ideální příprava pro velkou výzvu a zřejmě hlavní cíl podzimu – účast na říjnovém Champions Cupu ve finském Seinäjoki.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    18.02.2017 Olomouc x Jižní Město 1:9 (EŽ 2016/17)
    20.11.2016 Jižní Město x Olomouc 9:2 (EŽ 2016/17)
    17.01.2016 Jižní Město x Olomouc 8:3 (EŽ 2015/16)
     
    Rozhodčími dnešního zápasu jsou pánové Roman Sladký a Radek Vybíhal, kteří si už v minulých sezónách odpískali několik zápasů ženské nejvyšší soutěže, povětšinou však pískají nižší mužské nebo juniorské ligy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Tigers se hned od úvodu snaží svou typickou ofenzivní hru nabourat obranu Hanaček, prozatím však bez většího úspěchu. Olomoucké řady jsou připraveny na soupeřovu taktiku velmi dobře.
     
    01:23
    Bouchalová zkoušela proniknout po pravém křídle na polovinu hostí, jenomže tento pokus byl marný. Pozorná Billá její nahrávku okamžitě vystihla a nedala ji jakoukoliv šanci na střelu. Tigers mohou rozehrávat.
     
    02:35
    Hyršlová se při své premiéře v dresu Tigers pokusila o rychlou akci, jež dotáhla až ke střele. Svému pokusu však nedala dostatečnou dynamiku, Franková tak bez problému chytá.
     
    03:32
    Olomouc je prozatím překvapivě celkem vyrovnaným soupeřem, jenomže ji srážejí chyby v obraně. Dva závary Steinbachové před brankou ovšem na poslední chvíli dokázala zlikvidovat obranná dvojka Hanaček.
     
    04:37
    Tigers i nadále tlačí, jenže ofenzivní potence je u Pražanek zatím nulová. Oháňková jim navíc bez potíží přerušila další akci a dokázala vyhodit balónek přes půlící čáru.
     
    05:31
    Steinbachová se už málem radovala z branky, když dorážela střelu Pilíkové, jenomže v poslední moment ji přerušila píšťalka rozhodčího. Olomoucké řady si mohou pořádně oddechnout,
     
    06:09
    Tigers právě vstřelili branku!
    Střelecký půst je rozseknout! MICHAELA ŠULANOVÁ ukázala parádní individuální techniku, když prošla celou polovinou Olomouckých a poslala míček přímo do šibenice brány frankové. Olomoucká brankářka byla bezmocná. Asistence: Dominika Steinbachová.
     
    06:56
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Olomouc je v krizi. Pilíková vyslala přesný pas na kanonýrku LUCII KOŠTURIAKOVOU, která dokázala po udělené výhodě svůj výběh po mantinelu proměnit v druhou branku zápasu. Franková znovu nezvládla zasáhnout. Asistence: Lucie Pilíková.
     
    07:35
    Olomouc se nedostává do psychického klidu, Tigers jsou tak rozjetí, což může vyplynout v další branky. Domácí mančaft se totiž začíná v obranné fázi hry topit.
     
    08:27
    Tigers právě vstřelili branku!
    První zásah velké střelkyně! DENISA BILLÁ zužitkovala absolutní chaos v domácí defenzívě v třetí branku Pražanek, když se nacházela ve správný čas na správném místě. Pro takovou zkušenou hráčku už střela do prázdné branky byla formalitou. Asistence: Lucie Pilíková.
     
    09:47
    I nadále se Olomoučtí pokoušejí o zvýšení aktivity, jenomže marně. Domácí se i nadále nemohou dostat do správné provozní teploty, což plodí chybu za chybou.
     
    10:14
    Tlak Tigers vrcholí, Pilíková však svou přihrávku mířila jen do míst, kde se nacházela Mandátová. Domácí se mohou zkonsolidovat.
     
    11:35
    Ani nadále se domácí tým nedokáže popasovat ze sílou protivníka, Machková tak střílela těsně vedle branky, čímž málem dosáhla první letošní extraligové branky.
     
    12:47
    Fleischmannová byla u první větší možnosti olomouckých, její dorážku však bez potíží dokázala Červová vyrazit mimo tři tyče. Horáčková se následně pokoušela o dorážku, jenomže clonu obrany Tigers neprostřelila.
     
    13:15
    Tigers právě vstřelili branku!
    Tak tohle byla paráda! LUCIE KOŠTURIAKOVÁ si navedla míček na střed a krásnou ranou pod horní víko si zapisuje druhou branku v zápasu. Franková se po ráně natahovala jen marně. Asistence: Tereza Hanzlíková.
     
    14:42
    Olomoucké řady kontrují, avšak Pavlíková svou ránu od mantinelu proměnit nedokázala. Její rána letěla těsně nad bránu hostí.
     
    15:22
    Martina Čapková (HRB) neudržela pozornost na vlastní polovině a lehce postrčila napadající Oháňkovou. Rozhodčí ji za to odměnili menším trestem za nedovolené vrážení
     
    15:39
    Tereza Mikulová (OLO) si připsala velmi podobný trest jako její protihráčka před malou chvílí, olomoucká přesilovka tak kvůli jejímu faulu u mantinelu končí.
     
    16:45
    Olomouc začíná být v útočné fázi aktivnější, jenomže Tigers proti tomu mají dost účelnou taktiku. Poziční hra na hranici velkého brankoviště likviduje jakékoliv snahy o střelbu.
     
    17:02
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí ovšem přece jen snižují! Po krásné souhře, kterou vymyslela exvítkovická Mandátová se dostala těsně před brankou k míčku JITKA OHÁŇKOVÁ, jež si už před Červovou věděla bez rozmýšlení rady. Střela do protipohybu brankařky Tigers byla nechytatelná. Asistence: Petra Mandátová.
     
    18:36
    Machačová po krásném pasu Čapkové vyzkoušela střelbu z větší dálky, nicméně její rána byla mírně nepřesná. Míček proletěl půl metru vedle tyče až do sítě za bránou.
     
    19:54
    Lichnová zkoušela vystartovat po míčku, který jí poslala chytře Pařízková, nicméně Červová byla ještě bystřejší. Brankářka Tigers si za propadlým pasem došla dříve než olomoucká forvardka. Hosté mohou rozehrávat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina ukázala schopnosti Tigers, které se sice dlouho nemohly dostat do tempa, jenže po úvodní brance zápasu už vše pokračovalo podle zajetých kolejí. Úřadující mistr si naprosto vše hlídal, což potvrdil také ve čtyři branky. Druhá třetina startuje v cca 19:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:32
    Oháňková se snažila zvýšit aktivitu v útočné třetině, jenomže přes zkušenost s názvem Martina Čapková neprošla. Domácí mančaft se tak honem rychle musí vracet do základního postavení.
     
    21:18
    Kubišová s Polívkovou se pokoušely prodrat ukázaly, co znamená síla Tigers. Napadání této dvojice však nic nepřineslo, jejich pokusy letěly pouze mimo bránu.
     
    22:08
    Olomoucké barvy si připsaly dvě velké tutovky. Nejprve se Petra Mandátová snažila protlačit přihrávku k osamocené Pavlíkové, jenomže tento záměr nevyšel. Posléze se prodrala do zakončení Lichnová, leč její projektil z bezprostřední blízkosti Červové letěl těsně nad horní tyč.
     
    22:35
    Barbora Lichnová (OLO) se dostala do konfliktu s Čapkovou, což je také důvodem jejího vyloučení za hrubost. Domácí čeká oslabení.
     
    23:36
    Hanačkám se i nadále daří vyhazovat většinu propadlých míčků z vlastní poloviny a vyvarovávat se ohrožení brány. Tigers zatím nemají dostatečnou rychlost v kombinaci.
     
    24:35
    Lichnová je zpět ve hře, hosté svou početní výhodu nevyužily.
     
    25:29
    Pavlíková prodrala svůj tečovaný pokus přes clonící bekyně Jižní Města, nicméně míček nakonec proletěl těsně vedle pravé tyče. Červová si musela pořádně oddechnout.
     
    26:34
    Hermannová pálila z půlící čáry po bleskovém rozehrání přesilovky, jenomže její přízemní rána nebyla úspěšná. Franková si střelu v shluku těl dokázala najít.
     
    27:42
    Košturiaková mířila od mantinelu sice na bránu, její pokus však letěl jen boční sítě. Olomoucké řady se mohou po zisku míčku na chvíli uklidnit.
     
    28:33
    Mandátová ukázala schopnost udržet míček na holi i pod tlakem protihráček, její snaha ovšem k ničemu významnějšímu nakonec nevedla. Domácí družstvo se na polovině Tigers neudrželo.
     
    29:24
    Zabavská se nadvakrát zčistajasna objevila před bránou, leč její dvě střely těsně po sobě vždy nalezly stejný cíl. Franková jí zabrániia ve skórování pozornými zákroky.
     
    29:49
    Nikola Hermannová (HRB) se u mantinelu neudržel, když poslala Bouchalovou k zemi. Domácí se dostanou k další přesilovce.
     
    30:44
    Olomoucká kombinace při početní výhodě zatím vázne, přihrávkami si totiž Hanačky nedokáží nalézat výhodné prostory pro střelu. Pražanky se zuby nehty brání.
     
    31:49
    Ve stejný čas, kdy se dostává Hermannová znovu na hřiště, se dostala ke dvěma tutovkám Hanzlíková. Před bránou Olomouce však díky dobrému postavení frankové nepochodila.
     
    32:26
    Olomoučanky se nedokáží dostávat přes presující blok soupeřek, Surá tak bez větších potíží ukázala, jak dokáže pozlobit protivnice. Tigers se tak znovu dostávají k míčku.
     
    33:23
    Hosté se nedokáží dostat znovu do tempa, které dokazovali v první třetině. Olomouci toto rozložení sil vyhovuje, prozatím se nemusí strachovat o větší příděl branek.
     
    34:48
    Machačová ukázala, jak její střelba může být nebezpečná. Míček totiž poslala těsně nad olomouckou klec. franková se pro jistotu po střele natahovala, jenomže stejně na ni byla krátká.
     
    35:07
    Olomouc se bude muset znovu popasovat s oslabením, Martina Podroužková (OLO) totiž po faulu na Billou míří na trestnou lavici.
     
    35:59
    Tigers právě vstřelili branku!
    Přesilovka zůstává využita! Po krásné kombinaci se dokázala dostat ke střele z jedničky DENISA BILLÁ, když se nacházela přesně na ose hřiště. Hanačky byly bez šance na zblokování. Asistence: Lucie Pilíková.
     
    37:29
    Billá se dostala do dobré pozice na střelu na levém křídle, leč její rána úspěšná nebyla. Míček trefil boční síť brány Frankové.
     
    38:36
    Zatím se Tigers nedaří navázat na konstantní výkony, Olomouc se totiž svou defenzivní taktikou daří bořit snahy Pražanek. Úřadující šampion tak lehce ztrácí psychickou pohodu.
     
    39:38
    Surá se dostala těsně před bránu, když si lehce zpracovala míček čepelí a okamžitě po převzetí přihrávky zkoušela propálit brankářku Frankovou. Olomoucká strážkyně branky ovšem zasáhla ramenem, čímž vytáhla střelu nad bránu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina už ukázala konsolidovanější výkon Olomouce, když se Tigers marně snažili o přehrání jejich defenzívy. Přesto se však jednou k navýšení svého náskoku dostali, čímž si dali dobrou startovní pozici pro závěr zápasu. Třetí třetina startuje přibližně v 18:58.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Tigers právě vstřelili branku!
    Olomoucká obrana znovu propadla. Tigers si po bleskovém protiútoku dokázali projít až před domácí, kde se v početní převaze už TEREZA HANZLÍKOVÁ dokázala bez problému prosadit střelou do horního růžku. Franková se natahovala marně. Asistence: Iveta Hyršlová.
     
    41:48
    Čapková se dostala k exekutorství trestného střílení, jenomže její klička do backhandu nevyšla. Ne že by neměla dobrý záměr, avšak míček trefil jen horní tyč.
     
    41:48
    Olomouc půjde za předchozí faul v předbrankovém prostoru pykat, Tereza Mikulová (OLO) si půjde sednout za sekání,
     
    42:21
    Tigers vytrvale tlačí do plných, jenomže vlastní síly si v tuto chvíli přecenili. Přesilová hra ovšem vypadá po optické stránce velmi atraktivně, jen jí chybí střelba.
     
    43:29
    Tigers právě vstřelili branku!
    V této chvíli už ovšem dochází ke kompletnímu rozebrání domácí defenzívy. Krásný pas na osu hřiště dokázala na sto procent zužitkovat BARBORA ZABAVSKÁ, když pálila přímo nad nohu Frankové. Asistence: Lucie Košturiaková.
     
    44:18
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Pomyslný kolotoč je nadále v provozu. Po střele Suré se dostala na velkém brankovišti k dorážce DENISA BILLÁ, jež se z takový pozic moc nemýlí. Olomouc působí už dost rezignovaně. Asistence: Dagmar Surá.
     
    45:03
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí přece jen kontrují. Po hezkém přečíslení se dostala po diagonální přihrávce celým brankovištěm kapitánka BARBORA PAŘÍZKOVÁ, která už natahující se Červovou překonala. Asistence: Barbora Lichnová.
     
    46:06
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí jsou v laufu. Po dobré přihrávce na mantinel se dokázala dostat do výhodné pozice TEREZA MIKULOVÁ, která následně propálil ranou k tyči celou obranu soupeřek. Asistence: Petra Mandátová.
     
    47:39
    Domácí družstvo se opravdu začíná postupně zvedat. Před malou chvílí se tak Mandátová s Pavlíkovou mohly pokusit o další gólovku, jenomže Červová byla proti. Tigers se mohou uklidnit.
     
    48:25
    Tigers už jsou znovu ve formě, Olomouc prakticky nedokáže překonat půlící čáru, což se hlavně projevuje na počtu momentálních šancí. Franková je však proti.
     
    49:13
    Franková je znovu excelentní! Tentokrát se ukázaly její reflexy při pumelici Čapkové, následně se navíc Olomouc dostala do přečíslení. To však Fleischmannová tváří tvář Červové neproměnila, když její střelu vytáhla rukavicí mimo tři tyče.
     
    50:40
    Tigers právě vstřelili branku!
    Olomouc znovu inkasuje. Po hezké a chytré přihrávce Suré zpoza brány se totiž mezi střelkyně zapisuje i ADÉLA POLÍVKOVÁ, která nachytala Frankovou při přesunu. Asistence: Dagmar Surá.
     
    51:01
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Obrana domácích opravdu nestíhá. Po rychlém přečíslení se dostala ke střelbě z osy hřiště LUCIE PILÍKOVÁ, která už Frankovou dokázala propálit bez viditelných problémů. Asistence: Nikola Hermannová.
     
    51:18
    Tigers právě vstřelil branku!
    Olomouc znovu propadla. Psychická nepohoda prostě dělá své. V jasné šanci se tak TEREZA HANZLÍKOVÁ střelou do šibenice zapisuje podruhé do seznamu střelkyň. Asistence: Lucie Košturiaková.
     
    51:18
    Kouč Dadej si logicky vybírá svůj oddechový čas pro domácí.
     
    52:01
    Tigers si ještě zahrají minimálně jedno oslabení, Barbora Zabavská (HRB) si jde sednout za úmyslnné hraní rukou.
     
    52:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí mají přece jen šanci na snížení. Po přesilovkové kombinaci se z vrcholu rozehrávky prosadila TEREZA TOMANOVÁ. Asistence: Karolína Šablaturová.
     
    52:52
    Tigers právě vstřelili branku!
    Domácí ovšem dostávají další ránu. TEREZA HANZLÍKOVÁ si bez problémů prošla až do střelecké pozice, odkud se už tahem mohla prosadit přesně do šibenice. Hráčka Tigers si tak zapisuje hattrick! Asistence: Iveta Hyršlová.
     
    53:28
    Olomouc je i přes aktuální skóre dost namotivovaná, proti Pražankám se pokouší o chytrou hru. Sráží jí však časté laciné chyby, které se nedaří dostat pod kontrolu. I proto na tabuli svítí aktuální skóre.
     
    54:18
    Ivanti nadále presuje, koučka Štéglová má opravdu kvalitní tým, z čehož může celý tým Tigers profitovat v podobě ofenzivní úspěšnosti ve většině akcí.
     
    55:12
    Herbadent právě vstřelil branku!
    Tigers jsou dnes prostě v ráži. Po kompletním rozebrání obrany se dostala k další gólovce LUCIE KOŠTURIÁKOVÁ, jejíž pokus už neměl moc dalekou cestu do sítě. Franková byla bezmocná. Asistence: Martina Čapková.
     
    56:25
    Ani tentokrát se nepovedlo prosadit Hanačkám v kombinaci, Olomouci prozatím schází hlavně odvážnost v útočných akcích.
     
    57:11
    Tigers právě vstřelili branku!
    Pražanky jsou k nezastavení. Další zásah totiž přidává IVETA HYRŠLOVÁ, která se dokázala prosadit z malého brankoviště. Asistence: Lucie Košturiáková.
     
    58:33
    Publikum Hanačky ještě tlačí k dalšímu snížení aktuálního manka, ani tentokrát se však nedokáží Pražankám vyrovnat v základních herních činnostích.
     
    59:47
    Hráčky obou mančaftů už spíše než hru sledují světelnou tabuli, závěrečný hvizd už se kvapem blíží.
     
    Konec zápasu.
     
    Hráčky utkání: Petra Mandátová (Olomouc) – Tereza Hanzlíková (Tigers)
     
    Střely na branku: Olomouc – 25, Tigers – 47
     
    Olomoucké ženy se nedokázaly v prvním zápase sezóny popasovat s úřadujícími mistryněmi Ivanti Tigers, čímž si zapisují konečnou prohru o deset branek. Pražanky ukázaly, že dokáží i nové sezóně hrát svůj standard. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (20:57:35)

    Johan Čáp


    Hledáme zpravodaje pro tým Ne. Více informací zde.

    Branky a nahrávky: 18. Oháňková (Mandátová), 46. Pařízková (Lichnová), 47. Mikulová (Mandátová), 53. Tomanová (Šablaturová) – 7. Šulanová (Steinbachová), 7. Košturiáková (L. Pilíková), 9. Billá (L. Pilíková), 14. Košturiáková (Hanzlíková), 36. Billá (L. Pilíková), 41. Hanzlíková (Hyršlová), 44. Zabavská (Košturiáková), 45. Billá (Surá), 51. Polívková (Surá), 52. L. Pilíková (Hermannová), 52. Hanzlíková (Košturiáková), 53. Hanzlíková (Hyršlová), 56. Košturiáková (Čapková), 58. Hyršlová (Košturiáková)


    FBS Olomouc: Franková (Králová) – Sedláková, Podroužková, Mikulová, Mandátová – Pavlíková, Oháňková, Pařízková (C) – Suchánková, Horáčková, Bouchalová – Lichnová, Rozenbergová, Tomanová – Fleischmannová, Kylarová, Šablaturová.
    Ne: Červová (Christiánová) – Hermannová, Billá, Šulanová, Machková – L. Pilíková, Hyršlová, Steinbachová – Surá, Kubišová, Košturiáková (C) – Čapková, Polívková, Hanzlíková – Machačová, Zabavská.

    Rozhodčí: Roman Sladký, Radek Vybíhal
    bahis siteleri