Košice – Žilina 6:3 (kon.) | Zvolen – Poprad 2:3 (po pr.) | Detva – Lipt. Mikuláš 1:5 (kon.)
Trenčín – Nitra 4:0 (kon.) | Nové Zámky – Banská Bystrica 3:2 (po pr.)
konec
HC Košice
6:3 (2:1, 3:2, 1:0)
MsHK Žilina
sk Pátek 22.09.2017, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítam pri ďalšom pokračovaní hokejovej Tipsport ligy. Tentokrát si v Košiciach sily zmerajú domáci HC Košice a MsHK Žilina.

    HC Košice patrí v súčasnosti piata priečka tabušky, s ktorou nie sú Košičania určite spokojní. Domáci celok na ňu padol z druhého miesta po zápase v Banskej Bystrici, ktorý prehral. Vo všeobecnosti platí, že majú na svojom konte Košice celkovo sedem bodov a stále priaznivý pomer strelených a inkasovaných gólov – 9:7.

    Posledné tri zápasy Košíc:

    HC Košice – MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:3 sn
    HC Košice – HK Poprad 5:2
    HC 05 iClinic Banská Bystrica – HC Košice 2:1

    Ani MsHK Žilina nevyšiel štart novej sezóny podľa predstáv. Vlci prehrali v riadnom hracom čase dva zápasy, jednu prehru pridali aj po predĺžení. Aj preto majú na svojom konte len štyri body, so ziskom ktorých im patrí deviate miesto tabuľky. Skóre Žiliny hovorí tesne v jej prospech – 14:13.

    Posledné tri zápasy Žiliny:

    HK Orange 20 – MsHK Žilina 5:4
    MsHK Žilina - HK Nitra 10:4
    HC 05 iClinic Banská Bystrica – MsHK Žilina 4:3

    Aktuálna séria oboch tímov:

    Ako zo spomínaných výsledkov vyplýva, ani jeden z celkov sa víťaznou sériou pýšiť nemôže. Ako Košice, tak aj Žilina svoj posledný zápas prehrala, a tak nebude mať v tomto ohľade výhodu ani jeden z tímov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Lundström) – Pulli, Čížek, Kessel, Bača, Dudáš, Šedivý, Koch, Matejka – Jenčík, Hovorka, Kafka – Suja, Pacan, Klíma – Nagy, Boltun, Hričina – Šoltés, Vrábeľ, Petráš

    MsHK Žilina: Mikoláš (Tomek) – Mikuš, Hatala, Poulin, Roman, Luža, Harant, Mendrej, Turian – Handlovský, Martindale, Klimenta – Švihálek, Húževka, Jurík – Babka, Pitt, Stupka – Váňa, Ondruš, Rogoň

    Rozhodca: Snášel, Orolin – Jobbágy, Marušin.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Zápas medzi Košicami a Žilinou sa začal. Ako prví sa k puku dostali domáci hokejisti odetí v modrých dresoch, ktorí sa pokúsia ohroziť bránku svojho súpera.
     
    00:32
    Kafka sa po pravom krídle presunul k útočnej modrej čiare, od ktorej chcel ešte rozohrávať do strany. Defenzíva Žiliny však bola pozorná a puk dobre zblokovala.
     
    00:41
    Košice dali gól!
    Košice napriek predošlej nevydarenej útočnej akcie rýchlo skórujú a dostávajú sa do vedenia. Postaral sa o to ich kapitán LADISLAV NAGY. Asistencie: Tomáš Hričina, Peter Boltun.
     
    01:20
    Kafka prihrával na modrú, strela odtiaľ bola zblokovaná a jej rýchlosť tak značne znížená. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo dokázal Mikoláš letiaci puk zachytiť.
     
    02:22
    Košice teraz poriadne potrápili defenzívne rady svojho súpera, Žilina tak musela na ľad poslať čerstvé sily. Podobne však učiní aj domáci celok.
     
    03:01
    Jenčík nestál vôbec v ideálnej pozícii, napriek tomu sa zadovkou snažil nájsť spoluhráča pred bránkoviskom. Mikoláš zareagoval na tento puk výborne a vykopol ho späť do hry.
     
    03:49
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Húževka – 2 min., hákovanie).
     
    04:10
    Dudáš clonil pred Mikolášom, žilinský gólman si však našiel štrbinku, cez ktorú na hru videl, a tak strelu spoza ľavého kruhu spoľahlivo vyrazil.
     
    04:48
    Žilina sa následne dvakrát oslobodila a na hraciu plochu poslala čerstvé sily. Domáci sa zatiaľ počas svojej presilovky k väčšej šanci nedostali.
     
    05:30
    A ďalší vyhodený puk. Defenzíva ŽIliny zatiaľ pracuje spoľahlivo.
     
    05:50
    Už to Košice počas presilovky nestihnú, Peter Húževka sa totiž vrátil na ľadovú plochu a my pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    06:24
    Výbornú prácu teraz odviedol Klíma, ktorý vybojoval pre svoj tím azda tri dobré strelecké pozície. Mikoláš ale na puk videl a za svoj chrbát ho tak prejsť nenechal.
     
    07:48
    ŽIlinský gólman v tejto chvíli štýlovo obohral dobiedzajúceho Šoltésa, Luža ale puk unáhlene vyhodil len do stredného pásma. Tu sa k nemu Košice opäť dostali.
     
    08:13
    Dlhší čas sa neprerušovalo, oba celky preto budú striedať počas hry.
     
    08:55
    Košice dali gól!
    Tak toto bola akcia par excellence. Košice sa dostali do prečíslenia troch proti dvom, vycvičili obranu Žiliny a skórovali. Do listiny strelcov sa zapísal Američan BLAKE KESSEL. Asistencie: Petr Kafka, Marek Hovorka.
     
    09:40
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Roman – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou + 2 min., faul lakťom).
     
    10:26
    Košice hrajú dlhú presilovú hru, zatiaľ bez lepšieho zakončenia.
     
    10:51
    Žiline sa puk podarilo dostať za bránku svojho súpera, vlci budú striedať.
     
    11:38
    Žilina dala gól!
    Tak sa na to pozrite! Žilina dokonalým spôsobom zaskočila svojho súpera a počas vlastného oslabenia strelila kontaktný gól. Úspešným strelcom je PATRIK ROGOŇ.
     
    12:05
    Košičanom sa zatiaľ počas presilovky príliš nedarí, domáci sa opäť topia v hĺbke vlastnej defenzívy. Takéto momenty budú Žiline vyhovovať.
     
    12:51
    Pulli puk cez útočné rady súpera neprestrčil, opätovne si tak so svojou hokejkou bude môcť zahrať aj Habal.
     
    13:20
    Nagy zbiera puk v strednom pásme, Košice pokračujú v presilovke stále bez lepšej strely.
     
    13:41
    Mladík Roman je už navyše opäť na ľade, pokračujeme tak s piatimi korčuliarmi na oboch stranách. Puk majú vo svojej moci hostia zo Žiliny.
     
    14:55
    Tí sa síce držali pomerne dlho pred Habalom, bolo to ale len v rohoch klziska, odkiaľ sa strieľa len veľmi ťažko. Gôlové zakončenie sme tak v tomto prípade sledovať nemohli.
     
    15:56
    Rýchle prenesenie hry na druhú stranu ihriska Žiline absolútne nevyšlo, Turian teraz zbytočne poslal spoluhráčov von z útočného pásma.
     
    16:38
    Košice to teraz nemysleli vôbec zle. Domáci to skúšali nahodeným pukom od modrej, ktorý ešte tečoval Hričina. Nanešťastie pre Oceliarov puk zaplával až k zadnému mantinelu.
     
    17:36
    Kafka posúval do strany, spoluhráč mu puk vrátil. Český útočník si ešte chcel vylepšiť strelecký uhol, Mikoláš ale jeho pohyb prečítal a včas sa presunul k vzdialenejšej žrdi.
     
    18:11
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Húževka – 2 min., sekanie).
     
    18:36
    Pred Mikolášom teraz vznikla neprehľadná situácia, nik nevedel, kde sa puk nachádza. Dostal sa napokon až k Bačovi, ktorý to skúšal tvrdou strelou, avšak žilinský gólman zareagoval výborne a reflexívne vyrazil.
     
    19:05
    Medzičasom začala plynúť posledná minúta prvej tretiny.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel aréne nám ohlásila koninec prvej tretiny, úvodných 20 minút máme za sebou. Pred prestávkou pritom platí priebežný stav 2:1.

    Pomer striel po 1. tretine: 10:12

    Druhá tretina sa začne približne o 18:18.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Hlavný arbiter už pustil puk na hraciu plochu, druhá tretina sa začala. Vo svojom pásme teraz budú kombinovať domáci, ktorí by sa nepochybne radi presunuli pred gólmana Žiliny.
     
    20:27
    Čížek puk len nahadzoval na zadný mantinel, tento signál ale Košiciam príliš nevyšiel. Vhadzovať sa bude po pravici Vladislava Habala.
     
    20:51
    Košice dali gól!
    Aj v druhej tretine sa domácim podarilo pridať rýchly gól. Košice zvládli striedanie, ocitli sa v pásme s dvojicou hokejistov a skórovali. Podarilo sa to PETROVI KAFKOVI. Asistencie: Peter Boltun, Václav Čížek.
     
    21:55
    V Košiciach sa bude telefonovať. Domáci si pýtajú štvrtý gól, hlavný arbiter celú situáciu preverí u videorozhodcu.
     
    21:55
    VIdeoarbiter gól nepotvrdil, pokračujeme za stavu 3:1.
     
    22:20
    Pitt pred Habalom zaujímavo tečoval letiaci puk a znemožnil tak košickému gólmanovi ukryť ho v lapačke. Habal tak musel vykorčuľovať zo svojej svätyne a zakročiť opätovne.
     
    22:57
    Žilina dala gól!
    Tak toto je pre Košice poriadne smolný moment. Puk sa totiž od Matejku odrazil do domácej bránky, robustný obranca navyše odíde poriadne zakrvavený. Veríme, že to nebude žiadne vážnejšie zranenie. Každopádne, gól je pripísaný VÁCLAVOVI STUPKOVI.
     
    22:57
    Zranený Matejka medzičasom odišiel v sprievode tímu záchranárov do útrob štadióna. Zrejme pôjde o nejaké tržné zranenie v oblasti tváre.
     
    23:44
    Druhá tretina sa nám poriadne natiahla, v zápase môžeme konečne pokračovať.
     
    23:53
    Maroš Mikoláš predviedol skvelé reflexy a puk priľahol na ľadovej ploche. Žilina pošle po tejto košickej akcii na ľadovú plochu čerstvé sily.
     
    24:30
    Scot Pitt si v súboji jedného proti jednému veril a zvolil strelu zápästím, puk teraz popri Habalovi preplachtil až na zadný mantinel.
     
    25:30
    Žiline sa črtalo prečíslenie troch proti dvom i štyroch proti trom, jediný pohyb Václava Čížeka ale všetko zmenil a do prečíslenia mohli ísť Košice. Zakončenie z uhla však skončilo na zadnom mantineli. Zápas teraz výrazne nabral na tempe.
     
    26:57
    Až teraz hostia hru upokoja a budú striedať. Striedať pôjdu aj Košice.
     
    27:40
    Tak toto bola parádna akcia, po ktorej sa Žilina mohla dočkať vyrovnania! Húževka dostal ideálny puk medzi kruhy, kde mal dostatok času, napriek tomu priestor troch žrdí netrafil.
     
    27:42
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Bača – 2 min., krosček).
     
    28:56
    Veľmi dlho sa hostia držali v pásme a skúšali to azda z každej streleckej pozície, napokon však Košice puk predsa len vytlačili.
     
    29:09
    Žilina dala gól!
    A je vyrovnané. Tlak Žiliny bol v ostatných sekundách skutočne zdrvujúci a defenzíva Košíc na čele s Vladislavom Habalom mu odolať nedokázala. Presadil sa PETER HÚŽEVKA. Asistencie Lukáš Handlovský, Tomáš Klímenta.
     
    29:41
    Martin Dudáš presnejšie nerozohrával, pískalo sa zakázané uvoľnenie v neprospech domácich Košíc.
     
    30:51
    Košičania sa presunuli s pukom pred bránku svojho súpera, tam si ale puk presne neposlali, a tak sa skončila táto akcia bez streleckého pokusu.
     
    31:06
    Na opačnej strane hasil šancu Žiliny Habal, ktorý puk ukryl vo svojej lapačke. Vhadzovať sa tak bude v obrannom pásme Košíc.
     
    31:56
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Pulli – 2 min., hákovanie).
     
    32:13
    Dudáš puk prebral na svoju čepeľ a oblúčikom ho poslal až za bránku Žiliny. Košice sa dokázali oslobodiť.
     
    32:35
    Domáci si teraz verili aj na založenie útočnej akcie, zastavilo ich ale postavenie mimo hry.
     
    33:30
    Hovorka naštartoval útočné motory a vydal sa na výpad, ktorý ukončil strelou švihom. Puk ale medzi tri žrde nezapadol.
     
    34:40
    Medzičasom pokračujeme s piatimi korčuliarmi na oboch stranách ľadovej plochy. Táto presilová hra Žiliny ostáva nevyužitá.
     
    35:22
    Košice dali gól!
    Pacan založil útočnú akciu Košíc, ktorá priniesla štvrtý gól v sieiti Mikoláša. Domáci celok sa tak opätovne dostáva do vedenia. Skóroval JAKUB SUJA. Asistencie: Blake Kessel, David Pacan.
     
    36:13
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Kafka – 2 min., sekanie).
     
    36:30
    Košice sa oslobodili, puk letí k bránke Žiliny.
     
    36:48
    Košice si takmer strelili druhý vlastný gól v zápase. Korčuľa teraz neposlúchala Martina Dudáša a domáci mali poriadne šťastie, že ten puk zasiahol len bočnú sieť.
     
    37:43
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Poulin – 2 min., hákovanie).
     
    37:43
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Jurík – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    38:20
    Začína sa skrátená presilová hra Košíc o dvoch mužov.
     
    38:33
    Puk je ale vytesnený do stredného pásma, odkiaľ padajú góly skutočne len sporadicky.
     
    39:18
    Košice dali gól!
    Košice napokon výhodu presilovej hry piatich proti štyrom dokázali využiť. Postaral sa o to PETR KAFKA. Asistencia: Marek Hovorka.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prostredná časť riadnej hracej doby, zo zápasu uplynulo už rovných 40 minút. Do šatní sa pôjde za stavu 5:3 .

    Pomer striel po 2. tretine: 26:19

    Tretia tretina sa začne približne o 19:18.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:20
    Úvodné buly bolo vhodené, začala sa posledná časť riadnej hracej doby. Budeme zvedaví, či sa počas nej ešte niečo významnejšie udeje, alebo už svedkami gólových hodov nebudeme.
     
    41:27
    Martin Dudáš si puk prilepil o svoju čepeľ a vydal sa na útočný výpad, ten sa každopádne neskončil podľa jeho predstáv, keďže gólman puk prikryl.
     
    41:39
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Suja – 2 min., hákovanie).
     
    42:00
    Košice puk okamžite odpálili a zbierajú cenné sekundy v útočnom pásme.
     
    42:28
    Žilina sa stále nedokáže dostať cez útočnú modrú čiaru, toto hosťom príliš nevyhovuje.
     
    42:39
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    42:40
    Žilina má k dispozícii presilovú hru piatich proti trom!
     
    43:06
    Puk sa ale nachádza v jej obrannej tretine.
     
    43:22
    Až teraz sa hostia dostali do šance, Habal puk vyráža späť do hry.
     
    43:40
    Košice sa dobre bránia, Žilina nie je usadená v útočnom pásme.
     
    43:50
    Košice korčuľujú so štyrmi hokejistami, Žilina to skúša z rôznych pozícií. Ani jeden z pukov ale v tejto chvíli nemal gólové parametre.
     
    44:19
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Jurík – 2 min., hrubosť).
     
    44:19
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Čížek – 2 min., držanie).
     
    45:00
    Na ľade máme piatich mužov z oboch tímov.
     
    45:16
    Košice sa s pukom presunuli pred bránku svojho súpera, kde to skúšal strelou Suja. Jeho rana spomedzi kruhov však zapadla presne na telo pripraveného Mikoláša.
     
    46:20
    Šoltés priťukol Jenčíkovi, ten od zadného mantinelu puk pred bránku neprestrčil. Medzičasom sa končia aj zhodné tresty Čížeka a Juríka.
     
    47:40
    Sekundy teraz plynú pomerne rýchlo, čo vyhovuje oveľa viac domácim Košiciam. Tie vyhrávajú o dva góly a v tomto ohľade tak zbytočne riskovať nemusia.
     
    47:44
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Suja – 2 min., hákovanie).
     
    48:10
    Košice sa oslobodili a budú striedať.
     
    48:39
    Žiline v ostatných minútach prechod stredým pásmom absolútne nevychádza. Tento fakt ešte môže hostí poriadne mrzieť.
     
    49:40
    Aj keď tomu dianie na ľade nezodpovedá, Žilina stále pokračuje vo svojej presilovej hre. Mimoriadne nevydarenej presilovej hre.
     
    50:06
    Začalo sa posledných 10 minút riadnej hracej doby.
     
    50:40
    Košičania poslali puk za bránku svojho súpera a odišli striedať. Podobne učiní aj Žilina, ktorá sa teraz pokúsi čo najčastejšie rotovať svojich korčuliarov.
     
    51:14
    Harant zbieral puk v strednom pásme, rozohrávať každopádne nemohol. Na ľadovej ploche mu totiž chýbala podpora zo strany spoluhráčov.
     
    52:28
    Pacan vykreslil na ľade dokonalý oblúk, jeho spoluhráči sa následne k lepšiemu zakončeniu nedostali. Košice každopádne puk držia pred Mikolášom, čo im môže len vyhovovať.
     
    52:31
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Húževka – 2 min., držanie).
     
    53:20
    Hovorka si nakorčuľoval na prihrávku Kafku spoza bránky a ŽIlina mala teraz poriadne šťastie, že ten puk nesmeroval medzi tri žrde.
     
    54:05
    Dudáš chcel prihrávať do strany, puk ale narazil len na čepeľ žilinského obrancu. Ten ho následne poslal cez všetky čiary do bezpečnej zóny.
     
    54:30
    RIadna hracia doba sa pomaly blíži ku svojmu koncu, stále platí stav z konca druhej tretiny – Košice vyhrávajú nad Žilinou pomerom 5:3.
     
    55:21
    Košice dali gól!
    Zdá sa, že je definitívne rozhodnuté. Poltucet v žilinskej sieti je dokonaný, krásnu akciu ukončil gólovou strelou JERE PULLI. Asistencie: Marek Hovorka, Richard Jenčík.
     
    56:30
    Žilina v týchto chvíľach veľa priestoru na ľade nedostáva, zdá sa, že Košice už tento zápas ukontrolujú do konca.
     
    57:10
    Prebiehajú posledné tri minúty tretej tretiny. Košice sa držia ďaleko od bránky Vladislava Habala, čo bude v týchto momentoch z pohľadu domácich mimoriadne dôležitým faktom.
     
    57:31
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    58:06
    Máme tu posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:23
    Tak toto nie je vôbec príjemné. Rogoň teraz puk vyhadzoval von z obranného pásma, nešťastne ale trafil jedného z postranných arbitrov do hlavy. Našťastie sa to zaobišlo bez niečoho vážnejšieho.
     
    59:17
    Zápas sa už len dohráva, pravdepodobne sa už nič zaujímavé neudeje.
     
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie medzi celkami HC Košice a MsHK Žilina. Z výhry sa po výsledku 6:3 tešia domáci hokejisti.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 32:30

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:48:06)

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 1. Nagy (Hričina, Boltun), 9. Kessel (Kafka, Hovorka), 21. Kafka (Boltun, Čížek), 36. Suja (Kessel, Pacan), 40. Kafka (Hovorka), 56. Pulli (Hovorka, Jenčík) – 12. Rogoň, 23. Stupka (Harant), 30. Húževka (Handlovský, Klímenta)


    HC Košice: Habal (Lundström) – Pulli, Čížek, Kessel, Bača, Dudáš, Šedivý, Koch, Matejka – Jenčík, Hovorka, Kafka – Suja, Pacan, Klíma – Nagy, Boltun, Hričina – Šoltés, Vrábeľ, Petráš
    MsHK Žilina: Mikoláš (Tomek) – Mikuš, Hatala, Poulin, Roman, Luža, Harant, Mendrej, Turian – Handlovský, Martindale, Klimenta – Švihálek, Húževka, Jurík – Babka, Pitt, Stupka – Váňa, Ondruš, Rogoň

    Rozhodčí: Snášel, Orolin – Jobbágy, Marušin
    bahis siteleri