Švédsko – Lucembursko 8:0 (kon.) | Faerské ostrovy – Lotyšsko 0:0 (kon.) | Bosna – Belgie 3:4 (kon.)
Gibraltar – Estonsko 0:6 (kon.) | Bělorusko – Nizozemsko 1:3 (kon.) | Bulharsko – Francie 0:1 (kon.)
Andorra – Portugalsko 0:2 (kon.) | Švýcarsko – Maďarsko 5:2 (kon.) | Kypr – Řecko 1:2 (kon.)
konec
Bulharsko
0:1 (0:1)
Francie
Sobota 07.10.2017, 20:45Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Hráči se nám opět shromáždili na reprezentačním srazu, což znamená jediné – kvalifikace mistrovství světa. My budeme společně sledovat souboj mezi Bulharskem a Francií.
     
    Bulharsko

    Bulhaři si ve svém putování skupinovou fází nepočínají zrovna nejlépe, momentálně se totiž nacházejí až na čtvrté pozici. Právě na první Francii činí šestibodové manko, na druhou barážovou příčku čtyři body. Bulhaři se potýkají s velkým početem inkasovaných branek. Doposud inkasovali v sedmnácti případech a přitom posledních sedm inkasovaných gólů přišlo v předešlých třech zápasech.
     
    Francie

    Na druhé straně stojí jednoznačný favorit skupiny a zároveň posledního mistrovství Evropy Francie. Francouzi jsou dle předpokladů na první pozici a na třetí příčku, tedy nepostupovou, si drží náskok čtyřech bodů. Francie se ale nenachází zrovna v dobrém rozpoložení, neboť z poslecních třech kvalifikačních utkání zvítězila pouze v jediném.
     
    Úvodní sestavy:

    Bulharsko: P. Ilijev – S. Popov, Bodurov, Božikov, Zanev (C) – Manolev, Slavčev, Kostadinov, Nedělev – Galabinov, Delev.
    Náhradníci: Makendžijev, Mitrev – Čorbadžijski, Krajev, Malinov, Nedjalkov, Panov, Rajnov, Cvetkov.

    Francie: Lloris (C) – Sidibé, Varane, Umtiti, Digne – Tolisso, Kanté, Matuidi – Mbappé, A. Lacazette, Griezmann.
    Náhradníci: Aréola, Mandanda – Coman, Giroud, Jallet, Kimpembe, Lemar, Payet, Rabiot, Rami, Moussa Sissoko, Amavi.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, útkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    S míčem se poprvé sžil také favorit zápasu z Francie. Na pravé straně se k hrací předmětu dostal Sidibe, který raději vrátil balón dozadu.
     
    4
    Nejdříve Griezmann nedokázal procedit přihrávku na Mbappého, posléze se stejným způsobem prezentoval také Tolisso.
     
    4
    Francie právě vstřelila branku!
    Tak to byla parádní akce v podání Francouzů! Do luxusní kombinace se zapojilo snad sedm hráčů, jako poslední se míče dotkl Griezmann, jenž v šestnáctce nabíjel BLAISE MATUIDIMU. Francouzský záložník se razantní střelou pod břevno nemýlil.
    4. Blaise MATUIDI - 0:1
     
    5
    Na první branku dnešního utkání jsme tak nemuseli dlouho čekat. Francie vstřelila velmi důležitý brzký gól, na řadě jsou momentálně domácí.
     
    6
    Bulharsko se okamžitě pokoušelo o rychlou odpověď, Nedělevova střela za hranici šestnáctky byla sražena. Následovat bude roh.
     
    7
    Ten nebyl zahrán zrovna ideálně, hosté se v poklidu ubránili. Následně ještě jeden z Bulharů fauloval na útočné polovině.
     
    8
    Sidibe vhazoval u pravé autové čáry, jako adresáta si zvolil obranného kolegu Varaneho, který hru otočil na levou stranu hrací plochy.
     
    9
    Varane tak dlouho váhal s rozehrávkou, až přišel o balón. Obránce madridského Realu zatáhl za záchrannou brzdu a k míči se tak stěhuje domácí tým.
     
    9
    Žlutou kartu dostává Simeon Slavčev (Bulharsko).
     
    10
    Francie se po faulu na talentovaného Mbappého dostala ke standardní situaci. Tu rychle rozehrála zpět ke středovému kruhu.
     
    11
    Úvod utkání se nese v hodně nepřesném duchu. Ani jeden z celků není schopný delší práce s míčem. Nyní to pro změnu zkoušejí hráči Bulharska.
     
    12
    Matuidi si všiml dálnice na Digneho, který také obdržel přihrávku. Rychlonohý bek si to namířil až do šestnáctky, kde nedokázal procedit balón přes Popova.
     
    13
    Velmi důležitý obranný zákrok předvedl Zanev, který musel řešit hodně složitou situaci. Domácí zadák byl u míče jako první a jeho tým bude vhazovat.
     
    14
    Francie zahájila další velmi rychlou kombinaci. Griezmann zkoušel z první narazit Mbappému, míč ale doplachtil daleko od pravého křidelníka.
     
    15
    Na druhé straně to centrovaným balónem zkoušel Popov, nadýchaný balón z jeho kopačky byl hodně nepovedený. Lloris bude vykopávat.
     
    16
    Na druhé straně spěchal za odraženým balónem Mbappé, jako první byl u míče brankář Ivanov, jenž zažehnal nebezpečí odkopem.
     
    17
    Mbappé je v úvodních vteřinách hodně aktivní. Rychlonohý křidelník posílal před branku prudkou přihrávku, se kterou měl Ivanov nečekané problémy.
     
    18
    A další. Kanté skvěle vyvezl balón a posléze vysunul Mbappého. Čerstvý hráč PSG pelášil po levé straně až k brankáři, na kterého vypustil slabou střelu.
    18. Mbappé pálil slabě.
     
    19
    Digne převzal vzdušnou přihrávku od Matuidiho a následně si tělem odstrčil Neděleva. Přihrávka pod sebe na Tolissa se ale minula úspěšné realizaci.
     
    24
    Na hrací ploše se neděje nic nového. Stále sledujeme velice dominantí počínání Francie, která svého soupeře nepouští do ničeho vážnějšího.
     
    25
    Hlavní sudí ponechal výhodu a tak se míče chopil Digne. Levý obránce Francie ihned vyslal dalekonosnou přihrávku na Lacazetta, který neměl nárok na zisk míče.
     
    26
    Docela neviditelný Lacazette zkoušel těžkou přihrávku zpracovat pod sebe Mbappému. Záměr sice dobrý, realizace už o něco pokulhávala.
     
    27
    Tolisso si vyměnil balón se Sidibem a poté zkoušel poslat centr do šestnáctky. Nepovedený pokus končí pouze v náruči Ivanova.
     
    28
    To nebylo vůbec špatné! Mbappé si všiml osamoceného Griezmanna, který měl na střelu spoustu času. Razantní rána ke vzdálenější tyči jen o vlásek minula branku.
     
    29
    Bulhaři se nemohou vymanit z tlaku, navíc Delev fauloval u vlastní pokutového území a pro hosty se tak naskýtá slušná pozice k centru.
     
    30
    Rozehrávky se chopil Griezmann, který to zkoušel stříleným centrem. Míč narazil pouze na početnou hradbu těl před Ivanovem.
     
    31
    Francouzi se hnali do rychlého protiútoku, který nevypadal vůbec špatně. Do zakončení se už, už dostával Lacazette, na poslední chvíli mu byl míč odkopnut od kopačky.
     
    32
    Ojedinělý výpad domácích fotbalistů měl jepičí život. Po autovém vhazování se k míči dostal Delev, kterého zastavila přesila protihráčů.
     
    33
    To je škody. Po Varaneho faulu rozehráli domácí bleskově standardku. Delev se mohl hnát sám na brankáře, nicméně pomezní odhalil velmi těsný ofsajd.
     
    34
    Na hrací ploše se momentálně povaluje obránce Sidibe, který byl zasažen loktem do hlavy. K dispozici už je také lékařský personál.
     
    34
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází N'Golo Kanté, přichází Adrien Rabiot.
     
    35
    Po vynuceném střidání vrátili domácí fotbalisté sportovně balón svému soupeři. Francie tak zahájí kombinaci od svých zadáků.
     
    36
    Držení míče netrvalo dlouho a nedovoleného zákroku se dopustil Sidibe. Bulharsko si ale neví rady s přehuštěným prostorem ve středu hřiště.
     
    37
    Střídající Rabiot se poprvé setkal s balónem, když musel zachytit dalekonosný pas za obranu. Domácí to znovu zkoušejí kolem levé postranní čáry.
     
    38
    Neskutečný Lloris! Francouzi polevili v koncentraci, což domácí celek chtěl využít. Hostující brankář nejdříve kryl skákavou střelu, poté si poradil i s dorážkou z bezprostřední blízkosti.
    38. Lloris zachránil svůj celek.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    43
    Slušná pasáž domácích hráčů je u konce. Popov totiž nedokázal zpracovat obtížnou přihrávku, Digne se chystá k provedení autu.
     
    44
    Nedělev si vyměnil míč s Kostadinovem a poté zkoušel odcentrovat. Jeho záměr skončil pouze na zádech pozorného Sidibeho.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. Spokojenější odcházejí do kabin hráči Francie, kteří po brzké brance z kopačky Matuidiho vedou 1-0. Utkání se postupem času vyrovnalo a své šance si vytvořilo i Bulharsko, nicméně pokaždé zasáhl senzační Lloris.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, úvodní slovo si vzala tentokráte Francie, která bude ve druhém dějství hájit jednobrankový náskok.
     
    48
    Hned v úvodu se do míče opřel Deleve, jeho táhlá střela z hranice šestnáctky skončila zhruba metr vedle vzdálenější tyče.
     
    48
    Střídání v týmu Bulharsko: ze hřiště odchází Andrej Galabinov, přichází Božidar Krajev.
     
    49
    Bulharsko se dostalo po nedovoleném hraní rukou v podání Digneho k standardní situaci. Centrovaný balón stačil odvrátit pohotový Varane.
     
    50
    Domácí začínají hýřit aktivitou. Kolem pokutového území vznikl zmatek, který nakonec stačila francouzská obrana odvrátit.
     
    51
    Likvidačním faulem se prezentoval Zanec, který doslova sestřelil Tolissa. Hlavní sudí po zásluze tasí kartičku žluté barvy.
     
    52
    Nehrálo se více než minutu, Tolisso si odnesl z předchozího souboje menší zranění. Vypadá to ale, že by měl pokračovat ve hře.
     
    53
    Umtiti dokázal dobře dostoupit Kostadinova, následně proskákal pokutovým územím Francie nepříjemný centr, který nedokázal nikdo z domácích zakončit.
     
    54
    Přenesení hry mířilo na Manoleva, který si se složitou přihrávkou nedokázal poradit. Autové vhazování pro francouzské hráče.
     
    55
    Hosté začínají být hodně zbrklý. Sidibe se nyní předvedl laxní nahrávkou na Griezmanna, podobně si ale počínal také Nedělev.
     
    56
    Těžiště hry je momentálně uprostřed hrací plochy, kde se svádí nespočet osobních soubojů. Hra je nyní hodně často kouskována.
     
    57
    Na hřišti to začíná vřít, neboť se po dalším nedovoleném zákroku strhla mela hned několika protihráčů. Španělský sudí má spoustu práce.
     
    58
    Rabiot podcenil odskok míče a soupeř se tak dostal k autovému vhazování. To stačil odvrátit Sidibe, který hlavičku poslal až na druhou stranu.
     
    59
    Nezáživná pasáž utkání pokračuje. Francie je směrem dopředu naprosto bezzubá, naopak se o aktivitu stará spíše domácí mužstvo.
     
    60
    Na hrací ploše se ocitl Rabiot, který byl dlouhou dobu zpracováván Nedělevev. Následoval Digneho centr do země nikoho.
     
    61
    Pokus o rychlý protiútok zhatil velmi dobře hrající Varane, který se kličkou zbavil dotírajícího protivníka. Delev posléze fauloval Rabiota.
     
    62
    Španělský rozhodčí ukázal další žlutou kartu. Tentokráte jí obdržel Krajev, který skluzem dohrál Varaneho. Naprosto zasloužená výstraha.
     
    63
    Francouzi opět zaveleli k útočení. Matuidi se vydal na útočný výlet, na hranici šestnáctky ale nedokázal přihrát Lacazettovi.
     
    64
    Krátká kombinace po ose Rabiot – Digne vedla na kopačku Mbappého, který v individuálním souboji nevyzrál na Zaneva.
     
    65
    Lacazette se prodribloval až do pokutového území, kde místo střely hledal neviditelného Griezmanna. Jednoznačně špatné rozhodnutí.
     
    67
    Další velmi ostrý zákrok předvedl Kostadinov, který skolil k zemi Tolissa. Bulharsko začíná být hodně agresivní.
     
    69
    Znovu je pískáno. Digne se chtěl prodrat kolem autové čáry, proti byl Zanev, jenž mu v cestě ponechal svojí končetinu.
     
    70
    Laxní zpětná přihrávka v podání Griezmanna. Ten chtěl vrátit balón na Rabiota, kterého ale nedokázal předskočit jeden z protihráčů.
     
    71
    Popov vhazoval poblíž rohového praporku, nakonec do šestnáctky přeci jenom přiletěl centr, který odvrátil pozorný Umtiti.
     
    72
    Lloris mohl zůstat ledově klidným i po dalším pokusu o nadýchaný centr. Ten totiž pouze proletěl nad hlavama všech zúčastněných.
     
    73
    Po delší době se nám připomněl talentovaný Mbappe, který těžil ze svých rychlých nohou. Ti ho totiž vynesly až za pokutové území, odkud pálil pouze do zad soupeře.
     
    74
    Po velmi aktivním nástupu domácích hráčů do druhého dějství, přebrala iniciativu utkání Francie, která chce vstřelit uklidňující druhou branku.
     
    75
    Jakmile se už Bulhaři dostanou k pokutovému území, pokaždé do šestnáctky přiletí centr. Podobně tomu bylo i teď, Delev ale mířil hodně mimo.
     
    76
    Organizovaná obrana Francie je v dnešním utkání téměř bezchybná. Vytknout se jí dá pouze situace z osmatřicáté minuty, kdy byla lehce nedůsledná.
     
    76
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Alexandre Lacazette, přichází Dimitri Payet.
     
    77
    Dosti zbytečný faul předvedl Sidibe, který úplně mimo hru poslal k zemi Krajeva. Domácím se tak naskýtá standardní situace z levé strany.
     
    78
    Ani z tohoto mráčku nezapršelo. Rozehrávky se chopil Delev, který nalezl pouze hlavu prvního bránícího hráče, konkrétněji to byl Sidibe.
     
    79
    Druhý poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes deset minut, dočkáme se ještě nějaké branky?
     
    84
    Rabiot nechal za sebou nohy, o které zakopl Delev. Bulharsko si vybojovalo další standardku, tentokráte o něco blíže brance.
     
    85
    Klasický exekutor Delev tentokráte centroval ke vzdálenejší tyči, tam se v době dopadu míče ale nenacházel žádný z hráčů v bílých dresech.
     
    85
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Kylian Mbappé, přichází Olivier Giroud.
     
    86
    Hostující lodivod využil už všechna svá střídání, naopak domácí trenér může ještě stále sáhnout ke dvěma změnám.
     
    87
    Střídání v týmu Bulharsko: ze hřiště odchází Stanislav Manolev, přichází Nikolaj Dimitrov.
     
    87
    Francouzi zatím v poklidu odolávají ojedinělým výpadům svéhou soupeře, spíše je k vidění šermovaná na malém prostoru.
     
    88
    Griezmann rozjel rychlý kontr, po kterém nahrál střídajícímu Giroudovi. Současný hráč anglického Arsenalu potáhl balón k praporku, kde pošetřil cenné vteřinky.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+2
    O vítězi utkání se zdá být rozhodnuto, balón je totiž daleko od branky Francie. Momentálně až u středového kruhu.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Olivier Giroud (Francie).
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Francie nakonec dokázala uválčit toho utkání do vítězného konce a po hubené výhře 1:0 berou velmi důležité tři body. Sledovali jsme poměrně vyrovnaný zápas, který nenabídl zrovna nádhernou fotbalovou podívanou.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 20:14.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (22:38:11)

    David Suchý

    Branky: 4. Matuidi (Griezmann)

    Karty:   9. Slavčev (BUL), 51. Zanev (BUL), 62. Krajev (BUL) – 90+2. Giroud (FRA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 3:5. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 20:14.
    Bulharsko: P. Ilijev – S. Popov, Bodurov, Božikov, Zanev (C) – Manolev (87. Dimitrov), Slavčev, Kostadinov, Nedělev – Galabinov (48. Krajev), Delev.
    Náhradníci: Makendžijev, Mitrev – Čorbadžijski, Krajev, Malinov, Nedjalkov, Panov, Rajnov, Cvetkov, Dimitrov.

    Francie: Lloris (C) – Sidibé, Varane, Umtiti, Digne – Tolisso, Kanté (34. Rabiot), Matuidi – Mbappé (85. Giroud), A. Lacazette (76. Payet), Griezmann.
    Náhradníci: Aréola, Mandanda – Coman, Giroud, Jallet, Kimpembe, Lemar, Payet, Rabiot, Rami, Moussa Sissoko, Amavi.
    bahis siteleri