USA – Panama 4:0 (kon.) | Mexiko – Trinidad a Tobago 3:1 (kon.)
konec
USA
4:0 (3:0)
Panama
Sobota 07.10.2017, 01:35 • Orlando City Stadium (Orlando) • Kvalifikace MS (Sev., Stř. Amerika a Karibik)
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:35.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! V rámci kvalifikace mistrovství světa se dnes zaměříme na souboj mezi USA a Panamou.
     
    USA

    Američané jsou zatím v doposavadním skupinovém průběhu hodně za očekáváním, momentálně totíž okupují až čtvrtou příčku. Pakliže by opravdu zůstali na čtvrté pozici, poté by směřovali do baráže. To už bychom ale předbíhal, neboť na třetí Panamu, tedy dnešního soupeře, schází Americe pouze jediný bod. USA se především spoléhá na velezkušeného Dempseyho, který zatím nastřílel čtyři branky.
     
    Panama

    Jak už bylo zmíněno, fotbalisté Panamy se momentálně nacházejí na třetí pozici, tedy poslední postupové. Na vedoucí Mexiko činí osmibodové manko, naopak na druhou Kostariku pět bodů. Panama se může chlubit velmi dobrou defenzívu, která dopustila inkasování pouze pětkrát. Naopak není ideální střelecká aktivita, neboť hostující celek skóroval zatím pouze v sedmi případech.
     
    Úvodní sestavy:

    USA: Howard – Yedlin, Gonzalez, Besler, Villafana – Aririola, Bradley, Nagbe – Pulišič – Altidore, Wood
    Náhradníci: Guzan, Rimando, Acosta, Beasley, Bedoya, Cameron, Dempsey, Feilhaber, McCarty, Ream, Wondolowski, Zusi

    Panama: Penedo – Murillo, Baloy, R. Torres, Ovalle – Godoy, Gomez, Bárcenas, Quintero – Perez, G. Torres
    Náhradníci: Calderon – Arroyo, Buitrago, Cooper, Davis, Escobar, Gonzalez, Machado, Nurse, Tejada, Vargas.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu musel rychle na zem Yedlin, neboť se za jeho záda rozbíhal Torres. Howard bude vykopávat od své branky.
     
    4
    První útočný výpad mají za sebou i domácí. Pulišič obešel jednoho z protihráčů a poté nabil na hranici šestnáctky Altidorovi, který trefil pouze hráče před sebou.
     
    5
    Nagbe přihrál vedle stojícímu Bradleymu, který na nic nečekal a otočil hru na pravou stranu. Arriolova následná přihrávka byla příliš prudká.
     
    6
    Do balónu se z první položil Wood a výsledkem je hodně nepovedená střela, který spíše vypadala jako přihrávka. USA zůstává u míče.
     
    7
    Nedovoleným zákrokem si vypomohl Godoy, jenž až moc okatě zpracovával Pulišiče. Bradley rozehraje nabízenou standardku.
     
    8
    V ochozech to pouze zahučelo! Po standardce totiž akce pokračovala a balón se dostal na malé vápno na Wooda, který zcela osamocen minul branku.
    8. Wood v první šanci zápasu.
     
    8
    Američané právě vstřelili branku!
    Teď už to ale domácím vyšlo! CHRISTIAN PULIŠIČ si ťukl balón mezi hostující zadáky, následně uplatnil své rychlé nohy, aby obešel brankáře a poté nekompromisně zacílil do odkryté svatyně.
    8. PULIŠIČ - 1:0
     
    9
    Na první branku dnešního utkání jsme tak nemuseli dlouho čekat. Aktivní nástup Ameriky nakonec přinesl kýžený úspěch.
     
    10
    Panama ihned chtěla pokusit o srovnání stavu utkání, její snahu ale zastavil praporek pomezního rozhodčí. Správné rozhodnutí!
     
    11
    Laxní ztráty balónu se dopustil Nagbe, který zřejmě nevěděl o napadajícím protihráči. K centru se tak dostal Ovalle, jenomže přesně na kopačku protihráče.
     
    12
    Američané táhli rychlý protiútok, konkrétněji to byl úvodní střelec Pulišič. Talentovaný křidelník s trochou smůly nedokázal zamotat hlavu Baloyovi.
     
    13
    K rozehrávce rohového kopu se postavil Bradley, jehož nadýchaný centr přistál přesně na hlavě Torrese. Panama bude rozehrávat od své branky.
     
    15
    Perez si dokázal píchnout balón kolem Altidorea, kterému nezbývalo nic jiného, než faulovat. Hosté mají k dispozici standardku zhruba z třiatřiceti metrů.
     
    16
    Odpovědnost na sebe vzal Torres, jehož nevýrazná rozehrávka skončila hned na prvním bránícím hráči. Hosté budou ještě vhazovat.
     
    17
    Poté ještě přiletěl z pravé strany nepovedený centr, který zaplul přímo do rukavic Howarda. To celé se odehrálo za čárou, a tak se hosté ujmou rohového kopu.
     
    18
    Míč ještě nedopadl ani na zem a sudí musel odpískat útočný faul hostujícího tábora. Úvod utkání nese hodně pošťuchovaček.
     
    19
    Američané právě vstřelili branku!
    To je paráda v podání Christiana Pulišiče! Talentovaný křídelník udělal pár rychlých kroků a poté přízemní přihrávkou našel zcela osamoceného JOZYHO ALTIDORA, který už měl snadnou práci.
    19. ALTIDORE - 2:0
     
    20
    Po velmi dobré pasáži Panamy tak následoval další trest. Američané mají v kádru velkou zbraň, v podobě talentovaného Pulišiče.
     
    21
    Panama se po úvodní dvacetiminutovce nachází ve velmi složité situaci. Najednou totiž prohrává o dvě branky, nicméně do konce utkání stále zbývá spoustu času.
     
    22
    Hosté mohli znovu inkasovat! Američané totiž zahájili rychlý protiútok, po kterém se řítil sám na branku Arriola. Tentokráte se zaskvěl skvělým zákrokem Penedo.
     
    23
    Aktivní Pulišič centroval od levé autové čáry přímo do obličeje Murilla, který tento střet s míčem nese hodně těžce. Roh pro domácí mužstvo.
     
    24
    Bradleyho exekuce rohového kopu byla příliš prudká, i tak měl Penedo spoustu času na vyboxování balónu.
     
    25
    Hodně nešetrně šel do osobního souboje Torres, který vletěl do Gonzáleze loktem napřed. Tohle byl opravdu hraniční zákrok, navíc v pokutovém území.
     
    26
    Těžiště hry je momentálně až u Howarda, který ve spolupráci se svými kolegy z obrany vymýšlí, kudy povede další ofenzivní výpad.
     
    26
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Bárcenas, přichází Cooper.
     
    27
    Quintero si to namířil až do šestnáctky, kde byl jeho pokus o zakončení na poslední chvíli zablokován. Mezitím se na druhé straně Altidore svalil k zemi.
     
    32
    Utkání se nám dostali přes třetinu hrací doby. Stále platí, že sledujeme poměrně vyrovnané utkání, i když tomu prozatimní výsledek moc nenapovídá.
     
    33
    Do velmi dobré šance se dostával hostující Godoy, kterého z úhlu vychytal připravený Howard. Následovat bude rohový kop.
     
    34
    Panama nakonec zahrávala dva rohové kopy v krátkém časovém sledu, ani jeden ale nevyvolal před brankou vážnější nebezpečí.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Baloy (Panama).
     
    35
    Bradley zahrával standardku zhruba ze čtyřiceti metrů. Jeho přetažený centr mířil na zadní tyč na Gonzáleze, který byl velmi dobře zdvojen.
     
    36
    Holohlavý záložník si přichystal ještě rohový kop, který pro změnu posílal na přední tyč. I tentokráte se hostující obrana dokázala ubránit.
     
    37
    Panama postupně přetáhla hru až na levý kraj, kde se míče chopil Ovalle. Levý obránce ale místo kloudné přihrávky poslal balón pouze do zámezí.
     
    38
    Hra se nám trochu zklidnila, k vidění je spíše fotbal ve středu hrací plochy. Ani jeden z týmů se nemůže prokousat k žádnému zakončení.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci. Hrát se bude ještě něco málo přes pět minut, počítat se dá také s nastaveným časem.
     
    41
    Pulišič se ocitl na levé straně šestnáctky zcela osamocen, důlesledný a včasný výběh Peneda nakonec udržel Panamu v zápase.
     
    42
    Je tu pokutový kop pro Ameriku!
     
    42
    Žlutou kartu dostává Cooper (Panama).
     
    43
    Američané právě vstřelili branku!
    K exekuci pokutového kopu se postavil JOZY ALTIDORE, který lišáckou střelou doprostřed branky nedal brankáři žádnou šanci.
    43. ALTIDORE - 3:0
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. Spokojenější odcházejí do kabin Američané, kteří po úvodním dějství vedou 3-0. Faktem je, že sledujeme velice vyrovnané utkání, nicméně rozdíl tvoří dvojice Altidore – Pulišič, která byla u všech branek.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Baloy, přichází Escobar.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, úvodní slovo si vzali tentokráte domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    48
    Také fotbalisté Panamy se poprvé ve druhém poločase dostali k míči a to na delší časový úsek. Kombinace se nakonec zúčastnila více než polovina kádru.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Murillo (Panama).
     
    49
    Murillo poslal lehký dloubáček na Godoye, kterého velmi dobře dostoupil Villafana. Následně byl u středového kruhu poslán k zemi Pulišič.
     
    50
    Talentovaný křidelník nenese faul zrovna dobře, neboť se stále ještě nepostavil na svá chodidla. Na nic vážnějšího to ale nevypadá.
     
    51
    Pulišič nakonec za přítomnosti lékaře odkulhal za postranní čáru a následující vteřiny ukážou, zda-li se ještě zapojí do utkání.
     
    52
    Mezitím byl na druhé straně tvrdě dohrán Yedlin, proti pravidlům si pomohl Nagbe. Pulišič se už hlásí o návrat na hrací plochu.
     
    53
    Godoy nedokázal zachytit balón na hrací ploše, následně tentýž hráč opět surově dohrál Pulišiče. Dnes již jednogólový domácí hráč dostává pořádně naloženo.
     
    54
    Úvod druhého poločasu není zrovna pohledný, spíše je k vidění nespočet nedovolených zákroků, což nutí hlavního sudího být v permanenci.
     
    55
    Panama si vybojovala rohový kop, který po krátkém zmatku v šestnáctce zakončoval Torres. Skákává střela doputovala doprostřed branky.
     
    56
    Wood si to neohroženě namířil proti přesile protihráčů, první z nich byl na jeho rychlé nohy krátký, včas zasáhl až Torres.
     
    57
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Pulišič, přichází McCarty.
     
    58
    Američané si vybojovali slušnou pozici z přímého kopu. Odpovědnost na sebe vzal opět Bradley, jehož centr doplachtil pouze na Torresovu hlavu.
     
    59
    Dle herního projevu domácích to nevypadá na žádné ofenzivní manévry. Spíše je k vidění důsledná obrana a následné rychlé kontry.
     
    60
    Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Perez, přichází Arroyo.
     
    61
    Hostující lodivod sáhl už ke všem třem střídáním, pro zbytek utkání má tak útrum. Domácí kouč má k dispozici ještě dvě změny.
     
    63
    Američané právě vstřelili branku!
    Zčistajasna tu je další branka v síit hostů! BOBBY WOOD převzal v šestnáctce přihrávku a poté nekompromisně vypálil k tyči.
    63. WOOD - 4:0
     
    65
    Nepříliš ofenzivní tempo zápasu pokračuje. Panama se stále nemůže prokousat k jakémukoliv zakončení, naopak domácí kontrolují stav utkání.
     
    66
    Míč je momentálně až u domácích zadáků, konkrétněji byl trochu zahnán González, který ve spolupráci s Yedlinem vyvezl balón.
     
    67
    Američané se hodně rychel dostali k opačnému vápnu, kde Wood oslovil Altidora. Robustní útočník střelou ve skluzu ohrozil fanoušky za brankou.
     
    68
    Čtyčlenná obranná linie domácího celku se zatím moc nezapotila. Zatím musela řešit jen nákopy, či hlavičkové souboje.
     
    69
    Nagbe si to namířil středem hřiště a po pár krocích přihrál Woodovi. Ten neměl proti dobře pracujícímu Gomezovi žádnou šanci.
     
    70
    Na hřišti se neděje nic nového. Stále sledujeme krátké přihrávky na velkém prostoru, navíc nyní byl Nagbe sražen k zemi.
     
    71
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Altidore, přichází Dempsey.
     
    72
    Tradiční exekutor podobných záležitostí Bradley přihrál střídajícímu Dempseymu, který si tak připsal první dotyk s míčem.
     
    73
    S nabízené standardky ale nevzniklo vůbec nic. Ba naopak, Bradley zvolil kombinaci až ke své obraně, která pochopitelně nikam nepospíchá.
     
    77
    Dnešní utkání sleduje klasicky téměř vyprodaný stadion. Američané jsou známý svojí vášní pro fotbal, což je při pohledu na tribuny patrné.
     
    78
    Bradley si ve středu hřiště vyměnil balón s Nagem a poté zvolil přihrávku na Gonzaleze. Panama jejich rozehrávku vůbec nenapadá.
     
    78
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Nagbe, přichází Bedoya.
     
    79
    Panama zahrávala rohový kop z pravé strany. Míč doletěl na penaltový puntík na hlavu Escobara, jenž hlavičkoval vysoko nad.
     
    80
    Jakoby hostující hráči ani nechtěli snížit. Herní projev totiž vůbec nenasvědčuje tomu, že by se měl dít nějaký fotbalový zázrak.
     
    81
    Utkání se nám dostalo do závěrečné desetiminutovky, o vítězi utkání je rozhodnuto. Oba týmy se střídají v držení míče.
     
    82
    Cooper si chtěl narazit s Escobarem, druhý jmenovaný ale vyprodukoval hodně nepřesnou kolmici. Balón končí až v autu.
     
    83
    Velká šance Arrioly! Domácí hráč běžel sám na brankáře, ten mu zmenšil střelecký úhel a nakonec stačil pokrýt i jeho tvrdé zakončení.
    83. Arriola promarnil šanci.
     
    84
    Po rohovém kopu pálil nový muž na trávníku Bedoya. Z jeho kopačky ale přiletěla velmi slabá navštívenka, Penedo mohl zůstat ledově klidným.
     
    85
    Hodně laxní zpětnou přihrávku vyprodukoval Cooper, který přenesení hry poslal pouze do zámezí. Tento moment naprosto dokumentuje výkon Panamy ve druhém dějství.
     
    86
    Zcela neviditelný Torres se připomněl alespoň pobytem v ofsajdu. Pomezní rohodčí si správně všiml jeho brzkého náběhu za obranu.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Američané nakonec splnili papírovou roli favorita a po přesvědčivém výsledku 4:0 berou velmi důležité tři body. Panama předvedla ve druhém poločase hodně odevzdaný výkon, který logicky nemohl stačit na jakýkolv bodový zisk.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:11.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů na shledanou. (03:24:43)

    David Suchý

    Branky: 8. Pulišič, 19. Altidore, 43. Altidore (pen.), 63. Wood

    Karty:   34. Baloy (PNM), 42. Cooper (PNM), 48. Murillo (PNM)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:11.
    USA: Howard – Yedlin, Gonzalez, Besler, Villafana – Aririola, Bradley, Nagbe (78. Bedoya) – Pulišič (57. McCarty) – Altidore (71. Dempsey), Wood
    Náhradníci: Guzan, Rimando, Acosta, Beasley, Bedoya, Cameron, Dempsey, Feilhaber, McCarty, Ream, Wondolowski, Zusi

    Panama: Penedo – Murillo, Baloy (46. Escobar), R. Torres, Ovalle – Godoy, Gomez, Bárcenas (26. Cooper), Quintero – Perez (60. Aroyo), G. Torres
    Náhradníci: Calderon – Arroyo, Buitrago, Cooper, Davis, Escobar, Gonzalez, Machado, Nurse, Tejada, Vargas
    bahis siteleri