Toronto – Detroit 6:3 (kon.) | St. Louis – Chicago 5:2 (kon.) | Los Angeles – Montreal 5:1 (kon.)
konec
St. Louis Blues
5:2 (1:0, 2:0, 2:2)
Chicago Blackhawks
Čtvrtek 19.10.2017, 02:00 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:08 Jaden SCHWARTZ - 5:2
     
    59:08
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Jestřábům nevyšel přechod do útočného pásma, kotouče se přitom zmocnil JADEN SCHWARTZ a střelou přes polovinu kluziště dovršil svůj hattrick! Asistence: Colton Parayko.
    56:07 Ryan HARTMAN - 4:2
     
    56:07
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A už je to jen o dvě trefy! Další snížení Blackhawks přišlo po velkém závaru u brankoviště, kde domácí beci nebyli dostatečně důrazní a snad třikrát nechali dorážet Hartmana. Od Allena, který byl přilepený na levé tyči, se puk odrazil k Alexi DeBrincatovi, jenž kotouč bekhendem pohodlně dopravil do odkryté části branky. Gól je ale nakonec připsán RYANU HARTMANOVI, o kterého se touš v brankovišti ještě stačil otřít. Asistence: Alex DeBrincat.
     
    55:54
    Corey Crawford míří na střídačku a pouští do hry šestého hráče do pole!
    54:47 Richard PÁNIK - 4:1
     
    54:47
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Jestřábi se konečně dočkali a alespoň kosmeticky upravují skóre! Kane po vyhraném buly u modré čáry vrátil přihrávku Duncanu Keithovi, jehož tvrdá rána z dálky prosvištěla až za záda poprvé kapitulujícího Allena, před kterým puk šikovně nadzvedl tečující RICHARD PÁNIK. Asistence: Duncan Keith, Patrick Kane.
     
    54:40
    Vladimír Sobotka během zákroku hostujícího gólmana trefil vysokou holí obličej Boumy, se kterým se ještě dostal do menší rozmíšky, za kterou oba dostali dvouminutové tresty. K tomu platí Sobotkovo vyloučení za vysokou hůl, takže si hosté znovu zahrají přesilovku.
     
    52:21
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Vladimír Sobotka – 2 min., držení protihráče).
     
    52:18
    Patrick Kane měl před sebou úplně odkrytou branku. Allen se tygřím skokem ale dostal k pravé tyči a zastavil puk pár milimetrů před brankovou čarou!
     
    47:14
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Joel Edmundson – 2 min., podražení).
    47:01 Kyle BRODZIAK - 4:0
     
    47:01
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues vedou už o čtyři góly a jistě si jdou za vítězstvím! Parayko získal puk v obranném pásmu a po mantinelu ho poslal k Upshallovi. Ten stejným způsobem našel KYLEA BRODZIAKA, jenž se snadno dostal za hostující obranu a parádním švihem pod břevno nedal Crawfordovi šanci zasáhnout. Asistence: Scottie Upshall, Colton Parayko.
     
    41:44
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Magnus Pääjärvi – 2 min., držení protihráče).
     
    38:41
    Stastny ve středním pásmu obral o kotouč Keitha a už měl v úmyslu pádit do úniku. V tom mu zabránilo podražení stojícího Keitha, který už sedí na trestné lavici.
     
    34:30
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Gustav Forsling – 2 min., podražení).
     
    32:05
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Paul Stastny – 2 min., sekání).
    27:49 Vladimir TARASENKO - 3:0
     
    27:49
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A už je to otři góly! Znovu to nebyla žádná vypracovaná akce, neboť obrovskou chybu v rozehrávce udělal Anisimov. Toho v obranném pásmu Chicaga obral o kotouč napadající VLADIMIR TARASENKO a bleskově si připravil střelu z mezikruží, která se vešla pod břevno branky bezmocného Crawforda. Bez asistence.
    25:59 Jaden SCHWARTZ - 2:0
     
    25:59
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí navyšují své vedení! Obrovskou zásluhu na tom má brankář Allen, jenž rozehrál přes polovinu hrací plochy na úplně volného JADENA SCHWARTZE. Ten zkušeně obehrál netradičně vyjetého Crawforda a zcela neomylně zacílil do prázdné klece. Asistence: Jake Allen.
     
    17:05
    Půl minuty budou domácí hrát přesilovku pěti proti třem! Za podražení rychle postupujícího Blaise míří za katr Jonathan Toews.
     
    15:37
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Arťom Anisimov – 2 min., podražení).
     
    11:14
    Sammy Blais se snažil prodrat přes Jana Ruttu až do brankoviště. To se mu povedlo jen částečně, neboť v něm posunul branku a k tomu podle názoru sudích fauloval brankáře, za což si odsedí menší trest.
    04:46 Jaden SCHWARTZ - 1:0
     
    04:46
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou v páté minutě do vedení. Hráči Blues se u zadního mantinelu vymanili z těsného bránění a vrátili se na modrou, odkud Tarasenko jenom tak nahodil před branku a tam našel JADENA SCHWARTZE, který si šikovným zpracováním povodil Crawforda a bekhendem pohodlně zakončil do odkryté branky. Asistence: Vladimir Tarasenko, Robert Bortuzzo.
     
    01:14
    Patrick Sharp u útočné modré čáry evidentně podrazil Dunna a vyfasoval brzký trest, díky kterému budou hrát domácí přesilovou hru.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. Schwartz (Tarasenko, Bortuzzo), 26. Schwartz (Allen), 28. Tarasenko, 48. Brodziak (Upshall, Parayko), 60. Schwartz (Parayko) – 55. Pánik (Keith, P. Kane), 57. Hartman (DeBrincat)


    St. Louis Blues: Allen (C. Hutton) – Pietrangelo (C), Edmundson, Parayko, Gunnarsson, Bortuzzo, Dunn – Tarasenko (A), Stastny, Steen (A) – Blais, B. Schenn, Schwartz – Jaškin, Barbašev, Sobotka – Brodziak, Upshall, Pääjärvi.
    Chicago Blackhawks: Crawford (A. Forsberg) – Seabrook (A), Keith (A), Rutta, Forsling, C. Murphy, Kempný – Pánik, J. Toews (C), Saad – P. Kane, Schmaltz, Hartman – DeBrincat, Anisimov, Sharp – Hayden, Wingels, Bouma.

    Rozhodčí: Rooney, McIsaac – Nagy, Racicot

    Diváci: 18 752
    bahis siteleri