VŠB-TU Ostrava – Jakubčovice nad Odrou 3:3 (kon.) | Atraps-Hombres Brno – Havlíčkův Brod 3:2 (kon.) | Hodonín – Zlín 2:2 (kon.)
konec
FC Atraps-Hombres Brno
3:2 (2:0)
FC Pramen Havlíčkův Brod
Pátek 20.10.2017, 20:00 • TJ Tatran Bohunice, Neužilova 201/35 • 2. Futsal liga východ • 2. kolo
     
    Viděli jsme velice atraktivní zápas, ve kterém se nakonec radují domácí. Cesta za třemi body však byla hodně těžká, po prvním poločase, kdy neproměnili hromadu šancí, se dostali do úzkých, když Pramen srovnal na 2:2 a nebýt okamžité reakce z pravačky Matysky, kdoví, kdy by se dostali zpátky do hry. Nakonec však tlak ustáli, sami své další šance nevyužili a utkání tak skončilo vítězstvím Atraps-Hombres Brno 3:2. Hostům patří dík a uznání za jejich výkon.

    My jsme se v hale v Bohunicích pobavili dobře, věřím, že vy tady u onlinu alespoň trochu také a přeji vám krásný večer. (22:01:29)
     
    Konec zápasu.
     
    39:40
    Večeřa opět musel zakročit a opět uspěl.
     
    39:15
    Tvrdá střela z poloviny hřiště, kde byl naprosto volný hráč Pramene, končí vedle po odrazu od Šidly.
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    38:42
    Vitásek dostal nahrávku do běhu do lajny a z otočky z první vystřelil na zadní tyč. Večeřa měl velké problémy, balon vyrazil jen podél brankové čáry, ale první byl u míče znovu hráč Hombres a odehrál jej do autu.
     
    37:50
    Hosté jsou v plném počtu, Hombres si sice malé šance vytvořili, ale nic náročného k řešení pro obránce Pramene. Ti odehráli oslabení velmi dobře.
     
    36:56
    Atraps-Hombres se hned pokusili početní výhodu využít, ale do zakončení se nedostali. Naopak se dopustili faulu na vlastní polovině. Hosté budou hrát v oslabení ještě minutu, stav faulů je 4:5.
     
    35:50
    Kapitán Pramene se dral přes dva hráče do zakončení, o balon však přišel a při snaze ho získat zpět se dopustil faulu, který rozhodčí ohodnotil žlutou kartou. Pro Průchu je to již druhá karta v zápase a oslabuje tak svůj tým!
     
    35:10
    Hra se přelévá ze strany na stranu, nikdo nyní nedrží déle balon. Vidíme stále hodně bojovnosti, každý balon stojí oba týmy hodně sil.
     
    33:41
    S kotníkem mladého prezidenta to vypadá špatně a zřejmě do dnešního zápasu již nezasáhne. To může být pro brňany velká ztráta.
     
    32:39
    Domácí šli ve třech do otevřené obrany, avšak havlíčkobrodští se dobře semkli a donutili Hombres k nepřesné přihrávce.
     
    32:08
    Komentátor zápasu nestíhá sledovat všechny šance a právě dostal za uši za to, že přehlédl dva vynikající zákroky domácího brankáře. Časomíra je dnes ostrá...
     
    31:02
    Na hřišti se přiostřuje, nyní se hrubým faulem na Ryšavého provinili hosté. Hráč Brna bude potřebovat ošetření.
     
    30:18
    Průcha je skutečně při chuti, jeho průniky dělají domácím velké problémy. Nyní se postupně přes tři hráče dostal až před Večeřu, který opět předvádí, proč si ani tak kvalitní golman, jako je David Luu, v A-týmu Hombres nezachytá.
     
    29:39
    Bulušek poslal krásný křižný pas na zadní tyč, kde čekal Mužíka, ale tomu chyběl krok.
     
    28:20
    Z přímého kopu vyslal fantastickou střelu MATYSKA a domácí jsou znovu o gól napřed. Stratený si na balon sáhl, ale spíš ho teď pálí ruce, než že by měl šanci ho vyrazit. Bez asistence.
     
    27:40
    Neskutečnou minelu teď předvedl domácí Šidla, když místo jednoduchého odkopu volil v tísni nahrávku skrz vlastní vápno na obsazeného Matysku. K němu balon vůbec nedošel, protože přistál přímo na noze PRŮCHY, který svým druhým zásahem srovnává stav utkání na 2:2. Domácí teď musí velmi mrzet neproměněné šance z první půle.
     
    27:02
    Nyní se Hombres dostávali do pěkné šance, Prokeš ovšem místo střely volil ještě jednu nahrávku, která však na Buluška neprošla.
     
    25:38
    Domácí by potřebovali trochu oživit, chtělo by to kreativního hráče, který by vnesl klid do jejich řad. Napadá mne jen jedno jméno. Tomáš Do, stálice týmu Atraps-Hombres, si ovšem plní povinnosti u volební komise.
     
    25:06
    Ryšavý se teď pěkně uvolnil a ze středu hřiště prověřil golmana hostí, který vyráží na roh. Následnou nahrávku znovu chytá.
     
    24:53
    Havlíčkův Brod začal rychle napada a působí tím domácím velké problémy.
     
    23:03
    Další velkou šanci si připisují hosté, jsou nyní velmi aktivní a Hombres nestíhají bránit. Střela šla ovšem vedle.
     
    22:57
    Ošetření si vyžaduje Bulušek po faulu na půlce, kde po pádu na zem dostal zřejmě kolenem do hlavy. Bude ale v pořádku.
     
    22:32
    A hostům se podařilo snížit! Po lajně se protáhl Vitásek a přihrál přesně před prázdnou bránu JURNEČKOVI, který se nemýlí. Stav 2:1.
     
    21:10
    Krásnou střelu vyslali také hosté, ovšem skončila kus vedle levé tyče Večeřovy branky. V další šanci se kapitán Průcha vymotal přes dva soupeře od vlastní branky, ovšem křižnou nahrávku poslal příliš dlouhou na to, aby ji mohl jeho spoluhráč dostihnout.
     
    20:30
    A další Šidlova šance, ovšem Stratený byl velmi rychle na zemi a vytáhl další skvělý zákrok.
     
    20:19
    Druhá půle začala šancí Šidly, který vystihl rozehrávku soupeře. Po kličce brankářovi však nestihl míč usměrnit mezi tyče.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:49
    Další obrovská šance! Matyska poslal balon Prokešovi před brankaře, ten však pod tlakem obránce posílá balon nad branku.
     
    19:24
    Šidla na zadní tyči našel úlně volného Buluška, ale ten znovu netrefuje branku! Obrovská škoda, domácí už mohli vést výraznějším rozdílem.
     
    18:25
    Žlutou kartu za faul v předchozí akci dostává kapitán hostů Průcha.
     
    18:24
    Druhý gól přidává PROKEŠ! Asistence: Bulušek.
     
    17:18
    Domácí mají 5. faul, musejí zbytek poločasu odehrát opatrně.
     
    17:10
    Matyska hledal před brankou dobře postaveného Buluška, ale nahrávka byla příliš prudká a balon končí v zámezí.
     
    16:49
    Po nádherné akci se trefuje ŠIDLA a konečně tak otevírá skóre dnešního utkání! Nejprve obešel obránce, našel spoluhráče, ten nahrál před branku Ryšavému, který ještě posunul do lepší pozice znovu Šidlovi a ten trefuje horní část branky. Asistence: Ryšavý.
     
    16:20
    Delší kombinace Hombres tentokrát k ničemu nevedla, špatnou nahrávkou se připravili o možnost vytvořit si vážnější šanci.
     
    15:12
    Domácí rozehrávali roh, Mužík pohybem skvěle uvolnil prostor pro Hanuše, avšak rozehrávající Ryšavý si pro nahrávku vybral právě Mužíka, který však byl obsazen a balon k němu vůbec neprošel.
     
    Oddechový čas pro hosty.
     
    14:40
    A tlak domácích pokračuje, nahrávku před branku si našel Praks, ale hostující brankář Stratený má dnes skvělý den a na brankové čáře předvádí další skvělý zákrok!
     
    14:30
    Matyska znovu střílel, rána z poloviny hřiště byla dobrá, ale golman soupeře dobře kryje.
     
    13:58
    Matyska se zapřel tělem a obral soupeře o balon, se dvěma spoluhráči se hrnul na branku. Vystřelil sám a jeho tvrdá rána končí tentokrát na levé tyči hostů!
     
    11:56
    Velká šance domácích! Ryšavý přerušil přihrávku před vlastním vápnem, vyvezl balon na půlku soupeře a přesně nahrál Mužíkovi před branku. Ten však ve velké šanci netrefil balon...
     
    11:34
    Další výborný zákrok předvedl domácí brankář Večeřa.
     
    11:17
    Po kombinaci Mužíka s Prokešem se druhý jmenovaný ocitl sám před brankařem. Zkusil ho přehodit, ale branku minul.
     
    10:40
    Vysoký pressing vede i k faulům, provinil se Bulušek. Z rozehrávky se hráči Havlíčkova Brodu dostali do dobré pozice a přinutili Večeřu k dalšímu dobrému zákroku. Z následného rohu opět musel zasahovat, zatím je však velmi jistý.
     
    09:50
    Atraps-Hombres zvyšují aktivitu, hráči teď jedou na plné obrátky a z toho pramení šance. Výbornou střelu Matysky po nahrávce Buluška Stratený vyráží.
     
    09:09
    Matyska na půlce posunul balon Šidlovi, ten okamžitě vyrazil do plné obrany soupeře, oběhl obránce a vystřelil, balon však končí těsně vedle pravé tyče hostí.
     
    08:40
    Večeřa si připisuje důležitý zákrok po střele ze strany.
     
    08:10
    Domácí jsou aktivnější a získávají hodně balonů z nepřesné rozehrávky soupeře, ale špatná finální fáze je připravuje o možné šance.
     
    07:34
    Do dvou šancí se v krátkém sledu dostali také hráči Pramene, Hombres dobře blokují.
     
    06:30
    Brankář hostí zahrál dvakrát, z nepřímého kopu se Hombres dostali do šance, ale obrana havličkobrodských opět neinkasovala.
     
    06:20
    Za zatažení za dres Buluška dostává kartu Tajovský.
     
    05:19
    Na polovině hřiště sebral soupeři balom domácí Matyska, uvolnil se doprostřed a pěkně vystřelil, skóre se však stále nemění.
     
    03:50
    Rozehrávka se vůbec nepovedla, hosté šli do brejku, který zastavil Bulušek a srazil míč do autu. Následně ovšem dostává žlutou kartu.
     
    03:43
    Po delší kombinaci si brněnští vybojovali alší roh.
     
    02:18
    Ryšavý si navedl balon doprava a pět metrů za půlku vyslal nebezpečnou střelu do levého horvního rohu branky hostů, Stratený si připisuje další pěkný zákrok a vyráží střelu na roh. Z něj tentokrát Hombres nebyli nebezpeční.
     
    01:50
    Kapitán Pramene prošel středem až do zakončení, Večeřa musel zakročit. Balon vyrazil k Šidlovi, který okamžitě vyslal do úniku Buluška. Stratený vyráží, domácí reklamují ruku mimo vápno, ale rozhodčí nechávají hru pokračovat.
     
    01:00
    Z autu šla nahrávka pímo na levačku domácího Prokeše, který tvrdě vypáli a trefil pravou tyč!
     
    00:47
    Dobrým napadáním přinutili hosté Hombres ke ztrátě, ale sami se posléze nechali zatlačit a o balon znovu přišli.
     
    00:20
    První šanci si připisují domácí, aktivní Bulušek získal balon na půlce, vystřelil a vybojoval první roh.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Dnešní hlasatel je trochu mimo, je vidět, že se pořadatelé nesrovnali s absencí tradiční hlasatelky Terky. Časomíra je zhrzena.
     
    Rozhodčí již píská a za chvilku začneme! Sestavy vám doplním později.
     
    Domácí jdou na poradu do kabiny, hráči Pramenu teprve přišli na hřiště a začínají se zahřívat před zápasem.
     
    No a ještě chvilku hosty neuvidíme, protože se zdrželi na cestě. Zápas bude opožděn a měl by začít ve 20.10.
     
    Do začátku zápasu zbývá 10 minut, domácí se pořádně rozcvičují, hosty jsme ještě na place neviděli, ačkoli už i sudí se začali poctivě rozhýbávat.
     
    Krásný večer všem fanouškům futsalu!

    Přesně před týdnem v pátek 13. odstartovala 2. liga futsalu – východ. Pro dnešní domácí tým, Atraps-Hombres Brno, to byl skutečně velmi smolný den. V Uherském Hradišti přivítala Brňany Bazooka FC, v čele s dobře garážovaným Mercedesem Petrem Švancarou, který vsítil hattrick, a zápas skončil drtivým vítězstvím nováčka soutěže 13:4. Pozitivem pro Hombres byly snad jen vstřelené góly ze standardních situací a tradičně vynikající výkon brankáře Večeři, který zabránil ještě většímu debaklu.

    Havlíčkobrodský Pramen, jenž postoupil z divize, své první utkání odehrál značně lépe, ačkoli bodový zisk byl taktéž nulový. Na palubovce jednoho z hlavních favoritů soutěže, Tanga Hodonín, se prezentoval sympatickým výkonem a prohra 3:6 se, vzhledem k síle soupeře, jeví docela slibně.

    A nejen vzhledem k síle soupeře...
    Před sezonou totiž několik hráčů z Havlíčkova Brodu přestoupilo právě do brněnských Atraps-Hombres, kde by měli tvořit osu týmu. I bez nich zvládl Pramen odehrát slibné utkání proti soupeři z nejtěžších a svůj nejlepší futsal budou jeho hráči určitě chtít předvést i proti svým bývalým spoluhráčům. V loňské sezoně však Brňané jasně ukázali, že na domácím hřišti umí potrápit i velké týmy a především díky agresivní aktivní hře neodevzdávají doma body snadno.

    Zápas začíná ve 20.00 v Bohunické hale, která je pro letošní rok novým domovským hřištěm Atraps-Hombres.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Radek Prokop

    Branky: 17. Šidla (Ryšavý), 19. Prokeš (Bulušek), 29. Matyska – 23. Jurnečka (Vitásek), 28. Průcha

    Karty:   4. Bulušek (AHB) – 7. Tajovský (HBR), 19. Průcha (HBR)   36. Průcha (HBR)


    FC Atraps-Hombres Brno: Večeřa (C) (Luu) – Ryšavý, Malíř, Bulušek, Hanuš, Šidla, Praks, Matyska, Máša, Prokeš, Mužík, Jílek
    FC Pramen Havlíčkův Brod: Stratený – Průcha (C), Jurnečka, Ločárek, Plichta, Tajovský, Vitásek, Pešák

    Rozhodčí: Pivoňka, Molík (Havíř)

    Diváci: 60
    bahis siteleri