Chabarovsk – Soči 2:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Čerepovec 0:1 (kon.) | Kazaň – N.Novgorod 1:2 (kon.)
konec
Amur Chabarovsk
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
HK Soči
Pondělí 06.11.2017, 08:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám co nejpříjemnější zbytek pondělí. Na počtenou! (10:30:51)
     
    Dohráno! Z dnešního vyrovnaného zápasu odcházejí šťastnější hráči Chabarovsku, kteří si po výhře 2:0 připisují do tabulky další tři body a kvapem se tak přibližují první osmičce Východní konference. Soči se dnes na Sibiři neprezentovalo úplně špatným výkonem, na vítězství to dnes ale rozhodně nestačilo.
     
    Československá stopa
    Michal Jordán (CHA) – 0+0, 6 střel, ice time 24:29
    Jan Kolář (CHA) – 0+0, 2 střely, ice time 22:28
    Tomáš Zohorna (CHA) – 0+0, 1 střela, ice time 18:29
    Adam Polášek (SOC) – 0+0, 3 střely, ice time 24:36
     
    Statistiky utkání
    Střely na branku: 35 – 23
    Vhazování: 31 – 28
    Hity: 19 – 17
    Trestné minuty: 6 – 12
    Využití přesilovek: 0/5 – 0/2
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Casey Wellman pronáší pryž do útočného pásma, Soči má poslední šanci nějak zvrátit průběh utkání ve svůj prospěch!
     
    58:48
    Hostující svatyně zeje prázdnotou, ne led naskakuje šestý hráč Soči! Amur se krátce poté dopouští icingu a trenér soupeře si bere oddechový čas.
     
    57:44
    Soči zbývá na vyrovnání něco málo přes dvě minuty. Dá se čekat, že každou chvílí odvolá brankáře a zkusí své stěstí v power-play.
     
    56:51
    Bogdan Potěchin zachytil přihrávku jednoho z protihráčů v útočném pásmu a bez váhání puk rychle poslal směrem na branku, rychlý Šikin ránu z mezikruží kryje vyrážečkou.
     
    55:38
    Amuru se povedlo velmi rychle vymanit ze sočského nátlaku, zmocnit se kotouče a poslat jej až na druhý konec ledové plochy. Každou sekundou je blíže ke čtvrtému vítězství v řadě.
     
    54:16
    Pět a půl minuty do konce základní hrací doby, Chabarovsku se stále daří bránit jeho dvoubrankový náskok. Soupeřům už zdánlivě docházejí síly, jejich útoky už nejsou ani zdaleka tak agresivní jako dříve.
     
    52:40
    Alexej Byvalcev se rychlostí blesku přesunul od modré čáry k brankovišti a zakončil, Šikin jeho pokus kryje vyrážečkou. Obrana Soči teď selhala.
     
    51:52
    Celek z pobřeží Černého moře vyhrál vhazování v útočném pásmu a jeden z jeho obránců se takřka okamžitě poté pokusil zaskočit maskovaného muže v bráně Amuru, ten však stále ne a ne povolit.
     
    50:44
    Hosté jsou na ledě mnohem aktivnější a snaží se, seč jim síly stačí, vstřelit kontaktní gól. Chabarovsk se plně soustředí už jen na bránění svého náskoku, dopředu se nehrne.
     
    49:29
    Chomickij drží kotouč za vlastní brankou a čeká, až jeho celek dostřídá. Soči se následně pokusí se znovu přesunout do útoku a finskému strážci soupeřovy branky pořádně zavařit.
     
    48:39
    Krátká série přihrávek vyústila ve střelecký pokus Jyrkiho Jokipakky, Metsola na něj odpovídá dobře umístěnou lapačkou. Následuje komerční přestávka.
     
    47:14
    Amur se po nějaké době znovu usazuje před brankovištěm Soči, defenzíva soupeře mu teď pořádně znepříjemňuje život a vůbec mu nedovoluje ani vystřelit na branku.
     
    46:10
    Dělovka Vladislava Ušenina z levého kruhu doslova promáčkla mřížku Šikinovy helmy, gólman hostujícího celku bude muset zápas dochytat v masce Konstantina Barulina.
     
    45:38
    Vyloučení v týmu HK Soči (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Svjatoslav Grebenščikov.
     
    44:57
    Hosté se ve vlastním oslabení dostali do přečíslení dva na jednoho, zakončující Padakin poslal puk těsně vedle levou tyč. Přesilovka zatím Chabarovsku vůbec nevychází dle plánu.
     
    43:32
    Domácí vyhráli vhazování před Šikinem a rozjeli kombinaci, Šočstí se však zvládli ke kotouči dostat hodně brzo a následně jej vyhodili daleko ze svého obranného pásma.
     
    43:20
    Vyloučení v týmu HK Soči (Nikita Točickij – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:17
    Ščegolkov zachytil výbornou nabídku od jednoho ze svých spoluhráčů a obratem se rozhodl proklepnout reflexy dosud neprůstřelného chabarovského brankáře, jenže z první nemířil úplně přesně.
     
    41:12
    Wellmanův pokus z nevelké vzdálenosti lapil Metsola do rukavice, hra je přerušena. Po kratičké pauze se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    40:23
    Třetí část začínají aktivněji domácí, kteří neztrácejí čas a okamžitě se přesouvají před Šikina. Ten zatím střele nečelil, musí však být ve střehu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Čtyřicet minut zápasu je za námi, Chabarovsk vede nad Soči 2:0! Po většinu třetiny jsme sledovali stejně vyrovnaný duel jako v prvním dějství, ke konci už však začínali hostujícímu celku docházet síly a Amuru se povedlo převahu přetavit ve dvě branky – nejprve se z prostoru před brankovištěm trefil Oleg Li, na momentální stav pak skóre upravil z úniku Vladislav Ušenin.
     
    Statistiky po druhé třetině
    Střely na branku: 22 – 17
    Vhazování: 20 – 20
    Hity: 14 – 14
    Trestné minuty: 6 – 8
    Vyuzití přesilovek: 0/3 – 0/2
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:37
    Třetina se dohrává v sočské třetině ledové plochy, Chabarovsk se ze všech sil snaží prosadit potřetí. Hokejisté Soči už opravdu nutně potřebují pauzu.
    38:37 Vladislav UŠENIN - 2:0
     
    38:37
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Závěr druhé třetiny Soči opravdu nevychází, Amur se krátce po sobě prosazuje podruhé! Byvalcev našel ve středním pásmu úplně volného VLADISLAVA UŠENINA, který se nikým neohrožený vydal dopředu – v úniku si nejprve položil Šikina a následně puk usměrnil nad beton bezmocného hostujícího gólmana. Asistence: Alexej Byvalcev, Denis Kuzmin.
     
    37:48
    Metsola zachytil kotouč za svou branku a skvělou přihrávkou poslal své spoluhráče do přečíslení dva na jednoho, které se však obešlo bez zakončení.
     
    37:00
    Hra se drží v obranném pásmu Sibiřanů, Soči teď do útoku dává všechno. I přes veškerou snahu se mu ale stále nedaří najít recept na výborného Fina v soupeřově kleci.
     
    35:56
    Jordán přišel o puk ve středním pásmu, hosté se následně pokusili udeřit. Jejich výpad byl ale domácí obranou velmi rychle rozebrán, Metsola ani nemusel zasahovat.
     
    34:35
    Hosté se snaží na úvodní zásah nějak odpovědět, po inkasované brance jsou ale očividně trochu otřeseni a Amur na ledě hraje prim. Všechny pokusy Soči o útok jsou likvidovány už v zárodku.
    33:15 Oleg LI - 1:0
     
    33:15
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Čekání na úvodní gól utkání je u konce, domácí jdou v čtyřiatřicáté minutě do vedení! Obrana Soči se teď sesypala jako domeček z karet a do bezprostřední blízkosti klece se dostalo hned několik hráčů. Zohorna ani na dvakrát proti Šikinovi neuspěl, OLEG LI se však nemýlil – 1:0! Bez asistence.
     
    31:35
    Zohorna už je sice z trestné lavice dávno venku, hosté si však na ledě udržují mírnou převahu a snaží se Metsolu ostřelovat, co nejčastěji to jde. Pevná obrana Chabarovsku jim teď hodně znepříjemňuje život.
     
    30:11
    Polášek našel před brankou úplně volného Padakina, ten následně zakončuje do betonu výborného Metsoly. Oba brankáři dnes podávají excelentní výkon.
     
    29:14
    Sočští zvládli rychle rozbít kombinaci domácího týmu, zmocnit se na sekundu kotouče a obratem jej poslat na druhý konec ledové plochy.
     
    28:45
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Tomáš Zohorna – 2 min., podražení).
     
    28:20
    Picard poslal puk na modrou Zohornovi, ten jej poté přenechal Byvalcevovi. Jeho následná rána ze zadní hranice kruhu šla mimo soupeřovu svatyni.
     
    27:50
    Průnik hostujícího celku do útočného pásma brzdí správně posouzené postavení mimo hru, jeden z hráčů Soči se při přejezdu modré čáry poněkud unáhlil.
     
    26:42
    Jeden z bratří Ušeninů se dostal do velké příležitosti otevřít skóre, jenže z hranice brankoviště nakonec poslal puk úplně mimo tři tyče sočské branky!
     
    Dnešní utkání sleduje 7 100 diváků, na Sibiři je opět vyprodáno!
     
    25:57
    Collinsův pokus z pravého kruhu pro vhazování se nakonec k brance vůbec nedostal, do jeho trajektorie se totiž obětavě postavil jeden z bránících hráčů.
     
    24:59
    Dmtrij Šikin má ve statistikách další zákrok, po chycení střely z velké vzdálenosti se rozhodl kotouč podržet a přerušuje tak hru. Po krátké pauze se bude vhazovat před jeho brankovištěm.
     
    23:50
    Více ze hry má momentálně domácí Chabarovsk, kterému však výborně hrající hostující defenzíva nedovoluje se dostat do lepší střelecké pozice, odkud by mohl vážně ohrozit soupeřovu klec.
     
    22:42
    Jordánova rána z modré čáry šla mimo, letící kotouč jen zaduněl o mantinel za Šikinovou svatyní. K volnému puku se následně nejrychleji dostávají hráči Soči.
     
    21:17
    Protiútok Soči teď zastavil až hbitý Metsola, a to výborným zákrokem betonem. Ani Sean Collins tedy střeleckou tabulku dnešního utkání neotevřel.
     
    20:31
    Domácí kombinují v útočném pásmu, série přihrávek zatím ke střeleckému pokusu nedospěla. Šikin musí být konstantně ve střehu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní třetina zajímavého duelu mezi Chabarovskem a Soči je za námi, ani jednomu týmu se nepodařilo zaskočit gólmana soupeře a stav je tak nerozhodný – 0:0. Zápas zatím hodně lahodí hlavně oku českého diváka, jelikož snad všichni čeští hráči na ledě se v prvním dějství dostali do velmi kvalitních šancí.
     
    Statistiky první třetiny
    Střely na branku: 6 – 9
    Vhazování: 11 – 7
    Hity: 5 – 10
    Trestné minuty: 4 – 8
    Vyuzití přesilovek: 0/2* – 0/1

    *Třetí přesilovka Chabarovsku bude pokračovat po pauze, do statistik se tedy pochopitelně nepočítá.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:11
    Třetina se více méně dohrává, ani jeden celek se nějak extrémně netlačí do útoku. Oba týmy zřejmě už potřebují přestávku, která začne za pár desítek vteřin.
     
    18:49
    Vyloučení v týmu HK Soči (Jyrki Jokipakka – 2 min., vysoká hůl).
     
    17:43
    Ivanov našel na kruhu připraveného Padakina, jehož projektil míjí chabarovskou branku. Metsola tak nakonec vůbec nemusel proti nebezpečně vypadající střele zasahovat.
     
    16:50
    Arťom Čmychov zakládá další útočnou akci hostujícího celku, tým z pobřeží Černého moře se snaží se rychle přesunout zpět před Metsolu.
     
    15:39
    Hra se přelévá ze strany na stranu, atak Amuru střídá protiútok Soči a naopak. Ani jeden tým nemá na ledě vyslovenou převahu, oba brankáři musí být konstantně ve střehu.
     
    14:41
    Tomáš Zohorna se pokusil prosadit z bezprostřední blízkosti brankoviště, hbitý Šikin mu ale na poslední chvíli postavil do cesty beton! Chabarovsk teď měl ke gólu hodně blízko!
     
    13:45
    Kotouč nyní mění majitele poměrně často, ani jeden tým teď není schopen si jej na delší dobu zkrotit. Sledujeme rychlou a vyrovnanou podívanou.
     
    12:10
    Češi jsou zatím v dnešním zápase hodně vidět, teď na sebe pozornost všech diváků v hale strhl Adam Polášek. Jeho střelu z mezikruží finský strážce domácí svatyně lapil jen s notnou dávkou štěstí.
     
    11:38
    Metsola před najíždějícími protihráči raději schoval puk pod rukavici a přerušuje tak hru. Po krátké pauze se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    11:03
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Vjačeslav Ušenin – 2 min., držení protihráče).
     
    10:52
    Ránu Vjačeslava Ušenina ještě těsně před brankou tečoval jeho bratr Vladislav, Šikin si však trajektorii kotouče pohlídal a připisuje si tak do statistik další zákrok.
     
    10:12
    Vyloučení v týmu HK Soči (Sean Collins – 2 min., vysoká hůl).
     
    09:36
    Teď málem udeřil Jan Kolář, který z jednoho z kruhů pro vhazování zamířil těsně nad soupeřovu klec. Hra ve čtyřech na obou stranách zatím více svědčí Sibiřanům.
     
    08:57
    Domácí se dostávají k puku a okamžitě jej vyhazují z pásma ven, hokejisté Soči se pro něj budou muset vrátit až za vlastní klec.
     
    08:21
    Vyloučení v týmu Amur Chabarovsk (Vladislav Ušenin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HK Soči (Andrej Ivanov – 2 min., hrubost).
     
    07:57
    Delší kombinaci Chabarovsku zakončil střelou z pravého kruhu Vjačeslav Ušenin, jeho projektil připravený Šikin vyráží betonem před sebe.
     
    06:47
    Hosté se ve vlastním oslabení málem dostali do úniku, beci Amuru však naštěstí pro domácí celek stihli upalujícího Chloptova dojet včas.
     
    06:09
    Vyloučení v týmu HK Soči (Jyrki Jokipakka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:36
    Zohornův pas na Berďukova byl znovu zachycen soupeřem a atak tygrů tak končí. Následný protiútok Soči byl rozbit ještě dříve, než se mu povedlo ohrozit brankáře.
     
    04:37
    Chabarovsk se zuby nehty drží v útočném pásmu, dotěrná defenzíva Soči se jej však odtamtud snaží ze všech sil vyhnat. Gólman hostujícího celku stále nečelil ani jednomu pokusu.
     
    04:05
    Další icing, tentokrát se jím provinili hosté. Po krátké pauze se tak bude vhazovat po pravé ruce Dmitrije Šikina.
     
    03:15
    Byvalcev hledal ve středním pásmu připraveného Zohornu, jenže jeho přihrávku zachytil jeden z protihráčů. Jeho následný výpad ukončuje až Šikin dobrým zákrokem.
     
    02:23
    Grebenščikova rána z kruhu minula levou tyč klece o několik centimetrů, domácí se následně dostávají k volnému puku a vyhazují jej na zakázané uvolnění.
     
    01:21
    Jordán rozehrává kotouč zpoza vlastní branky, následný rychlý atak Chabarovsku končí bez střeleckého pokusu. Šikin zatím nemusel v zápase ani jednou zasahovat.
     
    00:22
    Jako první dopředu prorazili domácí, jejichž atak byl ale hostující obranou velmi rychle rozebrán. Do útoku se nyní snaží dostat Soči, také to však nemá úplně jednoduché.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hymna už dávno dozněla, sudí už pomalu svolává hráče do středového kruhu. Začínáme! Na úvodním buly změří síly Cvetkov a Zohorna.
     
    Hosté už se řadí na modré čáře, na příjezd chabarovských hokejistů se stále čeká. Za chvilku si ještě poslechneme ruskou hymnu, start zápasu se tak pravděpodobně o pár minut posune.
     
    Ještě jednou vám přeji příjemné pondělí ráno, dnešní hrací den KHL odstartuje zhruba za deset minut. Hráči se po rozbruslení ještě na pár minut uchýlili do kabin.
     
    Úvodní sestavy:

    Amur Chabarovsk: Metsola (Alikin) – J. Kolář, Averin, Jordán, Kuzmin, Turbin, Berďukov, Jančevskij – Byvalcev, T. Zohorna, O. Li – Gorškov, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin – Rasskazov, Litovčenko, Potěchin – Klopov, Dědunov, Jurtajkin – Picard.

    HK Soči: Šikin (Barulin) – Jokipakka, Chochlov, Polášek, Čmychov, Chomickij, Ščitov, Mamkin – Lapenkov, Cvetkov, Šmeljov – Wellman, Laričev, Collins – Padakin, Chlopotov, A. Ivanov – Točickij, Ščegolkov, Grebenščikov.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ravodin – Sazonov, Zacharenkov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Dnešní soupeři na sebe poprvé narazili koncem srpna v Soči, kde po nájezdech nakonec uspěl domácí tým. Vítězství mu čtvrtém kole vystřelil Vadim Ščegolkov.

    24. srpna 2017, Bolšoj Ice Dome (Soči)
    HK Soči – Amur Chabarovsk 2:1 po sn.
    Třetiny: 0:0, 1:0, 0:1 – 0:0

    Branky: 25. Grebenščikov, rn. Ščegolkov – 52. Gubin
    Střely na branku: 35 – 24
    Vhazování: 45 – 35
    Hity: 9 – 6
    Trestné minuty: 6 – 8
    Využití přesilovek: 1/4 – 0/3

    Diváci: 3 456 (28,80% kapacity)
     
    HK SOČI
    7. místo v Západní konferenci
    28 Z, 11-3-4-10, 43 bodů (skóre 70:78)

    Celek z pobřeží Černého moře se celou sezónu pohybuje kolem šestého místa a je výsledkově zdaleka nejméně konzistentním týmem v soutěži. Soči bylo v letošním ročníku vůbec prvním celkem, který dokázal porazit brankostroj z Petrohradu, zároveň si však ale připsal i ostudně vysoké porážky proti outsiderům typu Slovan Bratislava nebo Vladivostok. Jeho momentální forma není žádná sláva, v posledních pěti utkáních vyzrál jen na Kunlun a trápící se Magnitogorsk.

    Nejproduktivnější hráči
    Pavel PADAKIN – 26 Z, 20 bodů (6+14)
    Eric O'DELL – 24 Z, 18 bodů (7+11)
    Casey WELLMAN – 27 Z, 17 bodů (6+11)

    Brankářské statistiky
    Konstantin BARULIN
    – 961 min. | 90,0% úsp. | prům. 2,93
    Dmitrij ŠIKIN
    – 728 min. | 92,3% úsp. | prům. 2,39
     
    AMUR CHABAROVSK
    11. místo ve Východní konferenci
    27 Z, 8-4-5-10, 37 bodů (skóre 64:73)

    Chabarovsk po špatném vstupu do sezóny rozjel stíhací jízdu, na poslední postupovou příčku do vyřazovacích bojů mu chybí už jen pět bodů. Jeho fanoušci si v posledních týdnech rozhodně nemohou stěžovat, jelikož jejich miláčci zvítězili hned devětkrát v posledních dvanácti utkáních. Navíc si na svůj účet připsali i pár velmi cenných skalpů, podařilo se jim totiž porazit trojici nejlepších celků Východní konference – Omsk, Astanu a Kazaň.

    Nejproduktivnější hráči
    Alexej BYVALCEV – 27 Z, 21 bodů (8+13)
    Oleg LI – 27 Z, 17 bodů (5+12)
    Vladislav UŠENIN – 25 Z, 16 bodů (8+8)
    Vjačeslav UŠENIN – 24 Z, 16 bodů (6+10)

    Brankářské statistiky
    Juha METSOLA
    – 1527 min. | 92,1% úsp. | prům. 2,36
    Jevgenij KYSELJOV
    – 74 min. | 86,8% úsp. | prům. 4,06
    Jevgenij ALIKIN
    – 43 min. | 84,6% úsp. | prům. 5,57
     
    Krásné ráno! V chabarovské Platinum Areně nás dnes čeká zajímavý duel – rozjetý domácí Amur totiž bude na svém ledě hostit nepředvídatelný tým ze Soči. Pojďme si na oba celky posvítit.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 34. O. Li, 39. Vl. Ušenin (Byvalcev, Kuzmin)


    Amur Chabarovsk: Metsola (Alikin) – J. Kolář, Averin, Jordán, Kuzmin, Turbin, Berďukov, Jančevskij – Byvalcev, T. Zohorna, O. Li – Gorškov, Vl. Ušenin, Vj. Ušenin – Rasskazov, Litovčenko, Potěchin – Klopov, Dědunov, Jurtajkin – Picard.
    HK Soči: Šikin (Barulin) – Jokipakka, Chochlov, Polášek, Čmychov, Chomickij, Ščitov, Mamkin – Lapenkov, Cvetkov, Šmeljov – Wellman, Laričev, Collins – Padakin, Chlopotov, A. Ivanov – Točickij, Ščegolkov, Grebenščikov.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ravodin – Sazonov, Zacharenkov

    Diváci: 7 100 (vyprodáno)
    bahis siteleri