Lipt. Mikuláš – Zvolen 5:7 (kon.) | Poprad – Nové Zámky 7:5 (kon.) | Nitra – Detva 4:1 (kon.)
konec
HK Poprad
7:5 (1:0, 4:4, 2:1)
HC MIKRON Nové Zámky
sk Pátek 24.11.2017, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 22. kola hokejovej Tipsport ligy, v ktorom domáci HK Poprad privíta na svojom ľade HC Mikron Nové Zámky. Stretnutie sa začína o 17:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    HK Poprad
    Popradskí hokejisti sa niekoľko kôl držali stabilne na 5. priečke, no po poslednej prehre v Košiciach klesli na 6. pozíciu, na ktorej majú momentálne 37 bodov. Na piaty Zvolen strácajú tri body a zároveň sú o šesť bodov vpred pred siedmou Žilinou. Poprad v poslednom zápase prehral s Košicami 3:1, predtým podľahol aj doma Trenčínu 1:2. Víťazstvo si naposledy pripísal proti Žiline ešte pred reprezentačnou prestávkou a aj Banskej Bystrici 4:5.

    HC Mikron Nové Zámky

    Nové Zámky sa už v podstate od začiatku tejto sezóny nachádzajú v spodnej časti tabuľky. Aktuálne im patrí 9. miesto so ziskom 26 bodov. Rovnaký počet bodov má aj ôsmy Mikuláš, zároveň Zámky majú až 15-bodový náskok pred poslednou Detvou. Nové Zámky ťahajú momentálne veľmi nelichotivú sériu štyroch prehier. Začalo to v Nitre, kde prehrali 4:0, následne podľahli po nájazdoch Zvolenu 3:4, Detve 4:2 a naposledy doma utrpeli trpkú prehru s Liptovským Mikulášom, ktorému podľahli 0:4.

    V tejto sezóne to bude už tretie vzájomné stretnutie týchto mužstiev. Poprad najprv v 4. kole Tipsport ligy doma porazil Nové Zámky 3:1, no následne kamzíci v 13. kole na juhozápade Slovenska utrpeli ťažkú prehru. Nové Zámky zdolali Poprad vysoko 5:0 a Podtatranci teda rozhodne majú čo súperovi oplácať. Či sa im to podarí, uvidíme. Sledujte náš on-line prenos a dozviete sa viac. Pekný športový zážitok!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Ivanov (Gavalier) – Brejčák (A), McDowell, Fabian (C), Jáchym, Davydov, König, Ježek, Dinda – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Buc, Heizer, R. Rapáč – Bondra, Vartovník, Abdul – Kroták, Lichanec, Paločko

    HC Mikron Nové Zámky: Kováč (Romančík) – Salija (A), M. Jass, Plašil, Novák, Hruška, Šimek, Trška – Cetkovský (C), Novotný (A), Zbořil – K. Jass, Škoda, Štumpf – Lantoši, Šimun, Varga – Dubec, Rehák, Fábry

    Rozhodca: Novák, Lokšík – Výleta, Gavalier.
     
    Na ľadovú plochu už nastupujú popradskí hokejisti v modrých dresoch. Novozámčania sa predstavia v bielych.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Hneď prvá akcia hosťom veľmi nevyšla. Jass hľadal krížnou prihrávkou Novotného, ktorý tento prudký puk nezachytil. Odpískané bolo zakázané uvoľnenie.
     
    00:34
    Novotný našiel prihrávkou pred bránku Saliju, ktorý sa otočil a okamžite vystrelil. Jeho pokus však skončil iba na Ivanovovi.
     
    01:26
    Heizer ponúkol Rapáčovi iba nepresnú prihrávku, ktorá prenikla cez celé klzisko až ku Kováčovi. Zakázané uvoľnenie sa však nepískalo.
     
    01:55
    Heizer spred bránkoviska šikovne tečoval strelu Petra Königa, no puk skončil len na Kováčovi.
     
    02:10
    Obrovská príležitosť pre Poprad. Abdul prihral Rapáčovi do šance pred bránkou a Rapáč ešte puk Abdulovi vrátil. Už bola odkrytá celá bránka, no Abdul krkolomne zakončil iba vedľa!
     
    03:04
    Kroták prenechal puk Lichancovi, ktorý si to namieril do pásma, no následne neuspel v silovom súboji so Šimekom a bol puku zbavený.
     
    03:48
    Štrauch vybojoval puk v útočnom pásme proti Rehákovi, snažil sa posunúť ho Mlynarovičovi, ale prihrávka mu smerovala iba na korčule.
     
    04:29
    Cetkovský vcelku ideálne prihral na modrú čiaru Plašilovi, ktorý sa prisunul bližšie medzi kruhy a vystrelil. Strela však letela len na zadný mantinel.
     
    05:00
    U Alexeja Ivanova sa po odpískaní objavili nejaké komplikácie a musí okamžite odísť na striedačku. Dočasne alebo do konca zápasu ho nahradí Lukáš Gavalier.
     
    05:00
    Striedanie v tíme HK Poprad na brankárskom poste. Alexej Ivanov pre komplikácie odstupuje, nahradí ho Lukáš Gavalier.
     
    06:14
    Šimun sa dostal na ľavom kruhu k odrazenému puku a okamžite ho poslal na bránku. Gavalier si pripísal prvý úspešný zákrok.
     
    06:39
    Strela od Róberta Lantošiho z ľavého kruhu bola celkom štipľavá. Gavalier však použil svoju vyrážačku a dokázal ju vytesniť.
     
    07:41
    Fábry už od mantinelu z obranného pásma poslal puk priamo von. Znamená to zakázané uvoľnenie.
     
    08:48
    Prvé vylúčenie v tomto zápase. Za hákovanie si dve minúty odsedí Štěpán Novotný.
     
    09:31
    Brejčák nahodil puk na bránku, najbližšie sa pri ňom ocitol Mlynarovič, no nepodarilo sa mu už tečovať a ani dorážať.
     
    10:12
    Fabian našiel medzi kruhmi Richarda Rapáča, ktorý vyslal naozaj zaujímavú strelu. Kováč sa však svojou pravou rukou perfektne natiahol a vyrazil ju.
     
    11:10
    König už mohol z ľavého kruhu pokojne páliť, no nezmyselne prihrával medzi kruhy Bondrovi, ktorý bol sčasti obsadený a napokon si puk spracovať nedokázal.
     
    11:51
    Dinda posunul na modrú Lichancovi, ktorý vypálil priamo na bránku, no nebola to veľmi razantná strela. Kováčovi nerobilo problém ani Krotákove clonenie.
     
    12:01
    Škoda pekne v útočnom pásme posunul krížom Štumpfovi, ktorý okamžite strieľal, no mieril iba do Gavaliera.
     
    12:28
    Tak takú šancu by si prial každý hráč! Štrauch naservíroval medzi kruhy Svitanovi, proti ktorému mal Kováč minimálne šance. Už ležal na ľade, no akosi vystrčil svoj betón do vzduchu a presne doň mu Svitana trafil!
     
    14:14
    Dubec si medzi kruhmi spracoval prihrávku od Fábryho a bekendom sa pokúsil vystreliť. Mieril však iba mimo priestoru bránky.
     
    14:54
    Kroták ukážkovo poza obrancov naservíroval pred bránku Dindovi, no jeho dorážka skončila iba na Kováčovi.
     
    15:26
    V početnej výhode budú po prvýkrát hostia. Aleš Ježek dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    15:48
    Novák od modrej čiary nabil na ľavý kruh Lantošimu, ktorý pálil z prvej, no trafil iba Gavaliera. Popradský gólman chvíľu nevedel, kde má puk, ale nakoniec ho po prerušení hry našiel a bude sa vhadzovať po jeho pravici.
     
    16:45
    Poprad dal gól!
    Kamzíci sa dostávajú do vedenia vo vlastnom oslabení! Novák stratil puk na modrej čiare, prevzal si ho PETER LICHANEC, ktorý vyšprintoval smerom na bránku a spomedzi kruhov švihom trafil k ľavej žrdi!
    Bez asistencie.
     
    17:46
    Črtal sa protiútok pre domácich. Ježek vykorčuľoval po pravom krídle, prenechal Königovi, ktorý chcel prihrávať pred bránku, no puk cez protihráča neprešiel.
     
    18:18
    Štumpf vybojoval puk v súboji s Davydovom, prihral ho Kobovi Jassovi, ktorý vypálil z ľavého kruhu. Strela tesne minula ľavú žrď, Gavalier sa za pukom len obzrel.
     
    19:17
    Lantošiho delovka od modrej čiary skončila na Gavalierovom betóne. Podtatranci si potom puk vzali na svoje hokejky.
     
    19:50
    Fabian perfektnou prihrávkou pred bránu našiel Lichanca, ktorý vystrelil z prvej, no trafil iba do hornej žrde!
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej časti hry sme videli dynamický hokej, ktorý priniesol jeden gól. Poprad šiel v 17. minúte do vedenia vďaka gólu Lichanca.
    Druhá tretina sa začne približne o 17:49.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:36
    McDowell sa vrátil s pukom do obranného pásma, no následne ho stratil. Dopredu po pravom krídle vyrazil Novotný, ktorý aj z kruhu vystrelil, ale mieril iba do bočnej siete.
     
    21:49
    Heizer prihral na ľavý kruh Rapáčovi, ktorý vystrelil švihom, no puk skončil iba na brankárovi Kováčovi.
     
    23:17
    Vartovník vysunul do útočného pásma Bondru, ktorý sa dostal k strele spomedzi kruhov, no jeho pokus letel iba priamo do Kováčovej vyrážačky.
     
    23:36
    Strelecky vyskúšal šťastie aj Matúš Paločko, ktorý strieľal z ľavého kruhu. Jeho pokus skončil priamo na Kováčovi.
     
    24:19
    Poprad dal gól!
    Lichanec potiahol puk do pásma, vystrelil, no iba do súperových chráničov. K puku sa na ľavom kruhu dostal MATÚŠ PALOČKO a peknou strelou švihom prekonal Kováča po druhý raz!
    Asistencie: Peter Lichanec, Daniel Brejčák.
     
    24:43
    HC Nové Zámky dali gól!
    Hostia prichádzajú s rýchlou odpoveďou! Cetkovského prihrávku Jáchym vyrazil priamo k ŠTĚPÁNOVI NOVOTNÉMU medzi kruhy, ktorého následná strela švihom prešla popod Gavalierov betón!
    Asistencia: Jiří Cetkovský.
     
    26:37
    Plašilovi nevyšla strela od modrej čiary. Zachytil ju Paločko a už hľadal na opačnej strane Krotáka. Prihrávka sa však nedokĺzala.
     
    27:54
    McDowell vypálil od modrej čiary. Jeho delovka príklepom skončila na Kováčovom betóne a následne puk smeroval na hokejky hráčov Nových Zámkov.
     
    28:14
    Poprad dal gól!
    Poprad strieľa tretí gól! Brejčák vykorčuľoval od modrej čiary, bekhendom posunul pred bránku, kde bol PATRIK SVITANA a jeho jemné ťuknutie do puku smerovalo do siete!
    Asistencie: Daniel Brejčák, Samuel Mlynarovič.
     
    30:16
    Šimek z prvej od modrej čiary napálil puk iba do Paločka. Nové Zámky teda ďalej v útočnej akcii nepokračovali.
     
    30:46
    HC Nové Zámky dali gól!
    Je opäť znížené. Jass vnikol do pásma po osi ihriska, posunul ho na ľavý kruh voľnému MAREKOVI DUBECOVI, ktorý vystrelil švihom a trafil sa naozaj dobre!
    Asistencia: Maris Jass.
     
    31:21
    Poprad dal gól!
    S gólmi sa nám poriadne roztrhlo vrece. Štrauch prenechal puk pri mantineli Brejčákovi, ktorý pred bránkoviskom našiel voľného PATRIKA SVITANU a ten len z prvej doklepol puk do brány!
    Asistencie: Daniel Brejčák, Andreas Štrauch.
     
    31:21
    Výmena brankárov aj na druhej strane. Vladimíra Kováča nahradí Patrik Romančík.
     
    31:44
    Romančík si aj po prvýkrát siahol na puk. Jáchymovo nahodenie zo stredného pásma však bola jednoduchá záležitosť.
     
    32:30
    HC Nové Zámky dali gól!
    Ďalší gól, tentokrát na opačnej strane! Šimun od zadného mantinel pekne vrátil puk pred bránku, kde bol pripravený KAREL PLAŠIL a z prvej vypálil pod hornú žrď!
    Asistencia: Eduard Šimun.
     
    32:30
    Oddychový čas pre Nové Zámky!
     
    33:02
    Dubec teraz hral trochu proti pravidlám, dotkol sa puku v útočnom pásme aj po varovaní čiarového rozhodcu. Bol z toho ofsajd.
     
    33:36
    Gavalier počas strely Marisa Jassa veľa toho nevidel. Výborne mu clonil Novotný, no puk vytečoval iba mimo priestoru bránky.
     
    34:31
    Jass posunul puk Šimunovi pred bránku, odkiaľ sa snažil tento útočník Nových Zámkov prekvapiť Gavaliera, no veľmi sa mu to nepodarilo.
     
    35:02
    HC Nové Zámky dali gól!
    Je vyrovnané, začína sa odznova! Varga individuálne prenikol pred bránku, vystrelil iba do Gavaliera. Následne dorážal Lantoši, no nepodarilo sa mu trafiť do prázdnej brány. Popradčania puk odstrelili iba na hokejku KAROLA PLAŠILA, ktorý spomedzi kruhov trafil do siete!
    Asistencie: Róbert Lantoši, Róbert Varga.
     
    36:03
    Cetkovský prekorčuľoval s pukom medzi kruhy, odkiaľ si pripravil strelu bekhendom, no trafil iba do betónu gólmana Gavaliera.
     
    37:09
    Svitana pekne prihral medzi kruhy Štrauchovi, ktorý už zakončoval samostatne, no bol faulovaný a hlavný rozhodca nariaďuje trestné strieľanie!
     
    37:09
    Poprad dal gól!
    Domáce mužstvo znovu získava vedenie! ANDREAS ŠTRAUCH zvolil nakorčuľovanie z pravej strany, pred bránkou premiešal a Romančíkovi to pekne strelil pod hornú žrď!
     
    38:07
    Fabian prikorčuľoval k bránke a šikovne hodil puk Rapáčovi. Prišiel mu však na korčule a ďalej už bol zablokovaný hosťujúcim obrancom a ani teda nevystrelil.
     
    38:28
    Brejčák od modrej čiary nahodil puk na bránku, Romančík mal dostatočný výhľad a dokázal strelu bez problémov skryť vo výstroji.
     
    39:28
    Strela Denisa Šimeka od modrej čiary skončila bezpečne v lapačke gólmana Gavaliera.
     
    39:54
    Šimun ešte v závere vystrčil rožky, dostal sa dopredu po ľavom krídle a vystrelil. Jeho pokus skončil na zadnom mantineli.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine to bola poriadna gólová prestrelka, videli sme dohromady osem gólov. Za domácich sa dvakrát presadil Svitana, raz Paločko a Štrauch. Zah ostí skóroval dvakrát Plašil, raz Novotný a Dubec. Poprad však vedie 5:4.
    Čaká nás tretia časť, ktorá začne približne o 18:45.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:23
    McDowell sa pretlačil s pukom do pásma, následne mu ho však odobral Salija a už ho prikryl brankár Romančík.
     
    40:41
    Škoda vykorčuľoval s pukom po pravom krídle, prihrával medzi kruhy Plašilovi, ale jemu už nebolo umožnené vystreliť. Puk mu vzali popradskí hokejisti.
     
    41:13
    König vypálil spoza ľavého kruhu. Jeho delovka príklepom skončila v lapačke gólmana Romančíka.
     
    41:48
    Fábryho strela z ľavého kruhu síce Gavalierovi vypadla, no puk napokon domáci hokejisti upratali do bezpečia.
     
    42:29
    Dvojité vylúčenie na hosťujúcej strane. Maris Jass a aj Adam Zbořil dostávajú obaja po dve minúty za podrazenie.
     
    42:41
    Svitanovi od modrej čiary nevyšla krížna prihrávka na Krotáka pred bránku. Domáci musia začať znovu z obranného pásma.
     
    43:34
    Poprad dal gól!
    Poprad napokon využíva presilovú hru. Svitana posunul na bránkovú čiaru Mlynarovičovi, ktorý krížnou prihrávkou našiel DANIELA BREJČÁKA a jeho strela z prvej skončila pod hornou tyčkou!
    Asistencie: Samuel Mlynarovič, Patrik Svitana.
     
    44:28
    Nové Zámky sa v oslabení o jedného hráča už dokázali ubrániť, Poprad nepodnikol žiadnu poriadnu útočnú akciu.
     
    45:40
    Výhoda pre Nové Zámky. Iľja Davydov si odsedí dvojminútový trest za faul lakťom.
     
    46:21
    Novákovu delovku od modrej čiary vyrazil Gavalier pred seba, Varga už však dorážať nestihol.
     
    46:59
    HC Nové Zámky dali gól!
    Hostia využívajú presilovú hru a opäť sa priblížili na rozdiel jedného gólu! Hruškovu delovku od modrej čiary pohotovo tečoval spred Gavaliera ADAM ZBOŘIL!
    Asistencie: Milan Hruška, Jiří Cetkovský.
     
    47:27
    Poprad sa pokúsil o rýchlu odpoveď. Svitana vystrelil spomedzi kruhov, Romančík vyrážal do strany. K dorážke sa dostal Mlynarovič, no bekhendom minul bránku.
     
    48:45
    Bondrovu strelu spomedzi kruhov hráči Nových Zámkov zblokovali, následná dorážka Abdula skončila výstroji brankára Romančíka.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1 118 divákov.
     
    49:22
    Svitana nabil na modrú čiaru McDowellovi, ktorý sa oprel do puku a vypálil. Jeho pokus skončil na betónoch gólmana Romančíka.
     
    50:08
    Zbořila natlačili hráči Nových Zámkov až na Gavaliera, ktorý spadol a takisto aj so sebou posunul bránku.
     
    50:30
    Presilovka pre Nové Zámky. Ľubomír Dinda dostáva dve minúty za vrazenie na mantinel.
     
    51:12
    Lantoši krížom prihral Šimunovi, ktorý sa rozhodol vypáliť z prvej, no puk mu veľmi na hokejku nesadol a poslal ho iba mimo bránky. Popradčania sa oslobodili.
     
    51:52
    Prechod hráčov Nových Zámkov do útočného pásma sa nezaobišiel bez problému. Rozhodcovia odpískali postavenie mimo hry.
     
    52:09
    Hruška sa odhodlal vypáliť z modrej čiary. Jeho delovka sa jemne obtrela o Gavalierov betón a následne sa puk po mantineli prekĺzal až von z útočného pásma.
     
    53:38
    Jáchym prihral McDowellovi veľmi riskantne. K zadnému mantinelu sa už blížil protihráč. Napokon sa to však skončilo pre domácich šťastne.
     
    54:50
    Koba Jass korčuľoval za nahodeným pukom ku brankárovi Gavalierovi. Popradský gólman ho už však pre istotu prikryl a hostia tak získavajú buly v pásme.
     
    55:41
    Popradčania vyrazili do protiútoku, Lichanec chcel prihrať Rapáčovi pred bránku, no táto spolupráca veľmi nevyšla.
     
    56:43
    Buc posunul na modrú čiaru Heizerovi, ktorý sa rozhodol vypáliť. Romančík nemal pred bránkou nikoho, a tak pokojne zachytil puk do výstroje.
     
    57:03
    Svitana vykorčuľoval po pravom krídle a otvoril sa pred ním priestor na streľbu. Využil to, no jeho pokus letel vysoko nad bránkou.
     
    57:58
    Fabiana za bránkou pridržal rukou Fábry, no vylučovať sa nebude. Následne bola hra prerušená pri mantineli, pretože puk už nebol pre arbitrov viditeľný.
     
    58:36
    Rapáč prihral na pravom kruhu Heizerovi, ktorý vystrelil na bránku, no puk skončil iba na betóne brankára Romančíka.
     
    59:04
    Popradčania stratili puk v obrannom pásme, Plašil ho prihrával do gólovej šance Cetkovskému, no ten sa nedokázal účinne trafiť.
     
    59:33
    Brankár Romančík už odchádza na striedačku, už je to powerplay hostí.
     
    59:47
    Poprad dal gól!
    A domáci tím definitívne pečatí svoje víťazstvo 13 sekúnd pred koncom stretnutia! JAMES MCDOWELL vytiahol puk z obranného pásma a z červenej čiary ho poslal žabkou vzduchom do brány!
    Asistencie: Daniel Brejčák, Samuel Mlynarovič.
     
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine sme ešte videli tri góly. Na 6:4 zvyšoval Brejčák, následne znížil Zbořil a o definitívnom víťazstve Popradu 7:5 rozhodol McDowell. Vážení čitatelia, videli sme naozaj divoký zápas, v ktorom padlo až 12 gólov, čo ja na hokej celkom dosť.
    Ďakujeme, že ste nás sledovali. (19:22:14)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Branky a nahrávky: 17. Lichanec, 25. Paločko (Lichanec, Brejčák), 29. Svitana (Brejčák, Mlynarovič), 32. Svitana (Brejčák, Štrauch), 38. Štrauch (TS), 44. Brejčák (Mlynarovič, Svitana), 60. McDowell (Brejčák, Mlynarovič) – 25. Novotný (Cetkovský), 31. Dubec (M. Jass), 33. Plašil (Šimun), 36. Plašil (Lantoši, Varga), 47. Zbořil (Hruška, Cetkovský)


    HK Poprad: Ivanov (6. Gavalier) – Brejčák (A), McDowell, Fabian (C), Jáchym, Davydov, König, Ježek, Dinda – Štrauch, Mlynarovič, Svitana (A) – Buc, Heizer, R. Rapáč – Bondra, Vartovník, Abdul – Kroták, Lichanec, Paločko
    HC MIKRON Nové Zámky: Kováč (32. Romančík) – Salija (A), M. Jass, Plašil, Novák, Hruška, Šimek, Trška – Cetkovský (C), Novotný (A), Zbořil – K. Jass, Škoda, Štumpf – Lantoši, Šimun, Varga – Dubec, Rehák, Fábry

    Rozhodčí: Novák, Lokšík – Výleta, Gavalier

    Diváci: 1 118
    thejrc.org