Chabarovsk – Lok. Moskva 1:2 (kon.) | Spartak – Zenit 3:1 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
3:1 (2:1)
FK Zenit Petrohrad
Pondělí 27.11.2017, 17:30 • Stadion Lokomotiv, Moskva • Ruská Premier Liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Šlágr tohoto kola nakonec vyzněl lépe pro domácí Spartak Moskva, který v tomto vypjatém utkání dokázal zvítězit 3-1. Hostující hráči sice měli povětšinu času územní převahu, tu ale dokázali přetavit pouze v jednu branku, což znamená, že tři body bere soupeř. (19:25:26)
     
    90+8
    Konec zápasu.
    90+8. Mario PAŠALIĆ - 3:1
     
    90+8
    Spartak právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Poslední útok domácího celku putoval přesně na kopačku MARIA PAŠALIČE, který střelou o břevno rozhoduje tento zápas.
     
    90+7
    Žlutou kartu dostává Alexandr Selichov (FK Spartak Moskva).
     
    90+3
    Po dlouhém ošetřovaní se už znovu hraje a Zenit započíná jeden ze svých posledních útoků. Povede se mu přeci jenom vyrovnat?
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Dmitrij Kombarov, přichází Ilja Kutěpov.
     
    90+2
    Nehraje se více než minutu, neboť jeden z domácích má zdravotní problémy. Ty byly způsobeny nešťastnou srážkou u branky Spartaku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    86
    Čas kvapí a kvapí, do konce zápasu už zbývá zhruba pět minut. Spartak hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje. Tedy daleko od svého brankáře.
    85. Červená karta po 2. žluté
     
    85
    Tak pozor! Domácí středopolař Fernando ostře vletěl do Driussiho a za svůj zákrok vidí žlutou kartu. Vzhledem k tomu, že je to již druhá, logicky tak následovala červená karta.
     
    85
    Dzjuba šel do souboje s Jesčenkem loktem a hlavní sudí celou situaci měl přímo před očima. Ruský útočník se ještě diví výroku rozhodčího.
     
    84
    Postupem času se hostující hráči vrhají ve větším počtu do ofenzívy, což hraje do karet soupeři. Ten tak hodnš často hrozí z rychlých kontrů.
     
    83
    Z rychlého protiútoku chtěl udeřit Glušakov, jehož zpětná přihrávka ale našla pouze nohu protihráče. Ze Luís byl schovaný za hráčem.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Zé Luís (FK Spartak Moskva).
     
    82
    Na zadní tyči si hrudí sklepával balón Kokorina, zpracování míče ale neproběhlo dle představ. Zenit ale i nadále zůstává u míče.
     
    81
    Do konce utkání zbývá už jen něco málo přes deset minut. Hosté stále marně usilují o vyrovnávací branku a na ní už nezbývá moc času.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Emiliano Rigoni (FK Zenit Petrohrad).
     
    80
    Dzjuba si zpracovával balón zády brance, což hrálo do karet protihráčům. Ti ho totiž bez větších potíží odzbrojili od balónu.
     
    79
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Dmitrij Poloz, přichází Sebastián Driussi.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Fernando (FK Spartak Moskva).
     
    79
    Své štěstí zkusil pro změnu Paredes, jehož pohotová rána směřovala vysoko nad branku. Selichov si již staví balón k odkopu.
     
    78
    K rozehrávce volného kopu se postavil sám faulovaný, tedy ze Luís. Jeho vysoký centr měl až příliš výšky a skončil pouze za brankovou čárou.
     
    77
    Zenit se nemůže už delší dobu dostat ke své klasické hře a naopak má problémy v obraně. Situaci nyní musel faulem hasit Ivanovič.
     
    76
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Luiz Adriano, přichází Mario Pašalić.
     
    75
    Kokorinova další gólovka! Urostlý forvard si našel centr mezi obránci, nicméně jeho zakončení opět putovalo pouze doprostřed.
     
    74
    Aby toho nebylo málo, Dzjuba posunul balón od místa rozehrávky. Domácí se pochopitelně nikam neženou, hlavní sudí zatím zdržování nijak netrestá.
     
    73
    Hra se nám zase začíná kouskovat. Již se žlutou kartou hrající Paredes skolil k zemi Luíse, čehož si všiml hlavní sudí a odpískal faul.
     
    72
    Ivanovič se chopil rozehrávky, kterou poslal na Kokorina. Hostující forvard nic nevymýšlel a pouze přihrál balón vedle stojícímu spoluhráči.
     
    71
    Ze Luís oslovil na levé straně tuším, že Glušakov, který na nic nečekal a okamžitě poslal balón před branku. Adrianova hlavičku ze záklonu ale nemířila mezi tři tyče.
     
    70
    Střídající Dzjuba se po necelé minutě seznámil s kulatým nesmyslem, který zkoušel patičkou propasírovat na svého parťáka, leč neúspěšně.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Roman Zobnin (FK Spartak Moskva).
     
    69
    Fernando ukořistil balón a okamžitě ho poslal přesně na Adriana. ten se zbavil Mammany, nicméně hostující zadák předvedl skluz za pět minut dvanáct.
     
    68
    Zenit Petrohrad sice má celý druhý poločas výraznou územní převahu, avšak neustále nezmí zapomínat na zadní vrátka. Domácí chytře čekají na rychlý kontr.
     
    67
    Poloz se zkoušel prodrat kolem Jesčenka, který mu ale velmi dobře zamezil jeho průnik. Následně centrovaný balón sbírá do rukavic Selichov.
     
    66
    Na hrací ploše se momentálně neděje nic nového, stále sledujeme bezvýsledné trápení hostujících hráčů. Ti stále prohrávají o jednu branku.
     
    65
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Igor Smolnikov, přichází Arťom Dzjuba.
     
    61
    O několik okamžiků později se Adriano prezentoval tvrdou hrou rukama, což znamenalo bolestivý úder do Criscita. Vše se ale obejde bez žlutého varování.
    60. Promes byl blízko třetí brance.
     
    60
    Domácí byli prokletě blízko třetí branky! Na zpětnou přihrávku si totiž seběhl celkem nenápadný Promes, jehož razantní střelu stačil Lodygin zastavit na brankové čáře.
     
    59
    Přečíslení hostujících hráčů špatně vyřešil Kokorin, který poslal přihrávku pouze k Džikijovi. Poloz byl u soupeře pozdě a ještě k tomu fauloval.
     
    58
    Také brankář na opačné straně vykopl balón až za půlící čáru, kde sice Ze Luís vyhrál hlavičkový souboj, hlavička v záklonu ale směřovala mimo prostor jeho spoluhráčů.
     
    57
    Criscito dokázal fantasticky zalepit těžký nákop z kopačky Lodygina, následně byl hostující zadák ihned napadán. Domácí ukořistili kulatý nesmysl.
     
    56
    Své obranné povinnosti si splnil zadák Džikija, který přesným skluzem nepustil protihráče za svá záda. Smolnikov tak bude vhazovat.
     
    55
    V opačné šestnáctce si dělal prostor Ze Luís, jenž ale neměl proti přesile protihráčů sebemenší nárok na úspěch. Moskva je v úvodu hodně nepřesná.
     
    54
    A málem z toho bylo srovnání! Selichov neudržel zdánlivě lehký balón, následně se do něho zpoza šestnáctky opřel Paredes, kterého bravurně vychytal právě domácí brankář.
     
    53
    Kousek od postranní čáry se přílišnou agresivitou prezentoval Jesčenko. Jeho nevybíravé počínání znamená standardní situaci pro soupeře.
     
    52
    Hostující hráči uklidňují poněkud rozhárané poslední minuty utkání a momentálně se s míčem drží na své polovině hrací plochy.
     
    51
    V ochozech to pouze zahučelo. Nejprve Ze Luís těsně nedosáhl na střílený centr, na opačné straně nevyšlo zaseknutí míče Polozovi.
     
    50
    Až po několika minutách se fotbalisté Spartaku podívali na útočnou polovinu, kde ale včas zasáhl Criscito. Adriano se tak k míči nedostal.
     
    49
    Netrvalo dlouho a Zenit zahrával hned další dva rohy. Po tom druhém ještě centroval do šestnáctky Paredes, jehož pas našel Kokorina. Střela ruského snipera mířila pouze doprostřed.
     
    48
    Hned v úvodních vteřinách dokázal křidelník Žirkov vybojovat rohový kop, který ale opět nebyl rozehrán dle představ. Tentokráte balón odvrátil Fernando.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou hrát pro změnu zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Alexandr Samedov, přichází Roman Zobnin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nabídl fotbal té nejvyšší možné kvality. Nejenom, že jsme viděli tři branky, navíc sledujeme fotbal nahoru a dolu, což se fanouškům musí líbit. Územní převahu měli hosté, kteří si ale musí dávat větší bacha na rychlé kontry soupeře.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Denis Glušakov (FK Spartak Moskva).
    44. Kokorinova hlavička do tyče.
     
    44
    To je škody! Kokorin si naskakoval na centr, který před prázdnou bránou usměrnil pouze do tyče. To byla velká šance na vyrovnání.
     
    43
    Hráči Petrohradu zahrávali hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Nebezpečnější byl ten první, po němž hlavičkoval těsně vedle tuším, že Mammana.
     
    42
    Balón si vzal na starost záložník Fernando, jenž to zkoušel přímo na bránu. Jeho skákající pokus doskákal přesně do míst, kde byl připravený Lodygin.
     
    41
    Samedov se chtěl prosmýknout kolem vracejícího se Kuzjajeva, který v souboji nechal nohu. Následovat bude standardka zhruba ze třiceti metrů.
     
    40
    Souboj za polovinou hřiště vyhrál Smolnikov, který naprosto jednoznačně přehlavičkoval Adriana. Na opačné straně byl Kokorin přistižen v ofsajdu.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli sudí také něco nastaví.
     
    38
    Kuzjajev si na pravé straně navedl balón na levou nohu a poté vyprodukoval velmi nebezpečný centr. Džikija ale byl na svém místě.
     
    37
    I po inkasované brance jsou domácí hráči zataženi hluboko u své šestnáctky a spíše čekají na vhodnou příležitost k protiútoku.
     
    36
    Utkání rázem dostává úplně jiný naboj. Zenit se prosadil hned ze své první velké příležitosti a v tuto chvíli ztrácí už pouze jednu branku.
    35. Domenico CRISCITO - 2:1
     
    35
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak pozor, hosté se dostávají zpět do zápasu! DOMENICO CRISCITO si seběhl k propadnuvšímu míči a s trochou štěstí a mírnou těcí propálil Selichova.
     
    35
    Střídání v týmu FK Zenit Petrohrad: ze hřiště odchází Matías Kranevitter, přichází Emiliano Rigoni.
     
    34
    Ze Luís to zkoušel zpoza šestnáctky, rána z jeho kopačky se mu vůbec nepovedla a mířila vysoko nad branku. Lodygin nemusel vůbec zasahovat.
     
    31
    V tuto chvíli to vypadá s Petrohradem opravdu mizerně. Nejen, že hosté prohrávají o dvě branky, navíc se velké šance počítají pouze na soupeřově straně.
    30. Luiz ADRIANO - 2:0
     
    30
    Spartak právě vstřelil branku!
    Ochozy bouří, jejich miláčci se totiž dostávají do dvoubrankového vedení! ADRIANO spěchal k opačné šestnáctce, načež se balón po několika dotykách dostal zpět k brazilskému útočníkovi, jehož technický projektil zapadl přesně k tyči.
     
    29
    Na pravé straně se utvořilo před Smolnikovem spoustu prostoru na přesný centr. Jeho střílená branka kupodivu nadělala Selichovovi menší problémy.
     
    28
    Po inkasované brance mají více ze hry hostující hráči, kteří ale kombinují daleko od soupeřovy svatyně. Spartak tak v poklidu odolává útočným manévrům.
     
    27
    Netrvalo dlouho a sudí musel řešit další nedovolený zákrok. Tentokráte byl faulován Fernando, který byl evidentně tahán za hráčský dres.
     
    26
    Po více než minutovém přerušení se konečně pokračuje ve hře. Paredes ale opět poslal do šestnáctky velmi špatný centr, v krátkém sledu už snad potřetí.
     
    25
    Na hřišti to začíná pořádně vřít. Zenit se chystal k rozehrávce standardní situace, ještě před její exekucí si pár hráčů řeklo několik nevybíravých slov.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Leandro Daniel Paredes (FK Zenit Petrohrad).
     
    24
    Žlutou kartu dostává Alexandr Samedov (FK Spartak Moskva).
     
    24
    Criscitovo autové vhazování nalezlo útočného kolegu Poloze, který si ustlal na zemi. Píská se ale až druhý nedovolený zákrok právě na Criscita.
     
    23
    Útočný výpad ale netrval vůbec dlouho. Žirkov totiž nasadil stolici jednomu z protivníků a je pískáno v neprospěch Petrohradu. Hra se začíná kouskovat.
     
    22
    Adriano hodně ostře zajel právě do Paredese, hlavní sudí ale ponechal hostujícímu týmu výhodu. Ten tak zkouší postupovat po levé straně.
     
    21
    Zenit se okamžitě pokusil o srovnání stavu, nicméně Paredesova rozehrávka opět nenašla nikoho v modrých dresech.
     
    20
    Na první branku tohoto zápasu jsme nemuseli čekat ani dvacet minut. Spartak konečně dokázal vstřelit regulérní branku a na řadě jsou tak hosté.
    19. Alexandr SAMEDOV - 1:0
     
    19
    Spartak právě vstřelil branku!
    Máme tu první branku dnešního utkání! Z levé strany přiletěl do šestnáctky nadýchaný centr, který lehce lízl ALEXANDR SAMEDOV a jeho hlavička zapadla přesně k tyči.
     
    17
    Kdepak. Argentinec poslal balón hned na prvního bránícího hráče, jenž bez větších potíží odvrátil hrozící nebezpečí. Hosté ale zůstavají u balónu.
     
    16
    Na opačné straně musel Promes srazit míč pouze za cenu rohového kopu. Rozehrávky se ujme Paredes, který bude centr stáčet směrem do branky.
    15. Těsný ofsajd domácích.
     
    15
    To jsou věci! Domácí hráči se už, už radovali ze vstřelené branky, jejich radost ale překazil praporek pomezního. Adriano se pohyboval v těsněm ofsajdu.
     
    14
    Samedov se před malým momentem hodně unáhlil, jeho přihrávka byla nejen, že zbrklá, ještě k tomu směřovala pouze k Lodyginovi.
     
    13
    Boccheti si zkušeně popostčil Kokorina, který tak nedoskočil na padající balón. Italský zadák následně ve spolupráci s Džikijou vyvezl balón.
     
    12
    Smolnikov házel autové vhazování na Kokorina, jenž nedokázal ideálně zpracovat těžkou přihrávku. Posléze byl tvrdě do hlavy udeřen jeden z domácích, pokračuje se ale ve hře.
     
    11
    Na hranici ofsajdu sklepával balón aktivní Ze Luís, i tentokráte se tento kapverdský forvard nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    10
    Samedov zahrával úvodní rohový kop utkání, jeho načechraný centr směřoval na Ze Luíse, jenž se v hlavičkovém souboji neprosadil.
     
    9
    První střelecký pokus mířil na branku Lodygina. Hostující brankář ale nemusel vůbec zasahovat, neboť se projektil stočil daleko od branky.
     
    8
    Do pokutového území domácích se dostal další přízemní centr, který musel odvrátit pozorný Džikija. Žirkov si s jeho robustní postavou nedokázal poradit.
     
    7
    Kuzjajev si to namířil po pravém křídle, kde se s nim ale vzorně vrátil Gluašakov. Domácí spoluhráč ve spolupráci s Kombarovem uzmul balón.
     
    6
    Domácí hráči ukořistili balón a Ze Luís okamžitě vyslal kolmici na svého útočného parťáka Adriana. Ten ale nenačasoval svůj náběh za obranu – ofsajd.
     
    5
    S hracím předmětem si zahrál také hostující brankář Lodygin, jenž naznačil odkop a poté rozehrál po zemi. Těžiště hry je momentálně u středového kruhu.
     
    4
    Smolnikov zkoušel poslat dalekonosný pas na Žirkova, který si hrudí zpracoval přihrávku. Následnou zpětnou nabídku odvrátil protihráč.
     
    3
    První útočný výpad Spartaku se dostal někam k hranici pokutového území, kde ale výborně zakročil Ivanovič. Také Petrohrad se poprvé dostává k míči.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Spartak Moskva: Selichov – Ješčenko, Džikija, Bocchetti, D. Kombarov – Samedov, Fernando, Glušakov (C), Promes – L. Adriano – Luís.
    Náhradníci: Maximenko, Rebrov – Kutěpov, Bakajev, Melgarejo, Pašalić, I. Popov, Petković, Rasskazov, Pedro Rocha, S. Samsonov, Zobnin.

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov, Ivanović, Mammana, Criscito (C) – Kuzjajev, Paredes, Kranevitter, Žirkov – Poloz, Kokorin.
    Náhradníci: M. Keržakov, Baburin – Driussi, Dzjuba, Jerochin, Kaplenko, Karpov, M. Mevlja, Noboa, Rigoni, Terentěv..
     
    FK Zenit Petrohrad

    Petrohradský Zenit marně vzpomíná na léta, kdy okupoval první či druhou příčku ruské nejvyšší soutěže. Poslední sezóny nejsou zrovna optimální, stejně tomu bylo tak i v té loňské, která měla za výsledek "až" třetí příčku. Ztráta na druhé CSKA byla pouze jednobodová, i tak se Zenit bude muset spokojit pouze s Evropskou ligou. Petrohrad začal letošní ročník skvostně, nicméně poté následovalo hluché období, což zapříčinilo pád na druhou pozici. Zenit v tuto chvíli ztrácí na první Lokomotiv Moskva tři body.
     
    FK Spartak Moskva

    Fotbalisté Spartaku Moskva se v loňské sezóně stali hodně překvapivě mistrem ruské nejvyšší soutěže a pro letošní sezónu si celek z hlavního města ruské federace opět kladl ty nejvyšší možné cíle. Spartak sice nevstoupil do sezóny vůbec špatně, nicméně zatím z toho je "pouze" pátá pozice. Domácím tým dnešního utkání se ale nachází ve velmi slušné formě, přičemž neprohrál už deseti ligových zápasech v řadě. Spartak se i letos opírá o střelecké služby Quincyho Promese, jenž s osmi ligový brankami je nejlepším střelcem svého celku.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Ruská Premier Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Spartak Moskva a FK Zenit Petrohrad.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    David Suchý

    Branky: 19. Samedov (D. Kombarov), 30. L. Adriano (Luís), 90+8. Pašalić (Luís) – 35. Criscito

    Karty:   24. Samedov (SPM), 45. Glušakov (SPM), 69. Zobnin (SPM), 79. Fernando (SPM), 82. Luís (SPM), 90+7. Selichov (SPM) – 25. Paredes (PET), 81. Rigoni (PET)   85. Fernando (SPM)


    FK Spartak Moskva: Selichov – Ješčenko, Džikija, Bocchetti, D. Kombarov (90+2. Kutěpov) – Samedov (46. Zobnin), Fernando, Glušakov (C), Promes – L. Adriano (76. Pašalić) – Luís.
    Náhradníci: Maximenko, Rebrov – Kutěpov, Bakajev, Melgarejo, Pašalić, I. Popov, Petković, Rasskazov, Pedro Rocha, S. Samsonov, Zobnin.

    FK Zenit Petrohrad: Lodygin – Smolnikov (65. Dzjuba), Ivanović, Mammana, Criscito (C) – Kuzjajev, Paredes, Kranevitter (35. Rigoni), Žirkov – Poloz (79. Driussi), Kokorin.
    Náhradníci: M. Keržakov, Baburin – Driussi, Dzjuba, Jerochin, Kaplenko, Karpov, M. Mevlja, Noboa, Rigoni, Terentěv.
    bahis siteleri