Galavečer profesionálního boxu (Ústí nad Labem) (kon.)
konec
Galavečer profesionálního boxu (Ústí nad Labem)

Sobota 02.12.2017, 18:00 • Sportcentrum Sluneta, Ústí nad Labem • Box
     
    Děkuji za pozornost a přeji krásný zbytek sobotního večera. (22:14:14)
     
    Ústecký galavečer tím napsal krásnou tečku za svým podařeným průběhem. Diváci se u zápasů nenudili, vše odsýpalo, nebyly žádné dlouhé průtahy. Pochvala pro organizátorský tým i pro všechny zúčastněné v ringu.
     
    Obě české boxerky v titulových zápasech potvrdily roli papírových favoritek a získaly stříbrné pásy organizace WBC ve svých váhových kategoriích! Velmi brzy bychom se tak mohli dočkat jejich zápasů o titul mistryň světa, což by byl obrovský úspěch českého profesionálního boxu!
     
    Konec galavečera.
     
    9/2
    V závěru kola Bytyqi přešla do drtivé ofenzívy, zatlačila soupeřku do rohu, bušila do ní jako do bezbranného pytle, což tak i bylo. Yazidouvá úplně přestala boxovat, byla nesmírně pasívní po velmi dlouhou dobu a rozhodčí zápas ukončil, čemuž se Tanzanijka ohromně diví, ale pravidla jsou neúprosná!
     
    9/2
    Češka zvaná Andělská pěst začíná zápas pevně kontrolovat. Velmi dobře se brání, soupeřka sice naoko útočí, ale nic neprochází.
     
    9/1
    První kolo vypadalo dlouho velmi vyrovnaně. Yaziduová v závěru reklamovala úder do zátylku a částečně přestala boxovat, ale rozhodčí nijak nezasahoval.
     
    9
    Bytyqi bude boxovat celá v černém, Yaziduová v černém tílku a tmavě modrých trenýrkách.
     
    9
    Yaziduová měla problém na vážení, neboť předepsanou váhu splnila až napodruhé.
     
    9
    Obě boxerky již nastoupily do ringu a zazní hymny obou zemí. Nejprve tanzanijská, poté česká.
     
    9
    Před námi je poslední zápas ústeckého večera, ve kterém se o stejný pás, tj. stříbrný organizace WBC, utkají v minimuší váze Češka Fabiána Bytyqi (11-0, 3 KO) a Fatuma Yazidu (16-4, 8 KO) z Tanzánie!
     
    8
    Potvrzeno, Lucie Sedláčková vítězí na body 3:0 (3x 100:90) a získává do svého držení stříbrný pás organizace WBC v pérové váze!
     
    8/10
    Poslední kolo na pohodu? S tím na Sedláčkovou nechoďte. Pořádně si ho užila, několikrát velmi dobře zaútočila, proklepala břicho i bradu Bosňanky a nenechala nikoho na pochybách, kdo tento duel vyhraje!
     
    8/9
    Dlouho Sedláčková jen hlídala pozici i v devátém kole, ale na začátku poslední půlminuty se nadechla ke krátkému náporu, kterým soupeřce připomněla, kdo že má v tomto zápase kvalitativně navrch.
     
    8/8
    Balijagićová často útočí do prázdna. Sedláčková si bezpečně hlídá nabytou pozici a kráčí za titulem. Nikam se zbytečně nežene a soustředí se hlavně na dobré kontry a případné chyby.
     
    8/7
    Podle aktuálních informací od bodových rozhodčích vyhrála Sedláčková všechna kola, takže na body již je o výsledku rozhodnuto. Bosňance by se musel podařit knock out.
     
    8/7
    Bosňanka se stále snaží najít cestu ke své soupeřce, ale dosud na skulinu v obraně Sedláčkové nepřišla. Češka je výborně koncentrovaná a naděje Balijagićové na zvrat v zápase se začínají rozplývat.
     
    8/6
    Bosňanka je opravdu odolná a snaží se kontrovat i z dost tvrdých útoků Sedláčkové. Na druhou stranu se jí nedaří útočit tak, jak by chtěla, Češka se brání v naprosté pohodě. Kontry mlátičky z Děčína jsou rozhodně nebezpečnější.
     
    8/5
    Balijagićová se snažila na počátku tohoto kola útočit, ale brzy ji jo zase přešlo. Sedláčková ji nedala šanci. V závěru se do toho Bosňanka opět obula a snažila se získat toto kolo pro sebe. Bylo by to její první, protože podle informací od bodových sudí jsou první 4 kola hodnocená pro Češku.
     
    8/4
    Taktické souboje náznaků a následných úderů odjinud vládly první polovině čtvrtého kola z obou stran. Bosňanka by ráda chodila dopředu, ale Sedláčková výborně kontruje a nenechává soupeřce převahu.

    Libor Štěpán

    Rozhodčí
    Prvních 7 zápasů:
    Ondřej Holubek, Jan Teleki, Marcel Brzokoupil, Bohuslav Ruckschlos

    Sedláčková - Balijagićová Adlerová:
    Jürgen Langos (GER) - Hakan Sindemark (SWE), Jan Teleki, Ondřej Holubek

    Bytyqi - Yaziduová:
    Hakan Sindemark - Jürgen Langos, Jan Teleki, Ondřej Holubek
    bahis siteleri