Slovensko – Srbsko 3:3 (kon.)
konec
Slovensko
3:3 (2:1)
Srbsko
sk Úterý 05.12.2017, 19:00Přípravný zápas
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní futsalovej prípravy. Slovensko na domácej palubovke v Lučenci vyzve Srbsko a vám z tohto duelu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    So Srbmi odohrajú naši reprezentanti prípravný dvojzápas – dnešný duel sa začne o 19:00 a zajtra sa bude hrať od 18:00. Podľa rebríčka UEFA futsalových národných tímov má výhodnejšiu pozíciu Srbsko, ktoré je s koeficientom 5,556 na 9. mieste. Slovensko má koeficient 3,389 a je na 14. pozícii.

    Slováci sa už so Srbmi na seniorskej mužskej úrovni stretli dvakrát. Stalo sa tak v roku 2013 v Bratislave opäť v rámci prípravy. Úspešnejšiu bilanciu majú slovenskí reprezentanti, ktorí v prvom zápase remizovali 4:4, ale v druhom dueli vyhrali tesne 2:1. Z hráčov, ktorí vtedy proti tomuto súperovi nastúpili, sú dnes v nominácii Peter Haľko, Peter Kozár, Dušan Rafaj a Gabriel Rick. Aktérom zápasu z roku 2013 bol aj terajší asistent trénera Martin Rejžek.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:18
    Slováci mali úvodný výkop a ihneď sa pokúsili dostať dopredu, ale bezúspešne. Hneď za stredovou čiarou hostia loptu zakopli do autu.
     
    1:02
    Slovensko zahrávalo rohový kop z pravej strany. Lopta po ňom priletela pred bránku, ale tam zakončenie cez skvelú srbskú defenzívu neprišlo.
     
    1:18
    Slováci si roh zopakovali, ale z opačnej strany a mohli vyhrávať! Lopta priletela k Drahovskému, ktorý bez prípravy pálil z väčšej vzdialenosti, ale gólman Srbska loptu dobre videl.
     
    1:24
    Slovensko si v strede palubovky pripísalo prvý akumulovaný faul.
     
    2:50
    Srbi sa museli stiahnuť na svoju polovicu, kde ale vynikajúco napáda Drahovský. Slovensko je už od úvodu aktívne.
     
    3:08
    Slovensko získalo už tretí rohový kop a mohlo po ňom vyhrávať! Kozár zahral loptu na Drahovského, ktorý ihneď strieľal, ale bránku súpera tesne minul.
     
    3:41
    Máme tu prvú žltú kartu v tomto zápase. Dostal ju Srb Milosavac.
     
    4:07
    Do prvej šance sa dostali aj srbskí futsalisti. Z ľavej strany po zemi vystrelil Tomič, ale gólman Oberman loptu zastavil nohou.
     
    4:32
    Slovensko si prevzalo loptu a chcelo by sa presunúť do útoku, ale Srbsko vynikajúco napáda našu rozohrávku. Slováci nedokážu prejsť stredovou čiarou.
     
    5:37
    Srbsko si vytvorilo výbornú šancu. Po pravej strane unikol Rakitič a prudko vystrelil, ale jeho pokus bol zrazený na rohový kop.
     
    5:50
    Slováci sa po rohu výborne ubránili a prešli na opačnú polovicu palubovky. Tam hlavou zapracoval Kozár, ale nenašiel nikoho, kto by mohol zakončiť.
     
    5:58
    Slovensko mohlo dvakrát inkasovať! Najskôr Rick v sklze zabránil prečísleniu, a potom Oberman vynikajúco vychytal Tomiča.
     
    6:54
    S príležitosťami sa roztrhlo vrece! Naši chlapci mohli vyhrávať po Drahovského strele, ktorú ale zastavila iba pravá žrď srbskej bránky.
     
    7:14
    Slovensko získalo aj rohový kop. Po ňom lopta tesne nad zemou prešla popred bránku a zakončovať ju chcel Doša, ale v poslednej chvíli ho pokryl srbský obranca.
     
    8:22
    Srbi preniesli hru na na opačnú polovicu ihriska. Perič vysokým krížnym centrom hľadal Ramiša, ale ten nevyskočil tak vysoko, aby hlavičkoval.
     
    8:30
    Okamžite po rozohrávke sa po pravej strane do zakončenia pretlačil Doša, ale trafil iba bočnú sieť. Gólman Srbska sa teraz nemusel báť.
     
    9:48
    Srbsko inkasuje druhú žltú kartu, za príliš veľa pripomienok ju dostal Kočič.
     
    10:02
    Začala sa druhá desaťminútovka tohto zápasu. Slovensko má loptu na vlastnej polovici a bude rozohrávať novú útočnú akciu.
     
    10:22
    Srbsko mohlo vyhrávať! Dankovič si nepokrytý nabehol na hranicu šestky, odkiaľ vystrelil, ale našťastie pre Slovensko iba vedľa pravej žrde.
     
    10:48
    Srbsko práve strelilo gól!
    Slovensko už prehráva. Aktívni Srbi dokázali využiť svoju prevahu, keď ANDREA STANKOVIČ trafil najskôr žrď, od ktorej sa lopta odrazila za čiaru.
     
    11:16
    Simič teraz predviedol dobrý ofenzívny rákrok proti Rickovi. Slovensko by sa chcelo presunúť do útoku a vyrovnať.
     
    11:21
    Slovensko dalo gól!
    Je vyrovnané! Slovensko zahrávalo ďalší roh a už tradične ho poslalo dozadu na TOMÁŠA DRAHOVSKÉHO. Ten sa bez prípravy oprel do lopty a urobil dobre.
     
    12:15
    Hostia sa vrátili do útoku a vystrelili z väčšej vzdialenosti z ľavej strany. Oberman musel loptu vyrážať rukavicami.
     
    12:57
    Slovensko mohlo druhýkrát skórovať! Po Kyjovského prihrávke strieľal Drahovský, ale jeho pokus Srbi vytesnili nad bránku.
     
    13:06
    Na palubovke ostal ležať Gabriel Rick. Našťastie ale všetko vyzerá, že bude v poriadku a mal by pokračovať v hre.
     
    14:05
    Kočič dostáva druhú žltú kartu a v tomto zápase končí! Slovensko získava priamy kop z dobrej pozície a dvojminútovú presilovku o jedného muža.
     
    14:05
    Slovenský tréner Marián Berky si vyžiadal oddychový čas. Svojim zverencom by chcel dať taktické pokyny na úspešné zvládnutie početnej prevahy.
     
    14:10
    Priamy kop nám absolútne nevyšiel. Drahovský úplne minul priestor troch žrdí.
     
    14:49
    Slovensku presilovka zatiaľ absolútne nevychádza. Kozár vystrelil z väčšej vzdialenosti, ale nebola to nebezpečnejšia rana.
     
    15:10
    Slovensko sa teraz dostalo až k bránke a Kozár ju po zemi skúšal poslať pred otvorenú časť siete, ale cez gólmana ležiaceho na zemi sa mu to nepodarilo.
     
    15:24
    Aj srbský tréner si vyžiadal oddychový čas. Musíme uznať, že Srbi sa zatiaľ bránia veľmi dobre.
     
    15:48
    Slovensko to skúsilo z ľavej strany. Zakončoval Doša, ale gólman Srbska loptu dobre videl a vyrazil ju do bezpečia.
     
    16:05
    Dvojminútová presilovka Slovenska sa v tejto chvíli skončila. Naši reprezentanti boli v početnej výhode aktívni, no nebezpečnejšiu šancu si nevypracovali.
     
    16:39
    Slovensko dalo gól!
    Slováci idú do vedenia! Po ďalšom rohu zakončoval z prvej TOMÁŠ DRAHOVSKÝ, teraz to ale bolo ľavou nohou. Aj napriek tomu to ale Drahovsý trafil vynikajúco.
     
    17:00
    Slovensko dvomi góllmi v rade otočili stav zápasu vo svoj prospech a sú vo veľkej psychickej výhode. Do konca prvého polčasu ostávajú ešte tri minúty.
     
    17:34
    Srbsko prešlo do útoku a spoza hranice šestky vystrelil Pršič, ale pravú žrď Obermanovej bránky minul o niekoľko desiatok centimetrov.
     
    18:07
    Slovensko spálilo ďalšiu šancu! Drahovský potiahol loptu dopredu a prihral Zdráhalovi, ktorý ešte krížne hľadal Brunovského, ale k tomu už lopta neprešla.
     
    18:41
    Teraz sa už Zdráhal rozhodol vystreliť sám, ale lopta tesne minula vzdialenejšiu žrď. Srbskí futsalisti sú teraz pod veľkým tlakom.
     
    19:09
    Zdráhal s Kozárom rozohrávajú z vlastnej obrannej polovice. Slovensko sa pokúsi ešte usadiť v útoku.
     
    19:34
    Slovensku bol odpískaný štvrtý akumulovaný faul v tomto polčase.
     
    20:00
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Slovensko síce po prvej desaťminútovke prehrávalo rozdielom gólu, ale potom dvakrát skórovalo a otočilo stav duelu vo svoj prospech. Pevne veríme, že našim reprezentantom sa bude dariť aj po prestávke a svoj náskok ešte navýšia.
     
    20:01
    Začal sa druhý polčas.
     
    20:31
    Zaujímavá šanca hostí. Srbi teraz predviedli krížnu prihrávku popred našu bránku, ktorú však nikto do siete neumiestnil.
     
    20:57
    Srbi zahrávali priamy kop. Do lopty sa oprel Rajčevič, ktorý to mieril k žrdi, ale tam výborne ľavou nohou zapracoval Oberman.
     
    21:58
    Srbsko mohlo vyhrávať! Kyjovský si neudržal loptu a dvojica Srbov sa dostala do zakončenia. Pršič z ľavej strany po prirhávke zakončil bez prípravy, ale vzdialenejšiu žrď tesne minul.
     
    22:29
    Opäť mohlo byť vyrovnané! Simič úplne osamotený hlavičkoval spred bránky, ale trafil iba brvno. Srbsko hrá v druhom polčase vynikajúco.
     
    23:06
    Srbsko práve strelilo gól!
    Je vyrovnané. Obrovský tlak Srbska sa napokon skončil presným zásahom, keď MARKO PRŠIČ z hranice šestky trafil presne k pravej žrdi.
     
    23:22
    Slovenskí fanúšikovia stíchli, ich miláčikovia po zmene strán zatiaľ nepredviedli nič. Slovensko sa iba bráni a Srbi zakladajú ďalšie akcie.
     
    23:40
    Směřička predviedol v útoku iba pokus do počtu, ktorý srbský gólman vynikajúco videl a loptu pohodlne schoval do rúk.
     
    24:31
    Drahovský zblokoval zakončenie súpera a Slovensko sa dostalo do brejku. Na jeho konci dostával prihrávku Směřička, ale už nebol v streleckej pozícii.
     
    24:53
    Gabriel Rick získal loptu na vlastnej obrannej polovici pri postrannej čiare. Okamžite sa s ňou presunul na opačnú stranu, kde aj vypálil, ale jeho pokus zastavila iba ľavá žrď.
     
    25:18
    Na opačnej strane potiahol akciu individuálne Milosavac, ale na konci nebola nebezpečná strela a Oberman si hladko poradil.
     
    25:49
    Kozár bol pri rozohrávke napádaný pred svojou bránkou a napokon loptu zakopol len do autu. Srbsko pokračuje vo svojej ofenzívnej aktivite.
     
    26:22
    Kozár rozohrával slovenský rohový kop, ale prihrávkou našiel iba súpera. Srbsko sa pohodlne bráni.
     
    27:07
    Oberman si povyšiel z bránky a pomohol svojmu tímu s rozohrávkou.
     
    27:31
    Ďalšia dobrá šanca Srbska. Po Peričovej prihrávke zakončoval Rabič, ale Oberman zmenšil strelcký uhol a uspel aj v tomto zákroku.
     
    28:36
    Slovensko získalo aut na vlastnej obrannej polovici. Po vyrovnávajúcom góle hrajú oba celky oparnejšie a do ničoho sa bezhlavo nepúšťajú.
     
    28:49
    Lopta teraz do autu ušla Srbom aj na ich obrannej polovici. Hra je teraz častejšie prerušovaná.
     
    28:54
    Srbsko si pripísalo prvý akumulovaný faul v tomto polčase. Drahovský po ňom zahrával priamy kop, ale Srbsko loptu vyrazilo na roh.
     
    29:01
    Hosťujúci kapitán Perič dostal žltú kartu a Slovensko bude zahrávať ďalší rohový kop.
     
    29:17
    Slováci rozohrali roh nakrátko a potom loptu dokonca posunuli aj brankárovi Obermanovi. Naši reprezentanti si vpredu priestor na zakončenie nevypracovali.
     
    29:41
    Drahovský sa teraz pokúšal preniknúť popri ľavej postrannej čiare, ale cez Stankoviča neprešiel. Srbsko sa stále výborne bráni.
     
    30:00
    Začína sa posledná desaťminútovka tohto zápasu. Slovensko si pred chvíľkou pripísalo tretí akumulovaný faul v tomto polčase.
     
    30:04
    Drahovský sa mohol sám dostať do úniku, ale Rajčevič ho stiahol k zemi. Srbský hráč dostáva žltú kartu.
     
    30:10
    Drahovský rozohral priamy kop prihrávkou na Ostráka, ale ten sa do zakončenia nepretlačil a o loptu prišiel.
     
    30:31
    Slovensko dalo gól!
    Opäť vyhrávame! MARTIN SMĚŘIČKA prešiel popri pravej postrannej čiare a zakončil do ľavého horného rohu, kam srbský gólman nedosiahol.
     
    31:21
    Srbsko práve strelilo gól!
    Je vyrovnané. Pršič prihral na pravú stranu, odkiaľ SLOBODAN RAJČEVIČ vynikajúco zakončil k vzdialenejšej žrdi. Obeman nestihol zareagovať.
     
    32:02
    Lopta priletela k srbskej bránke, kde si ju hosťujúci gólman vzal do rúk a svojim spoluhráčom pomohol s rozohrávkou.
     
    33:00
    Začína sa posledná sedemminútovka tohto zápasu. Slovensko bude mať k dispozícii rohový kop.
     
    33:22
    Lopta po rohu smerovala na Směřičku, ale k tomu rýchlo dostúpila srbská defenzíva a zakončenie napokon neprišlo. Hostia hrajú teraz veľmi opatrne.
     
    33:38
    Oberman predviedol dobrý zákrok a po ňom sa Slovensko dostalo do brejku. Na konci akcie krížne prihrával Drahovský, ale nikoho nenašiel.
     
    33:52
    Tomič stiahol súpera za dres, čo ešte následne zrejme komentoval Rick a obaja hráči dostali žlté karty. Na akumulované fauly je to v druhom polčase 4:3.
     
    34:12
    Srbsko vystrelila stredom a lopta bola zblokovaná na rohový kop, no ani po štandardke z rohu nebezpečnejšie zakončenie neprišlo. Slovensko je v defenzíve veľmi pozorné.
     
    34:44
    Po vysokom krížnom centri pálil zo vzduchu Drahovský, ale nenamieril presne. Lopta letela iba na ochrannú sieť.
     
    35:00
    Do konca zápasu ostáva už iba päť minút. V Lučenci aj naďalej pokračujeme za vyrovnaného stavu 3:3.
     
    35:11
    Srbsko bolo v skvelej šanci. Z ľavej strany zakončoval Rabič k vzdialenejšej žrdi, ale Oberman loptu zázračne vyrazil na rohový kop.
     
    36:12
    Rick sa dostal do nepríjemnej situácie, keď jeho rozohrávku napádali až dvaja srbskí hráči, a tak loptu iba zakopol do autu.
     
    36:43
    Martin Směřička sa pokúšal dostať do zakončenia po pravej strane, ale srbský brankár oproti nemu vynikajúco vybehol a loptu vyrazil do bezpečia.
     
    37:40
    Drahovský sa pokúšal prejsť popri ľavej postrannej čiare, ale Srbi ho nepustili. Lopta skončila iba v aute.
     
    37:49
    Srbský tréner si vyžiadal oddychový čas. Do konca zápasu už ostávajú len dve minútky a niekoľko sekúnd.
     
    38:08
    Srbi po pokynoch od svojho trénera prešli do útoku a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Zatiaľ sledujeme ucelenú sériu prihrávok.
     
    38:30
    Hostia loptu stratili a Drahovský ťahal akciu dopredu, no aj on bol odzbrojený. Aj napriek tomu ešte naši chlapci loptu získali späť a Drahovský vypálil z hranice šestky, no iba tesne nad.
     
    39:04
    Hosťujúci Simič si nabiehal stredom palubovky, ale naši reprezentanti k nemu loptu nepustili. Medzičasom bola ohlásená posledná minúta tohto zápasu.
     
    39:41
    Do konca zápasu ostáva ešte 19 sekúnd a slovenský kouč Marián Berky si vyžiadal oddychový čas.
     
    39:52
    Slovensko mohlo rozhodnúť! Drahovský si urobil priestor na strelu, ale osem sekúnd pred záverečnou sirénou po zemi trafil pravú žrď bránky.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slováci v druhom polčase inkasovali dvakrát a skórovali iba raz, takže sa duel skončil nerozhodnou remízou 3:3. Výkon našich reprezentantov bol však výbornou pozvánkou na zajtrajší duel. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme vám príjemný zvyšok večera. (20:43:08)

    Veronika Pancuráková

    Branky: 12. Drahovský, 17. Drahovský, 31. Směřička – 11. Stankovič, 24. Pršič, 32. Rajčevič

    Karty:   34. Rick (SVK) – 4. Milosavac (SRB), 10. Kočič (SRB), 30. Perič (SRB), 31. Rajčevič (SRB), 34. Tomič (SRB)   15. Kočič (SRB)


    Slovensko: Oberman (Herko) – Drahovský, Rick, Doša, Kozár, Kyjovský, Zdráhal, Směřička, Hudek, Ostrák, Turek, Brunovský, Fehérvári
    Srbsko:
    bahis siteleri