Kometa Brno – Sparta 6:3 (kon.) | Olomouc – Mladá Boleslav 3:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Čtvrtek 14.12.2017, 18:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • Extraliga staršího dorostu • O umístění
Partner:
     
    Přímý souboj o první místo nadstavbové skupiny O umístění nakonec ovládl olomoucký celek, když dokázal i ve třetí třetině vyztužit svou obrannou hru prakticky až k dokonalosti. Bruslaři se po celou dobu zápasu snažili najít alespoň malou skulinku, jenomže i přes obrovskou snahu a odhodlání nakonec marně. Dvě branky v těsném časovém rozmezí navíc soupeře ještě více poslaly do kolen, z nichž už se do konce zápasu nakonec hosté nezvedli. Ode mě je to z Olomouce pro dnešek vše, přeji hezký zbytek večera. (20:08:18)
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Bruslaři ani nyní nic nevzdávají a neustále Olomouc zaměstnávají na její polovině. Dvě rány Sýkory těsně po sobě ovšem mířily nakonec mimo klec brankáře Mokrého. Hosté jsou dnes subjektivně dost neproduktivní.
     
    58:20
    Kořenek je už v této chvíli mimo trestnou lavici, Hanáci i toto oslabení ubránili v jeho plné délce, čímž drží Mokrému stále nulu na kontě obdržených brankek
     
    57:25
    Boleslav je při početní výhodě v menší převaze, i nadále ovšem na soupeřovo obranné myšlení nedokáže vyzrát. Olomoucká obrana je totiž i v této chvíli dost přesná.
     
    56:20
    Olomoucká strana bude mít dalšího vyloučeného, za držení protihráče si půjde menší trest odsedět Matěj Kořenek (OLO).
     
    55:58
    Do velké možnosti se v samostatném úniku dostal Kořenek, jenomže při rozhodujícím momentu napálil puk pouze do Maška. Boleslavský brankář vystihl střelu pravým ramenem,
     
    54:34
    Na ledě se spustila velká bitka před branou Mokrého, což se nakonec neobešlo bez následného vylučování. Z olomoucké strany to za hrubost schytal Petr Bahounek (OLO), za hosty Jan Grim (MBL).
     
    53:46
    Oba týmy mají nyní menší problémy s rozehrávkou, které se často projevují banálními chybami. Tentokrát byla icingem potrestána boleslavská strana, když se musí vracet znovu před vlastní branku.
     
    52:35
    I Mašek se po dlouhé době zapotil, když musel před dotírajícím Kalačem odrážet puk do rohu. Hosté však vypjaté momenty zvládly s grácií a jednoduchostí.
     
    51:46
    Boleslav je stále natlačená v hloubce olomouckého obranného pásma, svěřenci kouče Karla Berana však i tyto snahy stále mírní. Pozorný blok před Mokrým prakticky nedovolí otevřenou palbu na cíl.
     
    50:25
    Boleslav měla dvě obrovské tutovky! Nejprve přeskočil Mouchovi dost nešťastně kotouč přes konec čepele, hned vzápětí pak Nováka doslova vynuloval Mokrý. Jeho spektakulární rozštěp znovu zachránil Olomouci krk.
     
    49:35
    Olomouci se i nadále celkem často daří soupeře nahlodávat vytrvalou obrannou hrou. Boleslav má i přesto stále obrovskou motivaci. Domácímu výběru ještě prakticky nechala vydechnout.
     
    48:13
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Kohouti dnes využívají každou miniaturní šanci! Malá nepřesnost Boleslavi totiž vyústila v rychlý brejk VÍTĚZSLAVA KRETA, jenž nedal Maškovi v brance prakticky žádnou šanci na zákrok. Jeho střela zápěstím letěla přímo do šibenice.
     
    47:19
    Tlak Boleslavi znovu velmi exponenciálně stoupá, když se hlavně z větší vzdálenosti valí na Mokrého zástupy střel. Olomoucká obrana nyní má pořádnou šichtu, prozatím je však nechybující.
     
    46:24
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle je znovu nečekané! Olomouci se naskytla další neskutečně šťastná náhody, když se puk po dlouhém závalu střel odrazil přesně až k ADAMU RUTAROVI. Olomoucký bomber se ujmul šance a bombou pod horní tyčku nedal moc šancí snaživému Maškovi. Asistence: Dominik Liška, Petr Bahounek.
     
    45:57
    Boleslavi nastává velká komplikace, když se Václav Imlauf (MBL) provinil faulem kolenem. Olomouc se po dlouhé době dostane k přesilovce.
     
    44:54
    Klesla si s Kalačem moc nerozuměli, neboť si poslali přihrávku přesně na nohy. Po nepřesné rozehrávce tak rozhodčí logicky pískají zakázané uvolnění domácích.
     
    43:36
    Tentokrát vedl boleslavské snahy o zvrat Hovorka, jenomže tomu naopak tentokráte odskočil kotouč od hole. Mokrý jej pro jistotu kryje pod lapačkou, hra se tak rychle přerušuje.
     
    42:34
    Jelínek pádil k soupeřově kleci, leč ani tento atak nebude označen jako úspěšný. Rutar boleslavského útočníka vytlačil z výhodné palebné pozice a donutil ho k opuštění útočné třetiny.
     
    41:23
    Olomouc se i nadále utápí ve velkém marasmu, když nedokáže tlačit na soupeřův blok před středním pásmem. Boleslavi se naopak v kombinaci hraje parádně, k brance Mokrého proniká jak nůž máslem.
     
    40:18
    Boleslav do třetiny vstoupila jako velká voda, Šípek tak prakticky hned po siréně pálil na Mokrého. Olomouc se ovšem prozatím ubránila, její velká dezorientace je teď však výrazná.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá perioda už výrazně měnila obraz hry, neboť Boleslavští prakticky po celou dobu tlačili na soupeřovu branku se svými propracovanými kombinacemi. Olomouci se však jako už v posledních zápasech tradičně daří neutralizovat většinou soupeřových útoku, což jen logicky podporuje své vlastní sebevědomí. Hanáci však v ofenzívě v tomto zápase prakticky neexistují, Boleslav tak má hodně velkou šanci do třetí třetiny. Ta startuje v cca 19:32.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Vosátko se vrací do hry, do konce třetiny už tak změnu skóre zřejmě dost na jistotu neuvidíme. Boleslavští jsou totiž napasování až ve středním pásmu.
     
    38:45
    Pumelice za pumelicí létá na Mokrého, jenomže právě domácí brankář prozatím drží hanácké šance na úspěch. Minimálně pět přesných a jistých zákroků nyní boleslavské poslalo do dalšího marasmu, Mora navíc vyhazuje až k Maškově kleci.
     
    37:57
    Olomouc se dostává do výrazných problémů. Boleslavi se naskýtá po vyhození puku mimo kluziště v podání Davida Vosátka (OLO) další přesilovka.
     
    36:25
    Olomouci se stále nedaří větší kombinace. O ojedinělou šanci za poslední dobu se postaral pouze Šafránek, jeho rána z mezikruží ovšem skončila jen na betonu Maška. Hanáci se stále v ofenzívě trápí.
     
    35:26
    Vosátko se dostává znovu na hrací plochu, a to přesně v době, kdy se Boleslav musela z útočného pásma znovu vyklidit. Její přesilovka skončila i přes výraznou snahu bez gólové třešinky.
     
    34:37
    Mokrý byl pod pořádnou sprchou střel, jenomže výrazný boleslavský nápor ani tentokrát k ničemu nevedl. Olomoucký brankář nakonec pro jistotu zalehl kotouč tělem.
     
    33:26
    Olomoucká strana se dostává do problémů, když na trestnou zamířil David Vosátko (OLO). Podle výroku sudích dostal soupeře na led krosčekem.
     
    32:46
    Šípek se dost překvapivě zjevil před Mokrým, nicméně ani tento fakt mu ke skórování nepomohl. Boleslavský forvard napálil kotouč pouze do vyjetého brankáře, který ránu dostal mimo tři tyče.
     
    31:27
    Boleslav je v neustálém tlaku, který prakticky moc Hanáci nepřerušují. Ani tak však snaha o vyrovnání nevychází, domácí odhodlání prozatím na daný stav postačuje.
     
    30:46
    Dobša se objevil přímo před Mokrým a okamžitě bezmyšlenkovitě vypálil na branku. přes silovou složku to však ani tentokrát nešlo, domácí obrana střelu znovu neuvěřitelně odclonila.
     
    29:38
    Mladá Boleslav mohutně tlačí, když Šípek zkoušel protlačit poskakující puk mezi betony Mokrého. Olomoucký beton ovšem i nadále na aktuální stav postačuje, i tentokrát totiž zasáhl pozorný strážce klece.
     
    28:48
    Mader svou ranou z první napálil jen Dobšu, Boleslav může znovu rozehrávat zpoza brány, když se zadarmo dostává k puku.
     
    27:43
    Čermák zkoušel hned po buly pálit na branku, avšak domácí obránci nic velkého soupeři nedovolili. Olomoucká obrana ránu boleslavského kapitána zblokovala, pro odražený puk si pak dojel Mokrý.
     
    26:43
    Bahounek se protlačil k odraženému puku, jenomže nakonec moc povyku nevyrobil. Mašek si dokázal jeho ránu v houštině těl najít a uklidit ji bez problému v lapačce. Domácí budou nadále nachystáni v útočné třetině.
     
    25:30
    Souhra Dvořáka s Šafránkem moc úspěchu a potlesku nesklidila. Jejich kombinace totiž nakonec donutila rozhodčí k zapískání nedovoleného bránění.
     
    24:44
    Hosté se začínají postupem času se svou výkonností zvedat, když Olomouci častokrát zatápějí. Mokrý však svůj mančaft stále drží, naposledy doslova vynuloval rozjetého Kubarta, který pálil jen do jeho vyražečky.
     
    23:27
    Ke Štědrému se dostal odražený puk v překvapivém momentu, kdy ani Mašek nebyl natlačen k tyči. Olomouckému forvardovi však nakonec akce brzy skončila, puk mu pro něj v nevhodný okamžik přeskočil čepel.
     
    22:54
    Rutar se dostává znovu do hry, Boleslav svou druhou přesilovku v utkání nakonec nevyužívá. Olomouc se svou zónovou obranou nakonec uspěla.
     
    21:39
    Hosté se výrazně tlačí do zakončení, leč častokrát teď selhávají hned při přípravné fázi. Olomouc je v oslabení navíc i nadále pozorná, což snahu protivníka dost podrývá.
     
    20:54
    Hosté dostávají k dispozici další přesilovku, Adam Rutar (OLO) je tentokrát vyloučen za faul v útočném pásmu. Zákrok byl vyhodnocen jako nedovolené bránění.
     
    20:24
    Imlauf se vydal do střelecké pozice ihned po přesunu do útočné třetiny, jenomže jeho řešení nakonec úplně tak neuspělo. Mašek jeho vysoký oblouk vyrazil do rohu hřiště. Olomouc se znovu ujímá rozehrávky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina sice měla mnohé zajímavé momenty, prozatím však parametry jednoho ze šlágrů druhé nadstavbové skupiny nesplňuje. Jediná branka navíc ještě k tomu padla po velice šťastné souhře náhod, což posunulo Olomouc do lehké psychické pohody. Boleslav se postupem času zlepšovala, jenomže srovnat se jí nakonec nezdařilo. Napínavý duel pokračuje druhou třetinou v cca 18:46.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:35
    Kořenek se hrnul na soupeřovu branku, jenže nakonec neměl dostatek sil. Boleslavští si přebírají kotouč do svého područí a znovu se přesunují do prostoru před Mokrým. Olomouc musí svou obranu znovu startovat.
     
    18:38
    Rutar své obranné linii málem pořádně zavařil, když ani napodruhé nevyhodil kotouč přes modrou čáru. Jindra však nakonec útočnou třetinu pro boleslavské neudržel, rozehrávka hostů se tak zbrzdí.
     
    17:05
    Olomouc měla neskutečnou dávku štěstěny! Mokrý totiž předvedl už proti typické gólové akci zákrok z říše snů, když ránu Nováka, jež po vybídnutí Čermákem najel na osu hřiště, chytil betonem. Mladá Boleslav i nadále pokračuje v presu.
     
    16:38
    Kalač pronikal do hloubky soupeřovy obrany, jenomže moc daleko se nakonec nedostal. Cestu mu přehradil Dotter, který taktéž svého protivníka vytlačil naprosto mimo střeleckou pozici.
     
    15:45
    Olomouc začíná znovu zatápět pod kotlem, Mašek spolu se svými spoluhráči v defenzívě nyní prakticky neví, kde jim hlava stojí. Tezi potvrzují hned dva icingy hostů v krátkém časovém rozmezí.
     
    14:24
    Novák testoval pozornost Mokrého palbou hned po překonání modré čáry. Olomoucký brankář byl nicméně v pozoru, rána se navíc k němu dostával až po orazu od zadního mantinelu. Hru ovšem pro jistotu přece jen přerušil.
     
    13:45
    Síly na ledě se už začínají relativně srovnávat. Mladá Boleslav navíc postupně Olomouc i přehrává, domácí se tak dostávají pod menší tlak. Hosté ale žádnou šanci prozatím nevyužili.
     
    12:27
    Bruslaři měli hned dvě vyložené tutovky! Nejprve se dostával po levém křídle k brance Dobša, jenomže pálil jen do boční síťku. Hned o chvíli později měl už jasnou tutovku Grim, tento mladoboleslavský hráč ale svůj brejk nevyužil. Vyjetému Mokrému střílel přímo na vyrážečku.
     
    11:01
    Jan Grim dlouho ležel na ledě po tvrdém hitu, avšak nakonec zvládl s obtížemi dojet na střídačku. Sudí nakonec žádný trest udělovat nebudou.
     
    10:24
    Olomouc už je znovu v pěti, mladoboleslavští sice měli na počátku přesilovky větší tlak, jenomže po vyrovnání počtů na ledě v presu ustali. Hosté se tak musí bránit ještě kratší dobu ve čtyřech.
     
    09:53
    Brankář David Mašek svému týmu v přesilové hře moc účelně nepomohl, nešťastnou náhodou se mu totiž podařilo vyhodit puk mimo led. Trest za něj odsedí jeho kolega Lukáš Moucha (MBL).
     
    08:24
    Boleslavi se naskýtá výborná příležitost pro srovnání, Vítězslav Kret (OLO) nezvládl defenzivní úkony, což je také důvodem jeho vyloučení. Podle sudích podrazil protihráče.
     
    07:49
    Bruslaři se postupně dostávají do tempa, o čemž svědčí vzrůst práce brankáře Morkého. Kapal ale nebyl před svým protivníkem dostatečně důrazný, Hanáci tak ustáli tuto nadějnou situace nakonec bez újmy.
     
    06:24
    Rosecký se snažil o rychlý přesun těžiště hry, leč záměr se mu moc nepodařil. Do trajektorie přihrávky mu totiž rychle vskočil Dobša, jenž zastavil olomoucký postup. Boleslav se může na pár okamžiku znovu srovnat.
     
    05:37
    I domácí nejsou neomylní. Jedna banálně vypadající rozehrávka totiž po chybě na modré v podání Štefky s Roseckým způsobila překvapivé vyústění. Po nezachycení kotouče se píská icing.
     
    04:49
    Liška znovu rozvířil předbrankový prostor u Maška, když ještě rychlý dobruslením vybojoval málem ztracený puk. Olomoucký forvard se sice ještě snažil okamžitě dorážet, vyjetý Mašek ovšem rychle zasahuje hokejkou. Hra je tak znovu přerušena.
     
    03:48
    Klesla se zjevil na modré čáře, což okamžitě využil k palbě do plných. Jeho rána ale větší účinek neměla, Mašek si tudíž připsal proti jedné z lehčeji chytatelné střele pohotový zákrok.
     
    02:39
    Hosté se výkonnostně po obdržené brance trápí, Olomouc de facto nepouští soupeře na dlouhou dobu k puku.
     
    01:59
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak tohle je nečekané! Olomoucký mančaft, který se dlouho nedokázal vůbec dostat do tempa hry, během jedné jediné překvapivé kombinace skóruje. TOBIÁŠ HANDL si našel účelně prostor mezi dvěma beky a lehkou tečí už jen dorazil přesnou přihrávku mezi nohy Maška. Boleslavská obrana v tomto případě dost zaspala. Asistence: Jiří Krátký, Dominik Liška.
     
    01:18
    Mladá Boleslav zatím prokazuje větší formu, neboť Hanáci zatím pořádně nedokáží kombinovat. Hosté jsou v mnohem větší převaze, která však zatím ovšem nic navíc netvoří.
     
    00:28
    Olomoučtí hokejisté se hned od samotného začátku pokoušejí o rychlý start, jenomže jejich taktické nápady prozatím postrádají svou funkci. Místo toho tak z mezikruží nepříjemně pálil Imlauf. Mokrý jen tak tak zasahuje betonem. Domácí měli velké štěstí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba mančafty už míří na ledovou plochu, za malý okamžik začínáme.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Rutar, Mader, Bahounek, Klesla, Harabiš, Vosátko, Pírek – Kalač, Šafránek, Štefka, Rosecký, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kořenek, Kret, Dvořák

    BK Mladá Boleslav: Mašek (Dusil) – Sýkora, Dotter, Houška, Hovorka, Imlauf, Rudolph – Grim, Dobša, Novák, Moucha, Čermák, Jindra, Kapal, Kubart, Jelínek

    Rozhodčí: Čuňoška – Holibka, Zedník.
     
    Rozhodčím dnešního zápasu je Ivan Čuňočka. Na čarách pak bude působit duo Dominik Holibka, Michal Zedník.
     
    Poslední 3 vzájemná utkání
    17.02.2017 Ml. Boleslav x Olomouc 3:2 n. (ELSD 16/17)
    13.01.2017 Olomouc x Ml. Boleslav 5:3 (ELSD 16/17)
    05.02.2016 Olomouc x Ml. Boleslav 2:4 (ELSD 15/16)
     
    Poslední 3 ligové zápasy obou týmů

    HC Olomouc
    10.12.2017 Chomutov x Olomouc 0:1
    08.12.2017 Olomouc x Havířov 2:1
    03.12.2017 Warrior Brno x Olomouc 1:2

    BK Mladá Boleslav
    10.12.2017 Mladá Boleslav x Žďár n. Sazávou 3:4 pr.
    05.12.2017 Mladá Boleslav x Havlíčkův Brod 3:4
    03.12.2017 Mladá Boleslav x Chomutov 5:0
     
    BK Mladá Boleslav
    Bruslařům úvodní část extraligového ročníku nevyšla úplně podle představ. Našlapaná skupina B je nakonec po dlouhých bojích odsoudila k nepostupové čtvrté příčce, když na třetí Liberec ztratili pouze dva bodíky. Ovšem nutno přiznat, že Mladá Boleslav nebyla rozhodně adept na první příčky. Velký kolotoč na pozici brankáře spolu se ztrátou ze zápasu z Letňany je nakonec zřejmě logicky odsoudila k anabázi v horší nadstavbové skupině.

    V ní má zatím nevyrovnané výsledky, neboť k jasným výhrám přidala i překvapivé porážky. Hned na úvod tak kupříkladu Středočeši podlehli Třinci, což sice posléze překryly triumfy nad Warriors, Havířovem i Chomutovem. Z posledních dvou duelů mají ovšem hokejisté vedení trenérem Jiřím Zörklerem pouhý bod, když nestačili na Havlíčkův Brod a v prodloužení schytali ránu od žďárských vrstevníků. V nadstavbě zatím svůj tým táhne trio individualit. Michal Čermák (4+2), David Dobša (3+3) a Andrej Moravčík (2+4) mají oba šest kanadských bodů. Pozici nejlepšího střelce pak spolu s prvně jmenovaným okupuje ještě Jakub Šípek, který má taktéž čtyři trefy. O rotaci brankářů u sice byla řeč, David Mašek (95,65 %) má ovšem i přes to nejlepší čísla z celé skupiny O umístění.
     
    HC Olomouc
    Hanáci jsou v této sezóně rozhodně nad všemi očekáváními. Mančaft, který se loni v nadstavbové skupině musel ještě lehce strachovat o setrvání v nejvyšší soutěži prozatím sbírá jeden bod za druhým. V úvodní fázi sezóně se sice svěřencům kouče Karla Berana nepovedlo proniknout do elitní trojice, jež měla zajištěný postup do výkonnostně lepší nadstavby, avšak i ve skupině O umístění prozatím potvrzuje Olomouc své kvality. Mora nejprve udolala Havlíčkův Brod, jenomže hned ve druhém kole selhala na půdě Litvínova, když podle slov trenérů promrhala svou převahu.

    Po této hořké zkoušce však družstvo už jen vítězí. Postupně pocítili psychickou sílu protivníka Třinec, brněnští Warrioři, Havířov a Chomutov. Známkou výrazného hráčského charakteru na straně Olomouce budiž fakt, že ke všem čtyřem výhrám jí stačily pokaždé pouze maximálně dva zásahy do sítě soupeřů. Momentální naladění tak dává logický odraz i v tabulce, kohouti jsou na druhé pozici jen o skóre za Mladou Boleslaví. Strůjci momentálních úspěchů svého týmu je zejména David Štefka s bilancí 5+4 v nadstavbové skupině, o jednu branku méně má pak další forvard Matěj Kořenek. Výraznou postavou je pak i brankář Vojtěch Mokrý s úspěšností zásahů 95,56 %.
     
    Hezký čtvrteční podvečer, Extraliga staršího dorostu si přichystala ve svém itineráři na dnešek další porci zápasů. Pokračuje i nadstavbová skupina o umístění, kde bude jedním z duelů i měření sil mezi Olomoucí a Mladou Boleslaví. Utkání startuje v 18:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 2. Handl (Krátký, Liška), 47. Rutar (Liška, Bahounek), 49. Kret


    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Rutar, Mader (C), Bahounek, Klesla, Harabiš, Vosátko, Pírek – Kalač, Šafránek, Štefka, Rosecký, Štědrý, Indrák, Liška, Krátký, Handl, Kořenek, Kret, Dvořák
    BK Mladá Boleslav: Mašek (Dusil) – Sýkora, Dotter, Houška, Hovorka, Imlauf, Rudolph – Grim, Dobša, Novák, Moucha, Čermák (C), Jindra, Kapal, Kubart, Jelínek

    Rozhodčí: Čuňoška – Holibka, Zedník
    bahis siteleri